Millaisia raskausoireita sinulla on?

Keskustelun 'Tammikuiset 2022' aloitti Bella Swan, 6 huhti 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Admin Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Millaisia raskausoireita sinulla on vai onko (vielä) ollenkaan?

  Täältä löytyy artikkelimme alkuraskauden oireista - kuulostaako tutulta?

  Täältä voi puolestaan lukea, mitä kaikkea keholle tapahtuu raskausaikana.
 2. Diann Rakastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Ennen plussaa:
  -vilu ja lämmöt 37,4

  Plussaamisen jälkeen alkoi:
  -menkkamaiset jomottelut iltaisin
  -välillä neulamaista paikallista kipuilua kohdussa
  -väsymystä
  -vilua
  -välillä kevyesti huono-olo aamulla
  -jano
  -välillä ärtynyt olo
 3. miiamaria Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Maaliskuiset 2022

  ei oikein kummempia oireita itsellä. aiemmin on nippailua alavatsassa ollut, eilen oli menkkajomotuksia ja nyt tuntuu kuin olisi ilmapallo alamasussa :grin toivon ettei tuu kovia raskausoireita :shy:
 4. Tönä Aloittelija

  Ennen plussaa rinnoissa oli tunnetta että maito nousee, plussan jälkeen menkkamaista jomotusta. Esikoisesta selvisin tosi lievin oirein (paitsi väsymys oli jäätävä ehkä 7 viikosta eteenpäin) joten toivon samaa oireettomuutta nytkin:happy:
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Imme Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Mitä oireita tammikuisilla on nyt menossa vai onko mitään? Olen itse edelleen lähes oireeton. Pientä vilua, ajoittaista alavatsan/kohdun nippailua ja jomotusta. Joskus liian pitkän ateriavälin tai suuren ruoan jälkeen saattaa olla hetken aikaa etova olo. Ei muuta.

  Kävin aikaisemmasta odotusryhmästä (9/2018) kurkkimassa, mitä oireita tuossa raskaudessa oli, eikä silloinkaan ollut sen ihmeellisempiä. Pahoinvointi oli alkanut silloin 6+1. Tuohon olisi vielä muutama päivä aikaa :nailbiting: stressaavan luonteeni tuntien tiedän, että jos pahoinvoinnin oireita ei tämän viikon lopulla näy, olen aivan varma, että kaikki ei ole hyvin. Onneksi reilun viikon päästä on alkuraskauden ultra :smiley-angelic001
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 6. Pillow Tuttu foorumilla

  Siis mä olin kirjoittamassa aivan samaa viestiä tänne! :wideyed:

  Että joko teillä on minkäänlaisia oireita, kun itsellä on aika hiljaista sillä rintamalla. :oops:

  Joitain nipistelyjä ja kiristelyjä alavatsalla silloin tällöin ja turvotusta.
  Jos nälkä yltyy tai syön liikaa niin vähän etoo, mutta sekin menee nopeasti ohi. Kaikki ruoka kelpaa ja maistuu. Ehkä liiankin hyvin välillä. :hilarious:
  Se jatkuva pissahätäkin on helpottanut. o_O
  Toki olen kyllä ehkä vähän normaalia väsyneempi ja hengästyn jos kävelen ja puhun samaa aikaa. :confused:

  Sitten mietin onko nämä kaikki vaan normaalia ruumiintoimintaa ja nyt vain huomaan ne, kun yritän epätoivoisesti etsiä oireita. :pompus:

  Tuntuu, että sinne varhaisultraankin on ikuisuus. Niin kovasti haluisin käydä jo kurkkaamassa mitä sinne kuuluu. :sorry:

  Edit. Hei ja ainiin onhan mulla myös sellaistaa kuivaa nenäntukkoisuutta. Erityisesti makuuasennossa. Sitä oli kuopuksenkin odotuksen aikana. Miten voikin vähän ilahtua jostain tämmöisestä vaivasta. :hilarious:
  Last edited: 5 touko 2021
 7. Imme Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Ihana, että jollakin toisella on myös ihan samaa, niin tulee "turvallisempi" olo. Olisi kuitenkin tosi epätodennäköistä, että kahdella täysin samalla la:lla varustetulla henkilöllä olisi jotain pielessä :shifty: mutta kylläpä saa taas ihmetellä, kuinka epävarmaa ja pelottavaa raskaanaolo on - etenkin alkuraskaudessa!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. Ulpu Peruskäyttäjä

  Mulla on lähinnä väsymystä ja vähän alavatsakipua. Vaikea sanoa mikä on raskausoiretta ja mikä on seurausta kaikista niistä piikeistä mitä olen joutunut vatsaan pistämään viimeisen kuukauden aikana
 9. Tönä Aloittelija

  Mulla on kadonnut ne vähäisimmätkin oireet eli menkkamainen jomotus ja rintojen arkuus. Katoin että esikoisesta alkoi 7+ viikoilla väsymys mikä oli ensimmäinen kunnon oire joten jos olis taas sinne asti oireettomana:grin

  Mieliala muuten heittelee, tai kun ärsyttää niin ärsyttää niin paljon että tekis mieli itkeä. Ja tänään työkaveri luki lapsille kirjaa missä syntyi pikkusisko ja meinas tulla itku:sad010
 10. CCL Aloittelija

  -laatta meinaa lentää hampaita pestessä, etenkin aamusin
  -etova olo iskee, jos ei syö säännöllisesti
  -alavatsan tuntemukset (turvotus yms)
  -jatkuva palelu
  -arat rinnat
  -helpommin hengästyminen
 11. Diann Rakastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Mulla lähteny melkeen kaikki vatsatuntemukset pois. Nyt ainoastaan väsymystä ja palelua.
 12. Imme Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Tänne rantautuu pari päivää sitten repäisykivut. Yhtään ei uskalla tehdä yhtäkkisiä liikkeitä/aivastaa, kun aina vihlasee. Ruokaillessa huomasin myös eilen selkeää etomista, mutta se menee aina suht nopsaan ohi. Ehkä tällä kertaa sitä kuukauden jatkuvaa 24/7 ellovaa oloa ei tulisi ollenkaan..? :smiley-angelic006
 13. Pillow Tuttu foorumilla

  Voihan kuvotus. :yuck:
  Kamala olo alkoi torstaina (5+6) ja pahenee vain päivä päivältä. :sick009

  Esikoisen odotusaikana pahoinvointi alkoi paljon myöhemmin ja kesti synnärille asti.
  Kuopuksen odotusaikana taisi olla kuvotusta ihan muutaman hassun kerran, jos ei muistanut / kerinnyt syödä ja se menikin heti ohi, kun söi.

  Näin nämä kaikki murut (ja jo ihan odotusajat) ovat erilaisia. Omanlaisia. :Heartred:Heartpink:Heartblue

  Mitenkäs te muut jakselette? :)
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 14. Imme Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Kurja, jos olo on äitynyt noin pahoinvoivaksi :sad001 kyllähän se kehno olo syö sitä omaa jaksamista aika paljon - toivottavasti pahoinvointi ei kestäisi ihan synnärille asti :smiley-angelic001 Tämä oli kuitenkin hyvä muistutus, että kaikki raskaudet ovat erilaisia, myös silloin, kun odottaja pysyy samana :Heartred

  Mä olen aivan tukossa. Katsoin siitepölykarttaa ja täällä näyttäisi olevan erityisen paljon koivun siitepölyä ilmassa. Toivotaan että menisi nopsaan ohi, ettei tarvitse montaa päivää niiskuttaa.
 15. Nuppunen Rakastunut foorumiin Maalisäidit 2020 Tammikuiset 2022 Toukomammat 2016

  Hyvin vähäisiä oireita vielä. Vilu taisi olla ensimmäinen oire ja tämä etenkin iltaisin. Tänään olen huomannut hengästyväni helpommin ja todella lievää ellotusta aika ajoin.
  Last edited: 19 touko 2021
 16. Kajastus Peruskäyttäjä Tammikuiset 2022

  Mä oon päässyt jo halailemaan pönttöä. Todella kiva yrittää olla töissä. Jos syö, tulee paha olo, jos ei syö, tulee paha olo. :meh: Esikoisen kohdalla en voinut pahoin ollenkaan, kuopuksen kohdalla oksensin kerran ja voin kyllä huonosti, mutta tuntuu pahenevan tämä oire lapsi lapselta. Tänään taas aamulla yllättävän hyvä olo ja tottakai sitä heti mietti, että onkohan kaikki hyvin. Kumma kun mikään ei kelpaa :grin

  Voimia kaikille oireiden kanssa, ne voi olla tosi kokonaisvaltaisia ja viedä mielen aika matalaksi, vaikka samalla oliskin todella onnellinen:Heartblue
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Nuppunen Rakastunut foorumiin Maalisäidit 2020 Tammikuiset 2022 Toukomammat 2016

  Nopeasti asentoa vaihtaessa tuntuu kipua vatsassa ja väsyttää :sleep011
 18. elo Tuttu foorumilla Tammikuiset 2022

  Dodii! :joyful: Minä tuolla tuumailujen puolella huhuilin että mitä oireita porukalla, niin täällähän olikin sille jo oma ketju valmiina!..

  elikkäs: kahvi etoi tänään ekaa kertaa (saattaapi toki johtua päänsärystäkin..)

  väsyttää, huippaa, välillä tuntemuksia alavatsalla, repäisyjä yms

  :hungover: :happy: :dead:
 19. Nuppunen Rakastunut foorumiin Maalisäidit 2020 Tammikuiset 2022 Toukomammat 2016

  Eilen oli tosi itkuherkkä päivä. Unettomuutta vaikka väsyttää. Päikkäreitä en ole nukkunut. Aamulla kun heräsin oli tukkoinen olo. Muuten koko päivä on ollut tosi oireeton, kun aamukahvikaan ei tökkinut yhtään tänään. Toivottavasti ei ole huono merkki. :sorry:
  • Optimistinen Optimistinen x 2
 20. Imme Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Täällä ainakin oireet aaltoilevat jopa päivän sisällä. Tänään esim on ollut etovaa oloa, kohdun juilimista ja repäisykipuja. Näistä kaikki tulevat ja menevät miten sattuu, joten en jaksa enää huolehtia asiasta :hilarious: oireiden vaihtelu kuulunee siis asiaan :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu