Lempilelut ja -leikit

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2015' aloitti jodelie, 5 huhti 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Tukaani Sanaisen arkkunsa ammentaja Syyskuiset 2021 Helmikuunmammat 2015

  Varmaan vähän myöhemmin ajankohtaisempi, mutta aloitetaanpa nyt jo keskustelu! Millaisista leluista ja leikeistä teidän pienoiset tykkää (ja missä iässä)? :)
  Mikä on vauvanne lempipuuhailua hereillä ollessa?
 2. Metalshade Piirimestaruustason postaaja Helmikuunmammat 2015

  Meillä on jostain sitterin lelukaaresta irronnut sininen pieni valas joka vähän helisee, se roikkuu kaukalossa ja rattaissa mukana, vauva sille kovasti juttelee.
  kiinnostus vauvalla alkoi "lemppari-valasta" kohtaan n. 5,5vkon iässä.
  • Tykkään Tykkään x 2
 3. Mashnu Keskustelujen kuninkuusravaaja Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Meillä leikkimatto on kiva, mutta ihan paras paikka on jostain kumman syystä hoitoalusta :wideyed::grin Sen päällä ollessa juttua piisaa :joyful:
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
  • Hauska Hauska x 1
 4. Mirkusta tulee äiti! Piirimestaruustason postaaja Helmikuunmammat 2015

  Hoitoalusta on täälläkin pop! Vaikka olis muuten pahalla päällä niin hoitoalustalla naureskellaan ja jutellaan pisimmät tarinat.
  • Tykkään Tykkään x 3
 5. Pikku_Myy85 Keskustelun kolmiottelija Helmikuunmammat 2015

  Täällä myös hoitoalusta kiva ja vieressä ne hymynaamat :) leikkimatolla ei viihy kovin kauaa mut siinä tykkää katella ittiään peilistä:)
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. niinushka Sukkela juttelija Helmikuunmammat 2015

  Meillä kans hoitoalusta ja siinä vieressä ne dublo tarrat. Niille jutellaan ja naureskellaan :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Riipitii Keskustelun kolmiottelija Helmikuunmammat 2015

  Pikku_Myyn rinseli on oikeen rinseli siis :D
  • Hauska Hauska x 3
 8. knyttet Asioista perillä oleva Helmikuunmammat 2015

  Meillä 8vko ja parasta on maailman ihmettely sylistä. Jännintä ja siisteintä maailmassa on meidän joululta jääneet puna-valko raidalliset tyynyt. Välillä ne vähän pelottaakin ;-) lentokone mobilea jaksaa myös sängyssään katsella. Leikkimatolla ei viihdy, mutta sitterissä jaksaa välillä köllötellä ja kuunnella musiikkia soittorasiasta.
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Janscu Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä leikkimatosta on tullu hitti. Leluil on kiva rupatella ja naurahtaa. Hauskinta siinä selvästi on silloin, ku isoveli on huiskuttamas ja leikkimäs leluilla.
  Mobile saa myös hymyä ja ihastusta aikaan. Vaikka muutoin kärtyttäis ni kunhan äkkää mobilen laittaa pääl, ni johan likka hiljenee.. Ainakin siihen asti kunnes musiikki loppuu.
  Masullaan makuutustyyny on myöskin kiva, ainakin siihen asti kunnes niskat väsähtää.
  • Tykkään Tykkään x 2
 10. Eriika Asioista perillä oleva

  Parhaita leluja on, äiskän tissin lisäksi tietenkin, pehmot joille juttelee leikkimatolla. Nyt itse asiassa vaihdettiin isompia leikkimatto, jossa on roikkuvia kavereita enemmän, niin josko hän niistäkin innostuis. Mutta samat pehmot on kyllä kanssa menossa mukana :)

  Muuta mielenkiintoista on olohuoneen iso punaoranssilila kukkataulu, suurikuvioiset punavalkomustat verhot ja tietenkin kaikki kattolamput! Äiskän ja iskän hääkuvaa kattoo kans ihmeissään... ei varmaan tunnista ku ollaan siinä niin nuoria, laihoja ja komeita :wink

  Lempipaikkoja on äiskän ja iskän sylien lisäksi hoitopöytä.
 11. Elya Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Toi hoitoalusta on jännä, mikähän siinä on mutta se on meilläkin aivan suosikki. Siihen kun pääsee niin suurinkin raivo talttuu ja johan jutellaan. Ja jos vielä meinaa olla paha mieli niin vesihanan aukaisu poistaa loputkin siitä! Hymynaama-kaverille meilläkin kerrotaan päivän kuulumiset, sekin on kiva. Muuten tämä neliviikkoinen ei leluista piittaa vielä ollenkaan.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 12. Samsam Asioista perillä oleva Helmikuunmammat 2015

  Leikkimattoa me ei olla vielä otettu käyttöön, kun lattianrajassa vetää meillä vähän turhan paljon, mutta se varmaan olisi kyllä muuten mieleen kovastikin. Sitterissä on jo pitkän aikaa juteltu lelukaaren leluille. Kaaren saa myös pudotettua niin alas, että leluja yltää huitomaan noilla töppökäsilläkin, mikä on todella siistiä tällä hetkellä.

