Imettäminen

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti Hepsuli, 19 syys 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Hannah Peruskäyttäjä

  Meilläkin syödään öisin ehkä 3-5 kertaa...ja illalla on saatava unitissi tai tulee suoraa huutoa. En nyt jaksa alkaa kouluttamaan sen kummemmin. Tänään mentiin nukkumaan vasta tunti sitten...ja äiti valvoo vielä. Ei hyvä. Tosin nautin siitä että mun unikeko-vauveli herää joskus vasta klo 9.30.
 2. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Meilläkin on vielä unitissi käytössä. Se tosin pitäis illalla saaha pois käytöstä (joskus tulevaisuudessa). Kun tyttö ei meinaa illalla sitten röyhtäistä sitten millään ja se aiheuttaa sit sen et joskus 3-4h päästä nukkumaan menosta tulee kimakkaa kitinää. Ja esim. Viime yönä käänsin typyn nukkuu mahalleen, piereskeli paljon, haki hyvän asennon ja simahti uudelleen kun vähän peppua silitteli ja taputteli. Mut nää yöt on kyl aika erilaisia vielä tän ikäisillä rintamaito vauvoilla.
 3. Ameeba Addikti Lokakuunmammat 2015 Toukokuunmammat 2014 Huhtikuunmammat 2014

  Ei meilläkään oo röyhtäissyt kunnolla aikoihin, joten täytyy myöntää etten edes röyhtäytä (kun ei vaivaa lasta mitenkään). Mä ajattelin yötissittää vielä kun kertoja tosiaan vain yksi ja pitkään mentiin ihan ilman syöttöjä ollenkaan kun oon suotu hyvin nukkuvalla lapsella. Esikoisesta muistaakseni 10 kk kohdalla lopetin pikkuhiljaa yötissittelyn, oli aika kovin siinä kiinni.
 4. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Meillä jäi röyhtäisyt pois jo kuukausia sitten, vaikka pikkuvauvana tekikin sitä tehokkaasti. Olisko jotain pientä refluksivaivaa, jos makuulla tulee huono olo.
 5. perho Peruskäyttäjä Joulumammat 2018

  Monta imetyskertaa teille tulee vuorokaudessa? Meillä poika on vähentänyt rinnalla käyntiä ja syö vaan n. 4 kertaa vuorokaudessa. Aamuyöstä, aamulla, aamupäivällä ja illalla. Joskus syö myös iltapäivällä, mutta voi hyvinkin olla 11-19 välisen ajan kokonaan syömättä rintaa vaikka useamman kerran koitankin tarjota. Jostain luin, että 4 tehokasta imetyskertaa riittää, mutta itsestä tuntuu kovin vähäiseltä. Pissavaippoja kuitenkin tulee hyvin.
  • Tykkää Tykkää x 2
 6. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Oispa mullakin noin. Edelleen 3-4 kertaa päivällä ja yöllä 2- infinity. Heh no nyt kun hampaat vaan vaivaa niin jään tutiksi.
 7. perho Peruskäyttäjä Joulumammat 2018

  Meillä kans yöimetykset villiinty täysin tossa puolen vuoden iässä. Itsellä alkoi univelka olla niin suuri, että aloitettiin vähentämään yöimetyksiä pikkuhiljaa, kun ei selkeästi nälkäänsä enää tarvinnut. Puolen vuoden täysimetyksen jälkeen aloitettiin aika nopeasti kiinteet viisi kertaa päivässä.

  Tää imetys on muuten aika jännä, miten paljon herättää itsessä tunteita. Raskausaikana ja vielä lapsen synnyttyäkin ensimmäisten viikkojen aikana, ei ollut niin merkitystä saako lapsi ruokansa pullosta vai rinnasta. Vauva kuitenkin vahvistui nopeasti ja jaksoikin pian imeä kaiken tarvitsemansa rinnasta. Sitten imetyksestä tulikin tosi tärkeä juttu. Tossa puolen vuoden kohdalla, kun ei meinannut saada itse nukuttua ollenkaan, välillä salaa toivoi imetyksen jo loppuvan. Nyt,kun imetyskertoja on enää vähän, tuleekin haikea olo, että joko se kohta loppuu. Miksei sitä vaan voi olla tyytyväinen kulloiseenkin tilanteeseen :D
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Mä oon ollut nyt noin 3 viikkoa imettämättä, ja ihme haikeus iski vaikka olin koko imetysajan sitä mieltä että sais jo loppua kun rasittaa. Ja sit kun alkoi olla lopun merkit ilmassa, tuli sellainen "no eikö vielä kerran edes...". Huoh. Ja muhkeita tissejä on ikävä. :D
  • Hauska Hauska x 1
 9. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Mä oon nyt yrittänyt vähän lisätä päivään tissiä.. Tällainen oma koe. Viime yö meni vähän paremmin ja nukkui kolme tuntia ennen kun heräsi ensimmäisen kerran.
  Tänäänkin aamupalan jälkeen sai kaksi kertaa rintaa ennenkuin laitoin nukkumaan.
 10. Ameeba Addikti Lokakuunmammat 2015 Toukokuunmammat 2014 Huhtikuunmammat 2014

  Mä imetän vaikka kuinka monta kertaa päivässä. Kerran yöllä. Iltaa kohden oikein tiivistyy koko homma. Tosin kiinteät ovat vasta alkaneet neljä viikkoa sitten. Kuukauden päästä olisi Iron Maidenin keikka. Mitenköhän saisin tuon pienen lisäämään kiinteitä riittävästi ja juomaan pullosta... Hämeenlinnaan kun en viitsisi lapsenvahtia ottaa muutaman tunnin takia pienten kanssa.
 11. perho Peruskäyttäjä Joulumammat 2018

  Meillä alkoi pullolakko 4kk iässä. Kokeiltiin kaikenlaisia tuttipäitä, mutta mikään ei kelvannut. Silikonipäisestä nokkamukista alkoi sitten juoda 6kk iässä. Siinä on siis sellainen littana pää, joka ei muistuta yhtään tuttipullon päätä. Ootko sellasta kokeillu tai muita nokkamukeja?
 12. Ameeba Addikti Lokakuunmammat 2015 Toukokuunmammat 2014 Huhtikuunmammat 2014

  En oo koittanut kun oon vaan lähinnä imettänyt ja harvoin pullosta koittanut. Mut tuollainen nokkamuki taitaa löytyäkin ennestään, koitan sitä. Kiitos! :)
 13. Jaloppi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä pullostakieltäytyjä vetää nykyään nokkiksesta ihan kuin vanha tekijä. Tuttipullopääei edelleenkään toimi kunnolla, ei oo oikein tajunnut hommaa ja en enää edes oo tuttipullopäällä tarjonnut kun ei tajuu niin ei tajuu. Nokkiksista kelpaa kovat ja pehmeet, kapeet ja leveät.
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. unipupu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä tuli 2-3 kk:n iässä taukoa tuttipullosta ja sitten se ei enää kelvannutkaan. 5 kk:n kohdilla testattiin nokkamukia ja sillä onnistui. Vettä on myös juonut pillimukista.
 15. Tuffe Aloittelija

  Meillä ei tyttö koskaan huolinut tuttipulloa. Reilu 4kk iässä aloitettiin harjoittelemaan nokkamukilla. Nykyään sillä juominen onnistuu tytöltä itseltään tosi hienosti, joskus myös tarjoan mukista hörppyyttämällä vettä tai velliä.
  • Tykkää Tykkää x 2
 16. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Täälläkään ei pullo oo kelvannu, nyt juo vettä ruokailessa ikean kovasta nokkamukista itse. Ja tuo muki kelpas jo sillon ekalla kokeilukerralla.
 17. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Te jotka vielä imetätte..kysymys teille. Tuntuu että kuumalla ilmalla, nytkin +27, rinnoissa tuntuu maidon nousu ihan tuosta lämmöstä tai kun vaan juon vettä. Onko muilla samoja huomioita?

  Meillä juodaan nykyään pillimukista vettä. Maito nokkiksesta jos on tarvis. Välillä myös tuttipullo kelpaa.
 18. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Runsas veden juonti mulla ainakin tuntuu nostattavan maitoa. Ihan jees kyllä, koska melko luppakorvilta tuntuneetkin jo pitkään :D
  • Tykkää Tykkää x 2
 19. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Asiasta kukkaruukkuun. Mä en oo aikasemmin saanu lihas kramppeja juuri minnekään, mutta nyt tässä parin viime kuukauden aikana oon kyllä saanu kramppiin melkeen minkä tahansa lihaksen ja milloin vain. Välillä oon ottanu magnesiumia lisäks, sillon ku oon muistanu ja Kait se on vähän helpottanu oloa. Tänään neuvolassa asiaa en osannu oikein puheeks ottaa, mut terkkari tuumas et sähän taijat imettää vielä? Nytten kun on ollu näin lämmintä, ni nää vauvathan tunnetusti ottaa rintamaidon kautta äidistä sen kaiken mahdollisen, myös suoloja. Sitten vasta mulle oikeesti taas sytty lamppu pään päälle:D Eli täst edes lisään omiin ruokiini hiukan suoloja, neidin vaatimuksesta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. p1kkumuru Aloittelija

  Täälä alkaa koko maidon juominen oleen tosi vaikeeta. Ei meinaa kelpaa tissi eikä mikään pullo. Ei todellakaan täyty se neuvolan ohje 6-8dl päivässä. Kai sitä täytyy alkaa keittään puuro korvikkeesta ja lisätä ruokiin muutenkin maitoo. Huoh. Vettä suostuu sentään päivän aikana juomaan pillimukista. Onko kellään samaa ongelmaa? Hyviä neuvoja?

Jaa tämä sivu