Kuukautiskuppi - kokemuksia?

Keskustelun 'Vanhemmus, perhe ja parisuhde' aloitti Uusperhesatu, 29 huhti 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Oletteko te käyttäneet kuukautiskuppia? Mitä olette tykänneet? Plussat ja miinukset?

  Harkitsen kupin ostoa, joten kaikenlaiset kokemukset ovat tervetulleita!
 2. twisted Ihastunut foorumiin

  Kyllä, paluuta entiseen ei ole. Vaatii opetteluun pitkää pinnaa joskus mutta kun oppii niin tajuaa ettei halua enää siteiden kanssa värkätä. Joka euron arvoinen, ympäristöystävällinen ja mielestäni tuhat kertaa hygienisempää entä siteet. :) Jos haet vielä apteekista josta saa S-bonusta niin tämä kerryttää sitäkin. Sekä tietty oikea pesuaine mukaan :) aluksi oli minuksena sen tyhjennys ja pesu mutta sit kun tajus ettei sitä tarvi tehä kun 2-3 kertaa päivässä niin ei oo iso nakki. Ja kertaakaan ei itsellä ole ylivuotanut :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. twisted Ihastunut foorumiin

  Niin ja se on minusta että jos menee huonosti ja luulet sen olevan paikallaan niin saattaa joutua palaamaan vessaan takaisin asennushommiin mut kun sen vaan oppii niin ei enää mene juuri väärin :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 4. Katjusha Addikti

  Olen myös tykännyt juuri kätevyyden vuoksi. Voi laittaa ”varmuuden vuoksi”, ei hiosta menkkoja odotellessa ja sama väline sopii ainakin itsellä kaikkiin vuotomääriin. Mökillä tms hankalammassa (vedettömässä) paikassa käytän siteitä, mutta harvoin on jäänyt käyttämättä.
 5. Ruttu Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2016

  Toinen kuppi menossa jo eli pitkä kokemus enkä vaihtais pois. Paljon varmempi ku siteet/tampoonit ja hygieenisempi. Nykyisin saa ostettua myös ihan Prismasta ja sieltä todennut saavan sen kaikken halvimmalla myös :)
 6. Zeni Moderaattori Staff Member Tammimammat 2017 Kesäkuun äidit 2019

  En enää muuhun vaihda! Ylivuotoja on tullut kahdesti, molemmat ekoilla menkoilla synnytyksen jälkeen kun on vuotanut kun härän kurkusta ja kuppi on ollut hieman huonosti (aloittelijan virhe). Nyt pitäisi varmaan uusi käydä ostamassa ja pesuainetta myös. Tiedätkö Ruttu saako sitä pesuainetta myös Prismasta?
 7. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Kiitos! Ehkä mun pitäisi hommata se. Ratkaisisi tuon tamponiongelmankin, jota toisessa ketjussa pähkäilin.
 8. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Rohkaisin mieleni ja ostin kupin! Sain sen jopa paikoilleen suht helposti enkä tunne sitä ollenkaan. Todella loistava juttu jos tämä kävi näin helposti. :)
  • Tykkää Tykkää x 6
 9. Ruttu Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2016

  Joo oman pesuaineen ostin ainaki Prismasta :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator


  Tämä on kyllä totta. Ja se kuppikin olisi kiva saada huuhdottua välissä, muttei sitä nyt yleiseen tilaan kehtaa mennä huuhtomaan (jos vessakopissa ei siis ole lavuaaria).
 11. Hena82 Naimisissa foorumin kanssa Maalismammat 2018

  Savetin intiimi liinoilla voi pyyhkiä :wink j sitä pesuainetta voi käyttää paperin kanssa ilman vettä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Pitääpä ottaa testiin. Kiitos vinkistä!
 13. Evive Peruskäyttäjä Joulumammat 2018

  Lunetella on puhdistuspyyhkeitä joilla voi pyyhkiä kupin. Mä oon mennyt kupilla jopa thaimaassa missä vessat on mitä on,Reikä lattiassa ja huuhtelu kauhalla saavista. Tuolla käytin huuhteluun ihan pullovettä ja noita pyyhkeitä. Kuukuppi on ihan paras keksintö. Pelastanut monet reissut.
 14. Tips Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Aina ei ole vettä saatavilla. Silloin voi pyyhkiä kupin vaikka vessapaperilla. Pullovesi ja kosteuspyyhkeet on kans hyviä mutta itse olen tiukan paikan tullen pärjännyt ihan vessapaperilla sen muutaman kerran.

  Kuppi on reilut 10 vuotta ollut käytössä, pois en vaihtaisi mistään hinnasta!
 15. Rosalina Ei muuta elämää Elomammat 2018 Kesäkuunmammat 2015

  Paras keksintö evö!!❤️❤️
  Olin alkuun skeptinen ja olin mielessäni päättänyt, että siinä on kapine, jota en edes periaatteesta harkitse. No onneksi harkitsin! Ei enää ikinä hiostavia ja ällöttäviä kertissiteitä!!
 16. twisted Ihastunut foorumiin

  Mahtavinta on kun voi uida näillä keleillä rauhassa kupilla. Ei ollut kyllä kuin pienen pientä vuoto kuukausi sitten, mutta Oispa harmittanut jättää uintireissu väliin jos ei ois ollut kuppia. Joo, tamppoonilla voi kans mut mulla ainakin turpoo se niin paljon et saattaa valuu pois.
 17. Towanda Rakastunut foorumiin

  Joko olet hankkinut kupin, Uusperhesatu? :) Mulla on ollut se käytössä muutaman vuoden ja vaikka alussa oli hankalaa, niin en vaihtaisi pois. Sitä melkein unohtaa kokonaan, että edes on menkat, kun ei tunne mitään eikä tarvitse pelätä ohivuotoja. Kamalaa kun jälkivuodon aikana joutui käyttämään pitkästä aikaa siteitä ja sai niistä vaippaihottuman. :laughing002
 18. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Joo, hommasin sen toukokuussa juuri ennen lomamatkaa kun alkoi menkat ja halusin päästä uimaan lomalla. Olin aika skeptinen, mutta se on toiminut oikein hyvin. :) Alussa oli välillä hankaluuksia saada se hyvin paikoilleen, mutta sitten alkoi sujua. On tosi kätevä!
  • Tykkää Tykkää x 2
 19. MariQ Ihastunut foorumiin

  Mulla on niin järkyttävän runsaat vuodot että kuppi+side 2-3pv,ja sotken silti-MUTTA itse kuppi on hyvä ja kiva ja teinityttärenikin (17v) tykkää,sai kupin liki pari vuotta sitten, ihmeekseni oli motivoitunut opettelemaan käytön ja kehuu että voi unohtaa menkat kokonaan.
 20. -kuu6 Vieras

  Mistähän johtuu kun kuukuppi on alkanut yhtäkkiä valumaan? Ennen pysyi hyvin nykyään ei. Varhaisen km jälkeen ei ole pysynyt kunnolla ylhäällä ja tuntuu ikävältä

Jaa tämä sivu