kiinteet

Keskustelun 'Laskettu aika syyskuussa 2010' aloitti Lhr_86, 16 joulu 2010.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mamma_76 Tuttu foorumilla

  Ähää, siis vielä siksi tuolla bataatilla tai perunalla aloitus, ettei tule perso heti alkuunsa makealle. Saattaa käydä myöhemmin niin,ettei peruna kelpaa ollenkaan emoticon
 2. PojanÄiti Tuttu foorumilla

  Määkin nyt laitan...

  08-12:00        tissiä
  12:00             lounas: kasvista (desi tai pari)+tissi
  12-17:00        tissiä
  17:00             illallinen: kasvista tai hedelmää (desi tai pari)+tissi (tai vaihtoehtoisesti maitopullo jos mammal on menoa)
  20:00             iltapuuro
  (laitan reilu desin maitoa ja sitten hiutaleita 3-4ruokalusikallista)
  loppuilta        tissitellään kunnes nukahdetaan.

  Yöllä Otava syö 2-3 kertaa (mut herää about 7 kertaa...)
  Ekan kerran n. klo 3 ja sitten parin tunninvälein.
  tänä yönä ei saakkaan tissiä vaan ronskisti täyslaidallisen velliä...
 3. Thilduska Tuttu foorumilla

  Eilen aloitettiin kauravelli.. Linnunpoikanen vaan vaati lisää, kun niin makosalle maistu :) Ja kappas yöunet rauhottu jo vähän, vaikka velliä sai 50ml näin ekalla kerralla. Ei mun pitänyt niin paljoo antaa, mutta kun kerrankin joku kelpasi ja toisella oli selvästi nälkä. Yö meni sitten niin, että 21.30 sai vellin, 22.30 nukahti. Söi 1.00 nukkui 5.00 ja sitten otin viereen ja sitten taas syötiin ja syötiin ja syötiin.. Niin en tiedä oonko maininnut, mutta tää viikko ollaan totuteltu Mathildaa omaan sänkyyn.

  Ensi viikolla otetaan sitten kuvioihin tuo bataatti, mitä monet on  aloitellut. Peruna en taida ottaa vielä aikoihin, kun siitä nousi ekalla kerralla näppylät poskiin ja masuun. Ja jatketaan tuon mallasuuteen kanssa. Laittoi masun toisella toimimaan, kun tänään tultiin jumpasta, niin Matskulla oli vaipassa, vaatteissa jne.. kunnon perinteinen punttikakka :D
 4. Maru^ Peruskäyttäjä

  No joooo... Tulipa taas hehkutettua liian aikasin tota iltapuuron ihanuuttaemoticon On nimittäin tullu vähän takapakkia.. pari viimeyötä ollu kyllä sitä samaa härdelliä ku ennenki :D Toivottavasti ois joku nopeesti ohimenevä juttu.. (nii varmaan =)


  Laitampas tänne ny meijänki päivän ruokailut:

  - Herätys klo 9.00-10.00 Tissittelyä

  - Lounas klo 11-12.00 1-2 desiä kasvissosetta+jälkkäriks hedelmää
   
  Tissittelyä (tarpeen mukaan, yleensä kerran)

  - Välipala n klo 15.00 hedelmäsosetta 0,5-1,5 desiä

  Tissittelyä ttilanteen sitä vaatiessa

  - Päivällinen klo 18.00 0,5-1,5 desii kasvissosetta

  Tissittelyt

  - Iltapala klo 20.00-20.30 puuroa 0,5-1 desiä

  Tissittely

  Ja yöllä tissittelyt jatkuu vaihtelevalla menekillä emoticon

  Jahast, se olis luumusoseen aika...
 5. Kaika Rakastunut foorumiin

  Helleluja- meidän tytölle maistuu puuro!
  Eilen laitoin ekan kerran kaurapuurohiutaleet tulemaan ja sekoitin luumua ja avot- sinne upposi!

  Ja nyt tyttö heräs aamutorkuiltaan- moiks!
 6. Lhr_86 Aloittelija

  josko mäkin laittasin meidän syönnit tänne.

  -aamumaito 200ml n. klo.5-6
  -9-10 kaurapuuroo ja hedelmäsosetta (taistelun kera menee alas ja jos on jotain makeeta mukana) + maitoo 50ml
  - 13 kasvissosetta 1 pilttipurkillinen (teen soseen ite) +maitoo 50ml
  - 17 hedelmäsosetta purkillinen + 50ml maitoo
  - 20 muskun mannapuuroo ja joukkuun vähän hedelmäsosetta + 50ml maitoo.

  välillä menee maitoo enempi ja välillä vähempi. mut on kyllä maidon määrä vähentyny. ollaan yritetty tarjota vettä ihan raanasta mut ei oikein oo kelvannu. nyt kun on menny noi puurot niin nukutaan 21-06 ja yleensä jatketaan unia kasiin. ja sen oon huomannu et maha on alkanu toimiin paremmin ja kakka on löysähköö. olisko puurot auttanu siihen. nyt ollaan siis kuukauden verran syöty sesoita ja nyt vasta tuntuu et se maha alkaa toimiin normaalisti.

  mites ootte muuten tehny ton puuron. ostin valmis kaurapuuroo ja hyi että. se manna ja riisi oli kuitenki hyvää. Vedin kaurahiutaleet kuivana yleiskoneella pieneks ja nyt oon keittäny sitä jauhetta korvikkeeseen ja ainakin mun mielestä ihan syötävää. juuso nyt vähän protestoi ja temppuilee mut kavereilta kuullu kannustusta et kannattaa vaan syöttää et vauva tottuu sen makuun n. kuukauden päästä.

  niin ja nyt oon muuten huomannu et juuso on alkanu nirsoks.  joistain ruuista käännetään heti pää pois eikä millään syötäs mitkä on ennen hyvin maistunu. makeet kyllä maistuu. sit kun vaan lykkää suuhun nii tulee sellanen ilme et no kai mä sit syön kun en muutakaan saa :D

  ostettiin muuten lapsilisä rahalla juusolle kaapit täyteen soseita ja maitoo ja vaippoja. hauskan näkönen kaappi kun on kun kaupan hyllyllä. on mistä valita :D
  jotenki tolleen kun kerralla ostaa nii hirpasee vähempi.
 7. Maya_L Peruskäyttäjä

  Voi hiisi, kun täällä lukee ihan ymmyrkäisenä kuinka teidän pikkuset syö niin hienosti!

  Meillä mennään 95% tissillä ja se 5% soseista tosi niukuttelulla. Nyt aloitimme ruokailun yhteydessä veden kippamukilla ja että se on neidistä mahtipeli!

  Eli meidän päivässä ei ole nii "hurraamista":

  05.00-07.00 tissitellään unien mukaan 1:n tai kaksi kertaa

  08.00-08.45 aamupäivän päikkäri tissitys

  10.30-11.20 ruokasose (bataatti-kesäkurpitsa, peruna-parsakaali, kasvis) max. 2 teelusikallista ja 1-2 tl hedelmäsosetta

  12.30-13.00 päiväuni-tissitys

  (15.00 - 17.00 unilta heräämisen tissi, jos on tarvetta)

  17.00-18.30 ruokasose isin kanssa, n. 2-2,5 tl + hedelmäsose

  20.00-21.00 yöunitissi

  23.50 varmistustissitys aamu-vuoroon asti. Tämä on jännä; minuutilleen tähän aikaan hän herää (isäntä on monesti ollut vielä hereillä) ja tämän jälkeen nukutaankin sitten aamuun asti.

  Meillä on viimeinen viikko menty superimuilla - tyttö syö ehkä n. 5-8 min. ja on täynnä. Lisäksi hän väsyy tällä hetkellä tosi nopeasti. Liekö hampaat tai tuo kasvaminen. No, meillä nukkua saa niin paljon kun tarvitsee. 

  Porkkanasta tuli meille reaktiot, joten kokeilemme sitä jonkun tauon jälkeen uudestaan. Maha on meillä pysynyt kauttaaltaan hyvänä - mutta se tuleekin tuohon maidon määrään suhteessa kiinteisiin.

  Ajattelin aloittaa parin viikon päästä vellin tai puuron, josko se menisi mielekkäämmin kuin kasvissoseet. Hiljalleen, hiljalleen...
 8. Pilpa Peruskäyttäjä

  Moikka,

  Meillä syödään vasta ainoastaan lounaalla soseita. Aloitin ensin bataattia maistattamaan viikon alkaen 1tl, seuraavana päivänä 2tl ja vähän kerrassaan lisäten. Nyt viime viikko syötiin samalla tahdilla persikkasosetta ja tänään aletaan pottuun. 

  Ajattelin sellaista kysästä teiltä et millä tahdilla olette lisänneet/tulette lisäämään päivään toisen aterian? Mä haluan alottaa aamupuuron heti 5kk, voinko siis pitää sillon maistissa olevan lounaan samaan aikaan listalla ja alkaa vain lisäämään puuroa pikkuhiljaa aamuun ja sitten myöhemmin myös iltaan. Miten tään nyt hoitais vatsaystävällisesti emoticon Ja oletteko antanut luumua lisänä vatsan toimimisen takaamiseksi, auttaako? Herra ei ole nyt kahteen päivään kakannut mut ei tunnu vielä haittaavankaan niin hyvä.

  Voinko tehdä puurot itse normaali hiutaleista vai ostanko vaan kaupan jauheita suosiolla? Näitten kysymysten jälkeen taas tyhmääkin tyhmempi olo mutta haluan kuulla miten teillä muilla :)
 9. Thilduska Tuttu foorumilla

  On se jännä lukea kuinka pikkuisille maistuu ihan eri tavalla eri ruuat jo näin alussa :D

  Meillä siis ollaan syöty nyt suunnilleen viikko semperin kaurapuurojauhetta. Paketissa, kun lukee, että alkaen 5kk/ från 4månader. Osaatteko ruotsin paremmin hallitsevat kertoa, että tarkoittaako tuo från 4månader jollain ilveellä samaa asiaa kuin  5kk eteenpäin vai onko oikeasti niin, että esim. ruotsissa on suositukset erilaisia vai mitä ihmettä :D Kaurapuuro on neidin suurinta herkkua, ihan pelkilteen menee alas ja jälkkäriks annan pari lusikallista luumua.

  Meillä mennään tällaisella ruokarytmillä:

  n. 09.00 Aamutissi
  n. 11.00 Sosetta (Bataattia tai porkkanaa n. 1dl, ja jälkkäriksi n. 2tl luumusosetta) ja jos vielä nälkä, niin tissiä kaupanpäälle.
  13-15 Välipalatissi
  16-18 Iltasose (sama kuin edellä)
  20-22 Iltapuuro (2,5rkl puurojauhetta, n. 1dl nestettä, jossa maitoa ja vettä)
  Ennen kuin neiti rauhottuu nukkumaan haluaa vielä syödä tissiä yleensä 23 mennessä.
  n. 03.00 yösyöttö
  n. 06.30 toinen yösyöttö

  Ja tää on vaan optimaalinen aikataulu :DD toteutuu varmaan 2-3 kertaa viikossa. Soseet ollaan tosiaan aloitettu jo n. kk sitten, kun meni vatsa kovalle, niin lopetettiin reiluksi viikoksi ja nyt syödään toista viikkoa. Mallasuutetta annan neidille suunnilleen joka päivä ja se on auttanut pitämään vatsan toiminnassa. Eilen maistetiin päärynää ensimmäisen kerran ja ensi viikolla maistetaan bataatti-kesäkurpitsaa. Sitten ei otetakaan ennen 6kk mitään uutta ruokavalioon.

  Niin ja tänään otettiin toinenkin ateria, kun tuntui, että neiti  on nyt useamman päivän tankkaillut iltapäivät tissiä, kun ennen tankkaili illat. Selvästi tyytyväisenä söi toisenkin annoksen sosetta ja vähän hörppäsi tissiä päälle.
 10. unikeko Aloittelija

  meilläkin on jo päästy hyvin soseiden kanssa tutuksi, eli tässä meidän "aikataulua"

  aamulla 8 jälkeen alotetaan maidolla ja nukutaan päikkärit 11 tienoilla. 12 jälkeen syödään soseita esim. porkkanaa, perunaa, maissia, parsakaalia, kukkakaalia, kesäkurpitsaa ja päälle vähän maitoa tai vettä. sitten taas  tissiä ennen päikkäreität kahden jälkeen. viiden maissa taas sosetta ja maitoa. sitten vielä yhdet päikkärit ja maidolla mennään loppu ilta + välillä hedelmäsosetta tai sosetta. nukkumaan mennään kello 22-00 ja tissiä syödään pariin otteeseen yöllä. puuroja aateltiin alotella tuossa viiden kuun tienoilla eli kohta puolin.
 11. *Tiitiäinen* Aloittelija

  Meillä aloiteltu kiinteät 3,5kk iässä. Tällä hetkellä syödään kahdesti päivässä sosetta (kasvis ja hedelmä). Parhaina päivinä menee koko purkki kerralla. En kyllä ymmärrä mihin tuo jäppinen sen kaiken ruuan pistää kun on niin pieni kokoinen muutenkin. Lisätäkseni vielä että pulloa saa aina ennen sosetta ja sitäkin menee kerralla soseen kanssa 160ml... emoticon

  Puuro on alkanut myös maistua, sitä ollaan nyt viikon verran syöty ja hyvin uppoo. 

  Meillä sen verta harmillinen tilanne että joudutaan olemaan tietynlaisella "allergia kartoituksella" näiden syömisten kanssa kun Elmon kasvot punottavat tiettyjen ruokien seurauksena todella kovasti. Neuvolasta laittoivat lähetteen Jorviin allergia tutkimuksiin. Näin alustavasti laittoivat jo atooppiseksi ihottumaksi tuon. Noh ensi viikolla labraan ja sieltä Jorviin. 

  Mutta tämä oli aikalailla tiedossa kun isällä on kaikenmaailman allergioita niin eiköhän niistä jotain ole pienellekkin periytynyt. 
  Toivottiin vaan kovin että Elmo säästyisi niiltä. 


Jaa tämä sivu