Neuvolakuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika syyskuussa 2014' aloitti Sukey, 15 tammi 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Olisi varmaan pitänyt kumminkin antaa panadolia ennen nukkumaanmenoa. :meh: Poika nukkui ehkä reilu tunnin ja heräsi sitten huutamaan kuumeisena. Ei siinä sitten kuin panadolia vastustuksesta huolimatta ja sitten nukutustaistelu. Yleensä tissitainnutus on takuuvarma keino. Vaan ei nyt, poika söi niin paljon kuin halusi ja jäi sitten makoilemaan viereeni hereillä. Yritys siirtää pinnasänkyyn oli aika tuhoontuomittu. Lopulta hänet sinne sain jäämään kun hän lopulta nukahti syliini huudettuaan siinäkin aikansa ja sängyssäkin sai pitää vielä sinne laskemisen jälkeen kättä selällä. Sen jälkeen viimein nukuttiin - ehkä muutaman minuutin kunnes alkoi huuto. Isä meni vuorostaan nukuttamaan ja itse tulin syömään. Nyt siis tankkailen tässä ja toivon että poika nyt pysyy jonkun aikaa unessa ja saataisi tänäyönä nukkua...
 2. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Vargynja toivottavasti pääsitte vähän nukkumaankin viime yönä! :sad001 Millaiset unikouluohjeet neuvola antoi?

  Meillä rokotuksella oli päinvastaiset vaikutukset,tyttö nukkui kymmeneen!Yleensä siis herää seiskan aikaan vähintään välimölinälle.

  Toi laajennettu terveystarkastus pitäisi olla valtakunnallinen,se on THL:n ohjeistuksissa mutta eipä se taida aina toteutua.Kavereiden kanssa ollaan huomattu että riippuu ihan neuvolan tädistäkin minkä verran jaksamisasioihin kiinnitetään huomiota tai isää kutsutaan mukaan,mikä on kyllä yleisesti ottaen mun mielestä huono juttu.Vaikeudet ei aina näy päällepäin ja niitä ei ole ihan helppo ottaa puheeksi varsinkaan jos neuvolan täti vaihtuu paljon tai tunnelma on tosi kiireinen.

  Eipäs tullut meilläkään tosta hammashygienististä puhetta!Mut meille ohjeistettiin et sitten hammastahnaa kun kulmahampaat puhkeaa.Tästäkin taitaa olla jos jonkinmoista näkemystä.
 3. Hilpertti Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014 Kesämammat 2016

  Vargynja, meillä oli täysin samanlaista kahtena iltana. Eka nukahti tosi hyvin ja sit tunnin päästä ylös ja hirveetä itkuhuutoa puolille öin. Eikä edes tissi auttanut..

  Viime yö meni jo hyvin. Nukahti puol 10 ja nukkui puoli viiteen omassa sängyssä. Sit otin viereen ja nukuttiin kahdeksaan! Eikä edes tissiä halunnut välillä. Jospa rokotteiden ärsytys helpottaisi jo.. Nuhanen neiti kyllä on. Räkää saa imeä nenästä ahkerasti pois..
 4. Hilpertti Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014 Kesämammat 2016

  Nii ja tosi erilaisia käytäntöjä on kyllä neuvoloiden ja hammashoitoloiden ohjeissa. Me saatiin kutsu hammashoitajalle, joka vaan kyseli miten menee, paljon on hampaita ja miten pessään. Hammastahnaa saa jo käyttää, vaikka on vaa 8 hammasta. Lisäksi suositteli ksylitolipastilleja, jos ei ole tukehtumis riskiä. :)

  Neuvolasta ei annettu mitään papereita täytettäväksi. Aika pitää sit varata lähempänä 1,5 vuotis neuvolaa varten. Sillo on laaja tarkastus ja isä voi tulla mukaan jos pääsee ja haluaa. Meillä on aina sama hoitaja, kun ei täällä ole muita. Pienen paikkakunnan etu. Eikö isommissa paikoissa voi pyytää aikaa samalle neuvolatädille?
 5. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Ehkäpä noi lomakkeet on meidän paikkakunnan oma tapa hoitaa toi laajempi kerta.Meillä se on jo 1v 3kk kohdalla.Ja meillä siis on teoriassa aina sama täti,mut lomilla tietysti sijainen ja sitten tosi usein meidän neuvolan on hoitanut opiskelija siten että oikea täti tulee vaan lopussa käväisemään.Hyvinhän opiskelijatkin hommansa jo osaa mutta mitään kovin luottamuksellista ei huvita alkaa heille kertoa kun tietää että eivät seuraavalla kerralla enää ole paikalla.
 6. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Kiitos Itu, poika rauhottui lopulta nukkumaan ja saatiin suht hyvät yöunet. Tänään on ollut vähän kuumeinen, mutta yllättävän jaksavainen. On jaksanut touhuta ja leikkiä. Toisaalta taas uinahti pitkäksi aikaa ylimääräisille päiväunilleni syliini ylimääräisen maitoannoksen jälkeen. Nyt jännitän että päästäänkö huomenna uimaan vai ollaanko vielä kuumeessa. Tosin jos päästään niin ilmeisesti kahdestaan pojan kanssa. Meillä näyttää tulevan rokotuksista simmonen hassu sivuvaikutus, että mies sairastuu. En tiedä miten se on mahdollista, mutta jo toista kertaa mies on kipeänä kun poika on rokotuskuumeessa...

  Meille on ohjeistettu hampaiden suhteen että heti kun on vaan ekat puhjenneet pestään fluorihammastahnalla. Tällä kertaa hoitaja ihan kysyi vielä että käytetäänkö hammastahnaa noihin pojan kahteen hampaaseen. Jännä miten tämäkin asia vaihtelee.

  Ai niin, ehdin jo unohtaa että unikouluohjeistakin Itu taisit kysellä. Saatiin ohje tassu-unikouluun. Eli jos/kun vauva herää odotetaan ja kuunnellaan hetki ja jos itku jatkuu tai voimistuu, mennään rauhottelemaan. Ensin lasketaan käsi selälle ja jos itku pahenee aletaan silittää selkää. Jos sekään ei auta rauhotellaan sylissä, mutta ei saa nukahtaa siihen vaan pitäisi nukahtaa itsekseen sänkyyn. Musta tuntuu että ekoina öinä saadaan rampata rauhottelemassa poikaa vain noin satamiljoonaa kertaa, mutta ehkä sekin vielä oppii nukkumaan...
  Last edited: 18 syys 2015
 7. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Meilläkin oli jo 1v neuvola ja kaikki oli kunnossa. Neiti sai rokotteet ja olikin sitten itkuinen koko loppupäivän ja yön siihen päälle. Annoin jo illalla kipulääkettä mutta eipä se yötä auttanut. Seuraavana päivänä oli jo oma itsensä. Hemppaa ei meillä päin oteta rutiinisti.
 8. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  En tietenkään muistanut soittaa noita verikoetuloksia tänään kun oli kaaospäivä.Koko ajan joko koira tai tyttö sotkee jotain tai on toistensa kimpussa.Tsemppiä kaikille rokotusoireiden kanssa!!
 9. miiumiu Peruskäyttäjä

  Meil oli hammashoitajakäynti jo 8kk
 10. miiumiu Peruskäyttäjä

  1v mitat, pituus 78,5cm ja paino 9200g
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

  Meillä päästiin kymppikerhoon! :D Paino yksivuotisneuvolassa 10 885 grammaa (lisäystä 1,3kg toukokuusta) ja pituus 77cm (4,5cm lisää). Kolme piikkiä myös saatiin. Toivottavasti niistä ei tule kuumetta tai muuta.

  Meillä on hammastarkastus lokakuun puolivälissä. Sieltä kuulemma tulee yleensä kutsu jossain vaiheessa, mutta kun oltiin neuvolassa samassa talossa, niin kävin kysymässä ja varasmassa.
  • Tykkää Tykkää x 3
 12. catti Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  1v neuvola; 74,5cm ja 8,8kg. 2 piikkiä sai, mpr 1,5v neukussa :)
  • Tykkää Tykkää x 3
 13. Sinitiitu Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  1v nla mitat: 74, 5 cm ja 9,5 kg
  • Tykkää Tykkää x 3
 14. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Meille ei tullut mitään oireita noista rokotteista,turhaan pelkäsin jotain kauheeta kuumetta ja näppylähyökkäystä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

  Meillä oli vähän lämpöä illalla, mutta Panadolin voimalla poika nukkui normaalisti. Terkkari sanoi, että näppylähyökkäys voi tulla vasta 7-10 päivän päästä, joten sitä vielä jännitetään.
 16. miiumiu Peruskäyttäjä

  Ja meille sanottiin et kuume voi tulla 7-10 päivän päästä. Mistään näppylöistä puhettakaan ollu :D
 17. syyskuinen Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  Kylläpäs meillä Sinitiitu kasvetaan samaa tahtia! Yksivuotisneuvola oli tänään ja mitat 74,7 cm ja 9 510 g. Rokotukset saatiin, saa nähdä mitä niistä seuraa kunhan herää päikkäreiltä. Varmuuden vuoksi on jätetty kaikkiin alkuviikon menoihin "tullaan jos rokotuksista ei tule oireita" -varaus ja illalla ajattelin antaa Panadolin varmuuden vuoksi ennen nukkumaanmenoa.
 18. Sinitiitu Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Onpa hauska tosiaan syyskuinen, ihan samat mitat :) Kertaalleen annoin illasta Panadolit mäkin rokotuspäivänä kun oli vähän ärhäkkyyttä ja tuntui että jalan pistopaikkaan sattui kun jalkaa liikutti. Mutta muuten ei tullut mitään oireita.
 19. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Meillä meni 1v.rokotukset loppujen lopuksi hyvin. Rokotuspäivän kätinöillä selvittiin eikä mpr aiheuttanut erikseen mitään. Flunssa meille taas tuli ikävä kyllä, tytöllä on räkis mutta muut vielä terveitä. Toivottavasti pysyykin niin ja tyttö ei ton kipeämmäksi tule.
 20. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä venyi 1v neuvola melkein 13 kk kohdalle, mitat oli 77cm ja 10,5 kg. Rokotukset saaatiin ja valitettavasti meillä tuli kuume sekä rokotuspäivänä ja nyt viikkoa myöhemmin uudestaan. Mutta molempina päivinä päästiin onneksi yhden päivän sairastelulla.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu