Neuvola kuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika maaliskuussa 2011' aloitti hannamari, 30 joulu 2010.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Pini Aloittelija

  Viimeisiä neuvolakäyntejä viedään tällä neidillä!!!  [img]http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/n022.gif[/img] 

  Nyt rv 37+3

  Just pääsin neuvolasta ja saldona tällaisia uutisia:
  painoa parisataa grammaa/viikko
  turvotus yhellä plussalla
  rr 126/73
  hg 106
  sf laskenut 33cm -> 32 cm
  vauva rt ja KIINNITTYNYT
  sykkeet 140 ja liikkuu hyvin

  Neuvolatäti vihjas että ens viikon neuvolakäynti voipi jo olla viimeinen, koska vauva jo kiinnittynyt ja tosi alhaalla. Eli on mun siivouksista (pesin yks päivä kaikki lattiat rätin kanssa lattioilla kontaten  [img]http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/e040.gif[/img]  ) ollut jotain hyötyä ..vaikka en varsinaisesti ole mitään synnytyksen käynnistymistä kovalla touhuamisella hakenutkaan.

  Tidittidittidii, alkaa olee jännät paikat!  [img]http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/e035.gif[/img]
 2. Riinaa Aloittelija

  Täällä oli aika perus neuvolakäynti tänään (rv 36+4), piti olla neuvolalääkäri mut se siirtykin ens viikoks.. Hb oli noussut 126:teen, verenpaine 106/56, ja painoa tullut 817g/vk, tosin oli enemmän vaatettakin päällä kuin viimeksi.. Sf mitta 32, eli ihan keskikäyrällä mennään ja vauvan pulssi siinä 145 paikkeilla. Oli vauva kuulemma vielä aika ylhäällä, ei siis laskeutunut ole vielä ainakaan. Ensimmäistä kertaa tuntui että oli aika turha neuvolakäynti...
 3. Lisah Peruskäyttäjä

  Tänään käytiin taas neuvolassa rv 38+2. Painoa oli tullut 600g joka kuulemma ihan hyvä juttu kun viimeksi oli vain 88g. Yhteensä nyt painoa tullut n. 11kg ja lähtöpaino oli n. 55kg. Verenpaine 118/80, pissa puhdas, hb noussut hienosti 132 ja sanoi että rautaa kannattaa silti syödä, jos sattuu synnytyksessä menettämään paljon verta. Sf-mitta oli myös noussut 32, joten ei enää ihan alakäyrillä :) Vauva on laskeutunut todella alas, sanoi ettei symfyysiä enää oikein tunne, että oli vaikea mitata. Antoi kuitenkin vielä 2 uutta aikaa ja sanoi että perutaan sitten jos syntyy aiemmin :)
 4. Rastafa81 Aloittelija


  Kiitosta kaikille tsempistä meidän sektion suhteen! Kyllä nyt rupee jo harmituskin helpottaan, kun kuitenkin on pääasia, että saa Papun syliin terveenä!
  Täällä rupee olemaan monella muullakin h-hetki jo käsillä! Onpa jännää kuka on ensimmäinen. Mulla nyt sitten virallisesti maaliskuun eka synnytys 1.3, mutta tuntuu, että joku vauvoista voi jo helmikuullekkiin etuilla emoticon

  Ihanaa loppu odotusta mammat!
 5. Nannasu Peruskäyttäjä

  vaihteeks neuvolassa... RV 35+4
  vauvalla kaikki ok, sykkeet oli tällä kertaa sellaset 147/min, verenpaine 125/67, 700g taas tullu painoa... tarjonta yhä rt mut ei kiinnittynyt vielä, alemmas oli taas mennyt, viimeks oli mitta 33 ja nyt 32, turvotusta ihan pirusti, niveliä särkee ihan järkysti ja kädet puutuilee... painoa tullut nyt 20kg :)
  Ens vikkolla äippäpoli aika tortaina.... pikkasen jänskättää! :)
 6. gabor Aloittelija

  Neuvolassa todettua:

  Verenpaineet koholla (alapaine ensin 101 sitten toisella mittuulla 95) pissa 1+
  vauvan pää jo tosi upoksissa, hyvä että kiinni sai.

  Joten saattaisi olla lähestyvän syntymisen syytä tuo verenpaineen nousu, eilen mittasin kotona ite ja oli ihan hyvät joten muutos tullut nopeaan. Esikon aikaankin kävi samalla lailla, hetki ennen syntymää.  Nyt keskiviikoksi uusi kontrolliaika mutta mitata pitää itsekin paineet ja pissiä tikulle. Jos tämä ilta + huomisaamu alapaine yli 90 soitto neuvolantätille.

  Saas nähä nyt. 38+4 tänään :)
 7. orvokki 81 Ihastunut foorumiin

  Moikka!

  Mulla oli synnytystapa-arvio viime perjantaina ja vauveli oli edelleenkin perätilassa. Lääkäri ei lähtenyt edes yrittämään kääntämistä, koska lapsi oli hankalassa asennossa ja sanoi myös että mulla vatsa siihen hommaan liian pinkeä. Mulle tehtiin myös ultra, painoarvio (rv 37+0) oli 3200 g, lääkäri sanoi myös ettei lapsen pää ole ihan pienimmästä päästä.....se kyllä vahvísti sen päätöksen että keisarinleikkauksella mennään meillä! Olisin halunnut ihan normaalin synnytyksen, mutta tässä tilanteessa uskon että vaihtoehto on turvallisempi meille molemmille. Sitä vaan jännään, että miten leikkauksesta tulee parantumaan....

  Leikkauspäiväksi tuli 7.3....on se vaan hassua että vielä hetki sitten lapsen syntymä tuntui tosi tosi kaukaiselta ajatukselta ja nyt se on jo ihan tässä ovellaemoticon on meillä kaikilla ihan viikkojen päässä, toisilla jopa päivien. Jotenkin jännittää tosi paljon miten kaikki tulee menemään,, kotiutumiset, imetykset yms. onko muilla ramppikuumetta ilmassa?

  Kaikille kovasti tsemppiä ja jaksamisia loppumetreille emoticon
 8. Rastafa81 Aloittelija

   Orvokki 81: Tsemppiä nyt sullekkin sektioon!! Ymmärrän fiilikset, kävin samat mietteet läpi, mutta saanut nyt tosi hyvin tukea sektioon ja ihan hyvällä mielellä sinne ollaan nyt viikon päästä menossa!

  Tärkeänä vinkkinä sain sen, että älä pelkää syödä sektion jälkeen särkylääkkeitä, koska kivun sietäminen voi viiväsyttää maidon tuloa enemmän. Ei ne sairaalassa anna mitään mistä olisi haittaa lapselle.
  Ja, että pitää ottaa iisisti sen maidon kanssa, se voi kestää nousta pikkasen pidempään, mutta ihan normaalisti silti pystyy imettämään.

  Onnea ja tsemppiä kaikille synnytykseen..se on todellakin kaikilla ihan minä hetkenä vain!!emoticon
 9. Nannasu Peruskäyttäjä

  tsempit täältäkin sektioon! juu siitä maitdon tuotannosta ei kannata ressata, mitä vähempi ressaa sen paremmin sitä tulee. Voin kokemuksesta kertoa että kyllä sitä tulee :) Ja särkylääkkeissä ei kannata "säästellä", ne ovat tarpeen ja todellakin lapselle vaarattomia. Kyllä ne siellä sairaalassa osaa.
  Reippain mielin vaan! emoticon
 10. tazu Aloittelija

  Neuvolalääkärin saldoa

  RV 36+2

  RR 120/74
  Pissa puhdas
  Turvotus -
  Sf-mitta 29
  Rt ja laskeutunut :)
  Syke 145
  Kohdunsuu pehmeä, kiinni ja pituus 1cm
  Pienen painoarvio nyt 3 kg
 11. Riinaa Aloittelija

  Neuvolalääkäri (rv 37+4)
  Verenpaine 109/66, painoa oli tullut +400g/vk, sf mitta 30cm.
  Kohdunkaula normaalipituinen ja kohdunsuu kiinni, et ei varmaan ihan näinä päivinä ainakaan synny..
  Vihaan kyllä niin paljon tuolla neuvolalääkärillä käymistä. Aina sama, meen sinne se kysyy muutaman peruskysymyksen ja sit jos mulla ei oo kysymyksiä niin housut pois ja nopee tutkinta ja koko käynti on yleensä hädin tuskin 5minuuttinen.
 12. gabor Aloittelija

  Neuvolassa tänään todettua:

  Verenpaineet nyt kuitenkin OK. Paino oli pudonnu maanantaista yli kilon !
  Vaavi oli niin laskeutunut, että hädin tuskin sormilla sai tunnusteltua. samaa mieltä oli myös sf-mitta joka oli laskenut 36cm:stä 33cm:iin!  ja tämä siis kahdessa päivässä.

  Seuraava aika viikonpäästä to, LA olis 3.3 huomenna RV 39


  emoticon

 13. Lisah Peruskäyttäjä

  Tänään taas neuvolassa käyty, rv 39+1. Painoa tullut 233g, verenpaine 121/76, pissa puhdas, sf mitta 33, sykkeet 145 eli kaikki kunnossa. Huomenna äitiyspolille runsaan, juoksevan vuodon takia. En tiedä mitä siellä tehdään, mutta huomenissa selviää lisää :)
 14. Eiffe Peruskäyttäjä

  Neuvola ja neuvolalääkäri käytynä. Verenpaineet olivat vähän nousseet, mutta muuten kaikki ok. Lääkärin mukaan vauva on vielä todella ylhäällä ja paikat kiinni. Saisi kyllä vauva ottaa vauhtia laskeutumiseen kun alkaa hengittäminen olla niin raskasta.

  Täälläkin neuvolalääkäri on kunnon liukuhihnatoimintaa. Ei siellä kovin montaa minuuttia mene. Unohdan aina kysyäkin siellä, mitä alunperin piti kun tuntuu olevan niin kiire.

  Sf-mitta oli 35cm, mikä vähän ihmetyttää sillä kaksi viikkoa sitten se oli vain 31cm. Tuskin nyt noin montaa senttiä parissa viikossa tulee lisää. :/ Ja vauvan sykkeitä eivät mitanneet ollenkaan.
 15. tay1984 Aloittelija

  Tänään oli sitten jälleen neuvola. Viimeviikolla oli lääkäri ja silloin poika oli rt:ssa mutta ei ollut vielä kiinnittynyt mutta nyt se oli sitten tapahtunut!! emoticon  Ei ole ihme kun on niin kovin vihlonut tän koko viikon kohdunkaulaa ja poitsu on myllännyt ihan urakalla.
  sf-mitta oli 32,5 et mennään ihan keskiviivan alapuolella. Lääkäri arvioi viime viikolla että koko tulee oleen noin 3500g, toivottavasti ei mene kauheesti yli ton 3500g niin tulis helpommin ulos :)
  Neuvolantätsy sanoi tänään et voi hyvin olla ettei ens viikolla tarvii enää tulla, kun poika oli jo niin alhaalla mut saa nähdä... Alko kyllä kuiteskin hieman jännittämään, et kohta se koiton on edessä!!

  Nyt rv 38+3
 16. Nannasu Peruskäyttäjä

  Äitipoli kuulumisia: jippii! saan synnyttää alateitse! emoticon
  tämän hetkinen painoarvio oli n.3kg eli ei tule ilmeisesti yli 4kg painosta vauvaa niinkuin aluksi vähän pelkäsin. Normi käyrällä mennään. Kohdunsuu oli jo auki sormelle ja kaulaa jäljellä 2cm. LA on vasta 21.3 ja nyt rv 36+3, joten saa nähdä meneekö sinne asti. Supistelee jokapäivä aamusta iltaan. Käyrää otettiin sydänäänistä ja voimakkaanahan ne kuuluivat 140-170 oli sykkeet. Neiti piti aika melskettä muutenkin :) Antoivat vielä toisen painokontrolliajan 11.3 äitipolille. Että tällästä.
 17. orvokki 81 Ihastunut foorumiin

  Kiitoksia nannasu ja rastafa tsempistä ja neuvoista!!!! Pääasia, että vauvan kohta syliin saa, eipä tuolla tyylillä sitten niin väliä oleemoticon Rastafalla rupeaakin hetki olemaan jo tosi lähellä,paljon onnea koitokseen ja mukavaa viimeistä vauvatonta viikonloppua!!!!!! Perästä tullaan reilun viikon päästä.....
 18. niisku_ Aloittelija

  En olekaan aiemmin saanut aikaseksi kirjotettua tänne mitään. Tuntuu että jokainen neuvolakäynti on ollu niin normaali ettei oikein ole sanottavaa, pitäisi varmaan osata ottaa positiivisena asiana :)

  rv 38+5, paino noussu tällä kertaa vain 150gr, kun viime viikolla muutos oli 1,5kg. Ilmeisesti turvotuksella on oma vaikutuksensa asiaan. Nyt painoa on tullut yhteensä viitisentoista kiloa lisää. Tällä kertaa turvotus merkittiin runsaaksi. Pissa oli puhdas ja verenpaine ok. Vauvan syke 125, RT ollut jo joulukuun puolivälistä asti. Sf-mitta se tuntuu vaan koko ajan kasvavan, nyt täti sai mitaksi 37.

  Viime viikon neuvolassa sf-mitta oli 36 ja kokeilemalla vatsan päältä totesi täti vauvan olevan hyvän kokoinen. Harmittaa vaan kun en silloin tajunnut, tai nyt sitten muistanut kysyä mitä hän sillä tarkoitti. Hyvänkokonen siinä mielessä että ei hätää yms. vai hyvänkokonen siinä mielessä että suht. iso? Toisaalta kuitenkin sanoi myös, että aika vaikea arvioida sen tarkemmin kun istukka on etuseinässä ja siten häiritsee kokeilua.

  Yritin myös kysyä hänen arviotaan siitä meneekö yli lasketun vai kuinka.. lähinnä olisin kaivannut hänen intuitiotaan asiasta. Tiedän hänen kuitenkin olleen virassa nyt jo 16 vuotta ja ajattelin että josko hänellä olisi ammatinharjoittamisen tuomaa varmuutta uskaltaa sanoa jotain. Eihän sillä ollut :) Lähinnä antoi ymmärtää rivien välistä, että saattaa tulla koska vaan.. sen osasin kyllä jo ihan itsekin ynnäillä. Toisaalta ymmärrän senkin ettei hän halua veikkauksia heitellä ilmaan.

  Seuraava aikakin vielä varattiin 3.3. eli päivää ennen laskettua. Toivottavasti mun ei tarvitse mennä sinne  :D
 19. suvi_ Aloittelija

  heippa. Täällä tultiin juuri neuvolasta, vähän huonolla mielellä.
  Kaikki perusjutut olivat kunnossa, mutta neuvolantäti huomasi viimeviikkoisen lääkärikäynnin tiedot koneella.
  Lääkäri oli kirjoittanut että "lantion koko alarajalla" tms. Elikkä vauva ei siis välttämättä mahdu syntymään alateitse. :( Mitään lääkäri ei mulle tästä maininnut käynnillä, joka kumminkin oli synnytystapa -arviointi! Nyt sain sitten lähetteen äippäpolille jossa lantion koko arvioidaan uudelleen.. (eli ensi viikolla ollaan viisaampia.)
  Kauhea pelko että joudutaan sektiolla synnyttämään.. vaikkei mikään ole varmaa, mutta en mä tällasta vaihtoehtoo ole edes miettinyt...
 20. sanna_ Aloittelija

  Jospa minäkin pitkästä aikaa kirjoittelisin jotain, enkä vain seurailisi taustalla.
  Tänään oli taas nauvola. Painoa oli tullut hurjat 1,4 kg viikossa! :/ Hieman pelottaa, minkä kokoinen vauva on tulossa. (Koko raskaudessa kuitenkin tullut nyt painoa yhteensä vain 0,7 kg.)  Sf-mittakin oli 35, kun viime viikolla 32... Vauvan koon lisäksi arvelluttaa syke: aiemmin vauvan syke on ollut 130+, tällä kertaa ilmeisesti ensin yli 170, lopulta 150... Tiedä sitten kuinka paljon vaikuttaa se, että tällä kertaa oli eri hoitaja kuin aiemmin. Onneksi ensi viikolla pääsee vihdoin lääkärille (viimeksi viikolla 26)! Sitten saa lopultakin arviot koosta ja synnytystavasta. Nyt siis viikkoja 37+2.

Jaa tämä sivu