Tämä on siitä Ylen artikkelista jonka linkitin tänne aiemmin:
"Toinen raskaana oleville naisille vaarallinen sairaus on toksoplasmoosi, joka voi aiheuttaa keskenmenon tai vakavan pysyvän vamman lapselle. Taudin aiheuttaa toksoplasma-niminen alkueläin, jota voi olla raa'assa lihassa tai kissan ulosteiden saastuttamissa kasviksissa.
Toksoplasmariskin vuoksi Suomessa kehotetaan, että raskaana ollessa ei pidä syödä kuumentamattomia lihatuotteita, kuten meetvurstia tai ilmakuivattua kinkkua. Saksassa neuvotaan samoin (siirryt toiseen palveluun).
Ruotsin Livsmedelverket opastaa, että meetvurstia himoitseva voi pakastaa makkaran kolmeksi päiväksi, jolloin toksoplasma kuolee. Britanniassa annetaan sama neuvo, mutta kehotetaan pitämään makkaraa tai ilmakuivattua kinkkua pakkasessa neljä päivää.
Tutkimusyksikön johtaja Antti Oksanen Evirasta kutsuu neuvoa tolkulliseksi, sillä tutkimusten perusteella pakastaminen tappaa toksoplasman. Siihen hän ei ota kantaa, pitäisikö Suomenkin ohjeistusta muuttaa.
Italiassa puolestaan katsotaan tarkemmin sitä, kauanko esimerkiksi salamin tai ilmakuivatun kinkun valmistusprosessi on kestänyt. Turvallisena pidetään tuotteita, joita on kypsytetty yli vuosi."