Marraskuun muistiinpanoja ;)

Keskustelun 'Laskettu aika marraskuussa 2014' aloitti Stork, 1 marras 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Stork Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Herranen aika! Vuosi on kulunut haipakkaa. Joillain ekoja synttäreitä on ehditty viettää ja toisilla ne on edessä! Jokatapauksessa vauvavuosi tulee päätökseensä ja taaperoiden aikakausi alkaa. Kiitokset kaikille foorumilaisille kokemusten jakamisesta ja kanssaelämisestä!
  • Tykkää Tykkää x 2
 2. Justiina89 Ihastunut foorumiin

  Voi nyyh, meidän vauvat on jo taaperoita! :Heartred

  Kiitos minunkin puolestani kaikista jaetuista kokemuksista, nauruista ja myötätunnosta mitä täältä foorumilta olen teiltä saanut :) jatketaan samaan malliin! :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 3. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  Niinpä, voi noita isoja pikkuisia :Heartred Kohta vuosi täynnä, on se vaan nopsaa mennyt. Niin siis näin mietittynä. Välillä on kyllä ollut päiviä, jolloin aika ei ole mukamas kulunut minnekään. Aikamoinen vuosi takana, kiitokset myötäelämisestä! Samaa mallia edellenkin, ehdottomasti :)
  • Tykkää Tykkää x 3
 4. velvetia Peruskäyttäjä Marraskuunmammat 2014

  On tämä foorumi kyllä ollut tosi tarpeen monta kertaa. Kiitos minunkin puolesta kaikille! Ja ehdottomasti jatketaan samaan malliin :)

  Ihanaa on kun pikkuiset kasvaa ja kehittyy, oppii koko ajan uutta. Mutta haikein mielin saa silti jättää vauvavuoden taakseen.
  • Tykkää Tykkää x 2
 5. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Kiitos kaikille munkin puolesta vertaistuesta jota täällä on saanut ! :) Yritetään jatkaa samaan malliin.
  Niin se tosiaan aika menee nopeasti ja vauvoista kasvaa taaperoita. Samalla haikeaa ja samalla jännittävää.
  • Tykkää Tykkää x 2
 6. JN89 Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Ensimmäiset kaksi kuukautta menivät hitaasti, mutta sen jälkeen aika on mennyt vähän liiankin nopeasti. Ns kolme viikkoa on vauvavuotta enää jäljellä, haikeaa. Mutta toisaalta sitä jo odottaa millainen persoona tuosta meidän neidistä kasvaa.

  Kiitos myös täältä kaikille tuesta.
  • Tykkää Tykkää x 2
 7. Idapa Peruskäyttäjä

  Täällä piättelen itkua, ku todellisuus iskostuu totaalisesti. Meijän vauvat oikiasti kasvaa, ja kamala miten tää äitinä oleminen on kasvattanu ihmisenä.
  Ja tää foorumi ollu kyllä pelastus, täältä löytyy vastaus jos askarruttaa jokin asia, kiitos teille :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Meillä vietetään tänään pojan 1.v synttäreitä :) Huomenna on virallinen päivä.
  Millasia jo tai melkein yksivuotiaita meiltä löytyy ?
  Aleksi kävelee enemmän kuin konttaa, taputtaa, vilkuttaa, kiipeilee ketterästi sohvalle ja alaskin osaa tulla oikein päin. Rakastaa musiikkia, se saa aina pyllyn keikkumaan, selailee mielellään kirjoja sekä tyhjentää lelulaatikkoa viskomalla lelut ympäri kämppää. " Heittää" palloa ja työntelee taaperokärryä ympäriinsä.
  Sanoista selkeästi tulee kissa sekä äiti. Pallo on pa, kukka on ka ja lamppu on pu :) hei hei sanoo myös samalla kun vilkuttaa.
  Nukkuu täysiä öitä 11-12h, yleensä heräämättä, poikkeuksiakin on. Menee nukkumaan yleensä ilman tappeluita. Hetken möyrii ja kälisee sängyssään kunnes nukahtaa. Hän nukkuu 1-2 päiväunet, kesto vaihtelee.
  Syö 5 ruokaa päivässä joka maistuu vaihtelevasti. Osin sormiruokailee. Rakastaa varsinkin banaania ja muita hedelmiä. Syö lähinnä mun kanssa samoja ruokia, ilman lisättyä suolaa. Välillä kun äitiä laiskottaa niin syö purkkiruokaa. :P
  Äidin työpäivinä käy päiväkodissa jossa viihtyy hyvin. Jätettäessä jää itkemään, mutta rauhoittuu nopeasti. :)
  Hampaita löytyy 2 alhaalta ja 4 ylhäältä. Nyt selkeästi tulossa lisää, ainakin toinen kulmahammas. Käy potalla istumassa kerran tai kaksi päivässä. Kuten arvelinkin, niin ei meinaa malttaa hetkeäkään siinä istua. :D
  Sellainen viimeistä päivää vauva, huomenna jo taapero löytyy täältä :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 5
 9. Justiina89 Ihastunut foorumiin

