Konkareilta vinkkejä esikoista odottaville

Keskustelun 'Raskaana' aloitti corollamyyntiin, 7 helmi 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Kyfi7266730 Aloittelija

  Ja mitähän tavaraa tarttis ennen kuin vauva tulee? Turvakaukalo jolla hän kotiutuu. Kotiutumisvaatteet sään mukaan. Jos ottaa äitiyspakkauksen niin ei yhtään mitään muuta.
  Amme+ammejalat ostettiin aikanaan. Ei hyvä. Pelkkä amme tulee meidän seuraavalle (lapsilla väliä on runsaasti niin mitään ei ole säästössä:D)
  Isälle voi näyttää kaupasta rintapumpun jonka hän tarvittaessa sieltä noutaa. Sähkökäyttöinen säästää käsiä, kannattanee tarvittaessa sellaiseen satsata. Jollei ala luovuttajaksi ja pumppu tulee sairaanhoitopiirin kautta.
  Isi ja kaverit kauppa-asioille. Äiti ja vauva saavat köllötellä kotona ja olla vain.
  Mä en oo siis hommannut mitään erikoista kummallekaan aikanaan. Pinnasänky oli nyt ei tule edes sitä kaupasta (isi tekee tulokkaalle sängyn).
  Enkä aio hankkia nytkään. Kaikkea ehtii hankkimaan. Mm vaatteita, vaippoja, tutteja, pulloja, leluja, härpäkkeitä, vaunutkin ehtii.
  Lansinoh saattaa muuten nännirasvaksi tarttua mukaan apteekista.
  Isommaksi kasvaessaan saatan hankkia itkuhälyyttimen. Saas nähä. Jos on paljon vauvoja lähialueella niin ei sekään ehkä kannata. Kuulee näet kaikki naapurienkin vauvat :wink.
  Matkarattaat oli kyllä kätevät. Ne saattaa tulokkaan ostoslistassa olla joskus sitten kun hän on puolivuotias tai vanhempi.
  Hyvin se menee. Ilman paljoa tavaraakin. Hyvin se menee. Kun ei liikoja murehdi.
  Ole itsellesi lempeä.


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
  • Tykkää Tykkää x 2
 2. panda Tuttu foorumilla Helmikuunmammat 2014

  Yhdistelmärattaita miettiville: meillä erillinen vaunukoppa osoittautui todella käteväksi vaihtoehdoksi. Mietittiin pitkään sitä, otetaanko kantokassillinen vai erillisen kopan kanssa. Kun käytettynä kerran katseltiin, niin eteen osui hyvä erillisen kopan kanssa oleva paketti, niin otettiin sitten se. Vaunukoppa on vieläkin käytössä (poika nyt 5-6kk). Siinä on helppo suojata auringolta, ja meillä kun on ne pohjasta nipsaistavat ilmastointiaukotkin, niin ei ihan umpio ole. Välillä varjossa pidetään myös auki kopan kansikangasta, jotta ilma vaihtuu. Kantokassiin tuskin enää mahtuisi ja se muutenkin olisi tähän aikaan ihan liian kuuma käytettäväksi, joten rattaisiin olisi jo ajat sitten pitänyt siirtyä. Koppaan mahtui myös talvella mukavasti lämmikettä.

  Kopan päälle saa tietysti kätevästi kauppakorin ja koppaan sisälle pikkutavaraa ja leluja mukaan. Poika on nappaillut kesken lenkin herätessään vieressään olevia leluja katseltavaksi. Matkasänkynä toiminut myös. Meillä on iso eteinen ja asumme maantasossa, joten kantokassi ei kuitenkaan olisi tuonut kauheasti lisäarvoa. Neuvolassakin joutuu joka tapauksessa tarkastukseen heräämään. Säilytyksessä tuo tietenkin vie tilaa sitten kun ei enää käytetä.
 3. Suviii Ihastunut foorumiin Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Jos mä olisin jotenkin osannut miettiä tulevaisuutta, niin meidän olis kannattanut ostaa erikseen vaunut ja pelkästään jotkut tukevat hyvät matkarattaat! Nyt kun meillä on yhdistelmät, eikä rahaa matkarattaisiin, niin voin sanoo, että noiden yhdistelmien autossa kuskaaminen on järkyttävän tilaa vievää hommaa! Tiedänpähän sitten joskus tulevaisuudessa baby nro. 2 kanssa mitä teen. Nää yhdistelmät nimittäin menee myyntiin...
 4. Sande90 Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015

  panda
  Me mietittiin kanssa erilisen kopan ja kantokopan välillä. Onneks päädyttiin omien päätelmien mukaan tähän samaan ratkasuun kuin mitä kirjotit :) Ja myöskin se, että käy matkasängystä on positiivinen asia :)

