Kiinteät ruoat

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2015' aloitti Mashnu, 4 huhti 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Happy79 Tietävä tietäjä Helmikuunmammat 2015

  Tein eilen pottumuusin jämästä perunarieskoja. Muussia 3dl, 1 muna ja 2dl ohrajauhoja ja uunissa 275 asteessa noin 8 min. Toinen tykkäs ihan höpönä :-)
  • Tykkään Tykkään x 6
 2. ellinorsu Näppärä viestien naputtelija Elomammat 2016

  .
  • Tykkään Tykkään x 5
  Last edited: 18 elo 2016
 3. Riipitii Keskustelun kolmiottelija Helmikuunmammat 2015

  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Mashnu Keskustelujen kuninkuusravaaja Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  No onkos pikku kulinaristit löytäneet lempparinsa ja inhokkiruokansa?

  Meillä on pojalla hyvä ruokahalu. Päiväkodin väkiki aina kehuu että syö hyvin :joyful:

  Lemppareita on kaikki pastaruoat ja lohi. Inhokkiruokia on riisiruoat, edes riisipuuroa ei suostu syömään ja sipuli on toinen semmonen mitä ei halua syödä. Hyvin tarkkaan nyppi uunikasvisten joukosta punasipulitkin pois :grin
  • Tykkään Tykkään x 4
 5. knyttet Asioista perillä oleva Helmikuunmammat 2015

  Meillä syödään periaatteessa kaikkea mitä tarjotaan. Vain banaani on ehdoton nou nou. Lusikka ei kiinnosta yhtään mutta lasista osaa varsin nätisti jo itse juoda...joskin se juominen menee lopulta yleensä leikiksi ;-) nokkamukista tämä ei ymmärrä mitään joten skipattiin ne kokonaan :-)
  • Tykkään Tykkään x 5
 6. Eriika Asioista perillä oleva

  Täällä syödään kans yleensä kaikkea, mitä tarjotaan. Äidin tekemä lasagne maistuu ehkä parhaiten. Leivistä ruisnapit ja korput mieluisimpia. Maidon juontia vähän vähentänyt, kun joi vielä pari viikkoa sitten litran päivässä! Nyt menee ehkä 6-8 dl päivässä. Nokkamukista juo ja lusikan käyttöä harjoittelee. Syönnin jälkeen syö xylitolpastillin ja pyyhkii pöydän siltä kohdalta, mihin yltää :grin sitten mennäänkin käsienpesulle ja lavuaarin tulppaa tutkimaan. Se tulppa on todella jännä!!!!
  • Tykkään Tykkään x 6
 7. Ruppuruusa Asioista perillä oleva Helmikuunmammat 2015

  Viljolla kanssa hyvä ruokahalu. Mutta selvästi on jo nyt tullut pientä epäluuluuloa äidin tarjottavia kohtaan tai siis syöttämällä ei oikeen meinaa alkuun ottaa mitään. Tosin taitaa liittyä tuohon oman tahdon löytymiseen enemmän kuin ruokaan sinällään. :-D

  Viljolla pitää ehdottomasti olla oma lusikka kädessä ja lautanen nenän edessä tai ei suostu syömään. Syöminen tosin tapahtuu sormin tai syötettynä mutta oma lusikka on silti ehdoton. :-)

  Suosikkeja on banaani, mandariini, bataatti ja pastabolognese. Uunissa paahdettua bataattia tää söis vaikka kuinka paljon. Perunasta ei tykkää. Nykyään sentään syö sitä vähän ainakin välillä.
  • Tykkään Tykkään x 4
 8. Nanna88 Puuhakas puhuja

  Meillä syödään kyllä oikestaan ihan kaikki mitä sille syöttää.. Ja pakko olla myös oma lusikka kädessä jotta syö... Pikku hiljaa alkaa se liikeraa paranee ja lusikka ruuan kera löytää tiensä suuhun myös.. Aikasemmin meni aika leikkimiseks.. Perhempäivä hoidossa jossa on 2 2v poikaa ja 1 3v poika nii aina se hoitaja jaksaa kauhistella Leevin ruoka määriä kun ne edeleen on sitä 400g annoksia mitä lounaalla ja päivällisellä syö.. Aamu ja ilta puuro on sellasta 3dl ja välipalaks menee kevyeesti kokonainen viili ja banaani.. Hurjinta on se että se ei missään näy..

  Attached Files:

  • Tykkään Tykkään x 9
 9. Pivi1989 Kommentoinnin ninja Helmikuunmammat 2015

  Mä mietein kans tota ruuan määrää! Kuinka paljon tämmösten pikkusten kuuluu syödä? Musta tuntuu etta Venla söis vaikka kuinka paljon!!! Ikinä ei oo tainnu lopettaa syömistä sen takia että olis täynnä:D
  • Tykkään Tykkään x 2
 10. Mashnu Keskustelujen kuninkuusravaaja Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Ei nää määräänsä enempää syö. Veka syö kotona hurjia määriä ja kun piisaa laittaa käden lusikan eteen että "ei enempää". Päiväkodissa syö kuulemma aina kaks lautasellista ruokaa, kaks mukia maitoo ja leipää päälle :joyful: Ei kyllä näy missään että ruoka maistuu, ei oo yhtään semmonen pullaposki mitä oli vauvana.:rolleyes:
  • Tykkään Tykkään x 2
 11. Eriika Asioista perillä oleva

  Jimppu syö yleensä eniten lounaalla ja päivällisellä. Iltapalalla ehkä vähiten menee, enemmänkin juo maitoa. Ja toki jos on just kakkalähetys saapumassa, niin ei mee sit oikein mitään ku ei mahdu, mutta seuraavalla ruoalla lappaa sit edellisenkin edestä. Mukavinta on, että kaikkea maistelee, on muutenkin innoissaan aina ku saa ruokaa, syö oikein keskittyneesti ja sanoo vaan "nam nam"... Ei siinä voi olla ku tyytyväinen :)
  • Tykkään Tykkään x 6
  • En tykkää En tykkää x 1
 12. Pivi1989 Kommentoinnin ninja Helmikuunmammat 2015

  Joo siis hyvä kun ruoka maistuu:) en valita!
  Koska sekin aika tulee varmasti kun mikään ei mee alas, ja ruokailut on yhtä tappelua:/
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 13. Riipitii Keskustelun kolmiottelija Helmikuunmammat 2015

  Meillä on varmaan 70% ruuasta ämmää. Semmonen 8kk sosepurkki riitti kolmeen ruokaan, jee. No, kaikilla se oli vararuokana, kun epäilin (oikein) ettei mamman ruuat putoa. Olis se silti riittänyt kahteen ruokaan, vaikkei muuta olisikaan syönyt. Aamupuurosta riittää yleensä vielä lounaskin. Painoa on silti se 13 kg ja neiti jaksaa hyvin juosta, niin en mä silleen huolissani ole :D
  • Tykkään Tykkään x 3
 14. mmm Piirimestaruustason postaaja Helmikuunmammat 2015

  Meillä tuo helmikuinen syö enemmän kuin kohta 3v täyttävä isosisko, että pivi ei tosiaan tartte kauaa odotella. Toisaalta helmikuinen myös kasvaa ja kehittyy suhteessa enemmän..
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. knyttet Asioista perillä oleva Helmikuunmammat 2015

  Meillä helmikuinen syö usein enemmän kuin isoveli 6v ;-)
 16. Ruppuruusa Asioista perillä oleva Helmikuunmammat 2015

  Viljon uusin herkku on vispipuuro. Sai mummolassa ja uppos kuin häkä. Pakkohan sitä oli sit kotonakin tehdä.

  Tänään kyllä vähän yllätti, kun tein kanttarelli-jauhelihakastiketta kuivatuista kanttarelleista ja sienet maistuivatkin aika paljon kastokkeessa, joten aattelin ettei viljolle välttämättä maistu mutta sitähän saikin ihan satsata :-D
  • Tykkään Tykkään x 3
 17. Tintanttaara Silmät suurina ihmettelijä

  Meillä ei syödä. Painoa ehkä 7,5kg ja 1v2kk pian lakkarissa. Hohhoi. On juostu kaiken maailman kokeet ja lääkärit. Nykyään hieman paremmin syö kuin ennen muttei mainittavasti. 8kk purkki riittää mainiosti 3 ateriaan.
 18. Mashnu Keskustelujen kuninkuusravaaja Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Mitä tänään syödään? Mä ajattelin laittaa yhtä jäbän lempiruuista. Uunissa grillattua lohta ja kylkeen perunamuusia :joyful:
  • Tykkään Tykkään x 3
 19. Eriika Asioista perillä oleva

  Söiskö paremmin "oikeeta" ruokaa? Meidän poju alkoi syömään kunnolla vasta kun jätti tissittelyn (11kk) pois. Muutamissa kokeissa mekin käytiin, mutta 1v-neuvolassa oli kasvu lähtenyt nousuun. Nyt syö täysin samaa ruokaa ku vanhemmatkin ja välillä menee samankokoisia annoksia kuin mulla :)

  Meillä syödään tänään kalakasvispihvejä, ohraa ja kermaviilisoosia.
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Untuva Sanavalmis juttuseppä Helmikuunmammat 2015

  Meillä tissitellään, syödään ruokaa mitä syödään ("rikastan" kyllä tuon neidin ruoat) ja kasvaa prikulleen käyrällä (1v oli yli 10kg).
  Meillä on aikuisille nakkikeittoa (neito saa maistaa kasviksia) ja tytylle bataattivuokaa
  • Tykkään Tykkään x 1