Kohdun kasvukivut / liitoskivut

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2017' aloitti Diann, 16 kesä 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Hippunen2 Ihastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Kesämammat 2016

  Jos harkkasupparin aikaan tulee kipua tms yhteys neuvolaan. Voi olla tulehdus. Harkkari on täysin kivuton
 2. Pötkylä90 Aloittelija

  Nonii sopivasti kun täällä supistuksista puhutaan.. olin epäilly itellä emätintulehdusta, koska alkuraskaudessa se jo hoidettiin antibiooteilla ja nyt samat oireet. Tän lisäks (tai siitä johtuen) sitten alko kipeät supistukset. Tai no tälläi ensikertalaisena en ees tajunnu alkuun että ne oli niitä, ihmettelin vaan aaltomaisia maha/selkä/reisikipuiluja ja vattan kovettumista. Lisäks iha järkky painon tunne ollu alavatsalla enempi tai vähempi. Onhan niitä kaikenlaisia kipuiluja tottakai ollu koko raskauden ajan enempi tai vähempi ja alkuun pistin noit kipuilut vaan kohdun kasvukipujen ym piikkiin.

  Soitin aamulla neuvolaan ja selitin oireiluni ja neuvolasta ne varasi mulle päivystysajan että saadaan tilanne tsekattua ja tulehdukseen kuuri päälle heti. Lääkäri oli kiva, otti asiakseen kyllä hyvin vaikka siinä vaiheessa kun se tutki alapään ni tuntu ettei se tienny ihan tarkkaan mitä se sieltä etti :D se sitten konsultoi keskussairaalan gyneä ja ne pääty siihen että heti uusi antibioottikuuri ja kiireellinen lähete keskussairaalaan, ne haluaa siellä vielä tarkastaa että kaikki on hyvin ja kuuri puree varmasti. Se gyne ja tklääkäri oli oireiden ja tk lääkärin tutkimuksen perusteella sitä mieltä että se tulehdus on ehkä noussu vähän ylemmäs, ei ihan kohtuun asti mutta ilmeisesti saattaa olla kohdunsuulla?(en muista ihan tarkkaan et mitä se sano).

  Nyt sit ootan ahdistuneena aikaa sinne sairaalaan, pitäis viikon sisällä tulla kutsu. Huolettaa tosi paljon se tulehdus ja että onko vauvalla kaikki vielä hyvin. Viikko sitten oli neuvola ja siellä ainakin sydänäänet kuulu hienosti. Netistä ku lukee ni pahimmat skenaariot on keskenmeno ja ennenaikanen synnytys. Ei pitäis ehkä googlettaa ihan kaikkee. Tai ainaka lukee niitä, tulee vaan hermoromahdus. Lisäks mulle jäi epäselväksi kohdunsuuntilanne että onks noi supistukset voinu tehdä hallaa jo sinne, onks paikat edelleen kiinni niinku pitääki, en tajunnu kysyä enkä tiä oisko se lääkäri ees osannu vastata siihen. Ja että miten noihin supistuksiin tarvii suhtautua, tarviiko nyt enempi vaan levätä et menee akuutimpi vaihe ohi vai mitä? Onko muilla ollu raskauksien aikana tulehduksia mitkä on aiheuttanu kipeitä supistuksia?
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 3. Rusina Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Ei ole, mutta ihme ettet saanut mitään ohjeistusta. Tosiaan kaikkea raskasta ja myös seksiä välittäisin. Ja ei pelkästään raskasta vaan ihan turhaa ponnistelua, anna muiden passata nyt edes siihen asti, että saat uuden ajan. Koita levätä mahdollisimman paljon.
 4. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Lepoa mäki suosittelisin, turhat ponnistelut pois, ja välttäisin myös ummetusta eli jotain kuitulisää jo ennaltaehkäsevästi käyttöön ja reilusti vettä ja ehkä myös karpalo/puolukkamehua, jotta estyy tulehduksen mahdollinen leviäminen virtsateihin.
 5. NeitiB Aloittelija

  Mulla alkoi eilen illemmalla vähän samantyylinen maha/selkäkipu kun just ennen menkkoja ja pidin lämpötyynyä selässä ja mahassa ja jotenkin sain nukuttua yön yli, mutta nyt aamusta tää kipu on ollut paljon pahempaa.. siis ihan ku olis koko alavatsa ja selkä jossain lihaskrampissa? Onks tää normaalia kasvukipua? Mulla ei oo koko raskauden aikana ollut ku tuon yhden kerran aiemmin kipuja (kirjotin siitä tänne)) ja se kesti päivän ja nyt tää on toinen kerta.. voiks tää olla jotain parempaa ku vaan liitoskipuja :eek:
 6. Enska88 Tuttu foorumilla Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017

