Ensimmainen hammas!!!

Mitähän olen sekoillut tuossa edellisessä viestissä... nyt vasta on kulunut se kaksi kuukautta edellisestä uudesta hampaasta...
Tänään siis "taas" bongasin uutukaisen hampaanalun. Viides ja alhaalle tulloo! Sais tulla vähän rivakampaa vauhtia että pääsis paremmin puremaan! :D
 
Meillä on dragula :) Tai on pojalla siis alhaalla eessä kaks hammasta, mut nyt tuli ylhäälle ylös kulmahampaat. Ihmettelinkin pari päivää et miks poika kinuaa koko ajan syliin ja kiukuttelee. Onneks hampaat ei vaikuttanu edelleenkään yöuniin. Tollei kun hampaat on alhaalla ja ylhäällä eri kohdissa, ei pureminen edelleenkään oikein suju, joten kaikki ruoat edelleen soseutan. Blaah sen takia...
 
Ensimmäiset poskihampaat havaittu! Ylös on kummallekin puolelle tulossa yksi hammas Tällä hetkellä hammasmäärä on 10, jos ne pienet nysät otetaan laskuihin mukaan..
 
Eilen lueskelin pojan vauvakirjaa, ja huomasin, että kulmahampaat puhkeaa keskimäärin vasta 17-22 kuukauden iässä. Siinä oli, että jopa poskihammas tulisi ennen kulmahammasta.
Täällä on aika monella jo kulmahampaat esillä ollut jo kauan...

Meillä on tällä hetkellä 7. Kaikki tossa edessä.
 
Mä oon ihan masis Avan puolesta, se reppana teki nyt 4 poskihammasta kerralla. Oli aika turvonneen olonen turpa!! :D Mutta skippas noi kulmurit ja terkka aikanaan epäili, että se tekee ne ensin... heh
 
Meillä tehtiin n. kuukausi sitte kans kaikki neljä poskihammasta kerralla, aijai kun säälitti poika! Eipä siinä itelläkään hyvä olo yöllä ollu ku poika huuti kun syötävä eikä mikään auttanu. :(

Ja nyt vasta kaikki neljä kulmuria on tullu esille. Meilläkin siis poskihampaat tuli ensin. Enää puuttuu kahdet takimmaiset poskihampaat.
 
Niklaksella ei oo vieläkään kun 7 hammasta :D Tosin nyt niitä on alkanut tulla nopeaan tahtiin, kun reilu kuukausi sitten tuli 3 ylähammasta kerralla ja nyt viikko sitten tuli alhaalle kolmas. Ajattelinkin, että olis syytä tulla alas ne toiset etuhampaat, kun luin jostain kirjasta, että ne tulis viimeistään 15kk iässä ja se on nyt täynnä.
 
Elsalla on nyt ylhäällä 8 ja alhaalla 4 keskellä + 1 poskihammas. Eli 7 puuttuu vielä - eikö niitä 20 tule? Niin turvoksissa on ien alhaalla että poskihampaan pari ja kulmurit on ihan kohta läpi.

Kauhean kauan kestää noiden poskihampaiden läpi tuleminen. Ainakin meillä. Onneksi ei kovin paljon tunnu typy niistä kärsivän.
 
Meillä alhaalla ollut 4 jo kauan, ylhäällä 6 (2 poskihammasta puskenut molemmin puolin jo tovin, muttei vieläkään kokonaan ulkona)
 
Ensimmäinen poskihammas tuli ylös viime yönä. Aika hassua, että alhaalle ei ole vielä tullut edes kaikkia neljää etuhammasta. No eiköhän se viimeinenkin etuhammas sieltä ilmesty ennen kun kaikki poskihampaat on tullut :)
 
Meil on ollu noi hampaat jo niin kauan et en enää ole ajatellu edes koko hammasasiaa. Siis siihen ensimmäiseen poskihampaaseen asti on joka puolella. Se toinen poskihammas tulee sit jossain vaiheessa. Mut niitä ei oo vielä näkyny.
 
Määkään en oo kunnolla kattonut suuhun hampaita kuukausiin, niin löysin alhaalta ihan kokonaisen uuden hampaan pari päivää sitte. Siis luulin, että siellä on vaan 2 poskihammasta, niin siellä onki kolme :) Yhteensä siis 11 hammasta :]
 
Meidän neidillä on jo 15 hammasta

Oli muutaman päivän tosi kiukkuinen ja pureskeli sormiaan. Ei ihmekään, kun teki melkein yhtä aikaa 3 hammasta. Nyt on taas rauhallisempaa, eli seuraavia hampaita saadaan ehkä odottaa hetken aikaa.
 
Takaisin
Top