Millaisia raskausoireita sinulla on?

Keskustelun 'Tammikuiset 2020' aloitti Vargynja, 23 huhti 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mamma72017 Tietävä tietäjä Tammiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Viikko 9 menossa ja kuvottavaa oloa on jos syöntiväli pitenee liikaa. Selkä on välillä kovilla, tätä samaa oli esikoisen kanssa alusta asti. Jossain välissä selkäkipu helpotti. Puuskuttaa kyllä tarttee kun vähän tekee jotakin mikä vaatii vähän ponnistelua.
 2. lillimaaria Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020 Elomammat 2017

  8+6 tänään, huonovointisuus vaan pahenee. Koko ajan matkapahoinvointiolo, mutta eilinen oli jo yhtä oksennuksen pidättelyä. Ainoastaan nukkuminen ja syöminen sillä hetkellä kun syö, auttaa. Lukeminen alkaa olla mahdotonta, kun heti iskee yökkäys. Tämä aamu taas vähän helpompi, sillä pystyn nyt hetken näitä lukemaan. Eilen oli ihan toivotonta edes yrittää vilkaista ruutua... Ja jääkaapin avaaminen, voi ällötys! Silti sitä on koko ajan avattava jotta saa syötävää. Kunnon väsymys on myös tullut, päiväunet jo muutamana päivänä ollut tarpeen. Kaikesta huolimatta olen tosi kiitollinen oireista, pitää vähän uskoa yllä, että pieni kasvaa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 3. Sannsse Näppärä viestien naputtelija Tammiäidit 2020

  Täällä nyt muutamana päivänä vähän käyty halailemassa pönttöä, tissit edelleen kipeät ja väsyttää..

  Eilen oli eka neuvolakin..

  Doppleri löytyy kotoa jo, mutta en oo vielä saanut sykkeitä kuuluviin, istukan kyllä löysin.. vauvan sykkeetkin näytössä taisi pari kertaa vilahtaa, mutta ei tarpeeksi että olisi ihan kuullut..

  Nyt menossa 8+3
 4. Katlera Näppärä viestien naputtelija Tammiäidit 2020 Joulukuun mammat 2017

  Pahoinvointi ehkä helpottanut hiukan. Ei enää montaa kertaa päivässä tarvitse jännittää, tuleeko oksennus. Merkittävin oire on tällä hetkellä väsymys. Voisin nukkua ihan älyttömästi, enkä vaan jaksa tehdä oikein mitään.

  Jospa 2. kolmannes olis pahoinvoinnista ja väsymyksestä vapaa. Tai edes pahoinvoinnista.

  Rv11+4
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 5. Mamma72017 Tietävä tietäjä Tammiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Odotan todella toista kolmannesta, rupee rassaamaan tää väysmys, energiattomuus, jatkuva etova olo, pienessä rasituksessa alkaa puuskutus kun jollain nolla kuntoisella yms..
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 6. Freyja86 Päivystävä dosentti Tammiäidit 2020 Syyskuiset 2021

  Mulla pikku hiljaa alkaa olo helpottamaan. Tänään rv 12+1 ja enää ei kuvota niin paljon ja oon saanut nukuttuakin :)
  • Tykkään Tykkään x 5
 7. Kattiska Kommentoinnin ninja Heinäkuiset 2021 Tammiäidit 2020

  Oireileeko muilla iho? Miulla on hartiat ja rintakehä kun kynnöspelto, täynnä punasia näppyjä.:mad: Ikinä ei oo hartioissa ollu mitää, ni nyt iha järkyttävä.
 8. hipshops Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020

  Hep, mulla kans hartiat! Mutta mulla tota aikuisiän aknea on ollutkin, ja varsinkin silloin pillereiden lopettamisen jälkeen selkään alkoi tulla taas näppyjä. Oire kai sekin että naaman iho on puhdistunut täysin :) se on poikkeuksellista.

