Kuinka pitkään lapsi tarvitsee rattaita?

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti pikku muru, 16 heinä 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Foreverfever Rakastunut foorumiin Maaliskuiset 2021

  Meillä esikoinen jaksoi hyvin kävellä alle 4 vuotiaana 8km lenkin kauppaan ja takaisin, 2 nuorempaa sisarusta kun oli tuplarattaissa.
  Toka ei yhtä hyvin jaksanut/halunnut samassa iässä kävellä, joten kauppareissun kyllä istui rattaissa, eikä kolmosen (3v) kanssa olla vielä edes kokeiltu vaan suosiolla istunut osan matkasta rattaissa.
  4km lenkille en enää ole rattaita mukaan ottanut ja vauvan syntyessä ei olekkaan enää mahdollista isommilla päästä rattaisiin, näihin kun ei ole seisomalautaa kai mahdollista edes laittaa.
  Juoksulenkille laitoin viime kesänä 2v ja 4v lapset rattaisiin ja 6v pyöräili.
 2. Yölento Ei muuta elämää Marrasmammat 2016

  Kaksi ensimmäistä lasta kieltäytyivät rattaista aika pian kaksi vuotta täytettyään. Kävelivät pitkiä matkoja hyvällä vauhdilla. Kuopus on toista maata. Nyt 4-vuotiaana suurimman osan matkoista kävelee, mutta vauhti ei todellakaan ole nopea, joten usein on pulkka tai rattaat mukana, kun oma hermo ei kestä odottelua. Koronan vuoksi myös kauppakeskuksissa istuu rattaissa ettei koske mihinkään eikä mene kenenkään lähelle.
 3. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Muistaakseni esikoinen käytti rattaita noin kaksivuotiaaksi ja sen jälkeen hyvin satunnaisesti. Ei halunnut istua rattaissa enää ja matkarattaistakin meni painorajat todella nopeasti.
 4. Chum Tuttu foorumilla Joulukuiset 2021 Helmiäidit 2020

  Meillä esikoinen lopetti rattaissa istumisen reilu 2 vuotiaana. Nyt jälkikäteen tuntuukin, että olipa pieni, mutta jotenkin siihen se vain ajautui. 2v kesällä oli paljon pyörän kyydissä ja opetteli itse ajamaan myös pyörällä ja potkulaudalla. Talvella sitten syntyi kuopus ja rattaat siirtyi hänelle. Seuraavana kesänä (3v) taisi muutaman päiväreissun aikana hetkeksi levähtää rattaisiin, kun kuopus oli repussa, mutta se vaati jo todellista suostuttelua. Lenkkeilyt onnistuu onneksi omassa rauhassa! :gen053
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Nurinkehrääjä Ihastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019

  Meillä 1v7kk kulkee lyhyet matkat kävellen ja pitemmät osittain rattaissa. Ei meinaa malttaa istua enää, vaan juosta pitäisi kokoajan!

Jaa tämä sivu