Kesämassun kasvattajat 2009

Keskustelun 'Laskettu aika kesällä 2009' aloitti TiiNaLiiNa, 30 loka 2008.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Jantsu Vieras

  Hei!
  Meillä kans annetaan Cuplaton-tippoja, koska tytöllä tuntuu olevan mahavaivoja. Välillä tuntui, ettei niistä tipoista oo apua, mut annanpa kuitenkin. Tiputan tipat lusikkaan ja vähän maitoa sekaan. Ottaa ihan hyvin. Oon joskus saanu Tupperwaren muovilusikoita ja ne on vaan tytön käyttöön. Keittelen niitä samalla ku pullot ja tutit. Pari viime yötä on mennyt ilman yöheräilyä. Nukahtaa 22.30-24 ja nukkuu noin kello 7 asti. Sitten syödään, vaihdetaan vaippa ja nukahdetaan noin tunniksi. Sylissä tykkää olla ja mahallaan. Tosin ei jaksa kauaa olla masullaan. Vaunuissa nukkuu toisinaan 4 tunnin päikkärit. Välillä ottaa vaan tunnin tirsoja. Kävin neuvolassa kovan pulauttelun takia, mutta neuvolatäti oli sitä mieltä, ettei oo hätää, koska kasvaa ihan normaalisti. Mitä te touhuatte vauvojenne kanssa? Luetteko jo satuja?
 2. Tuuli Aloittelija

  En ole pitkään aikaan ehtinyt käydä lukemassa näitä(kään) juttuja... Oli vihdoin ristiäiset ja muutakin puuhastelua on riittänyt. Aika isokokoisia lapsia tuntuu monilla olevan; mutta meidän poika ei ollu kovin iso syntyessään, niin ei kai sen kasvukäyrien ylärajoilla tarvi olla nytkään. Neuvolassa käytiin tällä viikolla ja paino oli 5085g, pituus 58,5cm ja ikää siis noin 2 kk.
  Pelkäsin etukäteen jälkitarkastusta, mutta ei tuntunut senkään vertaa kuin tutkimukset ennen raskautta. Pojalla oli samalla eka lääkäri ja siellä ei mitään erityistä huomattu. Eka rota syötettiin jo edellisella neuvolakäynnillä pari viikkoa aiemmin, ihan fiksusti ajateltu th:lta ettei anneta lääkärikäynnin yhteydessä, kun siellä pyöritellään lasta niin että voi pulahtaa pihalle kaikki.
  Vitamiinit ja maitohappobakteerit on annettu lusikalla koko ajan, ei keitellä lusikoita eikä sekoiteta tippoja maitoon, hyvin on maistunut. Muuten menee ihan hyvin, mutta päiväunet on jo parin viikon ajan olleet tosi lyhyitä, vain aamuisin yhdet pidemmät unet. Vaunuajeluilla herää aina kesken matkan, säikähtää tai muusta syystä alkaa itkemään ja joudun usein nostamaan syliin rauhoittumaan. Kivaa tietysti olla kaikkien täti-ihmisten tuijotettavana huutavan lapsen kanssa, mutta on sitten heilläkin jotain paheksuttavaa kun tuijottavat minua lasta kiusaamassa. Välillä tekisi mieli sanoa, että vauvat itkee, ei voi mitään enkä aio sisätiloihin eristäytyä vaikka teitä näyttää noin kovasti häiritsevän.
  Parasta lopettaa kun menee valituksen puolelle...
 3. Male Aloittelija

  Hei taas pitkästä aikaa,
   
  Meilläkin oli ristiäiset ja niiden kanssa meni touhutessa.
   Meillä on jälkitarkastus ja neuvola ensi viikolla, joten sitten nähdään miten poika kasvanut. Käytiin lääkärissä kun pojalla ollut köhää jo viikon kuten äidilläkin, lääkäri oli kovin nuori nainen ja sanoikin että noin pieni potilas ikää 7 vko 3 pv. Kuunteli keuhoja ja katsoi korvat mutta ei niissä mitään ollut. Kyselin tästä meidän oksentamis ongelmasta, mutta ei ottanut mitään kantaa vaan sanoi, että kysy sitten jälkitarkastuksessa asiasta, ei tainnut itse tietää mitään.
   
  Köhä ongelmaan olen laittanut suolatippoja nenään ja yrittänyt nenäfriidalla niistää, mutta mitään ei tule.
   
  Maajussi, meillä sama ongelma tuon ähisemisen kanssa ja epäilen vatsakipuja, alkavat yleensä siinä toisen yösyötön jälkeen. Joskus meillä auttaa kun saa kunnolla röyhdytettyä, mutta kun se ei meinaa tulla millään niin siihen menee aikaa ja sitten sitä on jo itse niin hereillä, että on vaikea saada unta ja just kun on ite nukahtanut poika herää taas. Olen itse samassa väsymyskierteessä, joten tiedän tunteen.
   
  Masullaan ei meilläkään tahdota olla vaan siitä tulee kauhea huuto, olen silti joka päivä yrittänyt ainakin kerran vaikka suuttuukin siitä.
   
  Oksentelua ja mahakipua, meillä poika oksentaa lähes koko ajan ei siis pelkästään pulauta, vaan tulee selvää oksennusta. Nyt kun meillä oli hoitamassa myös muut poikaa huomasivat he että pojan masua kovasti kipristää, eikä suostu olemaan kuin pystyasennossa tai sitten pitäisi saada istua ja hyppiä, joten sitä helpottaa kun jalat potkivat koko ajan. En tiedä johtuuko oksennus maidosta (korvike + rintamaito) vai onko ehkä tuota flunssaa ja kun lima ei muuten irtoa, menee mahaan, josta sitten tulee oksentamisena pois, sellaista kokkareista ja limaista eritettä. Pitää kysyä lääkäriltä, kun edellinen ei osannut sanoa siihen mitään. Toivottavasti ei ole maitoallergia.
  Poika on löytänyt ilmeisesti kädet kun on kovasti suussa koko ajan ja rukaahan sitä pitää sitten saada[:D]
   
  Ootteko liittyneet Naperokerhoon, sieltä saa kivan ensilusikan, joka on kivan pieni ja muuttaa väriä jos ruoka liian kuumaa. www.citymarket.fi -sivulta löytyy.
   
   
 4. Maajussi Aloittelija

  Hei taasen!

  Meinasin laittaa tänään juhlat pystyyn! Nimittäin niiden yöllisten maratoniähinöiden/syömisten jälkeen meidän tyttö nukkui viime yönä yhdellä syötöllä yönsä läpi!! Mentiin nukkumaan n 9.30, heräsi syömään 03.30 ja sitten taas klo 07.00. Syynä tähän on selvästi mahallaan nukkuminen. Opin kuitenkin edellisenä yönä, että jos käännän hänet heti hänen nukahdettuaan mahalleen, niin herää heti uudestaan. Viime yönä odotin syvää unta eli n puoli tuntia nukahtamisen jälkeen. Ähisi vähän ja jatkoi uniaan. Mahavaivat selkeästi helpottui mahallaan ollessa. Voi olla, että riemuitsen vähän turhan aikaisin, että löytyi ratkaisu nukkumattomiin öihin, mutta toiveet on kieltämättä korkealla...

  Male, meillä muuten toimii kantoliina tosi hyvin tämän meidän syliin nukahtelevan tytön kanssa. Eli illansuussa, kun tyttö ei enää suostu nukahtamaan vauhuihin tai minnekään muuallekaan, kääräisen hänet kantoliinaan ja lähden kävelylle. Saan itse liikuntaa ja aikansa maailmaa ihmeteltyään tyttö nukahtaa siihen. Tuntuu piristävältä, kun voi välillä muuallakin pidellä nukkuvaa tyttöä kuin nojatuolissa. Kantoliina on tosi miellyttävä päällä, paino jakautuu joka puolelle, eli ei oikein tunnu, että kantaisi mitään. Meillä on myös rintareppu, mutta se ei ole läheskään yhtä hyvä. Tyttökään ei pidä siitä niin paljon.

  Jaaha, kohta mennään molemmat taas sänkyyn. Voi kuin sujuis taas yö yhtä hyvin!
 5. Tipitiitii Peruskäyttäjä

  idaho, jännittävän erilaisia käsityksiä rota-rokotteesta... Neuvolantätisi ei ehkä ole ollut tietoinen asiasta, sillä ainakin meidän neuvolatäti sanoi, että kunhan molemmat annetaan kuukauden välillä ja ennen puolen vuoden ikää, niin kaikki on ok [:D]
  Muutenkin tuntuu, että yksi sanoo yhtä ja toinen toista näissä rokotus- yms. asioissa. Jännittää oikein, kun nyt vaihtui neuvolatäti, että miten erilaiseksi kaikki nyt sitten menee...
 6. Tuuli Aloittelija

  Unohdin viimeksi kysyä, että miksi vauvojen pitää maata vatsallaan enemmän? Mulle ei ole neuvolassa sanottu asiasta mitään, meidän parikuinen on kyllä kannatellut päätään jo 2-viikkoisena, mutta ei osaa kääntyä minnekään (tai selältä oikealle kyljelle ja takaisin, mutta ei muuten). Jos on pelkästään niskan vahvistamisesta kyse, niin makoileeko vauvat lattialla vai isän tai äidin vatsan päällä? Meillä poika viihtyy molemmissa paikoissa hyvin, mutta lapset on niin uskomattoman erilaisia jo muutaman kuukauden iässä että ei voi oikein muita neuvoa.
  Pojalla oli vähän kello sekaisin viime yönä, piti syöttääkin kahdesti! Nyt onneksi nukkuu tyytyväisenä, itse en osaa päivällä nukkua niin lähes kuuden tunnin katkonaisilla unilla mennään tämä päivä.
 7. Scoolina Aloittelija

  No kyllä todella vaihtelee nämä rota-käytännöt! Myös me ollaan peumokokki-tutkimuksessa mukana, otetaan siellä kaikki rokotteet, myös se rota. Aikojen välillä 2kk.

  Tuuli, meille neuvolassa sanottiin että vatsallaan oloa pitää harjoitella, jotta lapsi oppii ja tottuu niin päin olemaan. Ja liian herkästi ei saa kääntää takaisin, jotta voisi itse oivaltaa miten siitä jumista  pääsee pois... Jos tyttö on hyvällä päällä niin viihtyy minuutin, muuten ei ollenkaan (nämä siis lattia-aikoja). Vatsan päällä vähän paremmin.

  Ja nyt se pikku vinku-iita taas heräsi, aivan liian aikaisin...[:@]
 8. Male Aloittelija

  Viime yö meni taas kivasti oikein nukkuttua tuli n. viisi tuntia parissa pätkässä ja aamu mennyt pojalla pienissä torkuissa ja ähellystä taas melkein koko yö. Itse taas tosi väsynyt, mutta ulos tuli lähdettyä kuitenkin päiväkävelylle ja nyt poika onkin nukkunut jo melkein kolme tuntia ulkona, mutta itse en saa nyt sitten unta kun odotan että koska se herää[:@]. Toisaalta pelkään, etten herää kun poika herää ulkona jos en siis kuule hälytintä.
   
  Kantoliina meillä löytyy en vaan ole saanut sitä opeteltua käyttöön ja mies pitää rintarepussa kun ollaan liikenteessä. Toisaalta en ole voinut vielä oikein kantaa lasta rintarepussa, alavatsa edelleen aika hellänä sektiokohdasta.
   
  Meille tuli myös kutsu siihen pneumokokki-rokotus kokeeseen ei olla vielä päätetty että mennäänkö mutta kyllä kai.
 9. Sonja09 Peruskäyttäjä

  Hei pitkästä aikaa!
  Päätä särkee mutta tyttö on isänsä sylissä, joten pääsen vihdoin koneelle. Neiti täytti 3kk ja sai eilen sekä sen 3kk rokotteen että pneumokokkirokotteen. Päivällä ei vielä oireillut, mutta illalla alkoi huutaa oikein kunnolla, mutta rauhoittui pikkuhiljaa kun annoin Panadol-supon ja taisi alkaa voimatkin loppua. Toisessa reidessä näkyy vieläkin punainen turvonnut jälki rokotteesta, mutta en tiedä kumpi rokote siihen jalkaan tuli. Mittasin tänään päivällä kuumeen, ja oli vähän lämpöä, 37,7. En muuten olisi itse tajunnut ostaa panadolia tytölle, elleivät olisi neuvolassa sanoneet!
   
  Tänäänkin hän on vähän itkeskellyt, mutta taitaa olla enemmän sen takia, että pieni nenä menee tukkoon. Taitaa olla vähän nuhaa, mikä on ihan kamalaa. Öisinkin hän nukkuisi nätisti syötön jälkeen, mutta herää pian sen jälkeen -tai ennen - siihen että nenä on tukossa. Neuvolassa sanottiin, että äidinmaidon hormonit saattaa turvottaa limakalvoja, mikä aiheuttaa tukkoisuutta, eikä silloin kuulemma kannattaisi käyttää niistäjää, koska se turvottaa vielä lisää. Mutta meillä on kyllä nyt jotain muutakin syynä. Saa nähdä jatkuuko nämä yöheräämiset niin kauan kuin imetän...[&:] Annan suolatippoja, ja niistän jos tuntuu jotain tulevan, ja tarvittaessa otan nenästä klöntin pois pumpulipuikolla.
  MInäkään en osaa nukkua päivällä, varsinkaan kun tytön päiväunet on vain 20-60 minuuttia, eikä ikinä tiedä milloin se pitkä uni sattuu kohdalle. Yritän saada neitiä aina aamuisin nukkumaan vielä yhden pätkän, että saisin itsekin vielä unet, ja tänään noustiin vasta kymmeneltä! Ennätys...
   
  Vatsallaanolo on täälläkin tuskaa. Neiti ähisee vaan kovasti, ja sitten menee hermot. Päätä kyllä kannattelee tosi hyvin, koska kyllähän se vahvistuu muutenkin kuin vain vatsallaan ollessa. Itse asiassa tänäänkään en ole raaskinut laittaa vatsalleen, kun on muutenkin ollut niin rankkaa rokotteen ja nuhan takia. Täytyy sitä tietysti joskus kai lisätä, koska eihän voi oppia kääntymään jos ei tajua mitä vatsallaan olo on... Mutta eikös kääntymiset ole ajankohtaisia vasta parin kk kuluttua...? Tai jotain.
   
  Meilläkin oli rota-rokotteen kanssa ongelmia, koska rokote oli kaikista apteekeista lopussa. Saatiin onneksi neuvolasta eka annos lainaksi, kun vauvalla oli silloin ikää jo 2,5kk.
   
  3kk mitat oli meillä 5680g ja 60cm, mitkä on kuulemma aika lailla suomalaisten keskitasoa.
   
 10. KaiKo Tuttu foorumilla

  Täytynee miettiä, josko siirtäisi Rela-tipat iltoihin. Nykyään tyttönen nukkuu klo 22-07 ihan hyvin (yleensä kahdella syötöllä), mutta sitten klo 07 alkaa kuulua ähinää, puhinaa ja kiljaisuja. Välillä taas muutama minuutti ihan hiljaista. Tyttö ei kuitenkaan ole hereillä, eikä tissikään kelvannut, kun kokeilin. Eli vatsa vaivaa, muttei herätä. Tylsää kuunnella vierestä, kun ei siinä oikein itsekään saa nukuttua.

  Kuinka usein kylvetätte? Miten muuten 'pesette' vauvaa? Meillä kylvetetään 1-2 krt/vko ja joka aamu putsailen veteen kostutetulla pumpulilapulla kasvot + ihopoimujen välistä (kainalot + jalat + kaula), jos ne punoittaa tai on jäänyt jotain möhnää. Tuli vain mieleen, kun jossain kirjasessa luki, että kylvetyksestä saa hyvän iltarutiinin, niin ei kai sitä joka päivä tarvitse kylvettää?

  Vatsallaan ei meilläkään viihdytä. Usein vähän tuen rinnan alta, jolloin kannattaa päätään paremmin. Tänään 'lueskeli' kuvakirjaa pää pystyssä ilman tukea, kun olin ensin hiukan tukenut (ja laittanut kädet rintakehän alle). Aika laiskoja täälläkin ollaan lasta huudattamaan mahallaan.
 11. idaho Tuttu foorumilla

  Juu aika outoa toi rota-rokote.. Pääasia kuitenkin että se saatiin.. [:)]

  Meillä kylvetään kerran viikossa.. Olen kanssa jostain lukenut, että siitä saa hyvän iltarutiinin.. Tarkoittaakohan sitten kun on vanhempi...?? en tiedä.. Meillä ongelmana noi leukamakkarat... Muutaman kerran ollut jopa rikki.. Vaikea pitää puhtaana ja kuivana.. Saatiin kyllä hyvin ehjäksi iho kun laitettiin talkkia.. Sen kaa täytyy vaan olla varovainen ettei mene hengitykseen...

  Poika nauroi eilen ensimmäistä kertaa.. Tosin jäi vain yhdeksi nauruksi.. Sen jälkeen yritetty naurattaa, mutta ei tule muuta kuin hymy...[:)]
 12. Merffine Aloittelija

  heheh. Iha selvästi poika haluu pitää mielenkiinnon yllä, että äiti vaivaa mieltä milloin lisää :)
  Tosta se sit lähtee, pikkurillin ympärille pyörittäminen. ;)
 13. Scoolina Aloittelija

  Meilläkin on naurunhörähdyksiä jo kuulunut, mutta pääsääntöisesti ovat vielä kateissa. Joskus sen kuitenkin saa houkuteltua esiin [:)]

  Kerran viikossa meilläkin kylvetään. Joka ilta kylpeminen taitaisi kuivattaa vauvan ihoa liikaa. Aamupesut suoritetaan lavuaarin yllä, kun kyllästyin niin totaalisesti niihin lappuihin kun tyttö lähestulkoon aina suuttui kaulan putsauksesta. Pidän tyttöä makuuasennossa toisella käsivarrella, ja vapaalla kädellä pesen kaulan, kädet ja kasvot (puolessa välissä vaihdan tytön toiselle käsivarrelle niin saa sen toisenkin käden pestyä). Niiiiin paljon helpompaa ja nopeampaa kuin ne laput.

  Tytön peppu pysyy muuten kertistellessä paremmassa kunnossa Muumi-vaipoilla kuin Liberoilla! Ostettiin Muumeja kokeeksi periaatteesta, kun kotimaisia ovat, vaikka olen kuullut niistä paljon haukkuja. Meidän pikku pepulle ovat kuitenkin tehneet hyvää (meillä vaippaihottumaa on-off koko ajan).

  Meilläkin alkaa aamulla 6-7 jälkeen aamu-ähinät. Tyttö viuhtoo ja rummuttaa käsillään patjaan, kääntää päätä vähän väliä, potkii, mutta ei ole hereillä, ei itke. Tätä jatkuu joskus tunninkin. Rasittaa sillä tavalla, ettei itse saa enää nukutuksi, sitä pitää vain tiukasti silmäluomiaan kiinni.

  Kamalaa kun kello on paljon, näin myöhään ei saisi olla hereillä...
 14. maam80 Peruskäyttäjä

  Hei pitkästä aikaa :)

  Mailläkin naurettu jo ääneen, hauska poikamainen hekotus tytöllä joka aina päätyy hikkaan xD. Perunaa aloin tässä 3pv sitten antamaan (rintamaitoon muussattuna) se on jännää, tyttö söisi varmasti enemmän kuin annan, joka nielaus pistää puistattamaan mutta silti hymyilee ja tahtoo lisää. 4kk ikäinen tyttö painaa jo yli 8kg.. Perunaa kerran päivässä ajattelin antaa vaan että pysyisi kylläisenä pidempään..No, 6.10 onkin neuvola joten kuullaan sieltä mitä sanovat.

  Kylvyssä käydään 2krt/vko. Kerran kokeiltiin natusanin "top to toe" pesuainetta mutta kun joutui suihkussa huuhtelemaan ei ollut kivaa. Ainakaan isin kanssa, heh. Tyttö ei vielä käänny, mutta luinkin tuossa että isojen vauvojen on vaikeampi kääntyä -ihan järkeenkäypää. Muuten on hyvin sosiaalinen ja "juttelee" paljon. Tytöllä on paljon pehmoleluja, pari ehdotonta suosikkia joille aina "kurisee" hassusti [:D]. Tuttia en sitten saanut opetettua joten nyt on täysi työ valvoa ettei ihan koko ajan olisi se peukku suussa... :s
 15. Tuuli Aloittelija

  Meillä ei lapselle riitä pelkkä peukalo suuhun työnnettäväksi, välillä menee koko käsi ja aina vähintään pari sormea... Ja tuttikin on käytössä, joten ei mene sen avulla yhtään paremmin! En tiedä onko siitä sormien mussuttelusta muuta haittaa kuin se että on vaikeampi saada luopumaan sormista kuin tutista -niin ja se ääni! Aamulla kyllä tietää pojan heränneen, kun sormien imutus-äänet alkaa kuulua (ja nyt alkoi juuri sopivasti taustaäänenä taas kuulumaan, olikin lyhyet päiväunet taas tällä kertaa).
  Kylvetyksestä vielä; ollaan kylvetetty poika vain kerran viikossa silloin kun itse käydään saunassa, kylpyhuone on silloin tarpeeksi lämmin ja poika viihtyy paremmin ammeessa, muuten tulee itkukohtaus. Ei kai muutaman kuukauden ikäisiä vielä joka ilta ole tarvetta kylvettää? Tuo pesuaineiden käyttö on hankalaa ammetta käytettäessä, kun suihkussa pitäisi huuhtoa, mutta miten muuten saa karstan pois jos ei perusvoiteella/öljyllä ja sen poistoon tarvii pesuainetta? Kuinka kauan lapsille tulee karstaa vai tuleeko sitä yleensä uudestaan, JOS on saanut edelliset pois?
 16. Neakka Peruskäyttäjä

  Heipatus! [:)]

  Syksy saapuu kovaa vauhtia, vettä sataa oikein urakalla. Ei tarttee olla ulos menossa..

  Meillä kylvetetään joka kolmas päivä, ja kylpyvedessä on yleensä natusanin baby-oilia joka samalla siis ilmeisesti kosteuttaa ihoa kivasti. Ainakin neitin iho kiiltelee kylvyn jälkeen aivan kuin olisi rasvattu. Pikkuinen tykkää kylvystä hirmu paljon, aina on naama virneessä ja polskitaan niin että vettä lentää sinne tänne. [:D] Se että kylpy loppuu on oma tarinansa, vaatteet kun on niin tylsiä ettei semmosia haluttais enää päälle ollenkaan, nakuilu kun on paljon mukavampaa. Ja tietty kylpypyyhe pissataan poikkeuksetta joka kerta heti kun sen sisään kääritään, neiti vain ilmoittaa änähdyksellä vähän kuin kiusallaan että ähäkutti nyt minä pissaan. [;)] Vitsikäs neiti!
  Aamuisin meillä on putsauksen alla silmät, kasvot ja kaula+kädet. Ihan vaan pumpulilapulla ja vedellä putsailen. Samalla vaihdan vaipan ja yön päällä olleen bodyn puhtaaseen.

  Meillä myös sormet/kädet on suussa koko ajan. Pitäähän sitä saada maistella että mille ne maistuu, vaikka ei ole vielä niitä löytänytkään. Tuttia käytetään myös, mutta vain silloin kun se neitiä huvittaa, eli ei kovinkaan usein.

  Minä puolestani kärsin rintatulehduksesta, ei onneksi kuumetta nostanu mutta rinta on ollut todella kipeä ja on sattunut kun pikkuinen on imemään alkanut. Eilen sitten keksin että panadol vois olla avuksi, ja nappasin niitä muutaman. Äiti käski pitämään kaalinlehteä kipeän kohdan päällä ja kuinka ollakkaan pahin kipu ja kuumotus on poissa. Tänään olen vielä aamulla ottanut yhden panadolin ja pitänyt kaalinlehteä rinnalla ja alkaa tuntumaan että tulehdus on ainakin osittain aisoissa. Ainakin se kova mollukka on hävinnyt siitä kohtaa missä tulehdus oli. Kannattee siis suojata rinnat hyvin kun ulos menette, ettei moisia tulehduksia tule. Minäkin pistän 2-3 paitaa päälle ja takin ennen kuin ulos uskaltaudun, ei ollu kiva tunne ollenkaan.
 17. idaho Tuttu foorumilla

  No nyt poika alkanut enemmän nauramaan..[:)] Hauska ääni.. Ja on poika jaksanut jonkin aikaan olla vatsallaan ja päätäänsä saanut nosteltua sieltä.. Alkaa arki rullamaan ja kovin ootellaan et poika taas oppii uutta.. Jännästo vaavi kasvanut... Tuntuu että juuri vasta potki tuolla vatsassa..[:)]
 18. Tipitiitii Peruskäyttäjä

  Meillä kylvetään epäsäännöllisen säännöllisesti 3 krt/vk tai jos on paljon puklaillut... välillä siis joka iltakin, silloin pitää vedessä olla öljyä kyllä, lisäksi pitää rasvata perusvoiteella kuivimpia paikkoja. Mio rakastaa kylpemistä ja huitoo ja polkee naama virneessä niin, että vesi lentää pitkin poikin. Ollaankin nyt ihan riemuissamme, kun päästiin vihdoin vauvauintiryhmään, alkaa reilun viikon päästä. Myös suihkussa ollaan usein käytykylvyn sijasta, meitin vesipeto rakastaa sitäkin. <3

  Tuttiongelma poistui tuttia vaihtamalla, oishan se pitänyt tajuta, että jos vain Nuk kelpaa pullotuttina, vain Nuk kelpaa tuttina muutenkin. Nyt syö siis tuttia enemmän kuin käsiä [:)]

  Mio nauraa usein ja paljon. Sille kun isi tai äiti matkii eläinääniä tai tekee pieruääniä suulla tai peittää käsillä naaman ja tulee sieltä esiin vaikkapa "prrrrrrrr"-ääntä pitäen. Muutamia mainitakseni. Jostain syystä vauva nauraa myös lähes aina, kun sanon "o-ou"... [:D]

  Meillä Mio alkoi jaksaa olla masullaan, kun tuli muuton takia siitä tauko, jonka aikana oli paljon kantoliinassa... Siinä niska jäntevöityi sitten vissiin niin, että nyt ei mene masullaan kaikki energia siihen pään pitelyyn, vaan voi jo koittaa vähän leluja siinä katsella.
 19. Sonja09 Peruskäyttäjä

  Meillä kylvetään neuvolan ohjeen mukaisesti kaksi kertaa viikossa. Neiti hymyilee kyllä, mutta ei ole vielä keksinyt että vedessä voisi polskutellakin. Öljypullossa luki että muutama tippa veteen, mutta musta siitä ei ole silloin mitään hyötyä - pitäisikö sitä siis laittaa enemmän?
   
  Nyrkit on vähän väliä suussa täälläkin, yrittää saada välillä molempia samanaikaisesti. Tutti kelpaa myös joskus. Odottelen naurua jo kovasti, hymyjä on vasta toistaiseksi saatu!
   
  Hupsista, mä olen ollut kyllä tosi laiska naaman ja käsien pesussa! On niin hankalaa kun vettä ei ole hoitopöydän vieressä, mutta eihän se ole mikään kunnon syy... Mutta kauniilta on iho koko ajan näyttänyt, vaikka olen ehkä kerran viikossa vain pyyhkinyt lapuilla. Ehkä mun pitäisi kokeilla tuota suoraan kraanan alla pesua. Silmät pitäisi kai pestä keitetyllä vedellä, mikä on tuntunut ihan ylivoimaiselta laiskalle äidille ja ehkä vähän liioittelulta. Oletteko pesseet koko naaman vain ihan tavallisella vedellä?
   
  Miten te muuten putsaatte korvalehtiä? Olen itse ottanut töhniä välillä pois rasvatulla pumpulipuikolla, mutta pelkään että vahingoitan ohuenohutta ihoa, joten en ole sitä kovin usein uskaltanut tehdä. Vaikut oon tietysti ottanut korvakäytävän suulta varovasti pois.
   
  Tämän hetken huolenaiheena on edelleen tuhiseva nenä. Meillä tuli molemmilla vähän tukkoisuutta nenään kun ilmat kylmeni. Se ärsyttää tyttöä selvästi, ja minä taas pohdin kuinka kovasti uskallan nenää putsata friidalla ja pumpulipuikoilla, etten vaan ärsyttäisi liikaa limakalvoja ja kasvata ongelmaa..
   
 20. Tuuli Aloittelija

  Sonja09 en tiedä millaista rasvaa olet käyttänyt; mutta mun mielestä ceridal on hyvä. Sen käyttöä mulle suositteli kerran korva-nenä-kurkku-tautien lääkäri, sitä saa suihkutella vaikka nenäänsä (allergikoiden juttuja...), kun ei sisällä mitään ylimääräisiä aineita. Sopii siis erinomaisesti lapsillekin ja ei tarvi erikseen monia aineita kun se käy koko vartalollekin.

Jaa tämä sivu