  Tajusin kans yhden oudon oireen. Monella on vessassa ravaamista. Mä tajusin etten tunne enää pissahätää. Sellasta paineen tunnetta ehkä, ja sit kun menee vessaan, tajuaakin että tais ollakkin aika hätä :wideyed:
 9. Bluebubbles Puuhakas puhuja Tammiäidit 2020

  Mulla kasvot, hartiat, yläselkä ja rintakehä täynnä finnejä. Tosi kiva kun reilun kk päästä häät. Peikolta tuun näyttää :troll: aiemmin siis pari pikku näppyä oli.. :meh:
 10. Sannsse Näppärä viestien naputtelija Tammiäidit 2020

  Mulla yläselkä, hartiat, käsivarret ja leuan alus.. iho muutenkin normaalia rasvaisempi...

  Pahoinvointi ollut tällä viikolla aivan hirveää, ja väsymys.. toivottavasti helpottaa pian..
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 11. Beebi Piirimestaruustason postaaja Tammiäidit 2020 Syyskuiset 2022

  Mulla on naamaan ilmestyny finnejä joita mulla ei normaalisti oo :bored:
  eiks sitä sanota et on tyttö tulossa ku vie äidin kauneuden :joyful:
 12. OutoMamma Näppärä viestien naputtelija

  Heippa. Rv 9+0 täällä meneillään ja pahoinvointi siedettävänä pahoinvointilääkkeiden voimalla. Hieman huolta ja huonoa omaatuntoa lääkkeiden syömisestä, mutta vakuuteltiin olevan vaarattomia.. (vaikkakin keskushermoston kautta vaikuttava lääke onkin) :/

  Itseäni hämmästyttää nyt kohdun koko, kohdunpohjan korkeus on häpylyyn ja navan keskivaiheilla. Kohtuni on eteenpäin kallellaan ja raskaus neljäs, liekö siis ihan normaalia? Tuntuu vain hurjalle kun ihan raskauspömpötys näkyy jo selälläänkin maatessa vaikka viikkoja vasta vähän..
 13. Kattiska Kommentoinnin ninja Heinäkuiset 2021 Tammiäidit 2020


  Miten tuota kohtua voi itse tunnustella ja mistä sen tunnistaa? Nolona kyselen , mutta itsellä kun ensimmäinen raskaus nii ei oo kokemusta.:grin
 14. Freyja86 Päivystävä dosentti Tammiäidit 2020 Syyskuiset 2021

  Mulla nuo oireet palasivat. Tänään taas halailtu pönttöä ja jäätävä väsymys. Vois jo helpottaa!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
  • En tykkää En tykkää x 1
 15. Shooky90 Asioista perillä oleva Elokuiset 2021 Elokuun äidit 2019

  Itsellä nyt meneillään rv 34.

  Ensimmäinen kolmannes: Täyttä tuskaa. Alkuraskauden hyperemeesin seurauksena oksensin ensimmäiset 4½ kuukautta putkeen, 5-20 kertaa päivässä. Ripuli tuli myös mukaan kuvioihin, perussairautena ennestään IBS. Kylkiluut olivat pahimmillaan mustelmilla ja vatsa niin hellänä ettei aina voinut peittoa päällänsä pitää. Verenpaine nousi aivan järkyttävästi ja hampaatkin sain aika hurjaan kuntoon. Paino tippui alussa n. 5 kiloa, mutta väkisin syömällä ja juomalla lähti sitten lopulta nousuun. Ainoa mikä helpotti oli syöminen (siis sen syömisen ajan) ja nukkuminen. Kotona liikuin enimmäkseen kontaten tai seiniin nojaillen, ulkona liikuin vain pihapiirissä ai autosta lääkäriin koirankakkapussi korvista roikkuen. Aivan hirveä kokemus.

  Toinen kolmannes (loppuosa): Ahh sitä ihanuutta kun pahoinvointi hellitti! Ensin kylläkin säikähdin hirveästi, koska se loppui kuin seinään ja eka ajatus oli että nyt se raskaus sitten meni kesken. Onneksi ei käynyt näin. Verenpaine taas normaali ja tissit tietenkin hellänä + selkä ym. vaivat alkoivat pikkuhiljaa astumaan kuvioihin, mutta ne eivät tuntuneet miltään mihinkään pahoinvointiin verrattuna. Palasin töihin ja uskalsin jo liikkua kodin ulkopuolella. Kaikki hajut eivät enää etoneet ja pikkuhiljaa pystyin siirtymään monipuolisempaan ruokvalioon. Vatsan toiminta tasaantui ja elämä oli ihanaa.

