Nam... ruokaa!

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2015' aloitti pookkana, 16 syys 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. pookkana Päivystävä dosentti Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Tähän ketjuun turinoita kiinteiden aloituksesta.

  Me aloitettiin maanantaina kiinteet. Ensin tarjosin höyrytettyjä bataattipuikkoja, mutta eilen ja tänään olen tarjonnut äidinmaitoon lantrattua bataattisosetta. Vähän yökkii ja kauheen hyvää ei tunnu olevan, mutta kyllä hän sellasen yhden teelusikallisen syö sosetta. Ikää nyt 5,5kk. Tähän mennessä on saanut vaaan imeskellä juttuja noin kuukauden silloin tällöin. Ei ole ollut mikään kiire tai paine alkaa kiinteitä syöttää. Nyt vaan tyttö on sen verran ollut kiinnostunut ruuasta ja osaa istua syöttötuolissa hienosti. 5,5kk oli myös mun ns. tavoite, että siihen asti mennään äidinmaidolla. Jotenkin ärsyttää se tasan 6kk raja, että halusin melkein siihen muttei ihan:rolleyes:
  • Tykkään Tykkään x 3
 2. Newbie2 Asioista perillä oleva Huhtikuunmammat 2015 Helmimammat 2018

  Me soiteltiin kiinteitä jo 4kk iässä. Pari viikkoa meni hyvin ja söi jo n puoli desiä päivässä. Sitten alkoikin yhtäkkiä totaalikieltäytyminen kiinteisiin. Purskutti ulos tai alkoi huutamaan. Kurkkua, vesimelonia ja banaania suostui imeskelämään, niitä sai muutaman kerran viikossa. Kokeilin joka viikko kerran tai. Kaksi, antaa tytölle lusikalla, mutta ei huolinut. Tätä jatkui ja jatkui. Nyt tyttö on 5kk ja reilu viikon. Toissa iltana annoin tytön Sormiruokailla puuroa, hyvin sai suuhunsakulhon reunaa imemällä kun sormella salaa avitin. Eilen aamulla kokeilin sitten puuroa lusikalla ja kas kummaa TYTTÖ SÖI. :) Sama tapahtui illalla, ja seyäiraavana aamuna, ja päivällä ja pari tuntia sitten. Jes! Hyvä fiilis. :) Meidän tyttö syö :)

  Sent from my Lumia 900 using Tapatalk
  • Tykkään Tykkään x 4
  • Voittaja Voittaja x 2
 3. Vimpa Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Täällä kans alotettiin kiinteet reilu 4kk iässä. Nyt on tarjottu pottua,porkkanaa, kukkakaalia ja parsakaalia soseena. Illalla kaurapuuroa sauvasekoittimella soseutettuna ja luumusosetta seassa. Hyvin kelpaa pojalle ja hyvin on vatsa kestänyt. Ei masu kipuja ja maha toimii vähintään kerran päivässä. Limppu mun esikoinen kans kieltäytyi soseista sen jälkeen kun oli hyvin alkanut niitä syömään. Syynä oli ilmeisesti tulevat hampaat. Lämmin sose varmaan sattui muutenkin helliin ikeniin, tyttö alkoi heti huutaa kun koitti tarjotakaan lusikkaa suuhun. Annoin soseita sitten viileinä, niin kauan kun ikeniä aristi.
 4. Ulla88 Puuhakas puhuja Huhtikuunmammat 2015

  Meillä aloitettiin maistelut reilun 4kk:n iässä, ja meille kävi samoin kuin limpulla. Eli ensin syötiin ja sitten kieltäydyttiin. Poika alkoi vaan yökkiä kaikelle mitä suuhun antoi (paitsi tissille :D ). Ei se nyt siinä vaiheessa mikään suuri menetys ollut kun vaan maisteltiin eli kiinteiden määrät oli hyvin pieniä. N. viikko sitten alettiin taas uudestaan kokeilee. Nyt menee soseet paljon paremmin. Yökkäilykin on loppunut kun tajusin löysentää soseita reippaasti rintamaidolla. Oli ilmeisesti liian paksuja soseita alkuun.
  Nyt ollaan maisteltu bataattia, perunaa, porkkanaa, kurkkua, omenaa ja luumua. Hedelmäsoseet on selvästi enemmän mieleen kuin kasvikset, mutta eiköhän niitäkin pikkuhiljaa ala menemään enemmän. Pojalla nyt ikää reilu 5kk. :)
  • Tykkään Tykkään x 2
 5. Newbie2 Asioista perillä oleva Huhtikuunmammat 2015 Helmimammat 2018

  Me ollaan nyt syöty ainoastaan puuro aamulla ja illalla ja päivällä menee nyt luumusosetta :)

  Sent from my Lumia 900 using Tapatalk
 6. pookkana Päivystävä dosentti Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Oijoi miten hassua kiinteiden maistelu on! :grin Tyttö irvistää aina kun saa ruokaa suuhun, mutta ei sylje sitä pois vaan maiskuttelee ja nielaisee:p Tänään annoin vähän enemmän ruokaa kuin sen yhden tl:n. Meni varmaan kolme lusikallista ennen kuin suu napsahti kiinni ja pää kääntyi. Mikään pakko ei ole syödä, vaikka tekisi totaalikieltäytymisen, niin sekin olis ihan ok :)
 7. Möttönen Sanaisen arkkunsa ammentaja Huhtikuunmammat 2015

  Meillä aloiteltiin kans sillon 4 kk kohdalla ja hyvin on mennyt kaikki alas. Hedelmäiset, marjaisat & kaikki missä porkkanaa tuntuu olevan herkkua, muita ensin vähän muka irvistetään :). Neuvolan ohjeena oli, että teelusikallisesta suht nopeesti koko purkilliseen ja sitä ollaan toteltu. Tosin vielä ei ihan koko purkki kerralla mene.
  Ilmeet oli kyllä ihan priceless alussa :D Edelleenkin on kiva kattoo kun toisen silmät kirkastuu kun näkee sosepurkin :)
  • Luova Luova x 1
 8. rondine Kommentoinnin ninja Huhtikuunmammat 2015

  Me ajateltiin antaa ekan kerran maistaa puolvuotis-päivänä. Jännää, enää puoli kuukautta siihen! Tuntuu niin oudolta, että tää vauva alkaa syömään ruokaa! :woot:
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. vaa_veli Piirimestaruustason postaaja Elomammat 2016 Huhtikuunmammat 2015

  Meillä aloteltiin vähän yli viikko sitten maistelut. Poika on syöny tähän mennessä perunaa, porkkanaa ja kukkakaalia. Alkuun lähinnä ruoka syljettiin pois, mutta yks päivä poika vaan hoksasi, että tää suussa oleva mössö pitääkin niellä! ollaan jo syöty useampaan kertaan päivässä sellaisia muutaman ruokalusikallisen annoksia.
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Tökkönen Asioista perillä oleva Huhtikuunmammat 2015 Huhtimammat 2017

  Meidän ukkeli ei nyt taas halua soseita. Suuttuu kun niitä hänelle tarjotaan... Aloitettiin siis pari-kolme viikkoa sitten, maisteltiin pari päivää ja pidettiin pari taukoa kun herra ei halunnut syödä, sitten taas pari päivää maistui ja nyt ei. Että ota nyt tästä selvää. Määrät on alle tl vieläkin. Ja kun on maistunut niin on oikein haukannut lusikan suuhunsa :) Tähän mennessä maistettu peruna, porkkana, kesäkurpitsa, bataatti, avokado, banaani, omena ja päärynä (ja ehkä myös persikka). En ole kauhean hitaasti noita makuja jaksanut antaa, pari päivää yhtä jos sitäkään...
 11. Jena- Oman äänensä löytänyt

  Meillä aloitettiin 4kk ikäisenä. On syöty perunaa, porkkanaa, bataattia, kesäkurpitsaa, maissia, kukka- ja parsakaalia. Erilaisia hedelmiä ja marjoja. Iltaisin menee kaurapuuro ja toissapäivänä laitoin kasvissoseen sekaan jo vähän jauhelihaa :) Jauheliha ei tainnut olla oikein mieleistä, mutta totutellaan pikkuhiljaa :wink
 12. pookkana Päivystävä dosentti Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Nyt neljä päivää tyttö saanut bataattia. Tänään sai parsakaali-porkkana-sosetta ja myöhemmin myös bataattia. Uutta makua joku 1-2tl ja vanhaa makua niin paljon kuin haluaa. Tyttö avaa suunsa, irvistää, mutta nielasee :p
 13. Sussu Sanaisen arkkunsa ammentaja Huhtikuunmammat 2015 Toukomammat 2018

  Meillä on niin tissijätkä, että saa nähdä miten meillä lähtee onnistuun :) nyt on maistettu päärynää ja persikkaa, eikä mitään oo menny kurkusta alas asti. Ahti 5.5kk
 14. Sussu Sanaisen arkkunsa ammentaja Huhtikuunmammat 2015 Toukomammat 2018

  Ja ilmeet on kyllä ihan huippuja :D
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. yllätys15 & 16 Varmaotteinen viestittelijä Huhtikuunmammat 2015 Lokamammat 2016

  Meillä menee tällä hetkellä ainoastaan parsakaalia ja jotain marjasosetta, sillä muut tulee ulos. Tähän mennessä ollaan maisteltu aika paljon kaikkea, jopa 3-5 makua per vko. Ihan sen takia kun toiset tulee herkemmin ylös kun toiset.
 16. Newbie2 Asioista perillä oleva Huhtikuunmammat 2015 Helmimammat 2018

  Miten teette vauvalle puuron kaurahiutaleista? Ollaan syöty kaupan valmiita, mutta nyt en kyllä enää osta koska purkista kerkee mennä ehkä 1dl ja sitten joutuu heittää jo pois. Ei syö edelleenkään kovin hyvin. Tällähetkellä ehkä teelusikan verran. Pakko kuitenkin vaan jatkuvasti maisteluttaa tyttöä. Puuro ja luumusose on nyt ainoita jotka menee edes vähän alas.

  Sent from my Lumia 900 using Tapatalk
 17. Möttönen Sanaisen arkkunsa ammentaja Huhtikuunmammat 2015

  Mä oon tehny löysää puuroa mikrossa. Ei ehkä paras vaihtoehto, mut viiti minimäärää alkaa kattilassakaan keittämään. Meillä menee niin hyvin purkkiruuat, että säästäis kyllä pitkän pennin jos viittis soseetkin tehdä itte. Ehkäpä tässä vielä ryhdistäytyn :)
 18. yllätys15 & 16 Varmaotteinen viestittelijä Huhtikuunmammat 2015 Lokamammat 2016

  Mää oon laittanut 2,5dl vettä pikkukattilaan ja 1dl hiutaleita. Antanut hiljaa hautua about 15 min. Siitä tulee vauvalle se 1tl-2tl ja itelle loput. Ja ilman suolaa tietysti oon keittäny. Ja jossain oli et hiutaleet kannattais esim sauvasekoittimella survasta "pienemmiksi" jotta tulis sileämpi puuro, mutta en oo kokeillut.
 19. vaa_veli Piirimestaruustason postaaja Elomammat 2016 Huhtikuunmammat 2015

  Noi valmiit soseetkin on tosi eri hintaisia! Meillä on ensin maistettu purkkisosetta ja jos alkaa mennä hyvin alas ilman mitään vatsanväänteitä tai allergiaoireita tms., niin sitten teen samoista mauista omia soseita myös. Kun on hyvät välineet, niin helppo ja nopea noita soseita on tehdä itse -varsinkin hedelmistä, kun ei tarvii ensin alkaa keittelemäänkään :)
 20. gartsu Piirimestaruustason postaaja Huhtikuunmammat 2015

  Meillä on joku Muksun ensipuurojauhe. Siihen lisätään keitetty vesi. Voi tehdä just niin pienen annoksen ku haluu.