Neuvola höpinät

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2018' aloitti Nitsa, 30 huhti 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. m-ria Aloittelija Tammimammat 2018

  Eilen oltiinkin jo toisella neuvolakäynnillä, nopeasti tää raskaus rullaa eteenpäin. :) Huomattavasti nopeampi tapaaminen kuin ensimmäinen. Sydänäänet kuunneltiin ja kuulemma villit aamujumpat oli käynnissä. Neuvolatäti sanoi ettei näe mitään syytä lähettää mua sokerirasitustestiin, en valita, kun sitä ei täälläkään ole kovin ylistävästi kuvailtu.. :D Toki sokereita ja valkuaisia seurataan ja tilanteen mukaan mennään. Muuten käynti oli vaan yleistä rupattelua ja saatiin kotiin täytettäväksi joku THL:n vanhemmuuslappunen.
 2. Isintyttö Peruskäyttäjä

  Meillä tänään myös jo toinen neuvolakäynti, tänään siis 13+4. Kaikki oikein mallillaan:happy:Sydänäänet kuunneltiin ja heti löytyi vahvana vaikka istukka onkin etuseinämässä. Saatiin myös nt-ultran verikokeiden tulokset; riski downiin ja siihen kromosomijuttuun molemmat 1:100000 ja siis niskaturvotus oli sen 0,6. Kuukauden päästä neuvolalääkäri ja rakenneultra syyskuun alussa.
 3. Serena_ Peruskäyttäjä

  Kävin toisella neuvolakäynnillä ja kaikki oli hyvin! Meillä oli neuvolalääkärille tullut jopa ultrauslaite, jolla saatiin "epätarkka" kuva vauvasta joka heilui menemään :Heartred

  Painoa oli tullut vain 140g. Nyt viikkoja on siis 14+4.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Nitsa Tuttu foorumilla Tammimammat 2018

  Tänää oli neuvolalääkäri. Ultrattiin ja kovasti oli kasvanut, siellä hän liikuskeli hirmusesti :) istukka takaseinämässä että nyt vain oottelen milloin ne ekat kunnon potkut tuntuu❤️
 5. Elis3 Peruskäyttäjä Tammimammat 2018

  Toinen neuvolakäynti takana ja kovasti siellä pieni sydän pumppasi menemään. :rolleyes::Heartpink Mieskin pääsi ensimmäistä kertaa mukaan ja kuuntelemaan ja kyselemään ja ilme olisi ollut videon arvoinen kun kuuli ensimmäistä kertaa pikkuisen sydänääniä. :grin
 6. Lyydia Rakastunut foorumiin Tammimammat 2018 Heinäkuunmammat 2015

  Huomenna toinen neuvola. En tiedä pääseekö mies mukaan, koska tyttö nukkuu yleensä siihen aikaan päikkäreitä..
 7. Lyydia Rakastunut foorumiin Tammimammat 2018 Heinäkuunmammat 2015

  Neuvolassa kaikki hyvin, kilon oli tippunut oma paino, mikä ei haittaa kun on pari kiloa ylipainoa. Sydänäänet löytyi pienen haeskelun jälkeen ja paljon kuului liikkeiden viuhunaa.
 8. iina* Aloittelija

  Tänään oli toinen neuvola, lääkärikäynti. Ultrattiin myös. Viikkoja ultran mukaan 15+2, pari päivää enemmän ku varhaisultran mukaan. Seuraava käynti onkin jo loppukuusta. Pitääkin muistaa varata rakenneultraan aikaa syyskuulle.
 9. Napsuli81 Aloittelija

  Toinen neuvola käyty ja samalla lääkäri. Sydänäänet löytyi ja alapäässä kaikki ok. Kilon tippunu mullakin paino. Kuukauden päästä sitte seuraava.
 10. rottiem Peruskäyttäjä Tammimammat 2018

  Joko teillä on oli puhetta neuvolassa että kohta käytte läpi kelalle laitettavia hakemuksia jne. Kohtahan osa pääsee jo äitiyspakkausta tai rahaa hakemaan ainakin. En muista millä viikoilla laitetaan äitiyspäivärahakemukset menemään mutta eikös nekin jo 20vk jälkeen laiteta :rolleyes:
 11. Nuppu3 Tuttu foorumilla Tammimammat 2018

  Kiva päästä sitten tilaamaan se äitiyspakkaus❤️ Ekasta otin sen, mutta tokasta en, koska syntyivät pienellä ikäerolla. Kolmannesta otetaan taas se pakkaus.
 12. rottiem Peruskäyttäjä Tammimammat 2018

  Mulla käyttämätön viime vuoden pakkaus ja mietin ottaisinko tänäkin vuonna. Pientä vaatetta varmasti tarvitsee ja osalle ainakin käyttäjä löytyy myöhemminkin. Se 140€ vai paljon korvaus onkaan on aika pieni määrä ainakin kun meillä pientä vaatetta jne ostettavana kun ei sisaruksia tai muita ihan pienokaisia ole lähipiirissä. Ja kivalle sisältö näytti muutenkin kelan sivuilla katsottuna :angelic:
 13. Homssu Peruskäyttäjä Tammimammat 2018

  Minulla on kela-neuvola muistaakseni rv 23+2. Me ei oteta pakkausta, kun esikoisen jäljiltä on vielä paljon vaatetta ja pakkohan sitä on jotain ihanaa uuttakin ostaa. Pienihän se 140e on periaatteessa siihen pakkauksen sisältöön nähden, mutta toisaalta tiedän että puolet jäis kuitenkin käyttämättä..
 14. Nitsa Tuttu foorumilla Tammimammat 2018

  Mulla kela neuvola 4.9 eli noin 3viikon päästä. Viikkoja silloin 22+2 :) ihanaa kun kohta äitiyspakkauksen saaminenki on todellista :grin
 15. Diann Rakastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Meillä on tasan 22+0 ja aion ainakin heti tehdä ne hakemukset että mahdollisimman pian saa paketin hypisteltäväksi ♡
 16. susannne Naimisissa foorumin kanssa Tammimammat 2018 Helmikuunmammat 2016

  Kela neuvolassa saadaan todistus kelalle että raskaus on kestänyt 154pv, eli se voi olla aikasintaan 22+0 :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Sirpaleina Rakastunut foorumiin Elokuun äidit 2019 Tammimammat 2018

  Meillä kela-neuvola 28.8. Tässä nyt taas sitäkään malttais odottaa että pääsis sen pakkauksen tilaamaan! En mä malttamaton, mutta... :D
 18. Isintyttö Peruskäyttäjä

  Eilen neuvolalääkärillä:)
  Sydänäänet kuunneltiin ja muutenkin ihan "perusneuvola" -vähän jäi epäselväksi miksi lääkäri paikalla.. No kaikki tosiaan oikein mallillaan, joten neuvolalääkärille seuraavan kerran vasta hetki ennen laskettua aikaa synnytystapa-arvioon. Tänään rv 17+2:happy:
 19. Nuppu3 Tuttu foorumilla Tammimammat 2018

  Mun Kela-neuvola on vissiin 7.9.
 20. puapru Rakastunut foorumiin

  Mulla oli tänään neuvola. Sain paperit Kelaa varten sekä töihin, jos tarvitsevat palkanlaskennassa tai muuten. Meillä on sähköinen synnyttäjän esitietolomake käytössä, ja käytiin sen sisältöä yhdessä läpi, muutamia juttuja oli mitä halusin sinne kirjoittaa mutta en tiennyt minne.
  Vauva liikkui niin kamalasti, että sydänääniä oli vaikea saada kunnolla kuuluviin, sen sijaan kamala potkinta ja pyörintä kokoajan kuului. Sööttiä! Ja kyllähän se sykekin siis tottakai kuului.
  Ja mä olen vaan niin hurjan iloinen, kun nyt mennään rv 22+ ja painoa on tullut vasta 3,6kg! Mun painoindeksi ennen raskautta jo oli 31 niin mitä vähemmän tässä nyt ylimääräistä kertyisi niin sen parempi.
  • Tykkää Tykkää x 7

Jaa tämä sivu