  Viimeinen kolmannes: Tässä sitä pinnistellään, onneksi jo lomalla. Painoa on nyt kertynyt jo 25 kiloa ja kuulemma lääkärin mukaan ihan normina mennään. Nivelet huutavat jo hosiannaa, varsinkin kun se paino alkuraskaudesta oli vielä niin matalalla. Nukkuminen on taitolaji; hikoilen kuin pieni sika vaikka olisi kuinka kylmä ja kyljen vaihtaminen on muutaman minuutin prosessi. Kädet ja jalat turvonneet niin paljon että kengät menivät vaihtoon ja korut ovat jääneet pois. Mutta en valita, paha olo pysyy aisoissa säännöllisen ruokailun avulla ja verenpaine on ainakin vielä ihan ok. Loppu sentään jo häämöttää. :)
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 16. Bluebubbles Puuhakas puhuja Tammiäidit 2020

  Huh huh shooky90 sulla ollu aikamoinen pahoinvointi :hungover:
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 17. Shooky90 Asioista perillä oleva Elokuiset 2021 Elokuun äidit 2019

  Juuh, helpoimman kautta ei tässäkään asiassa menty. :facepalm: Nyt tässä vaiheessa voi itsekin jo vähän nauraa asialle, mutta kieltämättä oli aika rankkaa aikaa. Masennus alkoi jo painamaan päälle ja sitä ei osannut nauttia raskaudesta yhtään. Jotenkin sitä kuitenkin aika nopeasti unohtaa tuonkin ikävyyden kun lasta on pitkään toivonut...mutta en pahimmalle vihamiehellenikään tällaista toivoisi. Voimia kakille äideille jotka joutuvat koko sen 9 kk sellaista kestämään.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 18. tanja_t Silmät suurina ihmettelijä

  Mulla kanssa viikkoja nyt 9+2 viimeviikolla oli pahin eli kaikki mitä söi niin tuli ulos. Tällä viikolla etominen jatkuu ja lisäksi ummetus ja ilmavaivat. Lopuksi tuskissa auttoi kanaliemeen keitetty riisi, mustikkakeitto ja kamomilla tee. Joka viikko eri mieliteot muuttuu
  Toisaalta kun on oireita niin sitä miettii, että kaikki on hyvin.
  Aamuisin alkaa etomaan , mutta kilpparipilleri pitää vaikuttaa ennen kun syö ja Se puoltuntinen on aika pitkä aika kun etoo.
  Mutta positiivisena Jos muutaman viikon jälkeen oireet vähän helpottaa, luin , että viikko 9 olis pahin kun hormoonitaso on silloin korkeimmillaan
 19. Aksu Oman äänensä löytänyt

  Viikkoja nyt 9+3. Tuntuu et kaikki etoo, mitään ei tee mieli mut jäätävä nälkä ja sit kun oot ollut liian kauan syömättä olo on jotain ihan järkkyä.
  Esikoisesta en muista tällaista.

  Tän viikon vielä potenu kunnon flunssaa ja tuntuu et kaikki voimat veks. Nukahdin tänää esikoista nukuttaes päiväunille ja olin nukkunu jotai 3.5h. En yhtää tiiä onko esikoinen nukkunu kans sen 3.5h vai leikkinyt tyytyväisenä hetken. Mut alkaa tää jäätävä väsymys jo ärsyttää. :shifty:

  Onneks nyt alkoi 3vko.n kesäloma... :happy093
 20. Anselmiina_ Puuhakas puhuja Marraskuiset 2021

  Mä herään 2 tai jopa 3 kertaa yössä pissahätään, yöt on tosi katkonaisia :sad001 Päivisinkin ehkä vähän useammin pissattaa. Tämä oire ei taidakaan mennä ohi...varmaan nyt johtuu hormoneista ja myöhemmin kohtu alkaa enemmän painaa rakkoa. Väsymys jatkuu edelleen. Pahoinvointia ei onneksi ole :) Nyt on rv 10+4
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
  Last edited: 29 kesä 2019