Neuvolakäynnit

Keskustelun 'Kesäkuiset 2021' aloitti Vargynja, 25 syys 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Nannan90 Jostain jotain jo tietävä

  Ohoh, vikat pari viikkoo onki hujahtanu vauhilla, eka neuvola ensviikolla rv 8+6. :smiley-bounce012
  Kyllä sitä on taas ihmeissää vaikka edellisestä raskaudenta on vaa 3 vuotta :smiley-ashamed004
  Uutta tässä on varmaa se et mieski haluaa ultrien lisäks mukaan neuvolaan aina kun vaan pääsee :love017

  Tyttöjen isälle isyydentunnustuskäyntiki oli pakkopullaa:sick009
 2. Apilainen Näppärä viestien naputtelija

  .
  Last edited: 11 maalis 2021
 3. Karkki2021 Sanaisen arkkunsa ammentaja Kesäkuiset 2021

  Mulla tulossa kohta ensimmäinen neuvolakäynti jolloin rv 9+0. Tämä käynti on kuulemma kokonaan etänä koronan vuoksi, puhelimitse hoidetaan :sorry: Ymmärrän toki, kun tilanne on mikä on.. Mutta pakko sanoa että olen kyllä pettynyt, ensimmäistä kertaa raskaana, ja nyt pitää kokonaan puhelimitse hoitaa neuvola, kun kaikki on minulle uutta ja jännää.. Onko se ensimmäinen käynti sitten niin tärkeä edes kun voidaan etänä kokonaan hoitaa? Mitä siinä käydään läpi? Ymmärsin että labraan saan lähetteen ja varataan uusi aika. Näin aikaisin ei vielä ultrata. Olen käynyt varhaisraskauden uä:ssa pari viikkoa sitten ja kaikki oli ok. Odotin vain niin kovasti tuota käyntiä... :sad001
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 4. Benelobe Näppärä viestien naputtelija

  Meillä neuvolan eka käynnillä käytiin läpi minkälainen elämäntilanne on, mitä työtä tehdään, millaisia tottumuksia liikunassa ja ruokailussa yms.. Mitattiin hemoglobiini, verenpaine ja paino. Kirjoitti lähetteet verikokeisiin. Teki neuvolakortin ja kuunneltiin sikiön syke. Hoitaja sitten kertoo yleisesti kaikenlaista. Annettiin lomakkeita kotia täytettäväksi. Siinä varmaan pääasiat. :)
 5. Jansson Sanaisen arkkunsa ammentaja Heinäkuiset 2021 Heinämammat 2018

  Tuolta heinäkuisten puolelta huikkailen, mutta eka käynti on usein sellainen "neuvonta"käynti. Minusta oli mukavaa kun ei tarvinnut mennä paikan päälle juuri siksi kun ei siellä oikein tehdä muuta kuin jutellaan. Ja samanlailla puhelimessa voi kysellä asioita, jos joku mietityttää. Ehkä kannattaa kirjoittaa ylös jo nyt jos on mieltä askarruttavia kysymyksiä. Ikävää tosin ehkä ensiraskauden kannalta.
 6. *Minerva* Hyväntuulinen höpöttäjä Kesäkuiset 2021

  Mä en käynyt tänään varsinaisesti neuvolassa, vaan Naistenklinikalla DM-kätilön juttusilla, mutta mulle iski joku ihme huijarisyndrooma siellä. Kaikki muut odotushuoneessa oli jo isoilla viikoilla näkyvästi raskaana, ja itse on juuri ja juuri sisäistänyt koko asian. Ehkä se on se, kun ei ole aiempia raskauksia, ja kaikki on uutta ja ihmeellistä tai sitten olen vain outo. :smiley-ashamed004
 7. Vivianna Silmät suurina ihmettelijä

  Mulla oli eilen eka neuvola (8+2) siellä tosiaan juteltiin ja jaettiin kasa papereita. Mies lueskeli niitä sitten vielä kotosalla pariin otteeseen :Heartred

  Sykkeitä ei kuunneltu, mutta sain ajan parin viikon päähän jossa niitä koitetaan etsiä. Mua vähän huolettaa onko siellä ketään.

  Ekaan ultraan tulee myös lähete. Kaikki ultrapaikat on vähintään puolen tunnin matkan päässä, saas nähdä pääseekö mies mukaan vai menenkö yksin. Hän vaihtaa juuri työpaikkaa ja työpaikka on taas ihan vastakkaisessa suunnassa ultraan nähden.
 8. Apilainen Näppärä viestien naputtelija

  .
  • Tykkään Tykkään x 1
  Last edited: 11 maalis 2021
 9. *Minerva* Hyväntuulinen höpöttäjä Kesäkuiset 2021

  Aa, joo. Siis diabeteskätilö, mulla kun oli diabetes jo ennen raskautta. Oli kyllä hyvä käynti, sain tukea ja infoa. Oon ollut välillä tosi huolissaan sokereiden vaikutuksesta sikiöön, mutta mun lukemat on sittenkin olleet ihan ok. :happy093
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Apilainen Näppärä viestien naputtelija

  .
  Last edited: 11 maalis 2021
 11. Metsinkäine Silmät suurina ihmettelijä

  Mulla oli eka neuvola edellisviikolla ja vaikka onkin "jo" toinen lapsi tulossa niin oli kyllä kiva käydä jutteleen. Nyt pyörii niin erilaiset murheet mielessä ku ekal kerral. Ja nykyään näköjään neuvolanterkkakin voi tehdä reseptin itsehoitolääkkeistä jonka lääkäri sit tarkistaa. Närästykseen saanen helpotusta kuhan pääsen apteekkiin asti olikos se omeprazol..
 12. Poison Ivy Sanaisen arkkunsa ammentaja Kesäkuiset 2021 Kesämammat 2017

  Meillä oli ekalla käynnillä aika jollekin toiselle terkalle, kun meidän omalle ei ollut vapaita aikoja. Ja loppujen lopuksi sen käynnin hoiti pääasiassa opiskelija. Seuraava käynti tammikuussa on sitten taas sille omalle.

  Ihan hyvä käynti oli, käytiin läpi elämäntilanteeseen liittyviä asioita ja saatiin papereita kotiin. Kaiken muun olisi varmaan voinut hoitaa etänä, mutta virtsanäyte ja verenpaineen mittaus ei olisi onnistunut.
 13. Karkki2021 Sanaisen arkkunsa ammentaja Kesäkuiset 2021

  Joo ei siinä ensimmäisessä neuvolakäynnissä ollut mitään ihmeitä, juteltiin niitä näitä. Ehkä vähän hassuja asioita jotenkin kyseltiin :D Hyvin pystyi hoitamaan etänä. Vaikka kyllä tosissaan harmitti kun eka neuvolakäynti ikinä olikin etänä... Labraan sai lähetteen.