kiinteet

Thilduska Peruna-porkkana velliä on saatavilla. Se kun on ns. kotimaisista kasviksista (siis ei varmaan suomessa kasvaneita, mutta suomessa yleisesti syötyjä, toisin kuin maissi :D) tehty niin voisi sopia paremmin. Nutricia/muksu merkkinen.

Meillä syötiin juurikin perunaporkkana vellin seassa muutama rkl porkanasosetta :D Sitä nyt harjoitellaan viikko kahdesti päivässä ja sitten seuraava maku testaukseen.

Koska noita puuroja vois ottaa repertuaariin??? Ja pitääks niitten olla niitä kaupan vai voinko ihan omat kaura yms puurot keitellä ja soseuttaa????
 
velleistä: puna-porkkana velliä on ainakin siltä samalta valmistajalta.

Kiva kun muillakin on jo alettu maisteleen :) Meillä on nyt kokeiltu luumua, päärynää ja sit oon antanu kerran päivässä sellasta peruna-porkkana-batatti sekotusta mikä on sit korvikkeella tehty vähän mössömmäks. on kyl ollu munkin mielestä hyvää :)

Mietin vaan et mitähän muuta hedelmää uskaltas kokeilla. Kun banaanista oon kuullu et se vetää mahan kovalle ja nyt jo masu pojalla niin kovalla etten sitä viitti antaa. Haluisin ite tehä ne soseet kuitenkin. ostin mangoo yks kerta mut se maistu ite tyhtynä ihan hirveelle ja niin voimakas etten voinu antaa sitä.  onko muilla ideoista?
 
thilduska niin ja vielä piti sanomani että kun laitat tekemiisi soseisiin reppaasti lisää maitoa niin siinä sulla onkin kotitekoista bataatti ja päärynävelliä
 
Perunasoseesta siirrytty seuraavalle tasolle --> peruna-porkkanasoseeseen :D

Tein pikkusatsin tota pakkaseen jääpalamuotteihin ja ollaan nyt vajaa viikko syöty sitä kerran päivässä (2 palaa miksattuna korvikkeeseen, jotta koostumuksesta tulee löysempi) Hyvin on uponnu äisin sörsselit pikkumieheen, paremmin kuin pelkkä pottusose ! :) Sekä Bonan luumusosetta syyään edelleen päivittäin... Kohtapuolin ajattelin antaa myös päärynäsosetta.

Meillä maaanantaina neuvola, pitää sieltä kysästä mitä ne sanoo puuroista.. Poika ny 4 kk ja 3 päivää, eli en ihan vielä arvellu puuroja alkaa syöttään, mutta tossa lähempänä 5 kk:tta.
 
meille kans puuro olis tervetullutta kun pojan masu menee niin kovalle helposti :( jos puuro auttas siihen. meillä kans tiistaina neuvola nii pitää sit kysyä sieltä asiaa.

5kk näyttäs olevan kaurapuurossa suositusikä, ja niissä ensipuuroissa luki et 4kk iässä ensilusikallisia vois antaa..?
mietinki et jos tekis puuroo ite nii voiko ihan normi kaurapuuroo keittää ja soseuttaa se ja laittaa korviketta joukkoon..? varmaan kyllä tarvii jotai päärynäsosetta laitta vähän joukkoon et uppois paremmin.
 
Dodii.. Neuvolassa käyty ja puuroista kysästy. Mulle sanottiin että puuroa voi alkaa maisteleen siinä 5 kk iässä ja yhtä viljalajia kerralla, esim kaurapuuroa. Ei siis mitään 4 viljan sekoituksia. Pienillä määrillä aloitellaan, kohti muutamia desejä. Voi tehdä joko normia kaurahiutaleista taikka sitte niistä vauvoille tarkoitetuista jauheista.

Tosta normi huitaleesta sanottiin, että voi olla jopa parempaa vauvan syömiskehityksen kannalta kun on niitä hiutaleita mukana, puuro ei siis ole niin sileää. Mutta toki tota normi hiutaleistakin tehtyä puuroa voi hienontaa, vaikka etukäteen murjomalla hiutaleita hiennommaks. 

ELi eipä sieltä nyt mitään maata mullistavaa uutta tietoa tullu emoticon hyvä son kuiten kysästä vaikka oonkin oman itseni herra emoticon emoticon  niinpä me alotellaan puurot tässä kuun puolivälin tienoilla.


 
Me alotettiin pari viikkoa sitten kiinteitten maisteleminen :) Venlan maha ei oikeen meinannu toimia kun pari kertaa viikkoon ja itkun kanssa... Ja kyllä lähti toimimaan kun sai "oikeeta" ruokaa emoticon

Ekana alotettiin bataatti, kyllä oli ilmeet kun sai sitä suuhunsa :D Sit annoin luumua, mutta se ei kyllä saanu meidän neidin mahassa mitään tuntemuksia aikaseks.. Luin jostain, että päärynällä olis samaa vaikutusta kun luumulla ja se toimikin sitten meillä!! Syötiin sitten bataattia ja jälkkärinä tai toisena ruokana päärynää :)

Viime viikolla laitoin bataatin sekaan perunaa, mutta se ei sopinu neidin masulle :/ Nyt syödään pari päivää pelkkää bataattia ja sitten sekaan vähän porkkanaa.

Kaikki muut paitsi päärynäsoseen oon tehny ite :) Helppo tehä ja helppo sitten ottaa vaan niitä kuutioita pakastimesta sulamaan. Teen niihin Prismasta löytyneisiin valkosiin jääpalamuotteihin. Niistä lähtee kyllä tosi helposti ne palat irti :)
 
Meillä varmaa alotetaan jamssista... se kun kuuluu meiä ruokavalioon huomattavasti useammin ku peruna.. Tosin mulla on tarkotuksena sit ottaa toiseks "mauttomaks" peruna ja sit bataatti ja porkkana.. Banaania on maistanu jo ja tykkäs ihan hirveesti ja tänää sai mummilta porkkanan palasen imeskeltäväks ja se oli semmonen herkku et neiti jakeli hymyjä porkkana suussaan :D Harmi vaa ettei ollu kameraa lähellä.
 
Tänään maisteltiin perunaa. Ilme kävi välillä semmossa YÖK-asennossa, mutta hyvin uppos. Mitään oiretta ei oo otettu. Liekko sitten tottunu tuohon perunaan jo vellin muohossa, kun meillä iltasin vedellään peruna-porkkanavelliä. Näillä mennään...
 
Meillä aloitettiin porkkanalla, nyt on kakkavaipat tosi mielenkiintoisen näköisiä. Porkkana maistuu ilmeistä päätellen vähän samalle ku erityisen hapan sitruuna. Alkuun noussut ihottuma tosin laski, joten saattaapi olla, että johtui meidän kylpemisestä ihoreaktio.

Ensi viikolla sitten vuorossa peruna, että saadaan tuo peruna-porkkana vellikin käyttöön. Sitten Bataatti tai päärynä ja sitten seuraavana luumu. Siinä riittääkin seuraavalle kuukaudelle ohjelmaa :D
 
Meillä meni eilen bataattia ilman lantrinkeja.
Ei minkäänlaista reaktiota.
Porkkanasosetta on mennyt jo 1,5kg (tietty osa siitä paidalla)... tänään keitellään lisää! :D
 
Me ollaan tällä viikolla maisteltu persikkaa, saa aikaan sellaset irvistykset ja väristykset että :D Meiän neidille maistuu kyllä paaaaaljon paremmin bataatti ja porkkana kun hedelmät. Päärynäsose uppoo kylmänä, taitaa helpottaa kipeisiin ikeniin.

Kuinka paljon teillä syödään kerralla? Ja monta ateriaa päivässä?
 
Näin meillä kiinteiden kanssa:


n. klo 11.00 lounas -> peruna-porkkanasose+jälkkäriks hiukka luumua/päärynää. Sosetta menee 3-4 jääpalan kokosta nokaretta lantrattuna korvikkeeseen. 


n. klo 15.00 päärynää/luumua about puoli purkkia


n. klo 18.00 1-2 palaa peruna-porkkanaa, parit lusikalliset päärynää/luumua


Siinäpä meijän ykstoikkonen ruokalistamme päivästä toiseen emoticon Laajennamme ruokalistaamme piakkoin.Noiden ateroiden yhteydessä lisäksi joko tissitellään tai annetaan korviketta vaihtelevalla menekillä. Tietty nuiden aterioiden välissäkin saatetaan tissitellä..vaihtelevasti sitäkin. 

Iltasin velliä ja tissittelyä... Yöllä tissittelyä.


Kohta tulee iltapuurokin kehiin. jee! :) 


 
Heippa!

Enpä ole pitkiin aikoihin tänne kirjotellut, mutta lukenut kyllä ahkerasti teidän juttuja.

Sellasta oisin teiltä kyselly, että oletteko tehneet hedelmäsoseita itse?

 Itse kokeilin tehdä päärynästä sosetta, mutta siitä tuli aivan liian löysää, keitin siis ensiksi päärynät ja ihan löllöä tuli kun soseutin. Niin toinen kysymykseni vielä, että jos suurustaisin soseen vielä perunajauhoilla, niin saako sitä sitten vielä 4kk antaa? Tulis vähän niin ku kiisseliä.

Meillä on jo pikkasen maisteltu bataattia, perunaa, päärynää ja persikkaa. Menee ihan max. korkeintaan 2rkl kerrallaan. Päärynä menee jo joten kuten, mutta persikka tais neidin mielestä olla liian hapanta. Ilmeet on kyllä hauskoja.

Neuvolassa sanoivat, että vielä ei tarvitse, kun ihan siloin tällöin antaa maistattaa, kun kasvaa hyvin maidolla. Vaikka ihan korvikkeella mennään. Taitaa mamma olla vaan enemmän innokkaampi tekemään ja syöttämään sörsseleitä. Ja olen tehnytkin jo pakkaseen valmiiksi, bataattia, porkkanaa, kukkalaalia ja kesäkurpistaa pienet satsit.
 
Maru^ teillähän on jo monta ateriaa :) Me vasta otettiin toinen ateria  mukaan. Puurot haluisin ottaa heti mukaan kunhan 5kk tulee täyteen. Saa nähä keretäänkö ottamaan kolmas ateria mukaan ennen puuroa.. Meillä on se ongelma, että neiti nukkuu niin paljon ettei kerkiä syömään :D

Henuli mä en oo vielä tehny ite hedelmäsoseita. Pitäis varmaan koittaa, mutta jotenkin ne tuntuu niin paljon vaikeemmilta kun noi vihannekset :D

Meitä neuvolassa "peloteltiin" että jos alussa antaa hedelmäsoseita niin ei sitten kelpaa vihannekset. Ei pelkoa!! Päivällä syötiin bataatti-kukkakaalia ja maistu erittäin hyvin. Äsken annoin persikka-päärynää ja ei maistunu yhtään niin hyvin :D Neiti on huvittava kun alkaa ihan innoissaan heiluttamaan käsiään kun näkee kulhonsa lähestyvän <3
 
Annie: Ei ne hedelmäsoseet sen ihmeellisempiä oo tehdä ku vihanneksetkaan, huomasinki, että sit ku laitoin sen soseen jääkaappiin niin seuraavana päivänä se olikin vähän paksumpaa.

Mites annatteko hedelmäsoseet jääkaappi kylminä. Ku nehän kuitenki säilyy sen 3vrk jääkaapissa. Meillä kans ei oikeen noi hedelmät näytä niin hyvin uppoavan kun kasvikset. En sitten tiedä onko sillä kylmyydellä vaikutusta?
 
Meillä taas maistuu hedelmät paremmin kuin kasvikset. emoticon  Päärynää ja luumua oikein maiskutellaan, kun taas kasvisten osalla joskus vähän yökitäänkin :D 

Ja jääkaappikylmänä annan hedelmäsoseet, ellen muista ottaa hetki ennen tarjoilua huoneenlämpöön "lämpenemään".. yhtä hyvin uppoaa oli sitten jääkaappikylmää tai huoneenlämpöstä..
 
Meillä ei huoneenlämpösenä hedelmäsoseet meinaa upota, mutta jääkaapikylmänä menee melkeen koko purkki :) En tiedä maistuuko paremmalta vai auttaako ikeniin (kun hampaita puskee oikeen urakalla..) vai mikä on..

Mitäs hedelmiä teillä syödään? Mietiskelin vaan, että minkäköhän seuraavana ottasin.. Oon nyt ottanu vuorotellen uuden hedelmän ja kasviksen mukaan. Ja jos vaikka rohkaistuisin kokeilemaan ite hedelmäsoseitten tekoa :)

Vähän aiheen vierestä (mutta ruokailuista kuitenkin..), mutta me ollaan koitettu saada neitiä syömään pulloa mutta ei.. Ollaan kokeiltu neljää erilaista pulloa (+vellituttia), nokkamukia, korviketta, korviketta maustettuna porkkanalla ja kahta eri velliä. Ai niin ja velliä lusikalla. Ei tässä nyt kauheesti mitään menoa oo, mutta vähän jotenkin ahistavaa etten pääse mihkään lähteä ilman neitiä jos haluisin :/
 
Annie:Sen lisäksi et meillä on (syntyessään) saman kokoiset pirpanat, pollaa lukuun ottamatta, ei meilläkään huolita tuttipulloa. :) Ei olla tosin muitakaan keinoja vielä kokeiltu. Itelläkin on vähän semmonen olo et tuulettumaan pitäis päästä (vähän muutakin kuin tunnin kauppareissuja yksin) ja oishan se mukava jos tuo miehen köriläskin sais viettää enemmän aikaa tyttärensä kanssa. Mietittiin sitäkin et jos jätetään suosiolla tuo tuttipullon opettaminen pois ja annettas heti nokkiksesta, jos vaan oppis juomaan siitä. Meillä ei huolita myöskään tuttia, vaan oma peukku on aktiivikäytössä, ite kyllä oisin tutin lykänny suuhun neitille mut kun ei huoli niin ei väkisin.
 
Takaisin
Top