  Menikö kohtukovaksi?
 7. NeitiB Aloittelija

  Hmm, no ei se ainakaan tällä hetkellä oo kova? Epäilivät päivystyksestä, että vois olla pissatulehdus.. pitää nyt odotella, että voi soittaa neuvolaan ja kysyä et mihkä pääsee viemään pissanäytteen. Ihan kamalasti sattuu alavatsaan molempiin sivuihin, vaikea kävelläkään :sad001 baby on siis kuitenkin vissiin kunnossa, dopplerilla kuulu hyvin sydän äänet ja sen jälkeen on tuntunut taas potkujakin, että sen puoleen onneks suht luottavainen mieli..
 8. Hippunen2 Ihastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Kesämammat 2016

  Onko sun maha toiminut normaalisti? Kova toimimaton vatsa voi myös aiheuttaa kipuja
 9. NeitiB Aloittelija

  On maha toiminut ihan normaalisti. Nyt on viety pissanäyte labraan ja huomenna aamulla kuulee neuvolasta oliko siinä jotain.. muutaman tunnin oli jo siedettävää tää kipu kun otti grammasen panadolin, mutta nyt taas kovenee kivut ja sietorajaa koetellaan :sad001 kai tästä on kohta lähdettävä päivystykseen jos ei tuo panadoli enää pure
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 10. Hippunen2 Ihastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Kesämammat 2016

  Suosittelen kyllä menenään svo;lle niin pääset kunnon tutkimuksiin ja hoidetaan oikein.
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Lähde ihmeessä päivystykseen, ei ole normaalia tommonen kipuilu. Syitä voi olla monia mistä johtuu ja kannattaa ottaa heti selvää eikä odotella enempää.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 12. NeitiB Aloittelija

  Jännä kyllä, nyt näyttää siltä että kivut jäi eiliseen ja ei ollut tulehdusta testien mukaan. Oli kyllä helvetillisiä hetkiä välistä, toivottavasti seuraavan kerran kärsin noin vasta sitten synnytyksessä :D maanantaina onneks rakenneultra ni voivat siellä vielä tsekata et kaikki varmasti ok.
 13. Diann Rakastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Mulla on tänään vihlonut ikävästi vatsan oikeaa sivua. Tuntuu että kipu lähtee aika ylhäältä eikä ehkä kohdussa asti tunnu. Painaessa ei myöskään satu vaan inhottavasti juilii vaan. Mistähän kyse.
 14. NeitiB Aloittelija

  Mulla oli kans oikealla pahempi, mutta kyl vasemmalleki koski.. pahimmillaan oli tosi kovaa semmosta viiltävää/repivää kipua..
 15. Diann Rakastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Mulla nyt vähän rauhoittunut. Kipu tuntui lähinnä revähdykseltä vaikken tiedä mistä se olis tullut. Toibottavasti oli taas tämmönen hetkellinen kipu vaan.
 16. Diann Rakastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Nyt tuli aamulla eka havaittava harkkasupistus. Olin kylkimakuulla ja totesin että nyt vähän sattuu oudosti ja tuntuu hankalalta. Kokeilin vatsaa ja kohtu oli kova. Vaihdoin asentoa ja helpotti tosi nopeasti.
 17. JuustoNaksu Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Mulla eilen illalla ja tänä aamuna on tuntunut liikkuessa että häpyluu repeää kappaleiksi :nailbiting:
  Totta se ei niin helposti halkea :grin
 18. sheer Aloittelija

  Mulla on nyt muutaman päivän ajan kävelyllä ollessa alakanut pistämään oikealle alavatsaan oikein kunnolla. Juuri sellaista kipua, mitä yleensä tulee vasemmalle kylkeen, kun tarvitsee lisää happea. Ainut vaan että tahdin höllääminen ja hengittely ei juuri auta, helpottaa kunnolla vasta kun makoilee paikoillaan hetken aikaan. Myös vasemmalla on alkanut tuntumaan kipua, tuntemusten perusteella veikkaisin liitoskipua. Taitaa lepääminen olla ainut lääke, mutta tuntuu niin turhauttavalta jos ei kerran koirankaan kanssa pysty edes rauhallisella kävelyllä käymään :depressed:

Jaa tämä sivu