Neuvola höpinät

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2018' aloitti Nitsa, 30 huhti 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. kaylies Ihastunut foorumiin Tammimammat 2018

  kahessa viikossa kolme kiloa tullu paino alas. eli ruokavalio puree vaikak sokerit välillä heittää. kaikki ok.
 2. puapru Rakastunut foorumiin

  Neuvolassa tänään vierailtu. Muutenhan minulla menee kaikki ihan hienosti juuri tällä hetkellä, mutta väsymys on kyllä melkoista. Ja sitten kun on väsynyt, niin itkettää kamalan helposti vaikkei oikeastaan ole edes syytä. Hemoglobiini on entisellään, nukun hyvin keskimäärin 8 tunnin yöunia ja viikonloppuisin monesti vielä päiväunetkin tyttöjen kanssa, eli väsymys tuntuisi olevan sitä laatua, joka ei aiheudu ainakaan huonoista unista. Hanakasti tarjosi terveydenhoitaja sairauslomavaihtoehtoa, mutta en kyllä vielä ainakaan aio ottaa vinkistä vaaria. Ihan vaan siis siitä syystä, että olen joka tapauksessa lomalla tämän viikon, katsotaan miltä tämän jälkeen tuntuu.
  Meillähän oli "ongelma" rakenneultrassa, kun vauva pysytteli tiukasti vain yhdessä asennossa, jossa jotain mittoja oli lähestulkoon mahdoton saada otettua. Silloin hän oli perätilassa. Tänään neuvolassa sitten toistui vähän vastaava, sydänääniä ei meinattu saada kunnolla kuuluviin ilmeisesti juurikin vauvan asennon takia. SF-mitta otettiin tänään ensimmäistä kertaa, ja se huitelee jossain ihan yläkäyrällä. Ilmeisesti liittyy paljon juurikin vauvan tämän hetkiseen asentoon, hän taitaa majailla aikalailla poikittain vielä toistaiseksi. Liikkuu kyllä niin maan pirusti, että vaikka sydänäänien kuuntelu jäikin vähän "vajaaksi" niin mitään epäilystä ei ole etteikö siellä elossa ja hyvinvoivia olla!
  • Tykkää Tykkää x 2
 3. sadetar83 Ihastunut foorumiin Kesäkuunmammat 2015

  Pelkkä hemoglobiini on huono mittari väsymystä ajatellen. Oletko pyytänyt ottamaan ferritiiniarvot? ne kuvaa rautavarastoja. Ne voi olla alhaiset, vaikka hb olisikin kohtuullinen.
 4. sadetar83 Ihastunut foorumiin Kesäkuunmammat 2015

  Neuvolassa käyty tänään. Sf-mitta oli 27 cm, painoa tullut parisataa grammaa, yhä ollaan miinuksilla. Toivottavasti loppuun asti. Ei siis mitään maata mullistavaa, seuraava käynti kk päästä.
 5. puapru2 Aloittelija

  Eilen oli neuvola. Eipä kovasti tullut hyvää palautetta.... Paino on noussut liikaa, verenpaineet on matalat, hemoglobiini laskenut melkoisesti, kaikki mahan kivut ovat kuulema supistuksia, ja pisteenä iin päällä sf-mitta ei ollut 2,5 viikossa kasvanut yhtään. Tätä tarkistetaan viikon päästä uudestaan ja jos kasvua ei tapahdu niin sitten lähetteellä äitiyspolille tutkittavaksi.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 6. illu85 Rakastunut foorumiin Heinäkuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Minulla oli eilen neuvolalääkäri ja kaikki kunnossa. Saan jatkaa samaan malliin ja touhuta sen verran mikä hyvältä tuntuu kun ei ole kohdunsuulla tapahtunut mitään. Vauva oli hyvin kuulema asettunut synnytyskanavan alkupäähän eli asemissa taitaa olla muttei vielä kuitenkaan laskeutunut. Aiemmin onkin tuntunut vasemmalla lantioluulla kun on painanut. Painoarvio tällä hetkellä oli 2680 eli pari sataa grammaa painavampi kun esikoinen näillä viikoilla.
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. sadetar83 Ihastunut foorumiin Kesäkuunmammat 2015

  Kävin tänään neuvolassa. Siellä ei ihmeempää, vauva on lähtökuopissa. Onneksi on sairaalakassi jo viittä vaille valmis, kun ei tiiä milloin lähtö tulee. Seuraava neuvola ois loppiaisen jälkeen (jos on. Elllei vauva ole jo siihen mennessä syntynyt)
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. Isintyttö Peruskäyttäjä

  Aamulla oli aika neuvolalääkärille. Kaikki kunnossa, ihan "normaalin" kokoinen vauva ois tulossa:) Ei ollut mitään syytä, niin loppuvaiheen ultraan en aikaa saanu... Nyt vaan synnytystä ootellaan:p
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Uniko Tuttu foorumilla Tammimammat 2018

  Eilen ja tänään neuvolassa käyty. Nyt viikon välein neuvola. Kotiseuranta 9.1 asti jos ei mitään poikkeavaa ilmene ennen sitä. Pissassa oli eilen valkuaista (tänään ei) ja verenpaineet koholla. Päänsärkyä aika ajoin ollu. Raskausmyrkytys epäilyt siis ilmassa. Lepoa ja nestettä hoitona toistaiseksi. Nämä oireet voi myös johtua flunssasta. Synnäriltä ja neuvolasta heittivät ilmoille että mahdollisesti käynnistetään aikasemmin verenpaineitten takia, tämä arvioidaan sit silloin 9.1. La olis vasta 26.1.

  Itellä ollu koko ajan olo että syntyy puolen kuun aikaan. Kunhan päästäis tammikuulle niin olis hyvä :)
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 10. Rosytar Peruskäyttäjä


  Minulla oli esikoisen raskausmyrkytys lievänä ja samat oireet kuin sinulla paitsi ei flunssaa. Seurattiin ja yksi plussa tuli takaisin, lopulta 2plussaa ja käynnistettiin.
 11. kaylies Ihastunut foorumiin Tammimammat 2018

  Paino vaan tippuu ja hemoglobiini vaan nousee. Oli se muksu jo melkein kiinnittynyt. Oli niin alhaalla ettei kunnolla ennee päätä tuntenut ja sf on laskussa. Nyt vaan odotellaan tiistaita jos ei ite käynnisty
  • Tykkää Tykkää x 3
 12. sadetar83 Ihastunut foorumiin Kesäkuunmammat 2015

  Neuvolassa käyty tänään. Enää ei uutta aikaa varattu. Vauva kiinnittynyt, sykkeet hyvät, hb samalla tasolla kuin koko odotuksen ajan, paino tippunut edellisestä kerrasta -1,05 kg. Kaikki hyvin. Torstaina poliaika ja mahdollinen käynnistys edessä jos ei aiemmin lähde tulemaan itse.
 13. Isintyttö Peruskäyttäjä

  #sadetar83 -miks harkitaan käynnistystä? En oo varma olitko jossain toisessa ketjussa kertonu..

  Mie kans tänään neuvolassa (rv38+4), ens viikon tiistaille vielä varattiin aika, lupas kyllä pitää peukkuja et jos oisinkin jo vauvan kanssa kotona, ni hää tuleekin sit kotikäynnille sillo:)
  Kaikki oli siis mallillaan; syke vaavilla erinomainen:Heartred Vauva niin alhaalla et veikkas et hiukset vois jo näkyy:hilarious:
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. sadetar83 Ihastunut foorumiin Kesäkuunmammat 2015

  Mulla on insuliinihoitoinen radi, nii siinä syy. Mä oon jo valmis vauvan tuloon, vauvan kaipuu on suuri. Tulevat isosiskot ja tietysti myös isä odottavat vauvaa malttamattomasti.
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. *miu* Aloittelija

  Eilen toiveikkaana kävin synnärillä kontrollissa, viikot 40+3. Mutta kotiin laittoivat ja ens maanantaina sitten uusi käynti. Esitin kyllä jo toiveen, että tuolla käynnillä aletaan käynnistämään, jos ei ole itsekseen alkanut ennen tuota. Matkaa sairaalaan täältä kuitenkin melkein 100km ja kyse on enää 3 päivästä, jolloin kuitenkin käynnistävät. Kaikki oli hyvin ja vauva kasvaa, niin eivät halua kiirehtiä turhaan.Ymmärrän sen, mutta.... Paikat ei ollu vielä auennu. Plaah, tämä vauva ei synny ikinä. Alkaa olla jo levoton olo itellä. Monta vuotta odotusta takana, että ylipäätään edes olen raskaana ja nyt se ei malta edes syntyä. :D
  • Tykkää Tykkää x 3
 16. Isintyttö Peruskäyttäjä

  Tänään kävin neuvolassa, nyt siis 39+5. Ei enää antanu uutta aikaa vaan laitto synnärille lähetteen et jos ottaisivat sinne loppuviikosta näytille; ronskimpi sisätutkimus vois saada synnytyksen käynnistymään.. Samalla sit ultra ja kokoarvio ja sen perusteella mietitään et miten jatketaan. Terkkarin mielestä ei oo kyl mitään 5 kilosta vauvaa tulossa, joten varmaan vielä kaks viikkoo sais käynnistystä ootella, enkä kyl siihen käynnistykseen oo hinkumassakaan vaikka täs olo alkaakin jo aika kauhee olla..
 17. Serena_ Peruskäyttäjä

  Mulla on kans tänään 39+5 (koska kello on jo yli 24 :D) ja aamulla oisi neuvola. Jotenkin ajattelin, että viikolla 38 olisi vauva käynnistelty, koska ultrassa ultraaja totesi vauvan olevan "tosi iso!" Toisella kontrolliultrakerralla ensimmäinen kysymys oli "mitä sinä olet syönyt, kun vauva on näin iso!?" Sain lähetteen yliopistolliseen sairaalaan vielä tarkempaan ultraan johon tuli suhtautua asenteella:"varaudu, että saatat jäädä laitokselle"

  Noh. Vauva ultrattiin ja lääkäri kertoi, että hän ei pyhällä tahdollakaan, kahdeksan mittauskerran jälkeen saa vauvasta isoa.

  Tästä jäi kuitenkin olo, että vauvan pitäisi olla jo maailmassa :D ainiin, JA tuosta "tosi iso" ultrasta johtuen ei saatu vauvalle vauvavakuutusta. Se korpee eniten. :sad001

  Tänään ollut selkeästi supistuksia ja koittanut niitä kellottaakkin, mutta ovat niin epäsäännöllisiä, että vielä turhaa. Huomenna pitäisi myös pankkiin päästä aamulla ja uuden asunnon kosteusmittauksiin iltapäivällä, joten vauva on tervetullut näiden kahden välissä tai näiden jälkeen :D

  Sori, hiukan sekalainen teksti. En tykkää, kun en saa mobiilisovelluksessa koko kirjoittamaani tekstiä näkyviin kerralla.
 18. Isintyttö Peruskäyttäjä

  Miulle tuli kutsu synnärille perjantaille, sillon 40+1, lääkärin tarkastus vaan et missä mennään.. katotaan koko ja mietitään sit jatkoa sen mukaan.
 19. neponen Peruskäyttäjä Tammimammat 2018

  Mekään ei saatu vauvalle ennen syntymää vakuutusta johtuen mun korkeesta painoindeksistä :rolleyes: nyt sit haetaan vauvan tiedoilla ja tietenkään ei saada sitä opn ilmainen ensimmäinen vuosi tarjousta sen vuoksi. Ei korpee...
 20. puapru2 Aloittelija

  Rv 40+0, neuvolassa aamusta vierailtu. Uutta aikaa vielä varattiin ensi viikolle varmuuden vuoksi. Edelliset lapset syntyivät 40+5 ja 40+4.
  Sf-mitta oli tullut puoli senttiä alaspäiin viime viikkoisesta, verenpaineet hieman koholla, pissassa tulehdussoluja vähän, paino pudonnut viime viikosta 1200g. Näillä mennään!
  • Tykkää Tykkää x 3

Jaa tämä sivu