  Meidän pojan virallinen syntymäpäivä on ylihuomenna. Hän osaa ryömiä ja kontata, nousee tukea vasten seisomaan ja ottaa sivuaskelia. Vilkuttaa pikkuisen sormia heiluttamalla, osaa osoittaa missä on pää, korvat ja nenä. Sanoja on useita,suurin osa tosin vähän sinne päin tai puolikkaita, muun muassa nenä, sauna, leipä, kenkä, nam-nam... :) Hauskinta on katsella fröbelin palikoiden videoita ja tanssia samalla, myös pikkutavaroiden siirtely paikasta toiseen on yksi vakio puuhista. Kirjojakin selaillaan ja eläimistä on kovasti kiinnostunut, erityisesti meidän koirasta jota "hoidetaan" innokkaasti.

  Poika tykkää myös hassutella äitin ja isin kanssa, olla piilosta tai saunoa. Ruoka menee suuhun jo melko hienosti lusikalla tai käsin. Yöunet on noin 11 h ja valitettavasti tällä hetkellä on taas joku levoton kausi menossa, eli heräillään usein. Tissillä käy monta kertaa päivässä ja yössä , osaa jo pyytää "mämmää " :) oikein touhukas, huumorintajuinen ja aktiivinen poika, varsinainen draamakuningas jos ei kaikki mene hänen mielestään oikein. :D

  Niin ja eka hammas pilkistää :)
  • Tykkää Tykkää x 5
 10. velvetia Peruskäyttäjä Marraskuunmammat 2014

  Täällä tytölle tuli vuosi täyteen tiistaina. Liikkuu ryömien, mutta hyvin harjoittelee konttausasentoa. Polviseisontaan nousee välillä. Osaa kätellä, antaa läpsyn ja vilkuttaa. Tavuja tulee monipuolisesti.

  Hampaita on alhaalla 2 ja ylös juuri puhkeamaisillaan lisää. Tanssii musiikin tahtiin hytkymällä :) Viihtyy pitkiäkin aikoja itsekseen lelujen parissa. Lempileluja on pallo, palikat ja soivat lelut. Kirjoista pitää myös ja joka ilta luemme iltasadun. Iloinen ja kiltti tyttö jolta temperamenttia löytyy myös tarvittaessa. Nukkuu n. 10 h yöunet ja 1-2 päikkärit yht. 1,5-3 h. Aika epäsäännöllistä vielä rytmit kun on yritetty siirtyä yksiin päikkyihin. Ei vaan millään meinaa jaksaa valvoa lounaaseen asti.

  Imetän enää aamuisin, muuten menee maito pullosta kun ei ole nokkamukista saanut oikein menemään. Ruoan on oltava aika sosemaista, vaikka karkeampikin välillä menee kun samalla itse sormiruokailee samalla. Pääsääntöisesti siis syötämme mutta lähes joka aterialla on jotain sormiruokailua varten.
  • Tykkää Tykkää x 4
 11. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Meillä se vaan räkäisyys ja yskä jatkuu... Nyt siis jo toista kuukautta :sad001 Onks tää nyt tätä seuraavat pari vuotta ?? :eek: Onko ees normaalia ? Onneks ei ole kuumetta taikka muuta ollut. Normaalisti on ollut päiväkodissakin. Itselläkin kaktus kurkussa ja räkä valuu, mutta ei muuta. Harvoin, tosi harvoin mulle kuume nousekaan. Viimeks alkuraskaudessa kun kuvittelin olevani niiiiiiiiin kipeä, kun en todellista syytä vielä tiennyt :wink Onkos muilla pysytty terveinä ?
 12. tttiuhti Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Meillä typy täyttää tulevana perjantaina vuoden. Hän käveleentukea vasten ja kävelykärryllä sekä kävelytettynä. Muuten liikkuu ryömimisen ja konttaamisen välimaasto tyylillä. Melkein kuntetsaamalla :D
  Hän vilkuttaa, taputtaa, jutustelee monipuolisesti mutta selkeitä sanoja ei tule.
  Mielellään osoittelee kaikkea ja pitää sitten kertoa mikä se on. Kiipeily on kaikkein hauskinta ja keittiön laatikoiden tyhjennys.
  Portaita menisi ylös ja alas taukoamatta.

  Tykkää nukkua sohvalla päiväunet kun saa kainaloon nukahtaa.
  Touhuilee paljon itsekseen eikä vaadi viihdyttämistä. Lastenohjelmian tunnusmusiikit on ihania.
  Hampaita hänellä on yhteensä 6, kaksi ylhäällä ja neljä alhaalla.
  Isin kanssa ruoanlaitto on mielihommaa. Viihtyy siis keittiössä.

  Meillä nukutaan 20.30-7. Heräilee 0-1 yössä. Tissitllään viiden aikaan aamulla ja jatketaan unia vierekkäin. Ja illalla tissitellään toisen kerran. Muuten juom jo lehmiäistä. Ruokailen purkista sekä sormin. Omatekemä ruoka on vähän aina arpapeliä. Nyt maistuu ja ensiviikolla taas ehkä ei.

  Kylpeä tykkään kovasti, vettä on kiva läiskyttää ja saunassa on hauskaa kun isi kaataa vettä päähän. Vaivauinnissa ei enää käydä, mutta siitä tykkäsi kovin.
  Korvat on kovin tulehtuvaa sorttia, äitinsä korvat perinyt.
  Silmä on onneksi lopettanut rähmimisen.
  Touhukas, energinen naantalin aurinko on meidän tyttö. Harvoin enää itkeskelee.
  • Tykkää Tykkää x 4
 13. Yxvaan Ihastunut foorumiin Elomammat 2016 Marraskuunmammat 2014

  Meidän tyttö tuli eilen 11 kuukauden ikään, eli vuosi tulee täyteen noin kuukautta myöhemmin kuin monilla muilla täällä :).

  Neiti kävelee tukien ja seisoo suhteellisen pitkiä aikoja ilman tukea. Kova yritys on nousta seisomaan ilman tukea, muutaman kerran on ponnistanutkin kyykystä seisaalleen. Yksittäisiä askelia ottaa myös ilman tukea. Nyt huomaa selvästi, miten kova halu on pystyyn, sillä aina kun vain mahdollista kuljetaan kävellen. Konttaamalla ja varsinkin puolittaisella karhukävelyllä edetään jo todella nopsasti.

  Leikkimistä harjoitellaan kovasti, enää ei välttämättä esine menekään ensimmäisenä suuhun, vaan niitä muun muassa heitellään. Lelutraktori on yksi lemppareista, sitä työnnetään ja päristään samalla.

  Sanoja tulee joitakin, ainakin äiti, isi (iti), kakka, kukkuu ja hei(hei). Hirveästi haluaisi oppia selvästi lisää, oikein huomaa miten keskittyy katsomaan huulia ja yrittää toistaa uusia sanoja perässä. Muutenkin ääntä lähtee koko ajan, meillä on harvoin hiljaisia hetkiä :wink.

