Kesä tulee! Onko kuivaksi opettelijoita?

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Yölento, 30 huhti 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Enni Naimisissa foorumin kanssa

  Meilläkin loppui se pissan liruttelu housuun, vissiin oli joku vaihe taas. Eikä oo taas tarvinnut kysyä kertaakaan onko hätä tai käydäänkö kokeilemassa.

  Siitä innostuneena minäkin katselin harkkahousuja. Kovin oli hinnakkaita tälleen kht-eläjälle. Kuitenkin ainakin 3-4 pitäis olla. Torista ei löytyny myöskään sillon kun yks setti. Silläkin oli hintaa 35 e/3 housua. Meille siis pitäis olla jonkinlainen säädettävä vyötärö, kun muuten ei pysy päällä. Ja just mahdollisimman pikkarimaiset, ettei luule vaipaksi ja lorottele tyytyväisenä sinne tahallaan.
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Katjusha Addikti

  Enni, Torista ei tosiaan löydy nyt mitään tähän.
  Sepä se on, kun pitäis olla housumainen, mutta ikävähkö märkänä :wink
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 3. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

 4. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  https://www.mollavauva.fi/kuivaksiopettelu

  Täällä oli myös minusta aika edullisesti, 9,90e. Näistä minulla ei ole kokemusta, mutta näyttää pätevältä. Myymälä on Espoossa, avoinna sopimuksen mukaan.
 5. dimou Tuttu foorumilla

  Voihan potta :wtf:

  Nyt on ollut niin kylmä, etten ole kehdannut pistää pihalle ilman vaatteita. Ollaan siis nakuiltu sisällä. Lapsi ei selvästi tykkää pissata lattialle, pisimmillään olen pitänyt ilman vaippaa yli kolme tuntia, mutta silti mitään ei tule. Pissa tulee yleensä silloin kun alkaa riehuleikit. Ilmeisesti siis unohtaa siinä vaiheessa pidättää. Potalle ei silti suostu, ei millään ilveellä. Pöntönsupistajankin ostin, siinä on kerran tai pari käynyt, kolme sekuntia kerrallaan.

  Mietin, taas kerran, että onko tässä mitään järkeä. Ollaan siis yritetty tätä kuivaksi opettelua moneen, moneen kertaan mutta aina olen jättänyt kesken. Eihän siitä pidättämisestä rikki mene, mutta ei siinä minusta oikein mitään mieltäkään ole, että pakotan toista johonkin mistä ei tykkää, oli se sitten potta tai alleen laskeminen. Ja kun ei voi edes kysyä että mikä siinä potassa on niin kamalaa :sorry:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 6. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Lapsi siis osaa pidättää! Sekin on hyvä taito! Joillakin on innostanut pissaamaan pönttöön, kun sinne on laitettu pingispallo niin, että pallo pyörii kun pissii päälle ja potassa pottatarra pohjalla, kuva tulee esille kun sen päälle pissaa. Tai jotain eksoottisempaa hiekkakuvioiden pissaamista tai kukkien kastelua, joka tosin on helpompi ulkona, mutta myös sisällä mahdollista.
 7. Taikapilvi Rakastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Meillä on menny tämä kuivaksi opettelu paremmin ku osasin edes haaveilla ja uskaltaa jo julistaa, että neiti 3v on vihdoin vaipaton! :hello2Jätettiin myös yövaipat pois joskus kesäkuussa ja kastelee sängyn noin kerran kahdessa viikossa, ei ollenkaan paha! Vaippaa ei olla laitettu nyt useampaan viikkoon ja ihan hyvin mennyt, välillä vaan melkosta ettimistä vessan/potan kanssa ku on jossain menossa :D Kakkaamista jännittää edelleen, mutta senkin kanssa koko ajan parempaan päin.
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. dimou Tuttu foorumilla

  Mä noita pottatarroja pohdin jo aikaisemmin, mutta uskon että niissä on se vika että pitäisi ensin saada lapsi pissaamaan sinne pottaan ja näkemään mitä tapahtuu. En tiedä ymmärtääkö, jos vain sanon että pissaa ja katso, tulee kuva.

  Mies jää ensi viikosta lomalle, täytyy pohtia jos saa sitten näyttää miehistä esimerkkiä että miten pissataan seisaaltaan ja ohjaillaan pissasuihkua :D Jos olisi kivempi siten kuin istua potalla.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Katjusha Addikti

  Meille tuli eilen ensimmäinen ilmoitus, ettei laita yövaippaa, koska on iso tyttö. Yö vdettiin siis pikkareilla onnistuneesti. Tultiin mökiltä eilen kotiin, uskalsin siis tähän lähteä (sotkut helppo siivota). Yöt on olleet pitkälti kuivia useamman kuukauden. Joskus on jäänyt huoneeseensa aamusta leikkimään, ja pissannut aamupissat siinä sit vaippaan.
  Loman alkupuoli oli kyllä stressaava, kun 10-15 min välein oli kyseltävä ja muistuteltava - eli vähän sellaista kellokortin kanssa menoa... Potta oli automatkoilla mukana. Mökillä tuli joku vahinko, kun shortsit riisui, eikä heti kipaissut potalle. Jotenkin se housujen laskeminen sopivaan kohtaan johti pissan tuloon. Ei ihan vielä hoksaa hätäänsä joka käänteessä, ja saattaa tippa housuun lirahtaa kerran päivässä. Näillä tiedoin lähdetään vaipattomasti hoitoon 1.8. Hyvin se menee päiväkodissa, kun siellä ennen lomia on ollut pitkälti kuiva vaippa päivisin.
  tyttö 2 v. 8 kk
  • Tykkää Tykkää x 3
 10. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Katjusha, hienoa! Onnistuitte, vaikka aluksi epäilit, miten käy, kun mies ei ole täysillä mukana.
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. dimou Tuttu foorumilla

  Mun on nyt pakko tulla tänne hehkuttamaan, etten vahingossakaan laita facebookiin tai jotain ( :hilarious: ) että meillä tuli tänään pissa pottaan! Ensimmäistä kertaa tänä kesänä! Pari tippaa ehti tulla lattialle, sitten poika hoksas että hetkinen. Sain hänet istumaan potalle ja sinne teki loput. Josko se tästä lähtis.

  :dance011:cool05
  • Voittaja Voittaja x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Dimou, hyvä alku! Siitä se lähtee! Kesääkin on vielä jäljellä.
 13. dimou Tuttu foorumilla

  Hah, menin hihkumaan liian aikaisin. Myöhemmin illalla tuli pissa JA kakka lattialle... noh, takapakit vissiin kuuluu asiaan. Tänään uusi yritys.

  Poika palaa hoitoon ensi viikolla. Käy tosin vain kolmesti viikossa, että sinänsä ehditään harjoitella hyvin vielä kotonakin, mutta saa nähdä miten tuo sitten vaikuttaa. On käynyt siis jo vuoden ajan hoidossa, siellä on kerran tullut pottaan pissa, eli ainakaan mikään peer pressure ei tunnu tähän tyyppiin toimivan :dontknow
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 14. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Takapakki kuuluu asiaan. Ei haittaa.
 15. Chandelier Tuttu foorumilla Huhtimammat 2018

  Meillä poika 1,4v ja potta on ollut jo hyvän aikaa "näkösällä" tossa keittiön nurkassa.
  Aloitettiin ihan vaan istuttamalla, katteltiin hetki kuvakirjoja, nostettiin vaippa ylös ja jatkettiin omia juttuja.
  Eilen tuli eka pissa pottaan! Poika siis menee kyllä itse pottaa kohti ja kampeaa itsensä sinne istumaan vaatteet päällä. Sit pitää vaan ehtiä nykäsee housut ja vaippa alas.
  Kakan osaa kyllä ilmoittaa mutta vasta silloin kun on jo tullut vaippaan.
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. dimou Tuttu foorumilla

  Kesä oli ja meni, mutta mä nyt halusin tulla jakamaan vähän tilannepäivitystä. Meidän kuivaksiopettelu kun ei muutenkaan ole ollut mitään erityisen nopeaa, ensimmäisen kerran lasta alettiin pitää potalla 8-9 kk ikäisenä ja nyt 3v1kk ikäisenä on edelleen kokoaikaisesti vaipoissa...

  Mutta edistystä on tapahtunut! Meillä ollaan nyt vähän sellaisia viikonloppupottailijoita. Lapsi suostuu syömisen jälkeen menemään potalle ja sinne myös asiansa tekee. Lisäksi noin kerran päivässä menee itse omasta aloitteestaan potalle. Jostain syystä housut jalassa, vaikka osaisi ne riisuakin. Sitten kun äiti tai isi on laskenut housut, tekee pissat.

  Tämä siis tosiaan onnistuu kuitenkin vain viikonloppuisin. Arkipäivinä ei mene potalle kirveelläkään. Tiedä tuleeko sitten hoidossa jo kiintiö täyteen vai mikä mättää. Mutta sen verran säännöllistä toimintaa tämä on nyt kuitenkin ollut, ettei enää voi puhua vain sattumasta, vaan lapsi on oikeasti hoksannut pottailusta jotain :cool05

  Josko sitten jo ens kesänä oltaisiin ilman vaippaa :grin
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Hienoa että on tapahtunut selvää edistystä. :) Lapset on niin yksilöitä tässäkin.

  Olisi kiva kuulla mikä muiden tämän kesäprojetkin ottaneiden tilanne on nyt syksyllä. :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 18. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

 19. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Näin kirjoitin toukokuussa. Touko-heinäkuussa ei oikein mitään muutosta asiassa tapahtunut. Pissa tuli juuri siihen missä lapsi sattui olemaan hädän iskiessä eikä häntä oikein potalla saanut pysymään. Mutta sitten joskus elo-syyskuussa hän innostuikin käymään supistajan kanssa vessanpytyllä, ja yllättäen homma alkoikin toimia todella hyvin. Lapsi juoksi itsenäisesti vessaan ja suurin osa pissoista tuli pyttyyn. Tätä jatkui muutaman viikon.

  Nyt sitten on tullut vähän takapakkia, mutta pääasiassa pissa tulee kyllä edelleen pyttyyn. Välillä tulee vahinkoja tai "vahinkoja", kun lapsi ei suostu menemään vessaan jos hätä ei ole hirveä, ja sitten pissa tulee helposti housuun. Luulen että juuri tämä oma tahto ja itsepäisyys ovat syynä siihen, että takapakkia on tullut - kun uutuudenviehätys touhusta on kadonnut eikä vessaan meno innosta, pissaa pantataan ja sitten se onkin helposti housussa.

  Selkeästi lapsella nyt kuitenkin on selvä käsitys asiasta ja hän osaa siellä vessassa käydä (hän hoitaa vessa-asiat hyvinkin omatoimisesti). Eli todella suuri muutos on tapahtunut toukokuusta. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Katjusha Addikti

  Täällä on mennyt mukavasti kesän jälkeen. 1-2 krt pissannut sänkyyn, mutta herää yleensä hätäänsä tai ei tule tarvetta öisin. Meillä on tytön huoneessa yks potta ja yövalo päällä. Päivisin harvoin sattuu vahinkoja, parhaimmillaan ei kertaakaan viikon aikana. Nyt on tavoitteena opetella pidättämään aina vaan paremmin, sillä neljän viikon päästä pitäisi pärjätä lomamatkalla (6 h lennot) ja hotelliympäristössä. Ei oo niinku kainalossa sitä pottaa aina käsillä.

  Omatoimisuuden aste, että saatan nähdä lapseni ensi kerran niin, että on käynyt itsenäisesti potalla, pyyhkinyt ja sitten vaihtanut päivävaatteet päälle.
  Tyttö 2 v 11 kk
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu