20-24v äidit, otettiinko ikääsi koskaan puheeksi sairaalassa tai neuvolassa?

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti utelias, 8 elo 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. utelias Vieras

  Fyysiseen puoleen liittyen esim. synnytys ja terveydelliset riskitekijät.
 2. Judie Peruskäyttäjä Elokuunmammat 2015

  En ainakaan muista, että olisi puhetta ollut mistään ikään liittyvästä neuvolassa tähän mennessä (laskettuun aikaan parisen viikkoa). Enemmänkin "ei ole taipumusta/riskiä tähän ja tuohon ja tähän, koska olet sen verran nuori vielä".

  t. 23v.
 3. Martza_91 Peruskäyttäjä

  Ite olin 23v kun tulin raskaaksi ja koskaan ei kyl ollu mitään puhetta mun iästä.
 4. Unajama Rakastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019 Tammikuiset 2021 Helmimammat 2018 Kesäkuunmammat 2014

  Olin 20-vuotias kun tulin raskaaksi ja 21-vuotias kun poika syntyi, eikä ollut koskaan mitään puhetta mun iästä, ei neuvolassa eikä sairaalassa.
 5. Meli Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2016

  23v olin kun esikoisen sain. Muistaakseni mitään ikään liittyvää mainittiin vain kerran, viimeisessä lääkärikäynnillä lekuri tuumas että ei hätää, nämä kilot lähteekin helposti kun oot vielä nuori.
 6. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Olin 22-v, kun poikani syntyi (nyt 23) eikä kukaan maininnut mitään muuta kuin ettei tarvitse mennä sokerirasitukseen koska olen alle 25 eikä ole sukurasitetta tai ylipainoa. Perätilan takia lantion alue magneettikuvattiin (ilmeisesti vakiotoimenpide jos haluaa synnyttää perätilavauvan) ja hyvin olisi mahtunut tulemaan.
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Miramaria Addikti

  Olin 22-vuotias kun oma tytär syntyi. Neuvolassa ensimmäisellä käynnillä (ollessani vielä 21) terveydenhoitaja totesi iloisesti, että olen parhaassa mahdollisessa lapsentekoiässä. :happy:
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Miramaria Addikti

  NIIN ja jos aloittajaa kiinnostaa, niin esimerkiksi sokerirasitustestiä ei niin nuorelle tehdä ollenkaan, jos ei ole aihetta muuten epäillä radi-taipumusta. :)
 9. loora84 Naimisissa foorumin kanssa Toukokuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Tuosta sokerirasituksesta niin mulle sanoi neuvolantäti että täällä se tehdään nykyään kaikille oli ikä mikä tahansa tai paino..Varmaan paikkakunta kohtasta..
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 10. Miramaria Addikti

  Ahaa, sehän voi olla paikkakunta-/neuvolakohtaista... Tai sitten systeemi on kokonaan muuttunut sitten oman raskauden. :)
 11. Kharou Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018 Elokuunmammat 2014

  Mulle sanottiin myös (sekä esikoisesta että viime viikon neuvolassa), että jos on normaalipainoinen, alle 25 vuotias eikä suvussa diabetestä ei joudu sokerirasitukseen.
  Ilmeisesti siis paikkakuntakohtaista. Muuten iästä ei ole huomautettu. :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 12. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Mä oli 22 kun esikoisen sain, enkä muista että olis mitään ihmeellistä iästä ollut. Jotain sen tapaista, että "nuorena jaksaa ja pysyy kunnossa" tyyppistä tsemppaamista. Sokerirasituksesta ei ollut mitään puhetta, kuulin siitä vasta toista odottaessani 25-vuotiaana. Noista ajoista on jo jonkin aikaa, että on saattanut myöskin unohtua.
  Mutta sitten kun vauva syntyi ja neuvolantäti vaihtui, niin tuntui, että mua pidettiin täysin kykenemättömänä tekemään omia päätöksiä lapsen hoidon suhteen. Kaikki neuvolan ohjeet oli käskyjä tehdä asia pilkulleen niin kuin täti sanoo. En tiedä johtuiko tädin luonteesta tai kenties siitä, että näytin ikäistäni huomattavasti nuoremmalta ja täti ei ollut tarkistanut ikää papereista.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 13. eeeiii Vieras

  Olin 19 vuotta kun sain esikoiseni, eikä ikääni otettu puheeksi neuvolassa. Muutenkin sieltä vain positiivisia
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. röllykkä Addikti Heinämammat 2014

  22v olin kun esikoinen syntyi eikä ollut missään vaiheessa mitään puhetta iästä.. ei positiivisesti eikä negatiivisesti :)
 15. Timantti* Addikti Huhtimammat 2018 Kesäkuunmammat 2015

  Olen 23-vuotias ja ei ole mitään puhetta ollut.
 16. Jannski Ihastunut foorumiin

  Esikoista odottaessa olin 22, syntyi kun olin 23, missään vaiheessa ei tullut ikä puheeksi, ei kai silloinkaan kun mies paljastui 9 vuotta vanhemmaksi :)
 17. Kyumin Tuttu foorumilla

  Esikon kans olin 22 ja tän tokan kans 24, eikä oo ollu mitään negatiivissävytteistä puhetta missään vaiheessa.. Ainakaan iän puolesta :D
 18. Aile Ihastunut foorumiin Tammikuunmammat 2016

  Juu ei kyllä mitään oo sanottu vaik nyt 23v odotan jo kolmatta :D kun tää syntyy oon kyllä lähemmäs 24. Nykynen terkkari vaan ihmetelly miten voin ottaa näin rennosti ku jo kaks pientä. Halooo..joukon jatkoksi vaan, me kyllä pärjätään :) ja ihan toivottuja lapsia kaikki murut:Heartred
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Suviii Ihastunut foorumiin Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Ensimmäinen syntyi, kun olin 20v. ja tämä toinen nyt kun olen 22v. Neuvolassa vaan sanonut, että oon hyvissä ajoin liikenteessä ja hyvässä iässä saamaan lapsia. :happy:
  • Tykkää Tykkää x 2
 20. Ninni22 Ei muuta elämää Maaliskuunmammat 2016

  Ei otettu ikää puheeksi missään vaiheessa. Oon 23v kun maaliskuussa esikoinen syntyy.

Jaa tämä sivu