Marraskuun höpinät

Keskustelun 'Kesäkuiset 2021' aloitti Unelma_, 5 marras 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. *Minerva* Hyväntuulinen höpöttäjä Kesäkuiset 2021

  Onko täällä ketään muuta, jonka pahoinvointi on jäänyt lieväksi? Olen nyt viikolla 8. ja jonkinlaista ällötystä on yleensä jossain kohtaa päivittäin, mutta se pysyy hyvin poissa tasaisesti syömällä, ja kaikki ruoat maistuvat ihan normaalisti. Hajuaistini on sentään vähän herkistynyt. Ehkä. Pitäisi kai olla vain onnellinen, ettei okseta, mutta olen silti vähän huolissani. Kuulostelen itseäni, ja pelkään raskausoireiden hiipumista. Rintoja pitää kouria päivittäin, että aristavathan ne vielä. On tämäkin elämää. :meh:
 2. *Minerva* Hyväntuulinen höpöttäjä Kesäkuiset 2021

  Edit: Äh, mulla oli ongelmia nettiyhteyden kanssa, ja näytti ettei selain suostu postamaan viestiä, mutta se tulikin sitten kuitenkin ja useampana kappaleena. Pahoittelen spämmäystä.
  Last edited: 13 marras 2020
 3. *Minerva* Hyväntuulinen höpöttäjä Kesäkuiset 2021

  (sama kuin edellä)
  Last edited: 13 marras 2020
 4. *Minerva* Hyväntuulinen höpöttäjä Kesäkuiset 2021

  (sama kuin edellä)
  Last edited: 13 marras 2020
 5. Nupo80 Piirimestaruustason postaaja Kesäkuiset 2021

  Mulla ei ole ollut pahoinvointia vielä käytännössä ollenkaan. Sen huomasin, että ateriavälin venyessä normaalia pitemmäksi tuli nälän lisäksi sellainen kuvotus. Mutta ruoka maistui entiseen malliin ja kuvotus katosi heti, kun aloin syömään. Mulla on vähän sama, että kun rinnat on pikkuisen arat, niin vahtii niitä, että onhan ne edelleen vähän arat. Kyllähän se huolettaa, kun oireita ei ole. Tosin liekö se kuinka perinnöllistä, esimerkiksi äidilläni ei ole ollut minkäänlaista raskauspahoinvointia riippumatta siitä kumpaa sukupuolta olevaa lasta on odottanut. Minut on yllättänyt se miten pahaa pahoinvointia, joillakin voikin olla. Mun lähipiirissä ei joko ole ollut ollenkaan tai sitten ihan lievää pahoinvointia, mutta silleen ettei kukaan ole joutunut olemaan pois töistä tai pahoinvoinnin takia kertomaan raskaudesta jo alkuviikoilla. Täytyy olla tyytyväinen ettei ole tuollaisia elämää rajoittavia oireita ja voi ainakin toistaiseksi porskutella entiseen malliin.
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Siena Näppärä viestien naputtelija Kesäkuiset 2021

  Mullakin on koko ajan ollut vain lievää pahoinvointia. Ruokahalu on kyllä heikentynyt niin, että jonkin verran vähemmän on tullut syötyä normaaliin verrattuna. Tissien puristelua harrastan myös, kun niiden aristaminen on mulla selkein oire raskaudesta. Väsymyksenkin voisi laittaa pimeyden ja syksyn piikkiin jos en tietäisi olevani raskaana. :grin
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Benelobe Näppärä viestien naputtelija

  Nyt menossa rv 10+6. Jossain n. 7-10 viikon ajalla tuli semmoinen etova olo aina iltaa kohti, mutta sekin on mennyt jo ohi. Kertaakaan ei ole tarvinnut harkita oksentavan.
 8. Mami' Keskustelujen kuninkuusravaaja Kesäkuiset 2021 Huhtimammat 2016 Tammimammat 2017

  Mul ei oo enää pahoinvointia paitdi jos kova nälkä.. kana kyl ällöttää
 9. C@tnip Puuhakas puhuja Kesäkuiset 2021

  Täällä kanssa oli joskus rv 7-8 tietämillä lievää etomista aamupainotteisesti, korjaantui aina kun sai ruokaa koneistoon. Pari yökkäisyä hampaiden pesun yhteydessä mutta ei sen kummempaa. Ruoka on maistunut normaalisti, ainoa mikä etoo on savukalan haju, sitä en voi nyt sietää :yuck: Nyt rv 10 lopuillaan ja voisi sanoa, että ainoa oire on turvoksissa oleva maha (turvotus alkoi heti kun raskauduin).

  Edit: myös minun äidillä ollut aika oireettomat raskaudet ja touhunnut menemään synnytykseen asti, toivottavasti on perinnöllistä:rolleyes:
 10. Hemppa87 Piirimestaruustason postaaja Kesäkuiset 2021 Maaliskuun äidit 2019

  Minulla on niin tämä kuin aiemmatkin raskaudet olleet hyvin oireettomia alkuun, kertaakaan en ole oksentanut. Lievää etomista ja esim puuro ei nyt jostain syystä mene aamulla alas. Syödä täytyy säännöllisesti.
 11. Vivianna Silmät suurina ihmettelijä

  Ennen raskautta olin keto-ruokavaliolla noin vuoden. Tarkoitus oli jatkaa Joko ketoa tai vhh-ruokavaliota, mutta olo on ollut niin kammottava, ettei kertakaikkiaan ole vaan voinut. Kateellisena luen teidän muiden tekstejä suht normaalista olosta :grin

  Tällä viikolla pari päivää olin jo ihan valmis hakeen sairauslomaa, mutta sinnittelin.

  Tuntuu että olis ollut raskaana jo ikuisuuden, mutta ensi viikolla vasta eka neuvola.
 12. DogutaS Jostain jotain jo tietävä Elokuiset 2022

  Nyt on menossa 11+1, muutaman päivän on ollut kohdun tienoilla jotenkin sellainen täydempi tunne. Miten teillä muilla?
  Eilen huimasi töissä sen verran, että oli pakko mennä takahuoneeseen riisumaan maski ja istumaan paikallaan hetkeksi (söin karkkia ja join vettä). Ei se loppunut se olo, mutta pystyin kuitenkin jatkamaan loppuun asti. Syönyt ihan normaalisti, työvuorossa yleensä syön jopa paremmin ku vapaalla ollessa.

  Vielä 2 yötä ekaan ultraan :love7
  Sitten onkin seuraavat 4viikkoo joka viikkolle jotain labraa tai neuvolaa.. just varasin sokerirasitukseenkin ajan, kun on kuitenkin kohonnut riski saada raskausdiabetes..
 13. Nannan90 Jostain jotain jo tietävä

  Kyllä on aika kullannut muistot.... eikä kyllä edellisissä raskauksissa kovin vahvasti raskauoireet ollukkaa läsnä.
  Mut nyt, olot vaihtelee päivittäin. Toisina päivinä on ku ei mitää, toisina päivinä pyörimistä huonon olon kanssa. Oksentaa ei sentää oo tarvinnu kertaakaa, sunnuntaina oli kyllä likellä.
  Mielialat heittelee laidasta laitaan. Välillä on nii pitkä pinna ettei katkee vaikka lapset keksis mitä, välillä ei taas pää kestä kiukutteluita ja riskaamista yhtään.
  Unia, iha elävän tuntusia unia oon alkanu näkee aamuöisin, ihan tokkurassa ku niistä herää et oliko totta vai unta.
  Mies ei aina meinaa ymmärtää näitä mielialavaihteluita ja muita oireita. Varsinkaa järjetöntä väsymystä iltasin, kun oon iltavirkku. Ja näkee lähinnä sen iltaväsymyksen ja ärtymyksen ku tekee arkena aamu/päivävuoroa ja mä taas ilta/yövuoroa sillo ku se on vapaalla. Välillä kokee ahaa-elämyksiä ku saan kuvailtua olot tai näkee pahoinvointi"kohtauksen" itse o_O
 14. Apilainen Näppärä viestien naputtelija

  .
  Last edited: 11 maalis 2021
 15. Benelobe Näppärä viestien naputtelija

  Aktiivisemmat mitä täällä. :grin Toivottavasti pääset pian sinne muitten seuraan! :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Vivianna Silmät suurina ihmettelijä

  Muakin alkoi kiinnostaa mitä siellä salaisella puolella oikein tapahtuu :laughing002

  Tavallaan tekis mieli kirjotella paljonkin, mutta sitten taas tuntuu, ettei oikein ole mitään kirjoitettavaa. Kaikki on niin uutta. Tunnin päästä ois eka neuvola!
  • Tykkään Tykkään x 2
 17. Unelma_ Piirimestaruustason postaaja Kesäkuiset 2021

  Kyllä täällä kannattaisi höpistä se tarvittava määrä, että pääsisi salaiselle puolelle. Siä keskustelu paljon vilkkaampaa ja avoimenpaa kun täällä, kun ei ole kaiken kansan silmien alla.
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. *Minerva* Hyväntuulinen höpöttäjä Kesäkuiset 2021

  Näkyykö raskaus muiden mahassa jo? Mulla on kunnon pullamaha ihan ilman raskauttakin, ja ajattelin ettei se näy missään, ennen kuin vasta paljon myöhemmin. Olen nyt vasta 9. viikolla, ja voisin kuitenkin vaikka vannoa, että mahan muoto on jotenkin erilainen. Keskiosa on jotenkin pulpahtanut ulommas, mitä vähän ihmettelen, kun kohtu on vielä niin alhaalla. Kysyin kaverilta, jota en ollut nähnyt pariin viikkoon, joka tuumasi, että kyllä se on ehkä vähän kasvanut sitten viime näkemän. Kuvittelin, että voisin salata raskauden töissä melko pitkään, mutta eihän tämä lupaa hyvää ollenkaan. Kääk! :eek: Kaipa se on vasta jotain turvotusta, mutta silti.
 19. Benelobe Näppärä viestien naputtelija

  Alusta asti ollut älytön turvotus, plussaan mennessä oli tullut 3kg lisää painoa. Nyt tullut kaikkiaan 5kg,rv 11+5 menossa. Ehkä ihan pahin turvotus helpottanut, mutta koko ajan mahaa turvottaa.
 20. Unelma_ Piirimestaruustason postaaja Kesäkuiset 2021

  Täällä myös turvotus kaverina, välillä enemmän ja välullä vähemmän.