Marraskuun jutustelut

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2017' aloitti Kaari, 2 marras 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Niin se lokakuu sitten loppui :)

  Vielä taitaa joku lokakuinen olla "yhtenä kappaleena"?
 2. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Sillein jännä kun itsellä on jo kuusi viikoa vanha vauva, niin toiset vielä poksuu paksuna.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Juu, vähän sama täälläkin, kun poika päättikin tulla ajoissa.

  Huomenna aamusta verikokeeseen taas huudattamaan poikaa, on aika raskas sessio, että näytteenottajaa saa tarpeeksi verta rutisteltua pojan kantapäästä. Poika huutaa kuin viimeistä päivää, itseä se ei juurikaan silleen hetkauta, kun olen pojan karjumista kuunnellut niin usein, tokihan pienen ahdinko tuntuu pahalta, mutta joskus on tuntunut siltä, että näytteenottajasta tuntuu vielä pahemmalta, varsinkin jos ei ole paljoa kokemusta tällaisista näytteenotosta.
 4. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Laita lämmitys jalkaan ennen 15 min ennen näytteenottoa. Vaikka pakastepussiin kuumaa vettä ja se jalan alle. Tulee näytteestäkin edustavampi kun ei tarvi puristella niin kovasti.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 5. Martta:) Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Sairaalassa tuotiin aina lämpöpussi jalkapohjia varten puoli tuntia ennen näytteenottoa :) tuntui helpottavan. Meillä siis otettiin poitsulta verinäyte ensimmäiset kolme päivää kolmen tunnin välein kun seurattiin sokereita.
 6. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Juu, lämpö on hyvästä tuossa :) Pojalla on kyllä aika lämpöiset jalat muutoinkin, jos vaan sukat pysyvät paikoillaan. Laitan yleensä autolla lähdettäessä vielä villasukat tavallisten sukkien päälle, ja kun on vielä viltti turvakaukalossa, niin hyvin pysyy lämpimänä :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Nyt oli näytteenottajalle sellainen tekniikka, jota en ollut ennen nähnyt kenenkään käyttävän. Käytti sellaista pitkää ohutta lasiputkea, liekö jonkinlainen kapillaariputki, siihen keräsi veren ja sieltä sitten puhalsi sen näytepurkkiin. Meni tosi kätevästi, kun ei tarvinnut veripisaroita sen näyteputken reunalla kerätä, kun se lähtee niin helposti menemään reunan ulkopuolelle pintajännityksen takia, sitä reunaa saa sitten jatkuvasti putsailla, ja silti osa verestä ei mene sinne kipon sisäpuolelle...
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Nuppu_1 Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Meillä on aina vauvalta otettu näytteet siihen lasiputkeen. Vaikuttaa kätevältä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Meilläkin otettu juuri noin! :)

  Hö, noista lokakuisten listoista pisti silmään että listat on suljettu, eikö sinne listaan pääse sitten nyt marraskuun puolella synnyttäneet? :sad001
 10. sanmarie Rakastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Eikös se ollut vain laskettujen aikojen lista suljettu :)
 11. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Tuo sitteri-asia kyllä hiukan mietityttää. Ollaan pidetty poikaa jonkin verran jo siinäkin, että saa olla meidän kanssa ilman, että tarvitsee sylissä olla. Aion hankkia kyllä se Tulan ftg:n, kunhan näen vähän rahatilannetta eteen päin. Mutta tässä välissä sitten olis kiva pitää poikaa mukana silleen, että itse ehtisin esim. hiukan neuloa tms. Viihtyy kyllä hyvin siinä, jos on muuten hyvä olla hänellä, joskus jopa nukahtaakin siihen. Siirrän kyllä sänkyyn nukkumaan silläkin uhalla, että herää. Ei ole aivan selinmakuuasennossa tuo sitteri, kuitenkin lähellä vaakatasoa, mutta varmaankin liikaa istumista muistuttaa siinä olo, siksi ei pidetä siinä kauaa.
 12. Inkeri_ Tuttu foorumilla Lokamammat 2017

  Kaari, mekin ollaan jo jonkun verran pidetty poikaa sitterissä esim. kun on kahvivieraita ja pikkumies virkeänä, niin on päästy itsekin juomaan vieraiden kanssa. Meillä on Stokke Steps jossa sitterin saa suoraan kiinni syöttötuoliin niin vaavi voi killistellä kahvipöytäläisiä samalta tasolta ja onkin viihtynyt hyvin. Ei tosin pidetä kaveria pitkään sitterissä, n. puolisen tuntia kerrallaan jos niin pitkään edes viihtyy. On kyllä nukahtanutkin siihen.
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Näin jälkikäteen harmittaa, kun joku myi paikallisella face-kirppiksellä Tripp-Trappiin käyvää sitteriä, mutta ei sitten tullut ostettua sitä :/ Ostettiin myös se tuoli jo keväällä, kun halvalla sai! Aivan uudenveroinen, hinta 30€.
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Argh :arghh: Yksi facekaveri postas kuvan täydestä jouluruokakattauksesta kinkkuineen kaikkineen, olivat juuri käymässä pöytään. Kyllä maistuis mullekin! Taidetaan kuitenkin odotella jouluun asti :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 15. sanmarie Rakastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Täällä myös on kinkku paistettu :p Miehen oli pakko saada kinkkua ja laatikoita.
  Glögiäkin ollaan juotu ties kuinka monta litraa. Mies ja esikoinen leipoi joulupipareita. Riisipuuroa ollaan syöty pari kattilallista. Mahtaakohan mikään näistä maistua enää jouluna :grin
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Hauska Hauska x 3
 16. Martta:) Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Me ostettiin tori.fistä se tuoli 60€ ja sit saatiin kavereilta muutamalla kympillä se vauvan kaukalo. Tosin tuo meän poitsu on sen verran pieni ettei oikein siinä vielä olla viitsitty pitää :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  No sehän siinä onkin sanmarie, ei viitsis "pilata" joulumenuuta sillä, että syö liikaa jouluruokaa jo hyvissä ajoin ennen joulua :)
 18. Inkeri_ Tuttu foorumilla Lokamammat 2017

  Ooh, jouluruoat. Mä olen juuresten suuri ystävä ja lemppareita ovatkin erilaiset laatikot ja jouluruukku. Rosolli, sienisalaatti ja erilaiset kalat, nam. Jouluruukkua ja sienisalaattia olen muutaman kerran jo syksyn mittaan tehnytkin, ne ovat niin edullisia ja helppoja arkilisukkeita, muuten jätän jouluruoat lähemmäksi pyhiä. Glögiä kyllä kuluu, tykkään erityisesti Blossan alkoholittomasta versiosta. Jos holillista otan (harvassa kyllä nykyään ne kerrat :wink) mun valinta on saksalainen Glühwein. Piparkakkuja aurajuustolla on tullut näiden glögimukillisten kanssa nautiskeltua myös.
 19. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Mies lähtee ton meidän palleron kanssa ostosreissulle tukholmaan. Mä jään vauvan kanssa kotiin. Saan ehkä nukuttua riittävästi sinä aikana. On niin kova univaje kertynyt, että meinaa nukahtaa pystyyn jo heti aamupäivästä sohvalle vauvaa syöttäessä.

  Pistin tilaukseen jotain tyttömäisiä vaatteita. Meillä on vain uniseksiä ja poikien vaatetta.
  • Tykkää Tykkää x 3
 20. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Toivottavasti saat nukuttua :)

Jaa tämä sivu