Kiinteät ruokavalioon

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2014' aloitti Jonsson, 20 heinä 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. lambi Kunnioitettu kommentaattori Toukokuunmammat 2014

  Elisha, meillä on täysimetetty viimeiset kolme puoleen vuoteen, ja muutenkin jatkettu varsin pitkään imettäen. sekin on laiskan äidin pelastus:wink, silloin kun maitoa riittää. Esikoinen kasvoi huonosti ja maitoa ei riitänyt, siloin suosituksesta alotetiin kiinteät jo 3,5kk iässä. sen eron tässä huomennut että oman lisätyön osuus jää paljon pienemmäksi kun sose-aika lyhenee huomattavasti.
  Ja nää täysimettelyt ei mennyt niin päivän päälle, kyllä ne pöydänalla on jotain jo aiemmin maistelleen :rolleyes:..ja sesongin mukaan on saaneet kyllä käteensä jotain ihmeteltäviä (imeskeltäviä)ruoka-aineita jo aiemmin. kunnon syömiseksi se sormeilu muuttuu tosiaan vasta myöhemmin varsinkin omaan tahtiin aloitellessa.
  Ymmärrän hyvin röpön inhon sormileikkejä vastaan! joka tilanteeseen (vaikka kiire lähteä jonnekin tms.) se ei sovi. mutta tilanteen ja ruokalajin mukaan sitäkin voi harrastaa oman sotkunsietokyvyn rajoissa.
 2. Elisha86 Vieras

  Tulihan tuo esikoinenkin oltua rinnalla sinne päälle vuoden ikäseksi mutta täysimetin tosiaan vaan sinne n.4kk ikään ja kun nytkin viimeksi oli jo neuvolantädin kanssa puhetta soseista niin mietein että meinaako hän että alotellaan taas kiinteät jo ns ennen aikojaan. Olisihan tuo ihana jos tällä kertaa menis sinne n.6kk paikkeille pelkällä tissillä, mutta usko siihen ei ehkä ole armottoman luja kuitenkaan.
  Ja päivästä riippuen mä en voi sietää sotkua! Oon vähä semmonen siivousnatsi :oops: Mutta yritän kuitenkin antaa lapselle aikaa tutustua siihen ruokaan myös sormin, vaikkakin jos menee ihan pelleilyksi niin teen stopin kyllä nopeasti. Jokainen tyylillään :) Mutta jännä miten erilailla voi kiinteätkin aloitella
 3. Hannastiina12 Sanavalmis juttuseppä Toukokuunmammat 2014

  Meillä nämä 8v ja 7v:kin syövät välillä sormin edelleen vaikka kuinka asiasta natkuttaisin :grin
  • Tykkään Tykkään x 2
 4. Elisha86 Vieras

  Hannastiina, eipä se meilläkään tunnu esikoisen korviin kantautuvan vaikka äiti kuinka vieressä ohjeistaa! Kovapäinen tää meidän esikko. Ja uittaa kyllä melkein surutta joka ruuassa näppinsä
 5. lyyti Keskustelujen kuninkuusravaaja Toukokuunmammat 2014

  .
  Last edited: 23 marras 2016
 6. Hannastiina12 Sanavalmis juttuseppä Toukokuunmammat 2014

  lyyti: ja mun kaveri oli alussa syöttäny pelkkiä kaupan soseita ja puuroja, ni sit ei omatekoiset kelvannu. Eli kannattaa suosia molempia :)


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. alifantti Hyväntuulinen höpöttäjä

  Mä alotan ihan just kiinteät tän kanssa vaikka tolla pakkasesta löytyvällä makkarasopalla. Kaks yötä heräs noin 16 kertaa syömään, viime yönä vain 3, mutta 5.30 pinkas ylös kiukkuisena kun ampiainen ja on nyt syönyt 5 tuntia hetkittäin simahdellen - ja jatkuu. Aargh!


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 8. Mrs V Varmaotteinen viestittelijä Toukokuunmammat 2014 Marrasmammat 2016

  Oi alifantti, tossa vaaditaan äidiltä jo sietokykyä! Toivottavasti johtuu vain näistä helteistä!

  Joo meillä tota sotkua riittää myös vielä, vaikka osaakin syödä lusikalla ha haarukalla jo nätisti (jo 1v3kk alkaen, nyt täyttää 2v). Mut alussa sitä sotkua ei hirveästi ollut, kun valitsi itse ruoiksi sellaiset, jotka ei niin sotke, ja vaatteetkaan eivät likaantuneet juuri ikean ruokailuessun kanssa :) niin ja puurot ja muut keitot kyllä lusikoin ainakin vuoden vanhaksi! Nyt saa kyllä nähdä miten tän toisen kanssa jaksaa aina tehdä ruoat... Tai muutenkin toi sormiruokailu. Yritän kyllä täysimettää 6kk asti, ja sormiruoilla, mut käytäntö voi sanella toisin :D olis kyllä tosi kätevää joskus reissun päällä, jos sosepurkki kelpais.


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 9. röppö Asioista perillä oleva Toukokuunmammat 2014

  on vähän tuo siististi syöminen lapsikohtaistakin. Kuusvee sotkee kauheasti syödessään jatkuvasta kasvatuksesta huolimatta kun taas neljävee on yksvuotiaasta syönyt todella siististi. Tämä kolmonen vaikuttaa olevan sotkusorttia..
  • Tykkään Tykkään x 2
 10. Mrs V Varmaotteinen viestittelijä Toukokuunmammat 2014 Marrasmammat 2016

  Niin ja näin äitikin sai syötyä ruokansa, koska söimme yhtä aikaa :) kakkosen kohdalla tuskin on yhtä rauhallista :D


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Elisha86 Vieras

  Meilläkin tytöt jo nyt niin eri luontoisia että saapa nähdä onko tämä kakkonen sitten mimmonen syöjä :)
 12. Ameeba Seurustelun sensei Lokakuunmammat 2015 Toukokuunmammat 2014 Huhtikuunmammat 2014

  Mä aloittelen vauvalla kiinteät varmaan lähemmäs 6 kk ikää. Täysimetyksellä siihen saakka. THL:n suositusten mukaan ajattelin toimia http://www.thl.fi/fi_FI/web/lastenneuvola-fi/tietopaketit/imetys/lisaruoat . Tässä myös mielenkiintoista luettavaa: http://imetys.fi/index.php/yhdistys...maidon-lisaemateriaali/177-kiinteiden-aloitus ja http://news.cision.com/fi/nutricia-...-aikainen-lisaruokien-aloitus-tukee-,c9383994. Ehkäpä maistellaan 5 kk iässä soseita. Mä tenttaan vielä neuvolatädin oikein kunnolla perustelemaan 6 kk täysimetyssuosituksen ja 4-6 kk kiinteidenaloitussuosituksen ristiriitaa :D
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Nipsumuki Tietävä tietäjä Toukokuunmammat 2014

  Mites muuten vaikuttaa se että saa koko ajan korvikettakin? Eli olisiko parempi oottaa pidempään kiinteiden kanssa vai koittaa vaihtaa korvike kiinteisiin jo aikaisemmin?

  Sent from my SM-T310 using Vau Foorumi mobile app
 14. spiraali Seurustelun sensei Toukokuunmammat 2014

  Meillä se refluksilääkäri suositteli aloittaa 3kk iässä mutta hirvittää vähän kun on tuota masuvaivaakin... Ehkä odottelen sinne ainakin lähemmäs 4kk. Tai vieläkin pidempään. Kuitenkin tauti on aika hallinnassa nyt ja poika kasvaa niin hyvin.. :confused:
 15. Lälly Seurustelun sensei Toukokuunmammat 2014 Syysmammat 2016

  Vähän pelottaa miten me tullaan löytämään mitään sopivia kiinteitä aloitettavaksi, jos kerta äidinmaidonkin kautta reagoi niin vahvasti tosi moneen ruoka-aineeseen.
 16. spiraali Seurustelun sensei Toukokuunmammat 2014

  Sepä se! Mäkin mietin et jos taustalla on kuitenkin jotain allergioita. Eihän ne välttämättä vielä ole puhjennut täysillä kun ikää vasta vajaa 3kk...
 17. Lälly Seurustelun sensei Toukokuunmammat 2014 Syysmammat 2016

  Eli ei mikään kiire ottaa kiinteitä kokeiluun. Perunallahan yleensä aloitellaan, mutta se ei sopinut kyllä laisinkaan. Bataatti saattais jopa mennä. Sittenpähän sen näkee, mutta ei tässä kovin innolla odoteta.
 18. Hannastiina12 Sanavalmis juttuseppä Toukokuunmammat 2014

  Porkkanahan on aika mieto ja hiukan makeakin. Vauvat tykkää siitä. Mutta älkää sit säikähtäkö, et vauvan iho saattaa alkaa kellertämään, jos vauva syö paljon porkkanaa.
  Meillä on ihan hassuja kuvia pojista, kun tykkäsivät pienenä kovasti porkkanasta, niin nenä on kuvissa ihan keltainen :grin
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. spiraali Seurustelun sensei Toukokuunmammat 2014

  Meidän tyttö söi kans lähes 2v asti joka aamu perunaporkkanavelliä ja ekassa tarhakuvassa sillä on kans ihan oranssi nenä :) ja siis todella kranttu lapsi on ollut ruoan suhteen joten siksi annettiin sitä :wink
 20. Elisha86 Vieras

  Meillä esikoinen on ollu kyllä ihailtavan kaikkiruokainen ainakin tähän saakka! Kaikki menee mitä nokan eteen kiikutetaan :) Tosin noita vellejä ei koskaan hällä ollu joten meinasin tosikon kanssa alkaa vellien kanssa tuuskaamaan :D
  • Tykkään Tykkään x 2