Kiinteiden aloitus

Keskustelun 'Laskettu aika syyskuussa 2014' aloitti miiumiu, 10 tammi 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Meillä tuntuu vaihtelevan mikä on herkkua,välillä ahmii lihat/kanat/kalat ja välillä taas ne jää syömättä jne.Kai tuo sitten itse säätelee mille ravintoaineelle on eniten tarvetta.
 2. Hilpertti Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014 Kesämammat 2016

  Jotenkin helpottavaa kuulla että meillä ei ole ainoa huonoruokainen lapsi. Tein eilen pitkästä aikaa makaronilaatikkoa siinä toivossa et tytöllekin maistuis. No tähän asti on koira syönyt annokset. Mikään muu ku se sama bataatti-peruna-porkkanasose plus liha ujutettuna sekaan ei kelpaa. Ois niiiiiiiin kiva kun voitaisiin syödä samaa ruokaa, mutta ei. Sitkeästi kyllä tarjoan laatikkoa nyt niin kauan kuin sitä riittää. Syököön vaikka sitten koira. Niin ja myös raejuusto ja leipä kelpaa. Ja piimä! Neiti on oikein himo piimän juoja!
 3. Sinitiitu Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Muakin lohduttaa että muillakin on välillä samanmoista probleemaa... Meillä halutaan lusikoida omalla lusikalla tällä hetkellä hedelmäsosetta purkista, siten sallii äiteen tarjoilla puuron samalla :) Ja pöydän alta kyllä haetaan kuivuneet murut mut voi että jos lusikassa on jotain uutta karheampaa ruoka-ainesta ni naama menee mutrulle...
 4. miiumiu Peruskäyttäjä

  Meil on myös noi talk-murut herkkua! Niitä söis vaikka kuinka paljon.
  Aika hyvin kaikki ruuat maistuu. Välillä tietty tulee semmosta et ei muka halua syödä jotain mikä on ennen maistunu hyvin, tiedä sit mistä johtuu.
 5. syyskuinen Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  Paitsi että ruokien kanssa menestys vaihtelee, meillä on päänvaivaa myös juomapuolesta. Pitkään joi mielellään itse nokkamukista, mutta jokunen viikko se loppui kuin seinään. Nyt olen alkanut hörpyttää vettä synttärilahjaksi saadun leikkiastiaston pienistä muovisista juomalaseista, ja niistä sentään suostuu juomaan. Piimää on suostunut vähän maistamaan, maitoa ei ollenkaan, ja kaukana ollaan siitä että sitä voisi juomiseksi kutsua :sad001 En tiedä, paljonko tuohon sitten vaikuttaa se että imetän vielä useamman kerran päivässä -- toivottavasti alkaa kaupan maito maistua ennen kuin imetys loppuu, muuten tulee haurasluinen kaveri...
 6. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Meillä meni neiti tosi vähällä maidolla tossa välissä kun imetys loppui eikä tavallinen maito oikein kiinnostanut,mut koko ajan enemmän on innostunut sitäkin juomaan onneksi.Muakin hirvitti toi kalkin saanti,puuro tehtiin sit maitoon ja viiliä ja muita maitotuotteita yritin ujuttaa joka väliin.En tiiä tuleeko vieläkään ihan suositusmäärä täyteen,ei ainakaan juodusta maidosta.
 7. miiumiu Peruskäyttäjä

  Meil myös maito tökkii usein mukista ja nokkamukista. Tuttipullosta saa iltasin ja siitä kyllä juo ihan hulluna
 8. Hilpertti Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014 Kesämammat 2016

  Meilläkin maito maistuu vain hieman lämmitettynä. Kylmänä ei mee alas. Piimän juo nokkamukista, vettä hörpytellään tavallisesta mukista ja maito juodaan sellaisesta nokkamukimaisesta pullosta :D vaikee selittää, kun se on niinkuin nokkis, mutta kuitenkin joutuu vähän imemään, jotta maito tulee..
 9. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä on aika kaikkiruokinen tyttö, mutta suosikkeja kotiruuista on jauhelihakeitto, kukkakaalipyre ja uunikala/pannulla paistettu kala sekä vihannesmunakkaat.

  Me juodaan vielä vettä ruokajuomaksi, maitoa juodaan pullosta ennen päivä- ja yöunia. ajattelin siirtyä maitoon ruokajuomana kunhan opitaan mukista juominen (kivempi harjoitella veden kans, kun ei likaa niin paljoa.
 10. Sinitiitu Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Samat on sävelet syyskuinen taas täälläkin; mäkin oon miettinyt ottaako tyttö imetyksen takia vain vähän maitoa mukista. Juo mukista ihan hyvällä taidolla mutta määrätietoinen on siinä milloin haluaa ottaa. Eikä meilläkään määrät ole kuin joitakin kulauksia. Vettä ottaa paremmin välillä. Viilistä ei ole tykännyt mutta rahkaa syö mielellään.

  Esikoisen ollessa samassa iässä juttelin terkan kanssa maitoasiasta ja -määristä ja hän vain totesi että eipä monikaan maitoa oikein "juomalla juo ". Ja että kannattaa tarjoilla päivän mittaan aina välillä, sekä tehdä tarvittaessa puurot maitoon plus välipaloiksi suosia jugurttia tai rahkaa ym. Lääkärineuvolassa 1,5 vuotiaana edelleen otin puheeksi että saako tarpeeksi kalkkia ja tämä sanoi että kun juustoa ja jugurtteja ym menee niin ei hätää.Muutenkin tuntuu että perusterveen taaperon ruokailuun suhtaudutaan periaatteella :välillä menee paljon, välillä ei mitään ja kaikki siltä väliltäkin on ok. Ja näin se varmaankin on. Meidän kaksivuotias on ainakin tällä hetkellä usein "ei maistu "-linjalla mutta kyllä se kunnon nälkäkin tulee ja silloin sitä ruokaa menee .
 11. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Meidänkin tyttö syö aika lailla kaiken mitä eteen laittaa. Siinä mielessä on tosi helppo, isoveljensä on paljon nirsompi ruokien suhteen. En voi kuitenkaan valittaa kummankaan lapsen syömisistä, molemmat syövät kyllä ihan hyvin. Ainoastaan tytöllä vähän tökkii maidon juonti kun ollaan päivisin siirrytty nokkamukin käyttöön. Ei mene enää maitoa siinä määrin kun ennen.
 12. syyskuinen Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  Meillä onneksi on alkanut taas edes vesi maistua nokkamukista, maitoasiaan pitää palata myöhemmin niin ei turhauduta sekä muksu että äiti... Hyvä kuulla ettei se muillakaan ole niin vakavaa ollut jos ei ole menty suoraan imetyksestä siihen 5-6:sen desiin.

  Pari uutta sormiruokaherkkuakin on onneksi löytynyt: täysjyvänuudelit, joissa on vähän kookoskastikkeen makua, ja munakas. Jälkimmäinen kuulemma maistuu usein pienemmillekin, mutta meillä ei ole aiemmin uponnut. Ehkä ilman mausteita tarjottu on ollut yksinkertaisesti liian mautonta, kun nyt menee mustapippurin ja oreganon kanssa tosi hyvin aamupalalla :) Huomenna kokeillaan viimein rakettispagettia.
 13. catti Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Täällä tyttö rakastaa leipää..... Sitä vois syyä kokoajan. :D
 14. Sinitiitu Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Sama täällä catti! Ja nyt on meidänkin tyttö alkanut päästä kotiruuan makuun kiinni, jipii :) Makaronit ja jauhisjastike oli erityisen mieluista.
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Oonko ainut, jolla maito aiheuttaa masuvaivoja? Ensin sai hapanmaitotuotteisiin totuttaa vähän kerrallaan ja sitten maitoa antaa tosi varovasti. Nyt ei ole muutamaan päivään tullut oireita jos antaa yhden hörpyn - ja sen kunniaksi ei poika sen enempää sitä ole huolinutkaan, vaikka on tarjottu. Voin vain toivoa että hän saa tarpeeksi maitoa, kun vähennän imetystä...

  Täällä opetellaan innoissaan syömään itse lusikalla. Puuroa, jugurttia ja hedelmäsosetta menee jo ihan itse (sen verran kun malttaa yrittää) alkaen siitä että täyttää lusikan itse (tai vähintään saa sen toiseen päähän jugurttia mukaan niin että saa sitä suuhun asti). :> Ja loput melkeen syödäänkin sormiruokana...
  • Tykkää Tykkää x 2
 16. catti Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Meillä aiheutti maito ennen masuvaivoja. Sit kokeiltiin reilun vuoden ikäisenä uudestaan - ei ongelmia. :)
 17. zousan Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  meilläkin täällä leipähirmu. koko ajan pitäisi saada "äppää."

  poika on alkanut tunkea kaiken kokonaisena suuhun, ja kiipeilee ja hötkyilee syödessä. paljon enemmän nyt pelkään tukehtumista, kuin silloin alussa.
 18. catti Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Mullakin nyt jostain tullut toi tukehtumispelko taas kuvioihin. Kaippa se tästä, ne on nää äidinvaistot.... :D
 19. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Mitäs ruokalemppareita teiän lapsilla nykyään on?

  Jos jollain on hyviä ideoita kalaruuista jotka ei maksa mansikoita ottaisin ilolla vastaan!Aina vaan sitä lohta syödään..
 20. Hilpertti Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014 Kesämammat 2016

  Mei neiti on aikalailla kaikkiruokainen. Kalaruuista kalakeitto on aika hyvä. Seitiä tai lohta. Nyt oon vanhemmilta saanu kuhaa tai ahventa. Kuhaa tein kerman kanssa uunissa ja ahvenet paistan pannulla. :)

Jaa tämä sivu