  Suviii
  Meillä onneks molemmat autot farkkuja eikä lemmikkejä ole niin luulen että pärjätään. Mietittiin tätäkin asiaa ja tultiin siihen tulokseen että jos on pakko autoa vaihtaa niin se pn myös sitten farkku. Mietittiin nimittäin vaunuja hommatessa tätäkin että yhistelmät vievät aikas paljonkin tilaa autosta (ja viene kyllä yllättävän paljon tilaa tosta farkustakin, myönnetään :p )

  Mutta katotaan miten se arki lähtee rullaamaan sitten kun napero saapuu tähän maailmaan :)

  Sent from my GT-I9105P using Vau Foorumi mobile app
 5. hillevi Naimisissa foorumin kanssa Tammimammat 2017

  Jos mäkin olisin tajunnut niin olisin ostanut vaan tukevat matkarattaat ja niihin vaunukopan sekä vielä yhteensopivan kaukalon. No ei me onneks hirveetä hutiostoa tehty. Meillä oli aluksi vanhemmat, käytettynä ostetut edulliset yhdistelmät. Sit päätettiin satsata kunnon matkarattaisiin, jotka sopivat joka päiväiseen käyttöön (britax b-motion). Nyt ajateltiin luopua noista yhdistelmistä ja toinen jos tulee, niin ostetaan noihin matkarattaiden runkoon vaunukoppa ja kaukalo.
 6. panda Tuttu foorumilla Helmikuunmammat 2014

  Joo meilläkin edessä katseleminen tuon suhteen, miten rattaat käytännössä pelittävät. Nuo menevät kuitenkin helposti kasaan ja renkaatkin saa helposti irti, mutta eivät tietenkään hyperpienet ole. :p (Joitakin uusia yhdistelmiä kun katteltiin kaupassa, niin kauhea ryske oli saada niitä kasaan ja takaisin. :eek: Kannattaa kyllä kokeilla ennen ostoa, siinä menee hermo jos se ei onnistu.) Ite tykkään siitä, että on tarpeeksi tukeva ja jämerä kapistus, eikä tuulessa heiluva, niin kovin pieneen kasaan taittuvaa ei tällä vaatimuksella varmaan löydäkään. Tällä hetkellä tuntuu, ettei olis tarvetta välttämättä juuri pienemmille rattaille, mutta saas nähä.

  Kaukobussissa jos matkustaa useinkin, niin kannattaa muuten tosissaan miettiä tuota kokoasiaa.
 7. Suviii Ihastunut foorumiin Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Meillä kans kyllä ihan farmari, mut nytkin, kun pitäis lähteä reissuun pidemmälle, niin tuntuu, että takaluukku on aika ahdas. :grin Ja sitten, kun yksin lähtee pojan kans vaikkapa johonkin kaupunkiin, niin olishan se kätevämpi kasata ja nostella niitä matkarattaita, eikä niitä järkyttävän isoja yhdistelmiä. Kaupoissakin olis niin mahtavaa mennä pienien rattaiden kanssa! Mut onneks nuo meijän yhdistelmät ostettu käytettynä, joten ei me niistä paljoa maksettu ja varmasti saadaan hyvä hinta vielä. :thumright
 8. Citrus Ihastunut foorumiin Joulukuunmammat 2014

  .
  Last edited: 24 syys 2014
 9. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

  Imetys- ja synnytysasioiden läpikäynti riippuu oman kokemukseni mukaan aivan täysin lääkäristä/terveydenhoitajasta/kätilöstä. Osa osaa hyvin keskustella ja neuvoa, osa ei ollenkaan tunnu haluavan puhua ja osalta saa varsin väärää tietoa/huonoja neuvoja. Imetyksestä itse suosittelen ottamaan selvää Imetyksen tuki Ryn kautta. :Heartred

  Emme käyneet perhe-/synnytysvalmennuksessa, joten en osaa henkilökohtaista kokemusta antaa, mutta kuulemani mukaan niissäkin on suuresti eroa alueiden ja vetäjien välillä. Osa on tykännyt kovastikin, osan mielestä aivan turhaa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. tiada92 Rakastunut foorumiin

  Mitä jos ei vaan halua imettää? Tiedän jo nyt että minsta ei vaan ole siihen imetys touhuun..
 11. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

  Kannattaa ehkä kuitenkin päättää imetyksestä vasta sitten kun se on ajankohtaista, suosittelen. :) Mutta jos ei halua imettää, niin sitten ei imetä? Sitten suosittelisin lukemaan esimerkiksi pullonpyörittäjän oppaan.
 12. tiada92 Rakastunut foorumiin

  No siis tiedostan jo etukäteen ettei musta ole siihen :) pelottaa vaan et jos yrittävät pakottaa :sad001
 13. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

  Sitten kannattaa varmasti vaan vakuuttaa, että olet tietoinen mitä tekemäsi valinta tarkoittaa ja tyytyväinen siihen. En ole kuullut, että ketään olisi yritetty pakottamaan imetykseen, eikä se pakotus kyllä varmasti ketään saa suhtautumaan imetykseen myönteisesti! Kannattaa ehkä ottaa asia puheeksi jo etukäteen neuvolassa ja jos käy synnytyssairaalaan tutustumassa.
 14. åke Vieras

  -
  Last edited by a moderator: 7 syys 2014
 15. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Imetys on äidin oma valinta, kukaan ei voi siihen pakottaa. Jonkunlaista painostusta saattaa tulla synnytyssairaalasta tai neuvolasta tai sitten ihan lähipiiristä mutta valinta on täysin äidin. Kaikki ei koe imetystä omaksi jutukseen.
 16. tiada92 Rakastunut foorumiin

  Kaverini yritettiin pakottaa imettää vaikka maitoa ei tullut ja hän oli ilmaissut ettei halua imettää..nooh täytyy olla tarpeeks lujana :)
 17. hillevi Naimisissa foorumin kanssa Tammimammat 2017

  Minäkään en käynyt perhevalmennuksissa ollenkaan. Imetyksen ainakin oppii sairaalassa, kun laittavat vauvan rinnalle ja siitä sitten kokemuksen kautta. Mä luulen, että mulla oli liian ruusuinen kuva vauva-ajasta. Ehkä näistä haasteista olisi tiennyt enemmän, jos olisi käynyt valmennuksessa? Toki luin paljon lapsen hoidosta, mut senkin oppi parhaiten käytännössä.

  Jos ei halua yhtään imettää, siis edes tätä ensi imetystä, kannattaa varmaan ilmoittaa synnytystoiveisiin tästä. Muutenhan he vaan laittavat lapsen imemään tissiä pian synnytyksen jälkeen. Kannattaa varmaan myöskin jo etukäteen jutella neuvolassa asiasta. Minä kyllä suosittelisin edes sairaalassa kokeilemaan imetystä, koska tiedän erään jonka mieli on muuttunut.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. tiada92 Rakastunut foorumiin

  Mun mieli ei muutu! :) sitäkin on jo yritetty!:) Tiiän mihin pystyn ja mihin en :)
 19. Martuti Addikti Heinämammat 2014

 20. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

  Tosiaan perhevalmennuksista, osa on sanonut saaneensa sieltä korvaamatonta neuvoa ja apua, löytänyt ystäviä ja pitänyt valmennusta muutenkin mahtavana juttuna. Osa kertoo lähinnä kuulleensa ihmeellistä lässytystä ja hölypölyä. Ongelmahan on siinä, että jokainen ryhmä on erilainen ja se mitä toinen kokee hyväksi, ei toiselle sovi ollenkaan.

  Voihan sinne valmennukseen mennä ja jättää sitten kesken jos ei tykkää? :) Muuten ei varmaan tiedä, onko itselle hyvä vai ei.

Jaa tämä sivu