Ilokaasu

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Bella Swan, 26 elo 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Millaisia mielikuvia tai kokemuksia teillä on ilokaasusta? Entä kokeiliko mies?
 2. Pingviiniemo Addikti

  Minulle annettiin sitä kivuliaan kohdun painelun ajaksi, kun synnytyksen jälkeen tuli komplikaatioita.
  Kyllä se terävimmän kivun vei pois ja tuli suurinpiirtein hyperventiloitua sitä keuhkoihin, niin ottivat pois. :rolleyes:
 3. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Kaksi synnytystä mennyt ilokaasulla ja toimii minulla todella hyvin. Menen ihan hirveän sekaisin siitä, kätilöt vielä osastolla ollessa kävivät kuittailemassa pöllyjäni.. :hilarious: Mutta eipä kivut ainakaan haitanneet! Miehen annoin kokeilla myös, mutta ei hän juurikaan innostunut..

  Lapselle on tehty myös useita toimenpiteitä ilokaasun avulla ja on toiminut myös hänellä hyvin. Hyvä niin, on säästytty turhilta nukutuksilta näin.
 4. move88 Rakastunut foorumiin Helmimammat 2018

  minäkin käytin ilokaasua reippaasti synnytyksessä, auttoi pitkään tosi hyvin supistuskipuihin. mieskin kokeili mutta ei ehkä ihan päässyt sisälle siihen hommaan. itsestä tuntui ihan siltä kun olis ollu iloisesti humalassa :whacky011
 5. Foreverfever Rakastunut foorumiin Maaliskuiset 2021

  Ekassa auttoi keskittymään hengittämään tunnin ajan kun laittoivat epiduraalia. En huomannut kyllä kipua lievittävää vaikutusta.
  Tokassa ehdin vain kerran hengittää kaasua kun olikin jo koko synnytys ohi, eli en huomannut mitään vaikutusta.
  Kolmannesta taas auttoi hengitykseen, ja mukavampi ponnistaessa huutaa maskiin niin vähän vaimenee mölyt :grin enemmän omaan päähän auttaa ajatus kivunlievityksestä, kuin oikeasti kipuun. En ole mennyt mitenkään sekaisin tms. Mieskään ei tuntenut mitään kolmannesta kun silloin kokeili, olenkin alkanut epäilemään onko sieltä edes koskaan tullut mitään :shifty:
  Last edited: 27 elo 2020
 6. Mamiliksi Rakastunut foorumiin Helmiäidit 2020 Toukokuiset 2021

  Täälläkin vähän samantyyppinen kokemus kuin teillä! :happy: Esikoisen synnytin ilokaasupöhnässä. Muutakaan ei siinä vaiheessa enää kerennyt saamaan, joten tartuin viimeiseen oljenkorteen tosissani :joyful: Ja oikeastaan hyvä niin, koska viimeiseen asti tahdoin välttää selkäpuudutteet. Eikä ollut miehellä maskille asiaa, asiat etenivät niin nopeasti lopussa :hilarious:

  Ihme kyllä toimintakykyni säilyi, vaikka lopussa maski oli naamalla tauotta. Hoitaja oli ilmeisesti jo huolissaan siitä onko minusta ponnistamaan ja kuuntelemaan ohjeita. En kyllä välittänyt siitä, koska kestosupistukset olivat päällä. Tuntoaisti ja kaikki muutkin aistit taisivat hämärtyä. Rehellisesti sanottuna en tuntenut juuri kipuakaan, koska olin ihan muissa maailmoissa varsinkin ponnistusvaiheessa. Tunsin kyllä repeämisen, mutta se oli aika yhdentekevää siinä ja ajatus siirtyi muualle. Tajusin käskyt vain kun mies toisti ne korvaani, muutoin en noteerannut puhuiko joku jotain vai ei tai mitä edes tapahtui ympärillä.

  En tajunnut ajankulua synnytyksen jälkeenkään. Pari-kolme tuntia tavallaan katosi siinä jostain syystä, voiko edes johtua ilokaasusta? :grin Voin kyllä sanoa, että oli hyvä juttu tuo ilokaasu kaikin puolin. Toinen mistä tykkäsin ylipaljon, oli kipupiikki :playful: Sen sain yhtenä iltana käynnistyksen kestäessä.
  Last edited: 27 elo 2020
 7. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Ekassa synnytyksessä rupesin vain oksentamaan jo parin hönkäyksen jälkeen. Oksentelin synnytyksen aikana muutenkin, niin en ole varma johtuiko ilokaasusta vaiko vain siitä, että ylipäätään oksetti.

  Toisessa synnytyksessä halusin kokeilla uudelleen ja toimikin loistavasti. Vei selvästi supistuksilta kipeintä terää pois. En kuitenkaan huomannut oikeastaan minkäänlaista päihdyttävää vaikutusta, oikeastaan vain rentoutti. Kävin pissillä ja juomassa vettä yms ihan normaalisti, en huomannut mitään poikkeavaa, vaikka olisin juuri äsken hönkäissyt kunnolla ilokaasua. Ehkä ihan aavistuksen kevyempi olo, mutta ei kyllä voi rinnastaa ainakaan humalaan millään tapaa. Mies testasi ja totesi vaan, että hui kamala, tukka nousee ja ihmetteli miksen ole enempää sekaisin. Tosi rentouttava aine kuitenkin oli. Ilokaasun lisänä riitti vain paraservikaali.
 8. Yxvaan Ihastunut foorumiin Elomammat 2016 Marraskuunmammat 2014

  Ei kyllä noussut päähän mitenkään, maskin kautta oli vain jotenkin helpompi keskittyä hengittämiseen ja sillä tavalla kivusta meni pahin terä pois, näin molemmilla kerroilla. Kaksossynnytyksessä ehdin käyttää ilokaasua 9 minuuttia ennen A-vauvan syntymää ja ilokaasumaskin saadessani olin 5 senttiä avautunut, eli luultavasti nopea avautumisvaihe oli niin kivulias, ettei senkään vuoksi sen suuremmin säväyttänyt.
 9. BOBO1 Peruskäyttäjä

  Ei noussut päähän ja maski oli ahdistava ja tunkkainen. En ymmärtänyt sen ideaa ollenkaan, tens laite myös aivan turha vaikka kuinka korkeaksi säädettiin. Ainoa apu oli epiduraali ja suihku.
 10. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Esikoisen synnytyksessä en halunnut ilokaasua koska tuli todella pökerö olo. Päässä vaan poksui, huono olo ja en pitänyt siitä tunteesta yhtään. Ahdisti enemmänkin.

  Kakkosen kohdalla ilokaasusta tulikin mun paras ystävä! :grin Se toimi huippu hyvin alkuun ja taittoi kivulta terävimmän kärjen pois. Mies naureskeli mulle kun olin niin hilpeänä! :hilarious: Hän taisi kokeilla myös.
  Mutta joo, enpä hirveästi sitten muistakaan mitään tietyin kohdin kun taisin olla aika pöllyissä.

Jaa tämä sivu