Heinäkuun höpinät

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti Vesta, 1 heinä 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Aino J Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Mää en jotenkaan osaa puhua mahalle... joskus voin jotain sanoa vähän niinku ohimennen, mutten kyllä varsinaisesti juttele. Puhun koirille jatkuvasti ni ehkä se ajaa saman asian :p
  • Tykkää Tykkää x 2
 2. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  En mäkään hirveesti masulle juttele. Silloin tällöin lähinnä vitsillä jotain heitän. Vauva kyllä kuulee meidän äitien ääntä koko ajan, en usko että erottaa milloin puhumme juuri heille.

  Meillä esikoinen vie kaiken ajan ja valmistelutkin puoli tiessään. Onneksi uusikin tulokas on poika, joten 8,5 kk ikäiseltä isoveljeltä on vielä kaikki vaatteet ja tavarat nurkissa pyörimässä :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. neito141015 Peruskäyttäjä

  En minäkään sen kummemmin masulle juttele, mutta joka ilta kuitenkin toivotan hyvää yötä ja hieman silittelen :) olen saanut myös tuon tavan "tartutettua" tulevaan iskään, se jos mikä on hirmuisen herttaista :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 4. jnk Tuttu foorumilla

  Pelkäsin jo että oon ryssinyt ekan äiti-jutun :D Mutta tottahan se on, että tuskin vauva erottaa puhunko sille vai muuten vaan.

  Vähän on myös ristiriitaisia tunteita hankintoja kohtaan. Muutetaan ensi kuussa toiseen kaupunkiin ja tuntuu tyhmältä nyt ostaa tavaroita jotka sitten muutetaan hiestä märkinä 300 kilsan päähän. Toisaalta auttaisi varmaan vanhemmaksi valmistumiseen ja pesänrakennukseen jos tekisi hankinnat kunnolla ajoissa..
 5. Ninni88 Peruskäyttäjä

  Ei mekään olla puhuttu masulle sen kummoisemmin. Mitä nyt tuo tuleva isukki välillä jotain sille lätisee ja se lähinnä tuntuu oudolta o_O

  Hankintoja ei olla tehty muuta kuin vaunut, kaukalo ja pinnis.. YHTÄÄN vaatetta eikä muuta vauvatavaraa ei vielä tästä taloudesta löydy. Vaatteet tulee lähinnä lahjoituksina sukulaisilta, eli sit ku jaksaa joskus käydä kylässä ja hakemassa ne :) Ei sen kummempaa paniikkia kuitenkaan ole asian suhteen. Voi olla et tässä lomalla tulee jotain katselua, jos ehtii :wink

  Kyl mä jnk ostaisin vasta muuton jälkeen tavaroita, pääsee helpommalla kun ei tuu enempiä pakkaamista ja kuljettamista! :)
 6. Aino J Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Ei meilläkään vielä sen kummempaa ole hankittu. Vaatteita en ole ostanut yhtäkään, sukulaiset ja ystävät hukuttaa mut (tai siis beben) niihin muutenkin. Sitteri on nököttänyt yhden huoneen nurkassa jo pitkään, kun sain sen kaverilta. Vaunuista ei aavistustakaan saati mistään turvakaukaloista tms. Kyl ne sit ehtii! :p Vauvanhuoneeseen olen kyllä ostanut kaikkea sisustusjuttua mutta mitään oikeesti tarpeellista en.
 7. Ameeba Addikti Lokakuunmammat 2015 Huhtikuunmammat 2014 Toukokuunmammat 2014

  Samoin, mäkin ostaisin vasta muuton jälkeen. Meillä on edelleen lastenhuone vaiheessa vaikka eka on jo yli vuoden. Tosin meilläkin muutto tässä välissä. Harvemmalla se synnytys kuitenkaan alkaa ihan kovin paljoa etuajassa, joten välttämättömillä tavaroilla pärjää.

  Mäkään en osaa jutella vauvalle. Enkä oo edes muistanut koko asiaa. Eiköhän se vauva kuule kun juttelen muille :)

  Kävin esikoisesta uimassa rv38 saakka. Sitten enää uskaltanut, vaikka olisi voinutkin. Paljut ja muut on tietty aika epähygieenisiä jos ihan loppuraskautta miettii et jos ois jo paikat auki.
 8. Eppis. Tuttu foorumilla

  Mä olen kyllä jutellut vauvalle ihan raskauden alusta asti, tosin aluks aika vähän ja koko ajan enemmän. Mieskin puhelee pienelle niitä näitä mut tietty mua harvemmin. Ei mitenkään suunnitelmallisesti tuu puheita pidettyä kuitenkaan vaan oikeestaan höpötellään vauvalle siihen tyylin kuin se olis jo syntynyt ja sylissä ja läsnä arjen tilanteissa. Se on tullut meiltä ihan luonnostaan, ja tuntuu et jutteleminen on osin kehittänyt meidän ja vauvan välistä suhdetta. Tuntuu myös konkreettisemmalta että joku todella on tuolla kummun alla tallessa ja menossa mukana, kun huomioi toista pikkusen :) mut välttämätöntähän masuun jutteleminen ei oo kun vauva tosiaan kuulee muillekin puhumisen. Ihan miten kenestäkin tuntuu itsestä luontevalta.
  • Tykkää Tykkää x 2
 9. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Juttelen välillä mahalle että mitäs potkit siellä. :wink Laulanutkin olen kun potkut selvästi rauhoittuu siitä. Isä nyt höpöttelee omiaan mahalle mikä välillä naurattaa, mutta hyvä että puhuu niin vaavi tottuu hänenkin ääneensä. Kissa käy myös kehräämässä mun sylissä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Eppis. Tuttu foorumilla

  Mäkin laulelen välillä, harjoittelen ihania unilauluja ja samalla vauvaki tutustuu niihin jo. Mut meidän nykerö vaan villiintyy aina kun alan laulaa :D se alottaa kunnon masujamit samantien.
  • Tykkää Tykkää x 3
 11. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Hassua miten toinen rauhoittuu ja sulla taas alkaa jammailemaan. :joyful: Ihania omia persooniaan he ovat! :Heartpink
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 12. jnk Tuttu foorumilla

  Pitäis varmaan vaan hillitä tätä pesänrakennusta ja keskittyä lomaan, omaan hyvinvointiin ja tulevaan muuttoon :) Sen siitä saa kun on kauhea etukäteis-stressailija.. Kyllä varmaan muualtakin kun Helsingistä saa pinnasängyn ja mobilen ostettua :D Vaunut hankitaan joka tapauksessa täältä etukäteen ja niistäkin on malli jo päätetty.
 13. Aino J Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Mun ei parane alkaa lauleskelemaan vauvalle... pieni järkyttyy vielä niin perin pohjin että synnytys käynnistyy tai sit tulee muuten vaan elinikäiset traumat :wacky:
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Hauska Hauska x 1
 14. Jaloppi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  En mäkään oikein osaa vauvalle jutella. Mies on musikaalinen ja pyysin kerran että se voisi laulaa vauvalle vaikka iltalaulun, ukko kattoi mua oudosti ja naurahti että ei varmaan kyllä laula. Jutellaan muuten niin paljon että eiköhän se meidän ääniin totu muutenkin. :wink
  • Tykkää Tykkää x 2
 15. Vesta Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Mäkin arastelen masulle puhumista, mutta oon silloin tällöin kyllä yrittänyt. Iltaisin nukkumaanmennessä siitetty ja toivottanut hyvää yötä, tai päivisin hirveän myllerryksen ja puskemisen aikana kysellyt, että minne matka? Teen onneksi työtä, jossa puhutaan käytännössä taukoomatta, joten ei pitäisi jäädä ääni tuntemattomaksi vauvalle :p
 16. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Jotenkin tuntuu hassulle puhua masuvauvalle.. mä tykkään enempi silitellä ja tunnustella sitä.
 17. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Mikähän imuroimisessa on kun se saa aikaan supistuksia... viime raskaudessa oli sama juttu. Juurikin näillä paikkeilla mies sai imurointivastuun. Toisaalta välillä vaunulenkilläkin supistaa ihan lyhyelläkin matkalla. Joten olisko toi työntäminen sit.

  Onneks muut kotihommat saa hoidettua vielä! Vaikka hidastuuhan tässä tahti päivä päivältä...
 18. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Fyysinen rasitus käynnistää supistukset itsellä ainakin ja ihan siitä vain kun seisoin työssäni paljon. Käveleminen sama homma.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 19. Eppis. Tuttu foorumilla

  Ei oo tottakaan... sohasin saman käsivarren kuumaan silitysrautaan jo toisen kerran viikon sisään! Edellinenkin palovamma on vielä arka.. ja tää uus on vielä isompi, tosin ei mitenkään huolestuttavan iso.

  Rasittavaa kun hyvä ompeluinto menee nyt hukkaan kun piti jättää vauvan tilkkupeittoprojekti kesken. Just niin hankalas kohdas on vamma ja koko ajan täytyy pitää kylmänä ettei särje ihan mielipuolisesti. Varmaan pakko ottaa nyt se kauan karttamani panadol...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 20. neito141015 Peruskäyttäjä

  Täällä on kyllä nyt tainnut tyyppi kääntyä mahassa pää alaspäin, tähän mennessä ollut poikittain. Aiemmin on tuntunut potkut molemmissa kyljissä mutta tänään potkut osuu jo napakasti kylkiluiden yläosan tietämille :) välillä ihan kippeestikki käy! Mutta mukava kun on eloisa vauveli ja liikkumalla kertoo olevansa kunnossa ♡
  • Tykkää Tykkää x 4

Jaa tämä sivu