Koronan vaikutukset raskauteen

Keskustelun 'Heinäkuiset 2020' aloitti Vargynja, 25 maalis 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Onko tämä poikkeustila vaikuttanut teillä esim. raskausajan tutkimuksiin tai neuvolakäynteihin?
 2. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  no itse asun Uudellamaalla ja on sen verran vaikuttanut nyt jo että neuvola menee kiinni enkä tiedä mihin neuvolaan tulee seuraavat ajat. sype käynnit piti olla tuolla neuvolassa ja nyt on sitten epä varmaan tuleeko niitäkään. synnytykseen ei oo tietoa pääseekö mies mukaan koska ei voi viedä esikoista kellekään hoitoon ja joudutaan harkitsemaan doulaa synnytykseen mukaan.

  tää kaikki tietenkin lisää stressiä entisestään kun pitäisi olla mm koon seuranta noiden sype käyntien yhteydessä esikoisen pienipainoisuuden takia. ja sypeä ajatellen puhelinajasta ei ole apua kun pitäisi saada se ultra. ja en usko että tässä kevään aikana pääsen sittenkään sinne neuvolan perhepsykologille vaikka piti ja on lähetteet tehty jne.
 3. sonic Peruskäyttäjä

  Me olimme reissussa pari viikkoa, maanantaina tultiin takasin ja samana päivänä piti olla rakenneultra. Karanteenissa en luonnollisestikaan saa mennä sinne, joten se siirtyi kahdella viikolla eteenpäin. Nyt siis ultra on 23. raskausviikolla, jos oikein muistan..
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 4. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Ai niin, nyt vasta itsekin tajusin tuon mistä Fuji puhui, että pääseeköhän mies synnytykseen mukaan nyt kun isoäiti ei ehkä voi enää hoitaa lapsia. :wideyed: Täytyy kysyä perhepäivähoitajalta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  jeps. ilmeisesti toistaiseksi saa vielä puolison/tukihenkilön synnytykseen saliin mukaan hus alueella mutta tilanne saattaa muuttua ja kellekään ei oikein uskalla hoitoon viedä.
 6. Dottie Rakastunut foorumiin Heinä-äidit 2020

  Mulla oli lääkärin laaja tarkastus neuvolassa. Edellisenä päivänä soittivat ja yrittivät että tämä tehtäisiin puhelimitse. En suostunut, koska tämä on ensimmäinen lääkärikäynti raskausaikana ja ilmeisesti ainokainen.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 7. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  mulla kyllä kuuluu kaksi lääkäriaikaa raskauden aikana. jänniä nämä erot :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. Viuhtiliini Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  Meillä kans kuuluu kaksi lääkärikäyntiä, joista ensimmäinen oli tammikuussa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Amalialainen Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Marraskuunmammat 2015

  Meillä ei mies päässyt toiseen ultraan mukaan, koska korona :/
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 10. Dottie Rakastunut foorumiin Heinä-äidit 2020

  Joo, todella omituista että vaihtelee käytännöt..
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. Camomillaa Peruskäyttäjä Heinä-äidit 2020

  https://www.hus.fi/hus-tietoa/uutis...-läsnäolo-oikeutta-synnytyssairaaloissa-.aspx

  Nyt sitten rajotettu jo näin paljon synnytyksenkin osalta :sorry: Niin toivon että tilanne ehtis muuttumaan heinäkuuhun mennessä! Saan melkeen paniikkikohtauksen jo nyt kun aattelen sairaalassaoloa pahimmillaan päivä tolkulla yksinään vauvan kanssa... Muutenkin jäänyt niin kovat ahdistukset ihan vaan sairaalassa käynnistä, kun aikoinaan jouduin auto-onnettomuuteen ja asuin sairaalassa monta kuukautta :arghh:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 7
 12. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  jee lisää murehdittavaa. sektioon ei saa doulaa mukaan.. mulla kuitenkin todennäköisesti sektio edessä ja mies näkeekin lapsensa sit vasta kun kotiutuu. jee.

  nyt masentaa ja paljon..
  • Sympatiaa Sympatiaa x 7
 13. Hosuli19 Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  Samat fiilikset täällä.. Ahdistaa. Ja kun toiveena on ollut pelon vuoksi sektio niin tosiaan sittenhän tilanne on se, että mies näkee vauvan vasta kotiutustilanteessa. Toivon todella, että tilanne muuttuu heinäkuuhun mennessä.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 5
 14. Viuhtiliini Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  Meillä päin esikoistaan odottavat pääsevät ilmaiseen hammastarkastukseen. Varasin ajan viime kuussa ja se meni 5.5. asti. Tänään tuli viesti, että aika on peruttu ja uusi aika ilmoitetaan myöhemmin. Taitaa jäädä raskauden ajan hammasasiat hoitamatta, jos ei yksityiselle mene.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 15. sonic Peruskäyttäjä

  Olispa meilläkin tuollainen systeemi! Itse varasin ajan marraskuussa ja sain ajan toukokuun puoleen väliin... Jää nähtäväksi perutaanko sekin.
 16. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  ilmeisesti kyseinen rajoitus tulee nyt kaikkii sairaaloihin. tyksiin tuli jo ja ilmeisesti myös Seinäjoella on ja Tampereella
 17. Piitula79 Peruskäyttäjä Heinä-äidit 2020

  Fuji KYS:n synnärin tiedotteessa luki, että sektioidun äidin puolisolle varataan mahdollisuus lapsen ja äidin tapaamiseen sektion jälkeen perhehuoneessa. Tietysti edellyttäen, että puoliso/isä on terve. Voisiko olla myös muissa yliopistosairaaloissa näin?
 18. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  valitettavasti ei.. HUS ilmoittaa sivuillaan että tällä alueella sairaaloissa isä tapaa sektion jälkeen lasta Max 30min siinä kun siirrytään osastolle. pahimmassa tapauksessa heräämössä ollaan useampi tunti ja HUS ei myöskään takaa sitä että edes äiti saisi heräämössä vauvan ihokontaktiin. mitään vastausta en saanut myöskää siihen että konkreettisesti missä vauva on tämän ajan :banghead: eli sektion jälkeen vauva on jossain lämpimästi puettuna vaan mutta kukaan ei vastaa että missä ja miten kauan.. "katsotaan yksilöllisesti" on HUS virallinen vastaus.

  kuulemma myöskään lohjan sairaalassa ei tiedotteesta poiketen isä saa lasta ihokontaktiin perheheräämöön!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 19. sonic Peruskäyttäjä

  Vaasassa myös (ainakin tiedotteen mukaan) varataan puolisolle aikaa sektion jälkeen, mikäli oikein ymmärsin.
  • Tykkää Tykkää x 2
 20. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Jossain luki, että päivystyssektion jälkeen pääsee isän ihokontaktiin jos äidin ihokontakti ei ole mahdollinen. Mutta siinä puhutaan myös, että isä voi odottaa synnytyssalissa sektion ajan, eli käytännössä luultavasti koskee vain niitä joilla synnytystapa vaihtuu kesken synnytyksen. Jos synnytys käynnistyy etuajassa ja synnytystavaksi on sovittu alunperinkin sektio, niin mun ymmärtääkseni ei kai mennä missään vaiheessa synnytyssaliin (?), joten varmaan tuo ohje ei päde. Jossain toisessa kohdassa luki ettei sektiosynnyttäjien puolisot pääse ulko-ovea pidemmälle. Itseä jotenkin stressaa erityisesti se ajatus, että jos jotain menisi pieleen niin vauva viettää ensi tunnit yksin jossain kanslian nurkassa vaikka pitäisi olla jomman kumman vanhemman iholla.

Jaa tämä sivu