Avuttomien ensiodottajien tyhmien kysymysten palsta

Keskustelun 'Raskaana' aloitti Rouva L., 1 kesä 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Miinie Peruskäyttäjä

  Jos katsotte minun aikaisemman viestini, siinä vastaus ibuprofeiini-kysymykseen.
 2. Toukoesikoinen2019 Tuttu foorumilla Toukokuun äidit 2019

  Mistä tietää, mikä on oma koko äitiysvaatteissa, vai vastaako ne omaa nykyistä kokoa?
 3. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Minulla on vastannut hyvin. Toki se oma kokokin voi muuttua raskauden aikana. Onhan se eri tilanne, tuleeko painoa 6kg vai 30kg raskauden aikana..
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 4. Sorbetti Peruskäyttäjä

  Kyllä ne vastaa ihan omaa kokoa :)
 5. MCecilia Tuttu foorumilla Tammikuun äidit 2019

  Mulla ei oo vastannut, mutta se johtuu ehkä suureksi osaksi omasta mukavuudenhalusta eli en halua että mikään kiristää yhtään :D tää pätee ainakin alaosiin. Riippuu myös paljon vaatteesta.

  Oon aina ollut XS-S (enemmän ehkä XS), äitiyssukkiksista ostin ensin S-kokoa. Menivät alkuraskaudessa päälle mutta tosi epämukavat/kireät. Toisen kolmanneksen käytin Lindexin M-kokoisia ja ne meni kärvistellen ehkä yhden illan tai päivän, sit halusin ne pois :D sen sijaan H&M:n löysissä äitiysolohousuissa S on ollut hyvä!

  Liiveissä/topeissa oon ollut aina S/36 ja raskauden aikana S on ollut kokoajan liian pieni (äitiysliivit/topit). Eli M/38 on ollut tässä sopiva.

  Äitiysmekoista (Asokselta) tilasin M (UK12) ja se on ollut hyvä. Aiempi Asos-koko on ollut aina S (UK10).

  Kiloja on tullut n. 8 kg ja lähtöBMI oli vähän alle 20 eli ei sekään selitä tätä vaatekoon vaihtumista.
 6. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Yläosan suhteen vaikuttaa paljon kuinka paljon rinnat kasvaa ja se taitaa olla tosi yksilöllistä. Toisilla ei kai hirveästi. Itselläni kasvoi kuppikoko neljä kokoa (ja palautui imetyksen päätyttyä kaksi kokoa). Liivit ei mene siis lainkaan yks yhteen vanhan koon kanssa vaan just niiden mittojen mukaan mihin on kasvanut.
 7. Susanne83 Aloittelija

  Hennesillä esimerkiksi mama-puolella on info, että ekalla kolmanneksella oma koko, toisella yksi isompi ja kolmannella kolmanneksella kalsi kokoa omaa isompi. Tiedä sitten pitääkö kutinsa? Itsellä ollut aina omaa kokoa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. jeilei Addikti Toukoäidit 2020 Maaliskuunmammat 2016

  Varmasti tosi yksilöllistä minkä kokoiset äitiysvaatteet sopii. Voisin kuvitella, että painon noustessa kokokin muuttuu. Itsellä ei raskausaikana tullut juuri painoa ja käytin loppuun asti omaa kokoa vastaavia äitiysvaatteita.
 9. Enkkumama Rakastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Riippuu jos oot pienikokonen alkujaanki ja kiloja tulee nii täytyy siirtyä isompiin kokoihin nopeammin mutta mulla L/14 kokosena ei ollu tarvetta ostaa kun parit housut kun normihousuissa maha ei mahtunu. Muuten koko ei oikeastaan muuttunu ja tuli reilu +10kg
 10. Pätkis2019 Aloittelija

  Minkälainen vuoto on alkuraskaudessa normaalia? Mulla on tullut muutamina päivinä vähän ruskeaa ja vaaleanpunaista vuotoa, sellaista limaista. Ymmärtääkseni myös kirkkaa punainen veri ei aina kerro keskenmenosta..? Onko muilla kokemuksia? Pelkään keskenmenoa, joka kerta kun menen vessaan:sad001nyt rv 7.
 11. Pätkis2019 Aloittelija

  Toinen kysymys tuli myös mieleen.. miten foolihapon käyttö, olen lukenut, että siitä on hyötyä vain rv 12 asti ja sen jälkeen ei enää suositella foolihappolisää.. mutta onko siitä jotain haittaa? Käytän raskaus- ja imetysajan monivitamiinivalmistetta, jossa on foolihappolisä, niin voiko sitä turvallisesti käyttää koko raskauden ajan?
 12. saini Rakastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019 Joulukuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Tuskin foolihaposta on haittaa. Ainakin mulle määrättiin sit isommalla annoksella rv17 lähtien. Tosin itsellä korkea verenpaine raskauden aikana ja lääkitys siihen. Foolihapon sanotaan kyll ehkäisevän keskenmenoja. Ja niitä raskausajan monivitamiineja voi kyllä turvallisesti käyttää koko raskauden
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Lievä vuoto on normaalia vaikka olisi punaistakin. Jos on voimakasta vuotoa ja kipuja se tarkoittaa todennäköisesti keskenmenoa. Valitettavasti näiden kanssa ei ole mikään varmaa. Joskus voi tulla vain tuhrua ja olla keskenmeno, joskus voi vuotaa paljonkin ja raskaus silti jatkua. Todennäköisemmin kuitenkin kaikki hyvin. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Peuraida Peruskäyttäjä

  Mullakin tuli veristä vuotoa raskausviikoilla 4 ja 9. Ekana vuotopäivänä ihan kirkkaanpunaista verta, joka sitten muutamassa päivässä muuttui ruskeaksi ja lopulta loppui. Varsinkin ekalla kerralla säikähdin ihan helvetisti ja olin ihan varma että se oli siinä, mutta niinpä sitä vaan nyt körryytellään 18. raskausviikolla. :shy: Ei kannata liikaa etukäteen murehtia.
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Zeni Naimisissa foorumin kanssa Kesäkuun äidit 2019 Tammimammat 2017

  Mulla vuosi tässä raskaudessa rv 6-9 päivittäin pinkkiä ja/tai ruskeaa vuotoa. Neuvolassa ultrattiin 7+ ja silloin löytyi viikkoja vastaava vauvan alku sykkeen kanssa. Nyt menossa 19+5 ja vauva voi hyvin. Nt-ultrassa löytyi pieni hematooma kohdusta joka oli tuon alkuraskauden vuodon aiheuttanut. Myös kolmannessa raskaudessa vuosin vanhaa verta 4-6 viikoilla toisinaan, terve tyttö katselee tuossa telkkaria :) Vuoto ei siis välttämättä tarkoita mitään, mutta itse kävisin tarkistuttamassa neuvolassa/äitipolilla tilanteen.
  Foolihappoa syön mammavitamiineissa edelleen. Ei siitä haittaakaan ole :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. Nurinkehrääjä Tuttu foorumilla Heinäkuun äidit 2019

  Rv 18+3 menossa ja lähdin normaalisti kävelylle ja yhtäkkiä tuntui kuin alavatsasta olisi jotain pudonnut pois. Tuli ontto tai jopa tyhjä olo. Ei kipuja, vuotoja, eikä epämiellyttäviä tuntemuksia, vain ontto/paineinen tunne. Mistähän voisi johtua? :nailbiting:
 17. Niipernaakkeli Ihastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019

  Onko sulla ollut vielä harjoitussupistuksia? Menikö kohtu kovaksi, pystyitkö sitä tsekkaamaan? Mulla ne tuntui ekassa raskaudessa vähän kuvailemasi kaltaiselta. :)
 18. Nurinkehrääjä Tuttu foorumilla Heinäkuun äidit 2019

  Ei ole vielä ilmeisesti ollut harjoitussupistuksia kun tällainen tunne tuli ensimmäistä kertaa :confused: Enkä päässyt kohtua koittamaan, kun oli niin paksu toppatakki päällä.
  Tunne kesti hetken, mutta kun jatkoin kävelyä niin se tasaantui ja katosi.
 19. Niipernaakkeli Ihastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019

  Okei, tämä on vain arvelua, mutta voisi hyvin olla niitä. Jos toistuu, niin sittenhän voi kokeilla onko kohtu kovettunut. Jos ovat kivuttomia, niin ei yleensä tarvitse reagoida mitenkään. Paitsi jos niitä nyt aivan alvariinsa alkaa tulla niin sitten voi olla aiheellista tsekata, etteivät pehmittele paikkoja liian varhaisessa vaiheessa. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Nurinkehrääjä Tuttu foorumilla Heinäkuun äidit 2019

  Selvä, seuraillaan tilannetta. Ja kiitos vastauksesta :happy:
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu