Neuvolakuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika syyskuussa 2014' aloitti Sukey, 15 tammi 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Samat ohjeet saatiin tänään kuin lapitar et tavallista ruokaa vaan ilman sitä lisättyä suolaa,lisäksi hunajan ja nitraatti (nitriitti?) pitoisten ruokien kanssa kannattaa odottaa 1v. päivää.
 2. catti Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Leipää oon antanutkin jo, sitä Real leipää, siinä oli suolaa, mutta vähän. Ja raejuustoo, tosin en tiiä onko siinä suolaa, kai siinä on. :grin Mut hyvä tietää et jos ei tuu hapanmaitotuotteista vaivoja niin ei pitäis olla maidonkaan kanssa ongelmia. Ollaan nimittäin nyt syöty kolmena aamuna jogurttia. :)

  Ton tyynyn vois ottaa meilläkin käyttöön. Tyttö nimittäin laittaa pään aina meiän tyynyn tai koristetyynyn päälle ja menee makaamaan. :Heartpink
 3. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Meilläkin menee Realia paljon,on kuitenkin vähäsuolaisemmasta päästä ja koostumukseltaan helppo mussuttaa. :) Säilyy myös kuivumatta aika kivasti.Ei oo mun lempparileipää mut tytölle helppoa evästä.
 4. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Oottepas te jo pitkällä noissa ruokajutuissa. Meillä edetään rauhallista tahtia eikä olla vielä edes hapanmaitotuotteita kokeiltu. Ei tosin nyt oo hyvä aikakaan siihen kun ollaan lomalla ja paljon reissussa.

  Lapitar, meidän esikoisella on joku sellanen viilentävä lasten tyyny. Oliskohan se Finlaysonin. Samanlaisen ostaisin tytöllekin, on ollu tosi hyvä ja sopivan kokoinen.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 5. Hilpertti Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014 Kesämammat 2016

  Meillä oli eilen 10 kk neuvola. Tyttö oli 71,5 cm ja 9130 g. Hyvin kasvaa ja kehittyy. :)
  Neuvolatäti antoi "siunauksensa" ottaa kaupan maito mukaan ruokavalioon, kun hapanmaitotuotteet eivät ole aiheuttaneet mitään vaivoja.
  Mekin ollaan leipää annettu. Välillä vaaleaa kauraleipää, välillä sitten ihan ruisleipää. Herkkua on. :)
 6. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

  Meilläkin kokeiltiin leipää ja kovasti tykkää! :)
 7. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Tänään annettiin riisipiirakkaa välipalaksi,eineshän tuo oli mutta suolaa yllätyksekseni vähemmän kuin suurimmassa osassa leipiä.Kiva saada vähän vaihtelua välipaloihin.Varsinkin nyt kun ollaan paljon reissussa,pitää keksiä tuollaista nopeasti valmista ja vähän sotkevaa sormisyötävää.
 8. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Me ollaan kans kokeiltu vähän riisipiirakoita. Ovat niin käteviä ja tosiaan aika vähäsuolaisia. Ja tyttö tykkää. Tuolla toisessa ketjussa sanoinkin, että meillä nyt lopulta tyttö oppi itse syömään smoothiepussista, ne on kans aika käteviä ikään kuin sormisyötäviä välipaloja retkillä ja säilyvät hyvin huoneenlämmössä.
 9. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Smoothiet reissukäytössä täälläkin,suolaisetkin versiot uppoaa huoneenlämpöisenä jos ei muuhun ole mahdollisuutta.
 10. CMT Tuttu foorumilla

  12kk neukku oli synttäripäivänä 11.8 mitat: 9777g ja 76cm py: 47,2cm. Kolme piikkiä tuli, molempiin reisiin ja olkapäähän:/ ryömii vielä, nousee tukua vasten seisomaan ja istuu. Yöt nukkuu heräämättä:)
  • Tykkää Tykkää x 3
 11. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

  Onnea CMT! Sulla taitaa olla eka yksivuotias aktiivisista keskustelijoista!
 12. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Onnea CMT:n vauvalle!
 13. Hilpertti Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014 Kesämammat 2016

  Tänään 1 v neuvolassa käyty. Neiti painoi 10120 g ja on 74,5 cm pitkä. Hyvin kasvaa ja kehittyy. Menee nollakäyrän alapuolella, mut tasasesti. Rokotukset saatiin. Molempiin reisiin ja toiseen käsivarteen. Vähä piti kitissä, mut muuten otti hyvin vastaan. Isä oli apuna pitämässä, kun miulla taas pahentunut tuo ranteen jännetuppitulehdus.. :)
  • Tykkää Tykkää x 4
 14. zousan Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  meidän poika oli myös 74,5cm :) painoa 9220g, tasaisesti kasvaa kuitenkin. tuli itsellekin hyvä mieli kun kertoili lääkärille, miten poika on alkanut innostua ruoasta ja syömisestä :)
  • Tykkää Tykkää x 5
 15. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Täälläkin 1v neuvola nyt takana vähän viiveellä kun synttärit oli jo pari viikkoa sitten.Pituus oli 70,9cm (meillä on kyllä joka kerta eri mittaaja) ja paino 8040g eli sekin oli lähtenyt reippaammin nousuun.Hemoglobiini oli 96 joten jouduttiin vielä labraan tyttöä huudattamaan. :sad001 Otetaanko kaikilla tota ollenkaan?Muuten ei mitään ihmeellistä neuvolakäynnillä.
 16. Hilpertti Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014 Kesämammat 2016

  meiän ei oo tarvinnu labrassa käydä sen jälkeen kun synnäriltä kotiuduttiin.. :D Saitteko piikit?

  Pitikin kysymäni, että onko kelle tullu mitä oireita noista rokotteista? Varsinkin MPR:stä? Meillä tyttö on nyt nuhassa kolmatta päivää, illalla ei halua käydä nukkumaan, vaikka ihan sippi on. Eilenkin huusi kaks tuntia suoraa itkuhuutoa ennen kuin sain rauhoittumaan ja nukkumaan (viereen).. :sad001
 17. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Joo rokotepiikit tuli myös!Ja hemoglobiini otettiin siis neuvolassa eka ja labrassa sitten perusverenkuva jotta saa luotettavamman tuloksen.Annoin Panadolia varmuuden vuoksi tytölle kun heräsi päikkäreiltä itkemään,aiemminkin on aina rokotepäivänä vähän tullut lämpöä.Lauantaina tytön ois tarkoitus mennä yökylään joten toivottavasti nyt menee niin että nää rokotusoireet on siihen mennessä ohi mutta MPR oireet ei vielä alkaneet..
 18. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Ai niin saatiin myös seuraavaa kertaa varten täytettäväksi taas ne kyselylomakkeet kun on se laajennettu tarkastus.Raskausaikana täytettiin noita myös ja nehän kuuluisi käydä läpi muistaakseni 4kk neuvolassa mutta ei meillä koskaan niihin palattu.Kysyinkin nyt asiasta niin neuvolan täti vaan sanoi että on ne täällä tallessa.Tällä kertaa ei ole kauheasti motivaatiota käyttää vähäistä omaa aikaa noihin kuponkeihin,kun ei kerran niitä käydä asianmukaisesti läpi kuitenkaan..
 19. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Meillä oli kanssa tänään 1-vuotisneuvola. Pituutta oli 76,5cm ja painoa 8680g. Pituutta oli tullut 2cm lisää ja painoa reilu 300g mutta silti antoi kahden kuukauden päähän ajan että seurataan painon nousua. Toisena syynä sille ajalle nukkumaanopettelun seuraaminen. Saatiin unikouluohjeet, joita pitäisi nyt alkaa noudattaa, josko poika lopettaisi ainaisen yöheräilyn ja huutamisen... Alotetaan sitten kun rokotusten oireilut on varmasti ohi. Muuten oli taas ihan mukava käynti, kehitys on sillä tasolla kuin tässä iässä kuuluu ollakin. Hoitaja oli jopa vähän hämmästynyt pojan juontitaidoista (osaa juoda tavallisesta kahvallisesta muovimukista itse.)

  Kolme piikkiä tännekin iskettiin ja tänään illalla tuntui olevan vähän kuumeinen. Meni kuitenkin ihan rauhallisesti nukkumaan, eikä kuume tuntunut olevan korkea niin ei vielä annettu panadolia.

  Ei meillä ole otettu kertaakaan neuvolassa hemoglobiinia. Eikä muuten annettu nyt mitään täytettäviä lippusia. Varmaan tämä vaihtelee neuvoloittain. Hammashoitaja-aikakin on vasta puolentoista vuoden iässä. Eikös osalla ole jo ollutkin?
 20. catti Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Joo, meillä otettiin hmm.. Olikohan 9kk neukussa hemoglobiini. Näytti jotain 125.. Kuulema on tapana ottaa, viim. 1vee neuvolassa.
  Hampilekuri aika piti tulla postissa ennen 1v mut jos ei näkyny ni piti soittaa. Mut en oo soittanut vieläkään. :D

Jaa tämä sivu