Millaisia raskausoireita sinulla on?

Keskustelun 'Tammikuiset 2020' aloitti Vargynja, 23 huhti 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Beebi Piirimestaruustason postaaja Tammiäidit 2020 Syyskuiset 2022

  Mun ymmärtääkseni alussa hormonit pissattaa, sitten näillä vaiheilla kohtu on kasvanut sillein että painaa virtsarakkoa mutta kohta kun kasvaa lisää niin se nousee pois siitä painamasta.
  Mul on kans vakiona minimi 1 kerta vessassa yöllä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 2. hipshops Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020

  Mulla tänään 12+4 ja ekaa kertaa sai halata pönttöä aamulla. Kesken hampaidenpesun, harjasin kieltä enkä edes mitenkään syvältä, automaattinen oksureaktio mikä ei meinannut loppua millään :meh: onneksi en ollut ehtinyt syödä aamupalaa. Yleensä vaatii oikeesti sen nieluun harjalla tökkäsyn että oksettaa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 3. lillimaaria Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020 Elomammat 2017

  Äh, tuo hampaidenpesu on kyllä niin haastavaa. Mä yökkään aina kun pesen, yritän vaan mahdollisimman nopeasti saada pestyä joka puolelta ennen kuin ei enää pysty. Iltaisin oon muutenkin niin huonovointinen että on kyllä vihoviimeinen juttu aina vielä pestä hampaat...
 4. Motto78 Sukkela juttelija Tammiäidit 2020

  Oh noes, inhottavaa! Mulla oli välillä pari helpompaa päivää, ja nyt taas kuvottelee huolella. Huomenna 12+0, jossain vaiheessahan tän pitäisi alkaa helpottumaan...?
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 5. Katlera Näppärä viestien naputtelija Tammiäidit 2020 Joulukuun mammat 2017

  Toi hampaidenpesu nostattaa täälläkin herkästi yökkäämistä. Oon yrittänyt pestä hampaat päivällä niin ei ällötäisi jo valmiiksi mutta huonosti oon muistanut. Mä oon jo siirtynyt ajattelemaan, että ehkä tätä pahoinvointia kestää taas viikolle 20, kuten esikoisesta. Voi sitten iloisesti yllättyä, jos loppuu aikaisemmin. Toki ei varmaan pitäisi valittaa, kun en oo joutunut oksentamaan kuin ihan muutaman kerran.

  Alavatsa on aika usein kipeä. Toivottavasti on vaan jotain tavallista kohdun kasvamiseen liittyvää. Enkä jaksa tehdä oikein mitään, hengästyn ihan vain jo seisoskelusta.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 6. Freyja86 Päivystävä dosentti Tammiäidit 2020 Syyskuiset 2021

  Mulla on onneks pahoin kuvotus loppunut ja olo muutenkin vähän virkeämpi. Jes, tänään rv 12+6 et ehkä tää tästä helpottaa :)
  • Tykkään Tykkään x 3
 7. Tupuna82 Keskustelun kolmiottelija Tammiäidit 2020 Kesäkuunmammat 2015 Helmimammat 2018

  Mulla on kaikki raskaudet (tää nyt neljäs) olleet tosi oireettomia. Niin nytkin. Väsymystä ja huimausta välillä, mutta siinäpä ne oireet sit onkin :grin
 8. lillimaaria Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020 Elomammat 2017

  Mulla on kanssa kestänyt pahoinvointi molemmissa aiemmissa lähes puoleen väliin. En siis varsinaisesti odota helpotusta vielä hetkeen, luulen, että siitä nousisi vaan iso huoli. Mutta vaihtelee päivät täälläkin, ei siis koko aikaa pahimmillaan.

  Helpottaa kuulla, että muillakin tuota alavatsan kipuilua. Mulla sekä kuopuksesta että nyt taas hurjan särkyaltis alamaha/lonkat. Heti kun enempi seisoo, kävelee tai edes istuu pystyssä, alkaa särkeä. Oletan, että liitoskipuja, niitä on ollut aiemmissakin reilusti. Mutta väistämättähän sitä välillä miettii, että toivottavasti on normaalia. Aika lailla levossa on viime viikot menneet. Onneksi mies on lomalla, niin on joku, joka jaksaa touhuta lasten kanssa päivät.
 9. Katlera Näppärä viestien naputtelija Tammiäidit 2020 Joulukuun mammat 2017

  Mäkin oon pitkälti vaan lepäillyt viime viikot. Raskainta mitä oon tehnyt on ollut koiran kanssa kävelyllä käynti. Enkä niitä lenkkejäkään vedä ihan niin pitkinä kuin koira tartteis, kun usein alkaa vaan heikottamaan. Mies on täälläkin onneksi lomalla. Tosin siitä tää voi tuntua enemmän työltä kuin lomalta mutta ihailtavan hyvin se on jaksanut.

  Lisäksi mulle on nyt iskenyt "kaikki itkettää" - oire, jota en oo aikaisemmin päässyt kokemaan. Ei tartte nähdä kuin joku ihminen silittämässä lemmikkiään ja mua alkaa itkettämään, koska se vaan on jostain syystä tosi hellyyttävää.
 10. Freyja86 Päivystävä dosentti Tammiäidit 2020 Syyskuiset 2021

  Mä oksensin tänään ekaa kertaa kunnolla ja aamusta. Yleensä siis pahoinvointi iskee iltaisin. Ei tässä muuten mut menossa on rv 13+2 joten toivois tän jo helpottavan. Huimausta ja heikotusta on tullu kans. Ja jostain syystä mulla on häntäluu kipeänä.
 11. Mamma72017 Tietävä tietäjä Tammiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Komppaan sua.. oksensin tänään ekaa kertaa nyt koko tämän raskauden aikana. Monta kertaa ollu aamulla oksennus kurkussa mut nyt ekan kerran oksensin. Ihan kiva kun aamupala tuli ulos ja piti lähtee hammaslääkäriin jonka jälkeen pitää olla se 2h syömättä puudutuksen takia, meinas iskee vähän heikotus. Jäätelöä söin kaverin luona sit 2h sen jälkeen kun olin lääkäriltä päässy mut suolasta onneks uskalsi sit jo tunnin päästä ottaa, meinas tulla melkoisen huono olo.
 12. Appelsiini84 Näppärä viestien naputtelija Tammiäidit 2020

  Mulla tosi vähän mitään oireita enää, alaselkä tosin menee tosi helposti jumiin, mahassa ja alavatsassa välillä outoja tuntemuksia joita en osannut neuvolassakaan selittää mutta ehkä kerran pari viikossa semmosta outoa tuntemusta ja sit välillä pelästyn kun tuntuu että housuihin lorahtaa jotaa mutta sit kun meen vessaan niin ei ookkaa mitään..ja olihan mulla viikko sitten sitä vuotoa mikä pelästytti niin pahasti etten osaa vieläkään luottaa siihen että kaikki on hyvin, vaikka doppleria oon käyttäny nyt joka päivä ja sykkeet löytyny. Täytyy kyllä sanoa, että en muistanut kuinka paljon huolta ja murhetta raskaus jo tässä vaiheessa aiheuttaa..
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 13. lillimaaria Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020 Elomammat 2017

  Mullakin on tuo "kohta lorahtaa" - vainoharha päällä ihan jatkuvasti... ja kun viikko sitten ja nyt taas to ja vähän eilenkin vuosi, vaikka onkin hematooma ja on vähäistä eikä vuotoon liity kipua - oon kyllä aika lailla jännityksessä koko ajan. Maanantaina tuomiopäivä, nt-ultra. Yritän valaa uskoa hyvään, pahoinvointi onneksi seuraa mukana.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 14. hipshops Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020

  Mua jomottaa alavatsaa. Neuvolatäti sanoi että kunhan ei menkkakivuilta tunnu niin on ok. Jatkuvaa tällästä jomotus-tunnetta, ei oo siis mitenkään kivuliasta oikeastaan. Vaan paineen tunne. Ärsyttävää ja ahdistavaakin tavallaan, ei tää nyt kovin kaukana oo menkkajomoista.

  Ja tunnistan itseni kans tosta vessaan juoksemisesta kun jotain muka lorahtais housuihin :wacky:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 15. lillimaaria Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020 Elomammat 2017

  Olisko ollut vauvan odotus-kirjassa, että menkkajomotustyyppisetkin tuntemukset kuuluu joskys alkuraskauteen. Mullakin on ollut kaikkea mahdollista jomotusta. Menkkatyyppistä ihan alkuviikoilla, mutta ei se välillä nytkään kaukana ole. Mutta kohtuhan kasvaessaan kipuilee aika yksilöllisesti, välillä tulee spurtteja ja välillä tasaisempaa. Tuo paineen tunne, jotenkin tosi "täysi" tunne alavatsalla on tuttua täälläkin ja jo aiemmistakin raskauksista. Luulen että tulee siitä kun kohtu siellä ottaa tilaansa vähitellen.
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 16. Appelsiini84 Näppärä viestien naputtelija Tammiäidit 2020

  Mulla on välillä kyllä ollu ihan menkkamaisia tuntemuksia alavatsalla mut ei ne kyl kovin kauaa kestä yleens. Ja sit kun maha tuntuu oudolta niin ajatukset valtaa väkisin hieman negatiivissävytteiset jutut ja yleensä just sillon kun olis luppoaikaa..eikä sillon tee mieli tehdä muuta kun maata vaan. Mutta yritän nyt keskittyy positiivisiin ajatuksiin ja pitää itteni kiireisenä ja torstaina sitten sinne nt-ultraan. En tajua miks varasin ultran ihan sinne viimeisille päiville kun sen voi tehdä, mulla siis sit ultran aikaan rv 13+2.
  Tsemppiä lillimaaria, kerro sit ultran jälkeen miten meni! Ja tsemppiä kaikille muillekin samoista oudoista tuntemuksista kärsiville, eiköhän se taas tästä
  • Tykkään Tykkään x 3
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 17. Tupuna82 Keskustelun kolmiottelija Tammiäidit 2020 Kesäkuunmammat 2015 Helmimammat 2018

  Mäkin varasin ultran aika myöhään, rv 13+0. Mutta meillä kun nää mökkireissut tässä niin sen takia pitää odottaa noin pitkälle. Itsellä kyllä jotenkin tosi tyyni ja luottavainen olo. Ehkä, kun siellä on jo kolmena edellisenä kertana saanu hyviä uutisia ni jotenki luottaa, että niin tälläkin kertaa. Vaikka eihän sitä oikeesti ikinä tiedä.
  • Tykkään Tykkään x 3
 18. Bluebubbles Puuhakas puhuja Tammiäidit 2020

  Tunsin eilen illalla ekaa kertaa pienen liikkeet :love7 nyt rv 14+1. Esikoisesta tunsin rv18. Pientä kuplintaa ollut aiemmin, mutta nyt ihan selvä liike tuntui. On se hurjaa kun omassa kehossa asustaa pieni ihme ja siellä se vaan liikkuu ja kasvaa:Heartbigred
  • Tykkään Tykkään x 6
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 19. hipshops Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020

  Vaikka se tuntuu inhottavalta ootella sitä ultraa, kivempi nähdä ultrassa vähän kehittyneempi tyyppi taas. :) Mullakin oli nt-ultrassa 12+6 ja sikiö vastasikin 13+3.

  Öö.. muoks, siis tietysti 12+6 eikä 9 :hilarious:
  • Tykkään Tykkään x 3
  Last edited: 6 heinä 2019
 20. Tipsu- Satasella mukana keskusteluissa

  Mulla on parin viikon päästä nt-ultra, en malta oottaa! Täällä päin niitä ei varata itse vaan terveydenhoitaja varasi sen. Sillon on 12+6.
  • Tykkään Tykkään x 1