Hankinnat

Keskustelun 'Lokakuiset 2018' aloitti Eliza79, 23 tammi 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Joulumammat 2016 Lokamammat 2018

  Nessu tuo on kyllä hyvä jos vanhoistakin saa rahaa. Meillä on 1,5 v vanhat Mutsyn rattaat jotka maksoi uutena yli tonnin, mutta kun ei ole Suomessa tunnettu merkki niin ainakin Torissa näkyy käytettyjä löytyvän muutamalla satasella. Saa nähdä saako niistä edes 1/3 ostohinnasta takaisin, vaikka ovat tosiaan alta 2 v vanhat. Siinä mielessä olisi ollut fiksua ostaa alunperinkin sisarusrattaiksi muokkautuvat vaunut, kun useimmista merkeistä näyttää tippuvan viimeistään 3-4 vuodessa vähintään puolet pois. Ei tarvitsisi maksaa sitä "uusi auto pois aitokaupasta" -efektiä moneen kertaan.
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Nessu Rakastunut foorumiin Lokamammat 2016

  Totta turiset. Aika jännä, että Mutsyissä hinta tipahtaa noin! Mulle merkki on tuttu, ja tiedän niiden olevan laatupelejä. On kyllä tylsää, jos myynnissä saa nyt vain muutaman satasen. :sad001

  Mitä mä oon katsonut, niin meidän NXT90-yhdistelmistä (1,5 v. vanhat) pyydetään käytettyinä about 750 - 800 e. Siihen summaan tyytyisin itsekin. Uutena nuo 1 200 e. Ovat kyllä ihanat ja nykyaikaiset vaunut, joihin saisi myös sisaristuimen, mutta koska esikoisen istuin tulis vaunukopan alle ja selkä menosuuntaan, tiedän, ettei esikoinen viihtyis siellä metriäkään.

  Ja meillä liikutaan ja mennään niin paljon, että on pakko olla laadukkaat vaunut, joissa kyytiläiset viihtyy. Toki poika käveleekin, mutta ei vielä pitkiä matkoja. Syksyllä täyttää 2 v., mutta edelleen hyvät kahden lapsen mentävät menopelit tarpeen, kun käydään asioilla, leikkarilla, lenkillä jne. :)
 3. JenniK Ihastunut foorumiin Lokamammat 2018

  Onko jollain kokemuksia Kiddy Evolution Pro -turvakaukalosta? Katselin nyt vaihtoehtoja jotka saa ilmeisesti kiinnitettyä Mutsyn rattaisiin. Meillä ei siis ole omaa autoa, mutta kun reissaamme isovanhemmille ensin bussilla ja sitten henkilöauton kyydissä, tarvitsemme silti kaukalon. Ja autollisen kaverin kanssa liikkuessa samaten ei viitsi koko omaisuutta raahata mukaan vaan olisi ERINÄPPÄRÄ jos löytyy toimiva ja monikäyttöinen kaukalo. Toiveenani oli, että tuollaiselle viikonloppumatkallekin voisi ottaa mukaan vain turvakaukalon, joka kiinnittyy rattaisiin, mutta mietitytti lapsen matkustusasento. No tuo Kiddyn kaukalo vaikuttaa hyvältä, koska sen saa rattaissa säädettyä makaavampaan asentoon, jolloin se voisi toimia tässä meidän tarkoituksessa. Emmehän muutenkaan kaukalossa vauvaa paljon makuuttaisi, mutta että voisi käydä pienellä lenkillä rattaiden kanssa siellä reissussakin ilman, että raahaa jonkin Onnibussin perätilassa ylimääräistä vaunukoppaa... Evolutionin saisi autoon myös turvavyökiinnityksellä, Kiddyn uudempi kaukalomalli vaatii autoon adapterin niin siihen taas ei voi lähteä.
 4. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Syyskuisista huutelen. Esikoiselle hankittiin Kiddyn kaukalo, juurikin tuon kallistuksen vuoksi koska ajetaan paljon ja näin vauvan voi jättää kaukaloon nukkumaan kun sen laittaa makuuasentoon. Tuli käytettyä ja hyväksi havaittiin. Saatiin adaptereilla vaunuihin mikä oli myös hyvä kauppareissuilla ym. Ja koska kakkosautossa ei ole isofixia, turvavyökiinnitysmahdollisuus oli ihan must. Lyhyesti: hyvillä mielin otetaan kaukalo käyttöön kakkosellekin. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. JenniK Ihastunut foorumiin Lokamammat 2018

  Jee! Luulen että tämä menee hankintaan.
 6. Leppäkerttu86 Rakastunut foorumiin Lokamammat 2018

  Minua vähän hävettää kertoa että meillä on oikeastaan kaikki tallessa nuorimmaiselta. Ainoat mitä tarvitsee hankkia on pinnasänky tarvikkeineen ja hoitopöytä. Tykkään kestoilla niin vaippojakin löytyy yllin kyllin... vaatteista puhumattakaan.
  Mitä hommasimme niin uuden sängyn. Siellä tulee vietettyä imetyksen merkeissä aikaa paljon, ja loppuraskaudesta on hankala löytää hyvää asentoa nukkumiselle, niin sänky pitää mielestäni olla hyvä... jokin perinne jo muodostunut. Aina raskausaikana uusitaan sänky:grin
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. JenniK Ihastunut foorumiin Lokamammat 2018

  Me ostettiin myös uusi sänky kun oltiin oltu saamattomia jo pari vuotta. Ajateltiin, että loppuraskaudesta ihan tosissaan kaipaa kunnon patjoja ja nyt onkin tosi mukava ja selkää tukeva sänky. Ai että!
  • Tykkää Tykkää x 3
 8. Elviira78 Peruskäyttäjä Lokamammat 2018

  Me ei olla hankittu oikeasti vielä mitään vauvan vaatteita/tarvikkeita :nailbiting: enkä edes äitiysvaatteita, kun vielä on löytynyt omasta takaa venyviä housuja ja isoja paitoja. Ja ensimmäistä ootellessa mitään ei oo valmiina. Meillä tosin on lattiahionta ja pesuhuoneremontti meneillään ja asutaan evakossa, joten hommaa piisaa kodin valmiiksi laittamisessa muutenkin ennen vauvan tuloa. :welcome

  Pitänee perehtyä kun ehtii muiden pohdintoihin vaunuista ym.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 9. SiriusGirl Peruskäyttäjä

  Meillä alkaa olla jo kaikki isoimmat ja tärkeimmät hankinnat jo tehtynä ^_^ saatiin lahjoituksena paljon tarvikkeita, joista olen todella otettu kun keikkatyöläisenä ei oikein ole varaa uusia hommata mistään.. uudet vaunut maksetaan osamaksulla pikkuhiljaa :) muutto uuteen kotiin tällä viikolla ja sormet syyhyää päästä laittaa pikkuprinsessan huonetta jo valmiiksi :D
  • Tykkää Tykkää x 6
 10. Lila-Aurora Ihastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Mulla on Mutsyn rattaat ja saan kaverilta Kiddyn kaukalon, löyvät joo yhteen. Ainoo ongelma on, et noi makuuasentomekanismin sisältämät kaukalot on aika painavia... Pointtina omalla kohdalla lähinnä se, että kun sektio tulossa eikö sais alkuun juuri vauvaa painavampaa nostaa, niin haluaisin mahdollisimman kevyen kaukalon. Yks vaihtoehto on ostaa alkuun joku kevyt ja siirtyä tohon Kiddyyn sitten kun on vähän toipunu. Huomenna oon menossa liikkeeseen kartottaan tilannetta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Elviira78 Peruskäyttäjä Lokamammat 2018

  Vauvatarvikehankinnat on edelleen alkutekijöissä, mutta nyt ilmeisesti tiedossa sektio jo kuukauden ennen laskettua aikaa, niin pitäis pistää vauhtia. Ainakin pienemmät vaatteet tulee luultavasti käyttöön. Rattaita käytiin kaupassa tutkimassa, mutta on ominaisuuksia jos jotain...
 12. Tiinatytti Aloittelija

  Me ollaan vasta nyt alettu haalimaan vauvatarvikkeita. Meillä oli muutto jokunen viikko sitten ja ajateltiin että hommataan suoraa tänne uuteen asuntoon kaikki tarvikkeet. Tärkeimmät on kasassa: hoitoalusta sukulaisilta, turvaistuin jota miehen veli suositteli ostettiin käytettynä mut tosi hyväkuntosena. Tänään ostin imetysliivit ja äitin käskystä uudet kengät vauvannukutuskävelyille (lasketaanko vauvatarvikkeeks? :bored:). Rattaat saadaan kans (ehkä) sukulaisilta. Sit vaatteita yms saadaan varmaan paljon lahjaksi ja ostellaan sitä mukaa kun tarve tulee. Toiveena olis ettei kertyisi kovin paljoo ns. ylimääräistä mikä ei ookaan tarpeellista tai ihan välttämätöntä.

  Onko joku tosi oleellinen mikä pitäis kuitenkin vielä hankkia? Kantoliinaa ollaan mietitty, onko siitä kokemuksia? Entä muita pakko-olla-juttuja? :dummy:
 13. kotivalo Ihastunut foorumiin Lokamammat 2018

  Ei mikään iso hankinta, mut nenäfriida ja keittosuolaliuos auttavat hurjasti vauvan ensimmäisissä flunssissa tai jos vain on oksentanut maitoa nenän kautta. Pienen on huomattavasti helpompi nukkua kun ei ole röörit täynnä.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 14. Kyfik Peruskäyttäjä Lokamammat 2018

  Autoon kaukalo vielä hankkimatta. Venyy sen hankinta ku meen ihan sekasin niin suuren valikoiman edessä, että ahdistaa jos ostaakin "huonon" :sad001
 15. kotivalo Ihastunut foorumiin Lokamammat 2018

  Itse tykkään telakallisesta kaukalosta! Ei tarvitse irrotella turvavöistä tai muista kiinnityshärveleistä ja on vaan napin painalluksella vauva kaukaloineen nostettavissa ulos autosta. Meillä britax primo telakalla ja oon ollut todella tyytyväinen.
  • Tykkää Tykkää x 3
 16. Kyfik Peruskäyttäjä Lokamammat 2018


  Joo meillä isofix niin se on selvä et sillä otetaan. Eka ostettii käytettynä ja meitä huijattiin sen käyttöiässä. Kaukalo oli todellisuudessa melkee 10v.vanha. Ei tietty et sen valmistuksen näkee pohjasta. Kerran olin irrottamassa päällisiä pesuun kun styroksit ratkes useammasta kohdasta noin vasn, oli ihan pilalle hapertuneet. Oli siis aivan laho! Siks en osta käytettyä ja tuli niin huijattu olo. :sad001

  Varmaan tuokin vaikuttaa siihen et ahdistaa kun tiiä mikä uusistakaa on hyvä ja mikä ei :confused:
 17. Kyfik Peruskäyttäjä Lokamammat 2018

  Nyt sit menin alan kauppaan ja ostettii Britaxin perusmallia. Eipä se ollut niin hankalaa kun vaihtoehtoja muutama vain, toisinku nettikaupat pursuaa liikaa et menee sekaisin.

  Myyjä kertoi et yli 100€ hintaeroissa saattaa olla vain pienet erot, mitkä lähinnä mukavuus tekijöitä. Kuiteski käyttöikä max.1v niin tingin esim.kahvan ja kopan päällä olevan "aurinkosuojan" paksuudesta/muodosta yms.

  Ihana myyjä kun kertoi rehellisesti eikö vain kalleinta kaupannu :)
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu