Neuvola kuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika maaliskuussa 2011' aloitti hannamari, 30 joulu 2010.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. hannamari Peruskäyttäjä

  Heippa maalismasut  emoticon tänne voi nyt sitten kirjoitella neuvolasta saadut uutiset niin kaikkien mukavampi lueskella miten muiden masuilla menee
  emoticon
 2. hannamari Peruskäyttäjä

  Meillä tänään oli siis neuvola ja sf mitta 29.5cm mikä kuulemma hyvä juttu kun viimeksi oltiin vähän käyrien alapuolella.
  Painoa tullut nyt tasan 9kg koko raskauden aikana ja hemoglobiini 123 mikä on lisäraudan ansiota. tyttö ollu jo rv20 asti pää alaspäin ja eipä ole asento muuttunut. aika alhaalla neiti oli mutta kerran ei supistele juurikaan niin ei ole hätää sen suhteen. tytön pulssi oli 160 mutta oli hereillä niin ei kuulemma mitenkään erikoista =)

  verenpainetta oli vähän liikaa joten joudun siitä nyt lähemmin tarkkailuun.

  Sitten meikällä oli joku ihme mielialakysely ja suositeltiin sitten että viimeistään synnytyksen jälkeen pitäisi alkaa käydä vähän juttelemassa jossain kun on tuota masennusta ollut jo ennen raskautta ja nyt sitten pahentunut hieman vaikka lääkitys on edelleen käytössä (tosin minimi annostuksella).

  kaiken kaikkiaan mukava käynti ja ensi viikolla verenpainemittaukseen ja jos koholla niin pitää kuulemma käydä sitten neuvolatätiä moikkaamassa ja jos samoissa lukemissa niin 2vk päästä seuraava käynti =)

  nyt siis rv31+0 menossa
 3. gabor Aloittelija

  Heipsan!

  Parisen viikkoa sitten tuli käytyä ultrassa ja lapsonen istui silloin. Huomaa kyllä kun on toisella kierroksella niin jotenkin tutkimuksetkin ovat sellaisia pikaisen tuntuisia...

  hannamari: kerro  missä tunnet potkuja eniten? tai missä kohti tuntuu kun sillä on hikka?

  LA siis 3.3. eli nyt alkaa vko 32. Äkkiähän tämä aika tässä tuntuu menevän nyt kun vielä jäin lomailemaan.
 4. hannamari Peruskäyttäjä

  gabor: hikka on sellai säännöllinen ja toistuva pieni nytkähdys, vähän elohiirtä muistuttava.
  meillä taitaa olla nyrkkeilijä tulossa sillä eniten liikkeet tuntuu alavatsassa. kääntelee myös kovasti kylkeä tuo neitokainen
 5. Pini Aloittelija

  Vastailempa heti tänne kun oli tänään neuvola :)

  Kaikki mun masussa ok, vauvan sykkeet 140 ja pää alaspäin hän viihtyy. Pissa puhdas, hemoglobiini 105 ja verenpaineet 115/61. Sf-mitta oli pienentynyt sentin viime kerrasta, joten joko mittaajassa vika tai sitten jotain muuta, kontrollikäynti sen asian tiimoilta on 5.1.
  Vaikka multa ei mitään kysytty niin vastaan nyt minäkin sulle gabor; mulla tuntuu potkut lähinnä kylkiluissa (AUTS!!) ja hikka taas alavatsassa. Vauvan peppu seilaa selkeesti tossa navan kohdilla kun hän kääntää kylkeä.

  Eilen oli illalla/yöllä säännöllisiä supisteluja öbaut kahden tunnin ajan kun telkkaria katselin (n. 2min välein, kesto n. 1min) ja neuvolatäti varasi mulle lääkäriajan 12.1. ja pitää soittaa jos supistelee samalla tavalla uusiksi/tulee vuotoa niin laittaa mut sitten ä-polille. Supistusten ohessa "kivana" pikku lisänä oli kamalaa viiltelyn tunnetta kohdunsuulla ja alavatsassa. Toinen jalka meni aina alta kun yritti kävellä :/. Supistukset itsessään eivät varsinaisesti sattuneet, joten siksi en huolestunut eilen enempää. Käskettiin ottaa rauhallisesti ja nyt pitää olla erityisvarovainen kaikkien nostojen yms. kanssa.
 6. gabor Aloittelija

  Juu toki tiedän mitä hikkaaminen on, Pini hoksasi mitä ajoin takaa. Tällä nimittäin eniten naputtaa just tuolla alhaalla josta yrittelin päätellä josko se vaikka olis kääntyny alaspäin olemaan ja se olis pää missä eniten naputtais. Potkut tuntuu kyllä sivuilla eikä ehkä oikein kylkiluissa niinkuin ekan aikaan :)

  Mulla ei paljoa supistele, eka raskaudessa enemmän. Iskiasvaivoja ollut kyllä mutta onneksi jäin nyt seisomatyöstä kesä-äippälomalle!
 7. Lisah Peruskäyttäjä

  Me olimme eilen neuvolassa. Tyttönen oli asettunut oikein päin ja syke oli 135. Itselläni tuo hikka on tuntunut aina samassa paikassa vasemmalla alhaalla ja "potkut" jotka ovat kyllä tilan ahtauden vuoksi muuttuneet sellaisiksi, että koko maha heiluu, niin eniten tuntuu sivuilla, mutta ei ihan kylkiluissa asti :) sf mitta oli 26 eli aika alakäyrällä, mutta sanoi että hyvä kun on tasaisesti kasvanut. Verenpaine oli 109/69 ja painoa on tullut nyt tasan 10kg.

  rv 31+2
 8. Jassu2 Aloittelija

  Kävin tiistaina lääkärikäynnillä, sillon rv 29+3

  sf-mitta oli 28, verenpaine 127/88, hemoglobiini 118 (syön Obsidania joka toinen päivä). Paino noussut 8,5 kg koko raskauden aikana.

  Kohdunkaula lyhentynyt puolicenttiä kahdessa viikossa ja kohdunkaula pehpemä, joten lääkärä määräsi saikulle kaksi viikkoa eteenpäin. Sanoi että luultavasti en enää töihin pääse ennen äitiyslomaa...

  Muuten kaikki hyvin. Seuraava käynti 11.1.

 9. hamasu Aloittelija

  Kirjoitellaanpa nyt tännekkin... Tänään oli taas neuvola ja kaikki hyvin. 

  Omat paineet hyvät 100/60 ja hg 137, oikeestaan ihan samat kuin alkuraskaudesta. Painoa ei ole onneksi tullut kuin 6kg, tosin nyt oli kahdessa viikossa tullut yli kilo, kiitos joulun suklaiden... Sokerit on onneksi pysynyt rajoissa, vielä pitää pari viikkoa mitata ja kirjoittaa kaikki mitä syö. Juomiseen pitää kuulemma kiinnittää huomiota kun virtsassa oli valkuaista +/- elikkä rajoilla mennään.

  On ne vaan taitavia noi neuvolan tädit, siitä se tunnusteli että pää alaspäin kaveri on ja painoarvioksi antoi 1,5 kg. Syke 135. Tälläkertaa vastaanotolla oli jostainsyystä myös pieni ultrauslaite, jota ei normaalisti käytetä, mutta nyt sain bonuksena nähdä pikkukaverin siellä mahassa, missä näytti muuten aikas ahtaalta. Siellä se kellutteli ja potkiskeli :) sf mittakin oli ihan normaali , 28 kun viimeksi se oli vähän pompsahtanut. 

  Ja sitten taas parin viikon päästä uudelleen :)

 10. Pini Aloittelija

  Laitanpa nopean pävityksen tänne; neuvolassa olin tänään iltapäivällä sen sf-mitta kontrollin vuoksi ja se oli edelleen sama 29cm, eli nyt 3-4 viikkoa ollut sama mitta. Näin ei kaiketi kuuluis olla. Täti tunnusteli mahaa ja totesi, että pikkukaveri on jo ihan siellä jossain alhaalla, ei kuitenkaan kiinnittynyt (luojan kiitos!). Täti puhui jostain luukuopasta(?), johon vauvin pää laskeutuu loppuraskaudessa. Sitten kun sydänääniä piti kuunnella niin mua supisti ihan napakasti ja täti osoitti mun mahaa ja sanoi et "HERRANJUMALA SATTUUKO SUA KUN TOI ON IHAN OIKEA SUPISTUS!?" Mä olin vaan et ai supistus vai, no shit sherlock ja yritin vääntäytyä mukavampaan asentoon, koska supistus sattui ihan todella ja neuvolatäti paineli vielä mahaa samaan aikaan. :(
  Sain sitten kauheasti ohjeita, kuinka pitää heti mennä synnärille jos noita kivuliaampia suppiksia tulee enemmän ja säännöllisesti.. Nyt mua on supistellut siitä neuvolasta asti, joka siis oli 15.30. Mut nää on ihan kivuttomia, vähän sellaista selkäsärkyä ja menkkamaista kipua on. Jos ei tää kohta mee ohi niin taidan käydä synnärillä kääntymässä :/
  Vuodelevossa tarvis kuulemma olla ainakin 4 viikkoa, kiva kun just perjantaina piti lähteä ikeaan pinnasänkyostoksille ja meillä on remppa vieläkin kesken.... AAAAAARGH.
  Sairaalakassin pakkasin äsken, jos lähtö tuleekin ennen kuin olis suunniteltu, toi neuvolakäynti tosiaan pelästytti ja laittoi miettimään miten ne viikot vaan meilläkin vähenee - helmikuisissakin on jo ensimmäinen vauva nähnyt päivänvalon!!

  Sori nopea kirjoitus, voi olla virheitä, ei pysty kovin kauaa istumaan kun tulee niin huono olo.
 11. gabor Aloittelija

  Neuvolassa tänään RV 31+6 tais olla. Sf-mitta 31 ja vaavi istuksii mahassa... vielä olis viikolle 36 asti (?) aikaa kääntyä. Sykkeet hällä jotain 160 luokkaa. Verenpaineet yhtä korkealla ku aina ennekin. Hemoglobiinia ei otettu mutta ihan suht virkeä olo on kun syö tuota raskausajan monivitamiinia.

  Pini luin tässä päiväkirjaani esikoisen odottamisen ajalta ja silloin minulla oli parisen päivää ennen syntymää tuollaista menkkakolotusta. Toki tuli sitten limatulppaakin. Sf-mittahan voi pysyä samana tai pienentyä juurikin siksi jos/kun vauva alkaa laskeutua (juuri siihen kuoppaan lantiossa mistä hoitaja oli puhunut) puhutaan kiinnittymisestä :) millon sulla LA?

  Kolmen viikon päästä seuraava aika jos ei mitään muutoksia tilassa.

  Vointeja kaikille!
 12. kr1sse Aloittelija

  Heips

  Kiva lukea teidän ykkösten odottajien kuulumisia ja miten erilaisia tutkimukset ovat verrattuna kaksosten odottajiin. Itellä tänään 28+5 ja odotan identtisiä poikia:-)

  Olen käynyt ekan ultran jälkeen aina kahden viikon välein Hyvinkään sairaalassa erikoislääkärin pakeilla, neuvolassa n. 1 krt/kk, neuvolalääkärin vastaanotolla en ole ollut kuin kerran.
  Hemoglobiineja mitattu vaivaset 2 kertaa, verenpaine kerran, tietoakaan mistään sf-mitastaemoticon

  Meillä  mittaillaan vain poikien kokoa, viime keskiviikkona 1219g ja 1269g. painoa tulee 2 viikon aikana vähän yli 300g per ukko, joten alkaa kivut olemaan lantion seudulla myös sitä luokkaa, auts. POjat kummatkin potkii eri suuntiin ja AH, Ihanaa sitä potkua suoraan virtsarakkoon tai kylkiluihin.
  Painoa itelle tullut vaivaiset 200g:-)

  Maanantaina lähti nähtävästi limatulppa, tiedä sitten..epämääräistä vuotoa ollut viime viikon torstaista lähtien. Eilen kävin naistenklinikalla sydänkäyrässä kun en tuntenut liikkeitä, oli hiukan hennot sykkeet mutta päästivät kotiin. Alkoi todellisuus iskeä siellä sairaalahuoneessa, että jos sykkeet on alhaiset,josko tästä lähdetään leikkaukseen, HUI!
 13. Kellitys Ihastunut foorumiin

  Meillä oli tänään neuvola, päästiin käymään avokin kanssa yhdessä, mikä oli kyllä mukavaa. Paino on noussut nyt kaikkiaan vajaa 5 kiloa, olisi vaaka voinut näyttää jotain muuta, jollei joulun syöpöttelyistä olisi ehtinyt kulua jo hetki sentään. Hemoglobiini ei ollut edellisestä käynnistä laskenut, muttei juurikaan noussut (111), joten neuvolatäti kehotti ottamaan Obsidanin rinnalle vielä toista rautavalmistetta kuukauden ajaksi. Muuten oma vointi ja arvot kohillaan, joten ei hätää. Vauvan syke oli nyt 147, varsin tasainen taas. Sf-mitta 26 cm eli alarajoilla mennään, mutta kasvua tullut kuitenkin tasaisesti. Joten kaikki kunnossa. Vauva innostuu jostain syystä aina neuvolassa. Saattaa olla ihan hissuksiin sinne asti, kun päästään jutustelemaan neuvolatädin kanssa, mutta sitten alkaa kyllä kunnon jumppailut. Tietääpähän ainakin, että hällä on asiat hyvin.

  Toivotaan nyt, että saisi tuota hemoglobiiniarvoa vähän nousemaan seuraavaan neuvolakertaan mennessä. Vaikka enpä toisaalta ole ehtinyt tuota Obsidania vielä syömään kuin kolme viikkoa, mutta kun se alkuun oli niin hyvä, niin voi jossain vaiheessa ruveta väsyttämään, kun nyt laskenut niin selkeästi.

  Nyt siis rv 30+1.
 14. tazu Aloittelija

  Neuvolakuulumisia täältä.

  Rv 30+1

  Paino tippunut viikossa 2 kg ja verenpaineet normalisoituneet 124/72 eikä turvotusta ole! Sf mitta 26 cm, poika sievästi pää alaspäin ja sykkeet 140. 

  Ihana olo muutenkin viime viikkoon verrattuna, kun silloin oli painoa tullut kolmessa viikossa lähes 4 kg emoticon, prot + ja verenpaineet nousussa, turvotuksista puhumattakaan. Mulla todettiin poskiontelontulehdus, johon nyt ab-kuuri menossa. Oiskohan sillä ollu jotain tekemistä tuon viime viikon olon ja turvotusten kanssa. 
  Niin ja neuvolantätiki oli nyt hyvällä tuulella :)
 15. miuma Aloittelija

  Käytiin tänään neuvolassa rv 31+4.

  Oli kyllä ihan huippu neuvolakäynti tänään.. Meillä vaihtu (taas) neuvolatäti, toivottavasti tämä nykyinen on sitten loppuun asti. Oli tosi mukava ja rento täti, jonka tykönä jaksaa nyt sitten käydäkkin :D

  Virtsassa oli proteiineja yhellä plussalla, ja verenpaine oli aluksi 135/ alapainetta en muista. Mutta käynnin lopuksi mitattiin verenpaine uudestaan jolloin oli 112/77.
  Mitähän nuo proteiniit meinaa jos ovat yhdellä plussalla?

  Vauva oli kova liikkumaan ja meni doppleria karkuun sen minkä kerkes.. saatiin lopulta sykkeet mitattua ja ne oli ihan hyvät:) Vauva oli ihan alhaalla, ties missä, on kuulemma lähtöasemissaan.. Toivottavasti ei nyt kuitenkaan ihan vielä synny :)

  Muuten neuvolassa kaikki ok, paitsi nuo proteiinit huolettaa..

  Ai niin.. Kyselin tänään että millonhan lie meillä perhevalmennus kun ei ole kukaan siitä mitään puhunut, niin tämä uus täti otti asiasta selvää ja kas kummaa, sehän on jo alkanut se ryhmä jossa meidän olisi pitänyt olla. Kaks kertaa ne on jo ollu ja seuraava kerta on keskiviikkona, joka on se synnytyskerta. Onneksi siihen sentään keretään mukaan. Ois harmittanut ihan älyttömästi jos se synnytyskerta joka on mulle itselle kaikista tärkein, olisi jäänyt väliin. Mutta hyvä näin, että siihen kerettiin :)
 16. Helmis Aloittelija

  Täälä oltiin tänään neuvolassa, rv 30+3.

  Kaikki kunnossa, hemppakin oli noussut parin viikon takaisesta 108:sta -> 113. Vaihdoin obsidaniin myös omatoimisesti kun ei tuntunut iron vitalit auttavan oikein.

  Sf-mitta oli laskenut sentillä, nyt 25...mutta terkka sanoi että katotaan taas parin viikon päästä, että se on voinut olla selin tai jotain. Ei tuntunut olevan mitenkään ihmeissään, niin en siis minäkään ala huolestua :)
  Sykkeet oli hyvät 130.

  Painoa tullut nyt 10,6kg, viimekerrasta noussut puoli kiloa. Ihan ok kuulemma sekin, ei tarvi vielä murehtia..

  Yksi lääkärikäynti on kuulemma vielä tulossa, siis jos jotain ihmeitä ei satu tässä. Nyt vaan kasvatellaan massua ja toivotaan että kaikki sujuu hyvin!! Ja koitetaan liikkua loppuun asti edes pieni lenkki jos ei muuta.
 17. kr1sse Aloittelija

  Mekin käytiin poikien kanssa eilen neuvolassa, 29+2. Viime neuvolasta 4 viikkoa. Painoa tullut 925g lisää. Verenpaineet loistavat 124/76. Sydänäänet kuuluivat hyvin, veikkaan neuvolatädin vain kuunnelleen molemmat sykkeet A-vauvalta;-)
 18. Jassu2 Aloittelija

  Heipä hei... Tämän kertaiset neuvola kuulumiset:

  Rv 31+3, verenpaine 130/86, hemoglobiini 120, kohdunpohjan korkeus 29,5. Lapsen sydämen syke +138.
  Kohdunkaula oli lyhentynyt kahdessa viikossa 2,5stä 2,0. Kohdunsuu oli edelleenkin pehmeä.

  Sairausloma jatkuu äitiyslomaan asti... Kannustettiin taas lepäämään ja ottamaan iisisti jotta ei olisi niin paljon supistuksia. Supistukset toki on mielestäni vähentynyt huomattavasti nyt menneen kahden sairausloma viikon aikana!
 19. Eiffe Peruskäyttäjä

  Raskausviikkoa 30+3 elellään ja neuvolakäynti sujui kaikinpuolin hyvin. Sf-mitta oli 28cm ja vaavin pulssi 140. Mulle on tullut nyt yhteensä n. 13kg painoa ja turvottaa aika lailla. Pissa oli puhdas ja hemoglobiini 119. Pitäisi ottaa obsidania useammin, mutta kovin montaa päivää en voi sitä putkeen käyttää jos en halua kuolla vessanpöntölleemoticon . Verenpaineet oli noussu paremmaksi 127/68. Vauva pötköttelee tällä hetkellä raivotarjonnassa, mikä varmaan selittää kohdunsuulla tuntuvia kipeitä piikkejä. emoticon
 20. Lily Aloittelija


  Heipparallaa pitkästä aikaa!

  Huh, onpas siitä aikaa kun olen tänne viimeksi itse kirjoitellut, josko siis nyt vähän kuulumisia.

  Eilen kävin jälleen neuvolassa rv31+3, jossa sf-mitta 32cm ja itselleni kertynyt nyt yhteensä mukavat 15,2kg painoa emoticon  Rautaa suositeltiin alkaa syömään, kun oli tuo hemoglobiini tipahtanut 112 ja väsymys on kova. Poika köllötellyt jo pitkään raivotarjonnassa.

  Kuitenkin..poika on kova melskaamaan, hikottelemaan ja potkimaan kylkeen.

  Saikulla olenkin ollut jo viimiset 4vk pehmentyneen kohdunkaulan ja suppareitten takia. Nyt kotosalla olessa saanut supistukset kuriin, joskin kyllä niitäkin edelleen tulee, mutta ei niin helposti kuin töissä ollessa. Seuraavalla lääkärikäynnillä selviää onko tilanne muuttunut vai pysynyt samana.

Jaa tämä sivu