  Yöt ovat ottaneet jonkin verran takapakkia, tissiä herätään pyytämään kerran tai kahdesti. Osaa siis nimenomaan pyytää, sanoo topakasti "mammammam". Yhteensä imetän vielä 5-8 kertaa vuorokaudessa, kovasti tosin vaihtelee kuukautiskierron mukaan. Ilmeisesti maku muuttuu menkkojen aikaan niin paljon, että silloin tissittely vähenee hetkellisesti melko radikaalisti. Taidankin käyttää sitä hyväkseni, kun hiljalleen pitäisi alkaa vieroittaminen.

  Kiinteitä menee vaihtelevasti, mutta se on jo tullut selväksi, etteivät valmiit ruuat maistu (poislukien hedelmäsoseet). Teen pakastimeen aina isohkon satsin kerralla ja sieltä on sitten helppo sulattaa kerta-annos, pieni pilttipurkillinen, joka tosiaan välillä menee kokonaan, välillä ei.

  Yleisesti ottaen neiti on iloinen virnistelijä, hänen ominainen hymynsä on hellyyttänyt monet sydämet. Kaupassa käynti on mieleistä puuhaa, kun pääseehän siellä kyttäämään ihmisiä ja virnistelemään kaikille :D.

  Kiitos minunkin puolestani teille foorumilaisille, täällä on saanut vastauksen moneen mieltä askarruttavaan kysymykseen ja saatiinpa tätä kautta sattumalta uusia ystäviäkin :). Jatketaan ehdottomasti samaan malliin!
  • Tykkää Tykkää x 6
 14. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  Meillä tulee ens viikolla 11 kk täyteen :)
  Kovaa kyytiä kävellään yhdestä kädestä kiinni pitäen. Yritettiin sitä jo kovasti irrotella, ja askeleita on hienosti otettu jo monta ilman tukea. Sitten muksahdettiin ja enää ei oikein yksin ilman kättä mentäisi. Paitsi jos on kävelykärry mistä pidetään kiinni. Kävelyn lisäksi pepun päällä liikutaan, ryömitty tai kontattu ei oo ollenkaan.
  Temperamenttia löytyy vaikka muille jakaa, aikamoinen tapaus on. Tosin huumoriakin löytyy kovasti.
  Hampaita kahdeksan. Hyvin syödään, välillä vain sormiruokaa, välillä menee lusikallakin.
  Tällä hetkellä parhaita leluja on autot, traktorit ja muut vastaavat. Niillä ajetaan pitkin lattioita ja tasoja ja päristetään. Ulkona jos näkee vastaavia oikeita, on se aivan mahtavaa.
  Sanoja tulee välillä, taitaa sanoa äiti ja iti. Kovasti höpöttää, ja täälläkin lamppu on pu, koira on ko, pyörä on py... Osoittelee ja kommunikoi kyllä sen verran hyvin, että samoilla leveleillä aletaan olemaan :D Suurinpiirtein tietää mitä milloinkin tarkoittaa.
  Nukkuu yönsä. Joskus herää yöllä itkemään, mutta harvemmin. Ja tällöinkin nukahtaa helposti uudelleen.

  Ja sitten perään kysymys: kuinka olette pikkuisia saunottaneet? Kuinka aloittaneet, kauanko olette olleet jne. Olis kiva päästä testaan saunaa kohta!
  • Tykkää Tykkää x 3
 15. Idapa Peruskäyttäjä

  Eilen poika täytti 1v ja minkäslaine pieni hän onkaan.
  Poika kävelee kävelykärrin kanssa hyvin ja uutena juttuna tullut, että pitää mun housun lahkeista kiinni ja sitten pitää lähtee kävelee (eli toimin jonkin sortin kävelykärrinä).
  Leikkii itekseen, mutta super hauskaa on se, kun isi tai äiti tulee kans leikkimään :P pikku-autot on kova sana meillä. Autoilla kun ajellaan niin "rrrrrrrrrrrr" kuuluu vain jostain nurkasta. Erilaisia tavuja sanoo, mutta ei nyt mitään oikeita oikeita sanoja :)
  Sormiruokailu on vielä ihmetyksen aihe, mutta hyvin poika rupeaa ymmärtämään, että saa oikiasti käsillä syödä tai lusikalla yrittää, syötän kuitenkin siinä ohella ettei nälkä jäisi, muuten saataisiin olla koko päivän keittiössä :D
  saunominen ja kylpeminen on parasta, saa vedellä läträtä ja riehua :) voi sitä onnellisuuden määrää! Me ollaanki saunottu jo 7-8 kk ikäisestä saakka, hyvin kevyessä löylyissä ja vähän aikaan. Sen jälkee uni maistuuki hyvin :) vaikka nukkumisessa ei ikinä ole ollut mitään ongelmaa. Nytten poika posottaa yöunia 12h putkeen :D vielä kahdet päikkärit tarvitsee, ei voida edes ajatella että yhillä päikkäreillä pärjäis, turhaa kiusaamista vain olisi :) no tämmöistä meillä :)

  Niin ja muoks, hampaita on ylhäällä 4 ja alhaalla 2 :) jeee!
  • Tykkää Tykkää x 4
 16. Stork Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Ihan lyhyt vastaus Mar-Milille: meillä on saunottu 7 viikkoisesta asti 1-2krt/vko kevyissä löylyissä alalauteilla. Nykyään tahtoo aina yhdessä heittää löylyä. Ja ihanaa on päästä löylyistä kylpemään. Sammuu kun tulitikku yöunille saunapäivinä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  No tarviipa ehdottomasti kokeilla! Tykkää hyvin todennäköisesti :)
 18. Stork Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Niin ja Ronjalle, että ette ole ainuita. Meillä oltiin kans silmä/korvatulehdus/kuumetaudissa viime viikon ja mä oon siitä jatkanu jollain keuhkoputkipaskana-taudilla. Helvetin (anteeksi kielenkäyttö) raskasta tämä pitkään sairastelu. Tsemppiä sinne teille molemmille ♡ ja sen takia en oo jaksanu tännekkään vielä kirjoitella kuulumisia, mutta teidän juttuja on kivaa aina lueskella!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 19. MaMaMehiläinen Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Meidän prinsessa täyttää perjantaina 1v. Hän in aivan suloinen aurinko-hymytyttö. Pääasiassa hyväntuulinen neiti kyseessä, mutta tiukka oma tahto ja komentaminen saattaa aiheuttaa kunnon kiukkukohtauksen.

  Neiti kävelee tukia pitkin, kävelykärryllä ja yhdestä sormesta kiinni pitäen. Viime vikkolla alkoi myös ottaa joitain askelia (20 on enkka) ilman tukea. Neiti syö pääasiassa itse joko lusikalla tai sormin ja vain normaalia kotiruokaa. Soseet ei enää maistu :)

  Potalla käydään ahkerasti ja 80% kakoista tulee pottaan. Päiväkodissa ei meinaa malttaa pottailla. Päikkäreitä nukkuu 1-2 ja pisimmät niistä lounaan jälkeen n. 1,5h. Öisin nukkuu 10-11h yleensä hyvin, mutta nyt viime aikoina on ollut aika levoton.

  Ja kaikkein kivointa on legot, kirjat ja pallot. Sekä yhdessä kokkailu ja leipominen. Ja tietty isin kanssa kilpaa konttaaminen :D Ihanaa kun tytön kanssa voi jo leikkiä ja touhuta. Ja hän myös ymmärtää, kun sanotaan esim. haeppas kengät ja lähdetään ulos tai mennään laskemaan kylpyvesi.
  • Tykkää Tykkää x 3
 20. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Paranemista Stork sinne kans ! :) Ehkäpä tää tästä joskus helpottaa... Ens kesään mennessä :D ... Pessimisti ei pety ... :P
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu