Kantoliinat ja -reput

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2016' aloitti isla80, 20 huhti 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Kaneli82 Rakastunut foorumiin Toukokuun äidit 2019 Lokamammat 2016

  Kirpparilla tuli vastaan kudottu liina alle kympillä joten ostin sen. Se on nyt pesty (oli ällöttävän likainen) ja ajattelin vielä värjätä sen kun on mielestäni ruman sininen. Sit voikin aloittaa harjotukset. Oisko mäyräkoira hyvä harjoituskappale? :D
  • Hauska Hauska x 5
  • Tykkää Tykkää x 2
 2. Beisla Naimisissa foorumin kanssa Maalisäidit 2020 Lokamammat 2016

  Kaneli haha, mä leikilläni mietin harjoittelua meijän kissalla, mutta totesin etten edes huvikseni halua nättiin liinaan kynnenreikiä. :grin Ota sen koiran ruokasäkki, jos on sopivan kokoinen.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Kaneli82 Rakastunut foorumiin Toukokuun äidit 2019 Lokamammat 2016

  Beisla, voi olla joo parempi jättää koirakin rauhaan. Saa vielä traumat tosta liinasta. :)
 4. yllätys15 & 16 Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Lokamammat 2016

  Joku iso pehmolelu kans on hyvä, mut siin ei tule sitä painoa sillai. Mää en mein kissaa laittanu liinaan, mut puin sille esikoisen odotus aikana ne ihan pienet vaateet päälle ennen pesua. Mies kysy et oonko ihan tärähtänyt..
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Hauska Hauska x 2
 5. Kyfi1273830 Tuttu foorumilla

  Meillä kannettiin perunapussia -jostain kumman syystä ei kuitenkaan julkisesti :wink
  • Hauska Hauska x 4
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Annmarie Tuttu foorumilla

 7. Thelma82 Rakastunut foorumiin Lokamammat 2016 Toukomammat 2018

 8. Annmarie Tuttu foorumilla

  Mä tilasin 13metriä puuvilla kangasta.
  Ompelen itse. Tulee paljon halvemmaksi, kuin nuo mitä netistä löysin. (120-180€)
  Tuosta kankaasta tulee kyllä 5 liinaa mutta ajattelin värjätä liinat erilaisilla kasviväreillä ja antaa ainakin pari lahjaksi.
 9. Annin_eka Rakastunut foorumiin Lokamammat 2016

  (Kissan)kantoreppu tänään kotiutettu :)[IMG]
  • Tykkää Tykkää x 10
  • Hauska Hauska x 6
 10. Tema Rakastunut foorumiin Lokamammat 2016

  Nosto.
 11. Annin_eka Rakastunut foorumiin Lokamammat 2016

  Kysymys tuosta kantorepusta (manduca).pitäisikö sen olla lantiolla siinä kapeammassa kohdassa vai sitten alempana siinä leveässä kohdassa? Yrittänyt youtubesta niitä videoita katella, mutta ei oikein auennut :)
 12. yllätys15 & 16 Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Lokamammat 2016

  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Viikinki Tuttu foorumilla Lokamammat 2016

  Hei voisko joku manducan ja 58cm--> pitkän vauvan omaava laittaa kuvan miten teillä on vauvan jalat manducassa? En ymmärrä miten niiden pitäis mahtua/mennä tonne repun sisään vai saavatko jo 2kk ikäisellä tulla ulos sivuista? En tahdo saada tyttöä mitenkään fiksusti siihen vaan jalat tuntuu menevän sen vyön alle pakostakin vaikka kuinka laitan vauvaa sammakko ja m-asentoon niin tila ei vaan tunnu tälle meidän pitkäkoivelle siltikään riittävän. Neuvola vasta ens ma mutta arvioisin et vauva on nyt 5500g--> ja pitkä 59cm -->.
 14. Hilpi Peruskäyttäjä

  Mulla myös ongemia tuon Manducan kanssa, en vaan tajua :D
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 15. Annin_eka Rakastunut foorumiin Lokamammat 2016

  Mulla ihan sama ongelma meidän tytön kanssa, viikko sitten oli 58 cm neuvolassa. Jalat menee sen vyön alle ja kun on vielä siinä vauva-lisäosassa (se kangasvaippa siellä sisällä), niin en mitenkään saa niitä jalkoja tulemaan myöskään sieltä sivusta ulos :sad001 Koskakohan sen vauvatuen voi jättää laittamatta?
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 16. yllätys15 & 16 Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Lokamammat 2016

  Siinä vauvatuessa on painorajat/-suositukset milloin sitä pitää käyttää, esim tulassa sitä suositellaan käytettäväksi 6-7kg saakka. Manducasta löysin netistä käyttöohjeet ja siellä oli et vauvatukea suositellaan käytettäväksi kans sinne 6-7kg tietämille. Jos vauvalla on lonkat jo auenneet niin jalat saavat tulla ulos repusta, eli jalkojen ei tarvitse olla sykkyrällä omaa mahaa vasten.

  Lonkat aukeavat noin 2-5vkon iässä ja lonkkien aukeamisen voi tarkistaa esim laittamalla vauvan hoitoalustalle. Jos lonkat eivät ole auenneet vauva pitää jalkojaan pienessä kulmassa ja kippurassa maahansa vasten etupuolella, kun taas vauva jonka lonkat ovat auki selällään ollessa pitää jalkojaan suuremmassa kulmassa sivuille. https://www.ipanainen.fi/kantaminen/vastasyntyneen-kantaminen/
  • Tykkää Tykkää x 2
 17. yllätys15 & 16 Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Lokamammat 2016

  Ja vauvatukea kannattaa käyttää niin pitkään kunnes vauva osaa jo kannatella omaa kehoaan tuettuna. Eli suunnilleen siinä 3-4kk iässä vauvatuki alkaa olemaan pikkuhiljaa nafti ja ns turha.
 18. Christalli Ihastunut foorumiin Lokamammat 2016

  Nyt mietityttää kantoliina-asiat.
  Ollaan keväällä lähdössä reissuun ulkomaille ja sinne haluaisin mukaan jonkinlaisen kantovälineen. Kertokaahan omia kokemuksia!
  Rengasliina on ollut meillä testauksessa, mutta tuntuu että vauva ei siinä oikein viihdy. Heti jos pysähdyn hetkeksi tai istun alas, alkaa hän venkoilla itseään suoraan ja valuu siksi alaspäin. Ei halua istua sammakkoasennossa kuin vain silloin jos on nukahtamaisillaan. Voikohan siinä olla muussa asennossa? Tykkään sen helppoudesta muuten, siis esim pukemisen suhteen ja kuvittelisin myös ettei se ole niin kuuma kuin trikooliina.
  Trikooliinaa ollaan testattu kerran. Silloin vauva viihtyi siinä ja tykkäsin kun ei tarvinnut toisella kädellä olla varmistamassa ettei hän tipahda. Voi olla että nyt kun hän on jo isompi ja ympäristö kiinnostaa enemmän, niin ärsyyntyisi tässäkin jos ei maisemat vaihdu tarpeeksi. Mut trikooliina ei siis oo kaiketi isommalle vauvalle enää kovin näppärä, eli sen käyttöikä saattaisi tulla loppuunsa aika nopeestikin, tällä hetkellä bebe kun painaa reilu 5 kg.
  Kantoreppu olis varmasti kans hyvä ja pitkäikäinen, mutta koen senkin hankalaksi liinoihin nähden. Se vie ensinnäkin enemmän tilaa ja tuntuu muutenkin massiivisemmalta. (Matkan lisäksi haluaisin kantovälineen myös kotona käytettäväksi jotta saa kädet vapaaksi). Mietityttää myös tuhannet eri säädöt remmeissä, mitä jos reppua kantaa vuorotellen minä ja mieheni. Myös lantion ympärille tuleva vyö ahdistaa, jos välillä istuu ja välillä kävelee niin pitääkö olla säätämässä sitä ettei purista istuessa? Vaikka toisaalta se varmasti auttaa kantamisessa kuitenkin kun osa painosta menee lantiolle.
  Rengasliinassa kuulemma voi ihan parivuotiastakin vielä kantaa, mutta voin vain kuvitella miten kivalta se tuntuu vain yhden hartian taakkana... Hmm, hankalaa!
 19. yllätys15 & 16 Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Lokamammat 2016

  Christalli liinoissa ei ole muita asentoja kuin pystyasento, tai no kehtoasento on mahdollinen mutta sitä ei suositella kun siinä vauvan hengitystiet menevät herkästi tukkoon. Liinoissa kannattaa kokeilla eri sidontoja, sillä kaikki vauvat eivät viihdy jos liinojen päät menevät jalkataipeiden alta tms. Trikooliina on ns pikkuvauvaliina ja jos omia hartioita haluaa säästää niin suunnilleen siinä 6-7kg kohdilla kannattaa vaihtaa kudottuun, plus trikooliina on myöskin kuuma jos lämpöön olette lähdössä.

  Reppu ei ole hankala, siihen pitää tutustua samoin kuin liinaan. Lapsen saa reppuun nopeammin(ja helpommin) kuin liinaan. Reppu ei vie liinaa enempää tilaa, se menee myös pieneen tilaan. Repun säädöt on yksinkertaiset ja helposti säädettävissä eri kantajille, remmiä löysennetään/tiukennetaan. Ensinnäkin se lantiovyö ei tule lantion päälle vaan lantion ylle ja itse en ole kokenut repun kanssa istumista ahdistavana, joskus olen löysännyt istuessa lantion vyötä ja kiristänyt ennen kuin olen noussut. Reppuja on niin monenlaisia, esim tulassa ja manducassa tarttee säätää hieman olkaimia jne mutta ovat silti nopeita kantovälineitä.

  Yksi vaihtoehto on neliöliina(esim mei tai, podeagi) ovat kantoreppu ja kantoliina yhdessä. Se on yhtä pieni kuin reppu, mutta sidotaan kuin liina. Siinä ei siis tarvitse tehdä erillisiä säätöjä ja sillä voi molemmat kantaa. Siinä vaan on se että sillä kantaminen vaatii harjoitusta(kuten muillakin kantovälineillä) ja sidontoja kannattaa harjoitella.

  Myös repussa voi kantaa pidemmälle kuin vauva - ajan. Jotkut taapero reput kestää parhaimmillaan sinne 6v saakka, jos äiti jaksaa kantaa. Myös liinoilla, oli täyspitkä tai rengas, voi kantaa pitkälle. Liinoissa vaan pitää ostaa vauvan kasvaessa tukevampi liina(isompi neliöpaino), jotta lapsi saa tukea ja omat olkapäät/selkä säästyy.

  Repulla ja liinoilla(rengasliinalla lonkalla) voi kantaa selässä lasta, mutta suositus on ettei alle 6kk ikäistä laitettaisi selkään jollei ole kokemusta kantamisesta(on aloittelija). Lapsi voi viihtyä paremmin selässä tietyssä vaiheessa(esim 4kk hulinoissa), kun näkee ympärilleen paremmin mutta saa painettua tuttua hahmoa vasten kasvonsa ja mennä "piiloon".

  Kannattaa miettiä, jos liinaan päädyt, liinan materiaalia ja ottaa huomioon lapsen paino. Jos olette lähdössä lämpimään sinne ei kannata valita villaliinaa, kun taas esim hamppuliina voi olla sopiva.
 20. Christalli Ihastunut foorumiin Lokamammat 2016

  Kiitos yllätys! Nimenomaan lämpimään ollaan lähdössä, kun vauva on noin 4kk (apua, onks sillon just joku hulina!! :D ) Kokeilin myös reppuja ja niissä vauva kyllä viihtyi paremmin kuin siinä rengasliinassa jota testasin viimeisenä mutta en tiiä johtuiko siitä että väsyi mokomaan testailuun vai oliko oikeesti parempi vain istua niissä. Kudottua liinaa en oo kokeillu vielä, se vois olla yks hyvä vaihtoehto kanssa. Kovasti tuo pikkuinen olis menossa, paikallaan ei jaksa kauaa olla sylissä ilman liinaakaan.

Jaa tämä sivu