Miten tarkkaan noudatatte ruokasuosituksia raskausaikana?

Noudatan pääosin, mutta joissain asioissa jätän huomiotta. Esimerkiksi jääkaapissa avaamaton mozzarella jolla tänään parasta ennen -päivä, niin syön kyllä jos näyttää ja tuoksuu freesiltä. En myöskään jätä esimerkiksi salaattia syömättä, vaikka en tietäisi onko kaikki huolella pesty tai pakasteherneet keitetty tms. Luotan siihen, että kotimaassa on keskimäärin hyvä ruokahygienia ja listeria on harvinainen.
 
Nosiis kiitos nirsouden mun ruokavalio ei muutu juurikaan 😂 Energiajuomat jäi pois ja pihvit vaihtu täysin kypsäks, eipä muuta. Pepsimaxi oli kans aluks mitä lipitin huolella, mutta vauva ei siitä vissiin tykkää kun ei enää maistu 😂
 
Pääosin noudatan hyvin tarkkaan, mutta jostain syystä mun on vaikea muistaa majoneesia (raaka kananmuna) kiellettynä ruokana 🙈 taas vedin jonkun hampparin yhtään miettimättä niitä kastikkeita.

Myös muutamat salmiakit ovat livahtaneet suuhun karkkipussista 🤦🏼‍♀️
 
Pääosin noudatan hyvin tarkkaan, mutta jostain syystä mun on vaikea muistaa majoneesia (raaka kananmuna) kiellettynä ruokana 🙈 taas vedin jonkun hampparin yhtään miettimättä niitä kastikkeita.

Myös muutamat salmiakit ovat livahtaneet suuhun karkkipussista 🤦🏼‍♀️
Kaupalliset majoneesit on tehty pastöroidusta keltuaisesta/keltuaisjauheesta eli niitä voi kyllä syödä. 😊 Eivät ne muuten säilyisi vuorokautta pidempään. Kaikkien ketjuravintoloiden majoneesit menevät tähän samaan kategoriaan. Korkeintaan jossain hienommassa burgeripaikassa, jossa tehdään ihan kaikki itse, saattaa saada itse tehtyä majoneesia, jossa on raakaa keltuaista.
 
Kaupalliset majoneesit on tehty pastöroidusta keltuaisesta/keltuaisjauheesta eli niitä voi kyllä syödä. 😊 Eivät ne muuten säilyisi vuorokautta pidempään. Kaikkien ketjuravintoloiden majoneesit menevät tähän samaan kategoriaan. Korkeintaan jossain hienommassa burgeripaikassa, jossa tehdään ihan kaikki itse, saattaa saada itse tehtyä majoneesia, jossa on raakaa keltuaista.
Mä oon kysyny Hesessä ties kuinka monta kertaa onko niiden majoneesissa raakaa kananmunaa vai munajauhetta ja millään ei ole meinannut löytyä tietoa. Viimeksi tulos oli, että majoneesi sisältää kananmunamassaa eikä myyjä/kokki osannut sanoa mitä se tarkoittaa ihan konkreettisesti 🙈 Hyvä jos on noin kuten sanoit, mutta voisihan noi tiedot nyt vähän helpommin olla löydettävissä myös työntekijöille 😬
 
Mä oon kysyny Hesessä ties kuinka monta kertaa onko niiden majoneesissa raakaa kananmunaa vai munajauhetta ja millään ei ole meinannut löytyä tietoa. Viimeksi tulos oli, että majoneesi sisältää kananmunamassaa eikä myyjä/kokki osannut sanoa mitä se tarkoittaa ihan konkreettisesti 🙈 Hyvä jos on noin kuten sanoit, mutta voisihan noi tiedot nyt vähän helpommin olla löydettävissä myös työntekijöille 😬
Nykyään lukee ihan Hesburgerin sivuillakin, että pastöroitu kananmunamassa. Kaikkialla sitä ei valitettavasti ole noin selvästi ilmoitettu, esim. McDonald'sin chilimajoneesin ainesosissa lukee vain kananmunankeltuainen, mutta se on 100% varmasti myös pastöroiduista munista tehty. Ei oikeasti juuri mikään paikka halua käyttää tuoreista munista tehtyä majoneesia, koska se säilyy niin huonosti.
 
Pääosin noudatan hyvin tarkkaan, mutta jostain syystä mun on vaikea muistaa majoneesia (raaka kananmuna) kiellettynä ruokana 🙈 taas vedin jonkun hampparin yhtään miettimättä niitä kastikkeita.

Myös muutamat salmiakit ovat livahtaneet suuhun karkkipussista 🤦🏼‍♀️
Mä en tällaista edes ole tajunnut, siis tuosta majoneesista :Grimacing Face:
Mutta ilmeisesti kommenttien perusteella voi esim. hamppareita syödä ihan rauhassa :Grinning Face:
 
Nykyään lukee ihan Hesburgerin sivuillakin, että pastöroitu kananmunamassa. Kaikkialla sitä ei valitettavasti ole noin selvästi ilmoitettu, esim. McDonald'sin chilimajoneesin ainesosissa lukee vain kananmunankeltuainen, mutta se on 100% varmasti myös pastöroiduista munista tehty. Ei oikeasti juuri mikään paikka halua käyttää tuoreista munista tehtyä majoneesia, koska se säilyy niin huonosti.
Tuotevalmistajilla/ maahantuojalla on usein kuluttajainfo. Sinne tuotetietoviestiä kyselyn lähettämällä saa yleensä viestiä kaikkiin kysymyksiin, kuten mitä kanelia korvapuusteissa käytätte... Ruokaravintoloiden omat majoneesit tehdään usein "oikein" eli tuoremunapohjaan.
Kysyminen kannattaa aina 🍀
 
Olen noudattanut kyllä melkolailla tarkkaan. Tässä kolmannessa ehkä vähän lipsunut aurajuuston kuumennuksen kanssa, olen kyllä käyttänyt mikron kautta, mutta ehkä ei ole ollut aivan 70-asteista. Aiemmassa luovuin sushista kokonaan ja nyt tajusin, että saanhan minä syödä niitä rullia, joissa vain ei ole raakaa kalaa. Mikä ihana fiilis tuli, kun tajusin, että ei tarvitsekaan kokonaan luopua. :rolling:
 
Olen noudattanut kyllä melkolailla tarkkaan. Tässä kolmannessa ehkä vähän lipsunut aurajuuston kuumennuksen kanssa, olen kyllä käyttänyt mikron kautta, mutta ehkä ei ole ollut aivan 70-asteista. Aiemmassa luovuin sushista kokonaan ja nyt tajusin, että saanhan minä syödä niitä rullia, joissa vain ei ole raakaa kalaa. Mikä ihana fiilis tuli, kun tajusin, että ei tarvitsekaan kokonaan luopua. :rolling:
En ole näissä mikään ekspertti, mutta itse olen käsittänyt, että myös se merilevä olisi kieltolistalla(?). Toisaalta sushin suhteen suosituksethan taitavat vaihdella eri maissa.
 
En ole näissä mikään ekspertti, mutta itse olen käsittänyt, että myös se merilevä olisi kieltolistalla(?). Toisaalta sushin suhteen suosituksethan taitavat vaihdella eri maissa.

Joo, siihen oli joku raja, kuinka paljon saa syödä merilevää. En usko, että kerran kuukaudessa viiden rullan ympärillä oleva levä menee sen rajan yli. :Smiling Face With Open Mouth And Open Eyes:
 
Takaisin
Top