  Suosikkileluihin kuuluvat myös miehen opiskelukaverin tekemä pehmoinen ja värikäs helisevä kissan naama -pehmo, helisevä ja koliseva lelukaaren tuulikellolelu Sorsa-Porsas Irvinen (nimi peruja lelun entiseltä omistajalta eli esikoiselta) sekä värikäs ensikirja eläinkuvilla, jota on kivointa lukea isosiskon kanssa. Myös liikkuva ja soiva Fisher Pricen lintumobile on viihdyttävää katsottavaa ja siihen turvaudutaan etenkin, jos neiti on jo vähän nälkäinen, mutta äiti on vielä hetken kiinni jossakin muussa hommassa.
  • Tykkään Tykkään x 3
 13. Mashnu Keskustelujen kuninkuusravaaja Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Unohtu sanoa, että kylpyamme :joyful: Kylpeminen on iiiiiiiiiihanaa :smug: Tänään on käyty kylvyssä ja siitä hoitoalustan kautta leikkimatolle :p Veka on hyvin, hyvin iloinen :)
  • Tykkään Tykkään x 8
 14. Pihlajanmarja Puuhakas puhuja

  Meidän vauva ei oo vielä jutellut muille kuin yöpöydän mustille lukulampuille, jotka on hyvää seuraa niin pimeänä kuin valot päälläkin. Kiinnostuneena seuraa puna-keltaista ampiaista ja rauhoittuu soittorasian ääneen. Hoitopöytä on täälläkin lempipaikka heti sylin jälkeen. Iloisimmat juttelut tulee kuitenkin mun tai miehen jalkoja vasten köllötellessä joko meille vanhemmille tai sitten niille lampuille :) poika on myös mieltynyt kaikkiin kukkakuvioisiin sisustustekstiileihin.
  • Tykkään Tykkään x 5
 15. Lottie Kommentoinnin ninja Helmikuunmammat 2015 Huhtimammat 2017

  Meillä jutellaan lähinnä vanhemmille, mutta muillekin riittää hymyjä! Leikkimatolla viihtyy hetken mutta enemmän vielä sylitellään ja tykkää kun laulan. Leluista ehkä oma nyrkki on pop! :wink Ja olohuoneen valkoinen seinä.. Ties mitä menninkäisiä hän siinä näkee :D
  • Tykkään Tykkään x 5
 16. Nepaliina Satasella mukana keskusteluissa

  Meillä viihdytään leikkimatolla jo suht pitkiäkin aikoja, ja ihan yksinäänkin vaikka pyykkien ripustamisen ajan kuhan käy välillä kääntämässä typyn eri asentoon, niin on taas ihan uutta ihmeteltävää :playful: (ei vielä osaa kääntyä itse). Ihan alussa tuijotteli pitkään olohuoneen lamppua, mut nyt sekin taitaa olla jo niin last season :rolleyes:.
  • Tykkään Tykkään x 4
  • Hauska Hauska x 1
 17. Nepaliina Satasella mukana keskusteluissa

  Kai tähän samaan ketjuun voitas sisällyttää, että minkäslaista musiikkia teillä tykätään kuunnella?

  Meillä rauhotutaan parhaiten Ellan ja Aleksin sekä Smurffien tahdissa :p. Tuo taitaa tykätä nuista pikkulapsimaisista äänistä tällä hetkellä, kun Pikkuoravat kuuluu myös tykättyjen listalle.
 18. Samsam Asioista perillä oleva Helmikuunmammat 2015

  Meidän neiti on selvästi jazz-tyttö. Ella Fitzgerald kaiuttimissa on tällä hetkellä paras ja rauhoittavin lapsenvahti. Benny Goodman ja etenkin Sing, sing, sing taas pistää tossun vipattamaan. Myös lastenmusiikista jatsahtavat kappaleet tuntuvat miellyttävän eniten.

  Klassinen musiikki alttoviululla (esikoisen instrumentti) on puolestaan lähes varma unen tuoja. Reilu tunnin mittainen alttokonserttikin meni ilman inahduksen inahdusta vajaan 6 viikon iässä ensin tissitellen ja sitten sikeitä vedellen. Vieressä istuneetkin tulivat konsertin jälkeen pukiessamme kysymään, että onko toi vauva ollut täällä koko ajan. :grin

  Kaikenlainen höpsö lauleskelu tulee multa luonnostaan ja on vauvasta hauskaa. Niinpä monet arkiset jutteluhetket vaikkapa hoitotoimenpiteiden tai rauhoittelun yhteydessä
  käydään meillä laulaen. Esikoisesta on kyllä järkyttävän noloa :facepalm::nailbiting::grin, jos teen sitä julkisilla paikoilla; siis jos esim. rauhoittelen pää punaisena karjuvaa vauvaa rallattelemalla hänelle jotakin hiljaisella äänenvoimakkuudella. Silloin kuuluu aina hiljainen suhahdus: "Äiti, voitko lopettaa? Toi on vähän ärsyttävää."
  • Hauska Hauska x 5
  • Tykkään Tykkään x 4
 19. knyttet Asioista perillä oleva Helmikuunmammat 2015

  Nostellaas tätä keskustelua...meillä vauvalelut alkaa oleen niin last season :-) isoveljen huoneesta löytyy parhaat lelut! Ihan huippuja on duplo legot ja erityisesti ne eläimet. Myös plaston muoviset leikkiastiat on huippuja, etenkin paistinpannu jolla on kiva hakata lattiaa. Kaikki kutitteluleikit ja piilosleikit on hauskoja. Ja isoveli on hauska tekipä se melkein mitä vaan :-)
  • Tykkään Tykkään x 4
 20. Mashnu Keskustelujen kuninkuusravaaja Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Mä haluaisin vähän vinkkejä hyväks havaituista, turvallisista leluista näille tyypeille... Ja edullisia ostopaikkoja, tuntuu että kaikki "kovat lelut" on ihan sikahintasia ja täälläpäin tuntuu kirppisten lelutarjonta olevan lajia: Näitä on myyty eteenpäin eri kirppareilla jo vuodesta -90... Eli tooooodella kulahtaneita :meh: