kiinteet

Keskustelun 'Laskettu aika syyskuussa 2010' aloitti Lhr_86, 16 joulu 2010.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mammaliina Peruskäyttäjä

  Meilläkin jo jotain pari viikkoa ollaan vähän maisteltu ja nyt joka päivä annetaan jotain sosetta.
  Perunaa ei ole saanut, kuin peruna-porkkanavellissä.
  Harmittaa kun tuota bataatti-kesäkurpitsasosetta myy Cittari, niinku täs ns. lähistöllä. Perunaa annan sitten kiinteenä vasta 6kk ikäisenä bataatin seassa. Meillä on  ollut vatsa aika kovalla ja nyt jättänyt noi banaania sisältävät soseet vähän taka alalle, koska tänäänkin joutunut antaa peräruiskeen tytölle.
  Kovasti ärisee ja puhkii kakatessa, mutta mitää ei tuleemoticon
  Luumuakin annettu vähän ja ihmeen kaupalle menee kaupaksi.

  Eka sose mitä annettiin, niin oli ruusunmarja-omena. Ilme kertoi kaikenemoticon
 2. piia84 Ihastunut foorumiin

  Täällä alkaa nyt kolmas viikko soseiden maistelulla :) ensimmäinen viikko meni perunalla, toinen viikko peruna porkkanalla(välillä pelkkää porkkanaa) ja nyt kolmatta viikkoa aloitetaan bataatilla kera perunan :) Luumua olen myös maistattanut, muttei se ole ollu joka päiväisellä ruokalistalla kun sinänsä sille ei tarvetta ole ollunna. Kaikki on toistaiseksi uponnut ja miehelle eilen vähän purnasinkin kun ei tuo poika oikein oo mistään ruoasta vielä irvistänyt emoticon Vaikka toki hyvähän se on jos maistuu :)
 3. Lhr_86 Aloittelija

  meillä on nyt maisteltu jo aika montaa lajia. perunaa,porkkanaa, bataattia, päärynää, luumua, ruusunmarjaa , mustikkaa ja vadelmaa, mannapuuroo, riisipuuroo ja nyt ihan lusikallinen kaurapuuroo. Sitä kokeillaan aika varovasti ettei tuu mahanväänteitä. Alotettiin kaupan ensikaurapuurolla mikä maistu mun mielestä ihan riisipuurolle et tosi mietoo. Sen jälkeen aattelin tehä ite kaurapuuroo ja sosuttaa sitä ja laitan vähä joukkoo marjasosetta.

  kerralla menee jo reilu puolet piltti purkillisesta. oon vaan huomannu et kun poika on tosi väsy ja nälkänen niin sillon syötöstä tulee huutoo et siks oon pitäny nyt 3h ruokavälin suunnilleen. menis kyllä ilman ruokaa 5h mut sit on tosiaan niin kova nälkä. Eipä sitä itekään jaksa olla syömättä niin kauaa.

  Hyvin on kaikki uponnu pikkumieheen. Ainut mikä ei niin on vesi. sitä ollaan yritetty tajota ruokailun yhteydessä ja muuten sit maitoo mut ei oikein kelpaa et sit maitoo ruuan päälle.

  ollaan annettu nyt puuroja kolmisen viikkoo ja nyt nukkuu 21-7 en tiiä johtuuko puuroista vai rytmistä.
 4. Maru^ Peruskäyttäjä

  Hellurei!

  Me alotimma eilen illalla puuron syönnin, tai oikeestaan maistelun :) Tein puuron Muksun kaurapuurojauheesta korvikkeeseen. Minusta maku oli kaamea, mutta poikaan se uppos emoticon Alotimma reilulla lusikallisella. Ei ainakaan tosta määrästä tullu mitn vatsanväänteitä. Tänään maistellaan hiukka enempi...


  Ollaan myös otettu ruokalistallemme Piltin perunaporkkanasoseen, ku aiemmin syötiin pelkästään omaa tekeemääni perunaporkkanasosetta. Olen miksannu nuita kahta keskenään, siis piltin ja omaa tekemääni. Tolla tyylillä ruoka maistuu paljon paremmin.. pojalla alko vissiin äidin "kokkareiset" soseet vähä tökkimään emoticon Toi kaupan sose peittää näköjään ne kokkareet..  
  Ja phyi, miltä se kaupan sose maistuukaan minusta, kuulus tonne --> emoticon :DD
  Toivottavasti, nyt kun päässään kunnolla ton puuronsyönnin makuun, nii meilläkin nuo yöunet vähän paranis, niinku Lhr:llä :)


  Ainiin, meillä ei kelpaa enää oisin pullo, aina päästävä tissille :/ Ei taida tää mamma pystyä oleen poissa kotoa yötä myöten.. tosin eipä tässä ny mihkään tarvi ees lähtee..emoticon 
 5. PojanÄiti Tuttu foorumilla

  Puuroooo! Wau!
  Nyt kun muutkin, niin määkin...*kipittelee kauppaan*

  Tänään testattiin päärynää, soseutin isonkasan päärynöitä pakkaseen, mutta olivat jotenkin niin "kypsiä" että siitä tuli sellasta päärynä mehua... No sakeutan sit vaikka banaanilla kun ollaan ensin maisteltu.
  Ja odotin kovasti tuota päärynän ensilusikallista, kun eka hedelmä on. laitoin lusikallisen suuhun ja jäin innolla odottamaan...
  poika meni ihan hiljaiseksi, lopetti hengittämisen, alkoi korisemaan ja vetäs naaman punaiseksi... Säikähdin ihan todenteolla, mutta nenä kertoikin sitten totuuden, kakka!
 6. Vesseli2010 Peruskäyttäjä

  Heipsan erittäin pitkästä aikaa!!

  Hieman oon ollut huono kirjotteleen, mut ehkäpä tää tästä.emoticon Koitan parantaa tapani!! Joka päivä käyn kyl lukemas moneen otteeseen teidän juttuja. 

  Meillä myös viikon verran syöty kiinteitä kerran päivässä, ennen päikkäreitä. Ollaan maistettu peruna-porkkanaa, joka menee alas erittäin hyvin ja Jesse tykkää. Mut sit ostin kasvis soseen ja voi että mikä ilme, oli muuten pahaa. Koitin pariin eri kertaan, mut ei mee mitenkään:) Ehkei se sit jää ruokalistalle. Meillä jätkä vetää iltasin jo 200ml velliä ja ajattelin kans siirtyy jo maistelemaan myös puuroja, kun monet muutkin :D

  Hedelmistä ollaan vedetty jo mangoa, luumua, kuningatarta ja päärynää ja kaikki uppoaa yhtä hyvin. Taitaa tulla äitiinsä ja on herkkujen perään ;)

  Maha ei ole kertaakaan reagoinut huonosti soseisiin ja hyvä näin  *Koputtaa puuta* 
   

  Äh, en tajuu tätä ikkunaa, mihin kirjotetaan, jotenki tosi outo ja näkyy vaan ihan ministi yläreunaa lähetä-ja peruutapainikkeista..Ja kun vähä pidemmälle kirjotan, ni hävii kokonaan hymiö ym jutut ylhäältä, ettei saa laitettua. Pitäs muka kokoajan enterillä laittaa seuraava rivi, ku ikkunan reuna tulee vastaan

  Blaah...ja yhtäkkiä muuttelee kirjainkokoa..

  Kohta kauppaan hakemaan sitä puuroa. Millä puurolla olette aloittaneet?
 7. Lhr_86 Aloittelija

  meillä alotin muksun ensipuurolla mikä oli ihan mannapuuroo ja lisäsin siihen vähän hedelmäsosetta niin hyvin uppos. Nyt kun ollaan annettu sitä semperin kaurapuuroo niin ihmeellisiä paakkuja tulee ja maku ei oo niin hyvä kun ne muksun puurot. taidan kokeilla tehä kaurapuuroo ihan normi kaurahiutaleistä. Täytyy vaan varovasti alottaa ja soseuttaa hyvin.
 8. Custos Peruskäyttäjä

  Melkeinpä kaikki muut taitaa jo syötellä vauvoille soseita, me mattimyöhäset vielä mennään pelkällä rintamaidolla emoticon

  Minkä ikäiselle ootte alkaneet noita soseita pikku hiljaa antamaan? Meidän pojalla ikää nyt 3kk 1vko ja kovasti polttelis jo pikku hiljaa alkaa maistattamaan jotakin. Neuvolassa tosin th oli sitä mieltä että parempi olis odottaa vielä se 3 viikkoa, mutta mä aattelin et jospa nyt menisin oman pääni mukaan ja startattais tuo soseiden maailmaan tutustuminen jo vähän aiemmin.( Tästäkin asiasta tuntuu olevan eri th:t niin eri mieltä...)
 9. Lhr_86 Aloittelija

  custos: me aloteltiin saman ikäsenä kun sun vauva on nyt ja ihan sen takia et poika sai jo laitoksella 70ml maitoo kun oli lastenosastolla ja onhan se sit selvä et kun se mahalaukku kasvaa niin sit ei sillä rintamaidolla enää pärjää nii pitkälle. ja sen takia alotettiin kiinteet aikasemmin kun tuntu ettei maito enää riitä pitään nälkää. Toisen lapsen kohalla kyllä täytyy vaan sitkeesti heti alusta lähtien imettää ja mennä aluks mahollisimman pienillä annoksilla. ei ne turhaan sitä lisämaitoo sielä osastolla pihtaa. rintamaito siis riitti pojalle vaan 2kk asti :( itellä vaan oli niin rankka synnytys et olin aivan yliväsyny ja tosiaan kun poika oli osastolla niin usein ne oli just sen syötääny nii ei huolinu tissiä. no ens kerralla tietää sit tämänkin paremmin :)
 10. PojanÄiti Tuttu foorumilla

  Custos
  meilläkin th sanoi että ei vielä 3kk iässä.
  Me alotettiin kiinteet "lähes" nelikuisena. ja vieläkään ei syödä kuin kerran päivässä. lounaaksi on velliä ja iltapullo on velliä, illalla n6 maissa saa jotakin sosetta. Nyt tosin harjoitellaan puuroa jos tuon iltavellin sillä saisi korvattua.
  mun ihan oma mielipide (tämänhän ei tietenkän tarvitse olla kenenkään muu mielipide, eikä siis myöskään ole mikään absoluuttinen totuus) asiasta on että kannattaa odotella sinne 4kuiseksi, ainakin ne kiinteet. Ellei ole erillistä tarvetta!!!
  Lapsen elimistö/ruoansulatus/suolisto kun ei välttämättä vielä ole tarpeeksi kehittynyt.
  Me aloteltiin velliä juomaan 3kk kun syömisrytmi oli n. kerran tunnissa öin-päivin. ja neuvolassakin sitä suositeltiin.

  Mutta siis hienosti olet tissitänyt ja soseiden alottelua on turha kiirehtiä jos rinnalla pärjää noinkin hyvin. 

  Toki loppukaneettina tahdon sanoa että jokainen äiti on oikeassa oman lapsensa kohdalla!

  Tsemppejä!!!
 11. piia84 Ihastunut foorumiin

  Custos: Meillä korvikkeen määrä 3kk iässä oli sen verran iso että 3kk neuvolassa lääkäri ja hoitaja olivat kummatkin sitä mieltä että kiinteitä saa alkaa maistattelemaan heti. Annoksethan on tosi pieniä alussa että menee viikkoja ennenkuin sillä kiinteällä ruoalla voi vähentää maidon määrää. ja nyt meillä mennään niin noiden soseiden kanssa että kaksi kertaa päivässä saa maistella lämmintä sosetta 1(-2) jääpalakuutiota per kerta. ja pari lusikallista menee luumua tai päärynää lisäksi vuorokaudessa. maidon määrä ei sinänsä ole laskenut hirveesti, noiden kahden lämpimän soseen kanssa maitoa on mennyt muutama millinen vähempi :) 2.2 tulee neljä kuukautta :)
 12. Mymmeli-85 Peruskäyttäjä

  Tulenpa minäkin tökkäämään lusikkani tähän soppaan, vaikka en kiinteitten syöttämisestä vielä mitään tiedäkään! Meilläkin mennään vielä täysimetyksellä. Joudun lisäksi pumppaamaan maitoa pakkaseen niitä tapauksia varten, etten ole itse kotona pojua syöttämässä, kun korvikkeet tulee pihalle järkkyinä oksuina...

  Tarkoituksena olisi mennä jopa 6kk pelkästään imettämällä, mutta en kyllä aio yöuniani asian takia menettää. Eli jos näyttää siltä, että poju alkaa tarvita enemmän/tujumpaa sapuskaa, niin sitä sitten saakoon. Toistaiseksi on pärjätty ihan ookoo, vaikkakin yöunet on lyhentyny 4-5 tunnista 2-3 tuntiin... Mutta kuten PojanÄiti totesi, jokainen mamma tekee oman muksunsa kohdalla ne oikeat päätökset!

  Niin, että elä Custos murehdi turhia!
 13. sikurina Peruskäyttäjä

  Täällä alotettiin iltavelli reilu kuukaus sitten. Nyt on pariviikkoo maisteltu perunaa ja porkkanaa. Tänään sitten maistettiin ekaa kertaa parsakaalia. 4kk synttäreillä, eli viikon päästä ajattelin ottaa iltaan puuron. Hedelmäsoseita en oo vielä syötelly kun neuvolassa varoteltiin että jos niitä kovin aikasin antaa niin ei välttämättä huoli enää muita kun makeita juttuja. Mutta jos vaikka mangoo alottelis ens viikolla kera puuron. Ans kattoo.
  Meillä aloteltiin kiinteet siks aikasin kun sitä maitoo tosiaan täälläkin uppos päivässä 1000-1200 ml ja meillä puklailua tosi paljon ja perunan kuulema pitäis sitä vähän hillitä.
 14. Pilpa Peruskäyttäjä

  Onko teillä iltavellit auttanut huonoihin öihin? Meillä terkka ei suositellut vellejä koska ravintoaineiltaan ei o kummosempi kun korvike, turhia aineia vaan enempi :( ajattelin kuitenkin koklaa jos auttais meidän öihin.
 15. Maru^ Peruskäyttäjä

  Päikkärit jatkukin edelleen, joten kerkeempä tännekki kirjottaa.. :)


  Meillä ei ainakaan vellit auttanu mitenkään yöuniin, ihan samallalailla öisin heräiltiin.. Toki joillaki vellien syönti parantaa pikkuisten nukkumista. Mutta taitaapi olla enempi tälläki palstalla niitä, joille vellit ei tuottaneet "toivottuja tuloksia", eli parempia yöunia/yösyttöjen vähenemistä ?!?? :P


  Nytten kun ollaan otettu iltapuuro kehiin (n. viikko sitten alotettiin), niin siitä voin sanoa, että se on auttanu parantamaan yöunia ja yösyötöt/heräilyt on vähentyneet. Nykyään herätään/syyään 2-3 krt yössä, kun ennen heräilyjä/syöntejä oli 3-5!  :D Että edelleenkin on katkonaiset yöt, mutta parempaan suuntaan ollaan menty!emoticon Puuroa ollaan syötö semmoset n. puol desiä. Puurona kaurapuuro (muksu). 16. Pilpa Peruskäyttäjä

  Saako puuroja alottaa ennen 5kk? Meille ainakin terkkari sano et ei misssään nimessä ennenkun Lucas täyttää 5kk. Mut mäki kyllä alotan heti kun vaan lupa heltyy, jos sit viimestään edes vähän paranis yöt. 
 17. Vesseli2010 Peruskäyttäjä

  Meillä ollaan aloitettu puuro jo noin viikko sitten ja yöunet on huomattavasti parantuneet. En kyllä ees neuvolasta kysellyt, että saako aloittaa, mut kaverit on alottaneet ennen 5kk, ni kuuntelin sit niitä :) Välillä yöllä herättiin jopa 8 kertaa ja tutti ei kelvannut, aina piti tissitellä ja nyt herätään 2-3 kertaa ja tutin kera takasin nukkumaan. Aamuyöstä vasta tankataan seuraavan kerran. Illalla siis vika syöttö tissiä n. klo 21.30.
 18. Maru^ Peruskäyttäjä

  Niiin..tohon Pilpan kyssäriin on vaikea löytää "oikeaa" vastausta.. ku joka suunnasta tulee eri vastauksia, varsinkin kun kyse on eri neuvolatätien vastauksista! (koskee myös muita asioita, kuten esim. kiinteiden alotus, vellit jne.)emoticon Tai siis kyllähän ne kaik sanoo että puuroja alk. 5 kk, mutta onko se sitten niin ehoton ikäraja...  Mullekki neuvolassa sanottiin,että "siinä viien kuukauen paikkeilla", joten alotin puurot kun poika oli 4,75 kk :D  19. Pilpa Peruskäyttäjä

  Joo eikä se voi olla oikeesti niin päivän tarkkaa et kun on päivälleen 5kk ni sais alottaa emoticon mut mä ajattelin niin et nyt kun ollaan syöty bataattia ja kun sen lisäksi lisätään joku toinen ateria päivään ni se ois sitten iltapuuro. Eli bataattia lounaalla ja puuro illalla. Sittenhän pikkuhiljaa siihen puuroon voi laittaa jotain hedelmäsosetta, mut toki ne hedelmätkin pitää ensiks itestään maistattaa ja kokeilla. 
  Miten te lisäätte aina seuraavan aterian? Maistatteko n. viikon yhtä vähitellen lisäten ja jätätte sen ja alatte maistaa seuraavaa vähitellen? Mie oon niin tietämätön näissä jutuissa ensikertalaisena emoticon

  Tänää kokeilin meidän pojalle peruna-porkkanavelliä miksattuna äidinmaitoon, josko vaikuttas yhtään edes meidän yöuniin. (täysimetyksellä mennään ja heräillään 1-2 tunnin välein :( )
 20. Mamma_76 Tuttu foorumilla

  Pilpa: Neuvolatädeillä lukee papereissa Suositukset, ja niitten mukaan heidän on mentävä. Tosin toiset neuvolatädit "lukee miten sattuu" = tehkää miltä itsestä tuntuu hyvältä oman lapsenne kanssa emoticon
  Muutoma ihan hyvä aloitus vinkki ollaan saatu, eli aloitetaan mielelään perunalla tai bataatilla, siihen voi lisätä kaalta tai kurpitsaa jotka on vähiten allergisoivia. Porkkana on yleisesti allergisoivin, joten varovasti sitä. Yleensä muutoman päivän kuluessa tulee oireet, ja sen kyllä huomaa. (yleisin: poskien ja takamuksen punoitus)

  Mutta Bataatilla olet aloittanut, kuten minä... Nyt meillä mennään näin:
  Aamupala: Mannapuuroa (muksu) N.½desiä, + maitoa 100mm.

  Päiväruoka: Bataattia ym. N.½desiä,+ 5-6tl mustikkasosetta tms. jälläriksi + 60mm maitoa.

  ns.Välipala: 140-160mm maitoa
  (tulevaisuudessa hedelmäsose,jogurtti tms. + maitoa)

  iltapäiväruoka: Sama (tulevaisuudessa tulee toinen lämmin ruoka)

  iltapala: n.klo.20.00 ½desiä mannapuuroa, 40mm maitoa + n.21.-21.30;120mm maissivelliä nukkumaan mennessä.

  Poika tirsaa klo.4.-5.00 aamuun, ja silloin annan maitoa pullosta n.120mm, nukkuu n.7.30 asti, ja aamupala on n.klo.8.00.

  Ja neuvolassa olen kierrellyt asiaa siihen malliin,ettei tule sanomisia. Mutta nyt sain ihan luvan syöttää kaikkea, kunhan pidän allergisoivat aineet hetken poissa, ja pikku hiljaa niitä lisäilen ja testaan. Porkkana,päärynä,omena on sellaisia, että jos niistä on yhdelle on ehkäpä toiselle.

  Tässäpä tätä tälle kertaa, ja nyt puuroilemaan....
  Lisäilyääääää:
  nii ja aloitettiin päivä sapuskalla, sitten iltapala, sitten aamupala, ja välipala..jne. viikon väliä. MUTTA pitää muistaa että kaikilla on lapset erillaisia ja niin myös massut. Pieniä annoksia ensin ja sitten päivä päivältä isontaa...

  penteleen netti pätkii..eli nyt viestiä...

Jaa tämä sivu