Vaunut ja turvakaukalot

Giovanna, kun oltiin katselemassa Emmaljungia, niin myyjä sanoi, ettei itse ostaisi uusia malleja, kun niistä ei tiedä, mitä vikoja niihin voi vielä tulla ja neuvoi ostamaan pitkään markkinoilla olleita Emmaljungan malleja. Se mistä Bugaboossa tykkäsin oli, että jos joku osa hajoaa, antavat aina uuden osan tilalle. Maxi cosi cabriolet + tuli itekin nosteltua.
 
Nyt on vaunut ostettu! Löydettiin 2 v. vanhat Teutonia Fun yhdistelmät, joissa vielä takuuta jäljellä. Ja mahtui nippanappa auton takakonttiinkin :grin Nyt yritän irrotella noita päällisiä pesua varten. Ja hoitolaukku pitää jostain hommata, mutta sen nyt ei tartte olla mikään merkkipussukka.

Kaukalo ja telakka ostetaan uutena, vaikka saataiskin kaverin itse käytettynä saama ilmaiseksi, mutta jotenkin ei tunnu hyvältä ajatukselta.. Onhan se ainakin 200 euron ostos ja menee sen max vuoden mutta ehkäpä joissain asioissa ei kannata säästellä... :rolleyes:

Teutonian vainuihin sais ainakin maxi cosin ja britaxin adapterit, mutta en tiedä kuinka paljon sitä kaukaloa tulisi käytettyä rattaissa.
 
Loistavaa! Paljonko oli hintaa? Loistavaa, että on vielä takuutakin jäljellä! Onko se sellainen 3pyöräinen? Kaverilla oli 2lla lapsella Teutoniat ja kovasti on kehunut. Asuvat vähän syrjemmässä ja hyvin on rullaillut huekkateillä ja mäissäkin.
Muakin syyhyttää ostoksrt,,mutta pitää vielä himmailla...
 
L82day, 150 e maksoin niistä. Ihmettelin kyllä hintaa, kun yli 5 v. vanhoista Funeista pyydetään tori.fissä helposti 200-300 e... :wideyed: Sadesuoja oli pikkasen revennyt ja tosiaan hoitolaukku uupui, mutta muuten oli kyllä priimakunnossa vaunut! Ei oo kolmipyöräinen, mut edessä tosiaan kääntyvät renkaat jotka saa lukittua. Tuntui tosi näppäriltä ja on sen verran kapeat rattaat että menee mukavasti julkisiin liikennevälineisiin ja ei ehkä tuu jyrättyä ahtaissakaan kaupoissa hyllyiltä tavaraa alas... :p En malta oottaa että pääsee tositoimiin niiden kanssa :grin
 
Huh olipa homma! Sain viimein kaikki vaunun/rattaiden päälliset pestyä. Kaikki muut meni pesukoneeseen paitsi kuomuosan kangasta en saanut irroitettua enkä uskaltanu alkaa väkivaltaiseksi joten pesin sen vaan suihkussa kynsiharjalla ja saippualla. Päällisten ym. osien irroitus oli aika mielenkiintoista, yritin ottaa joka vaiheesta kuvia että osaan koota osat takas paikalleen mutta oli silti välillä vähän sormi suussa :wideyed: Ihan kyllä loogiset noi kiinnityssysteemit ainakin tuossa Teutoniassa, mutta hieman on rattaat kehittynyt viimeisen 20 vuoden aikana niin oli paljon uusia toimintoja :grin Täytyy tutustua tarkemmin kaikkiin funktioihin sitten kun laskettu aika lähestyy.
 
Minkälaisia hoitolaukkuja teiltä löytyy, suosituksia merkeistä? Kannattaako ostaa uusi vai käytetty.. Hmm. Jossain verkkokaupassa oli ihan kohtuuhintaisia laukkuja, mietin jos ihan uuden vaikka tilaisin. Meillä ei tullut (tai ei otettu) emmaljungiin sitä omaa laukkua.
 
Mulla ei oo koskaan ollut hoitolaukkua. Marimekon olkalaukkua+aina "tyylikästä" vihreää liberokassia olen käyttänyt :) esikoisesta muistan kun näin laukun ekan kerran, niin päätin etten koskaan kyllä julkisesti käytä sitä...kummasti se silti tarttui aina matkaan :)
 
Mulla ei ollut hoitolaukkua, sain siskot sybtymäpäivälahjaksi longchampin olkalaukun ja siihen mahtui aina kaikki tarvittava. Tosin oikea hoitolaukku olis varmaan ollu halvempi :hilarious:
 
Mullakin oli tuo Marimekon olkalaukku hoitolaukkuna,kun se oli niin näppärä kantaa, ja sen sai helposti viritettyä vaunihin roikkumaan. Ja sinne mahtui hyvin perustarpeet - kertis hoitoalustoja, vaippoja, harsoja, babywipes paketti, puhdas vaatekerta&paita itelleni puklujen varalle, pikkutaskuissa oli liivinsuojia ja pieni bepanthen ja etuläpän vetskaritaskuun sitten puhelin, lompakko, avaimet. Myöhemmin siellä kulki mukana kans pikkulusikoita, tutteja koteloissaan, ja joku sosepurkki tai banaani.

Joku hetki meni siinä, että löysi itelleen sen optimaalisen pakkaustyylin, mutta ihan oikeasti näppärä. Ja silläkin hyvä, että laukku löytyi iteltä jo valmiina, niin ei tarvinu uutta ostaa :)

Ja monesti vaunun alakerrassa oli vielä varuiksi muutama vaippa lisää :)
 
Mä ressasin esikoisen kans sitä hoitolaukkua ku en löytäny kivaa mutta sitte lopulta ostin h&m ison keinonahkalaukun missä oli kaks vetskaritaskua sivuilla nii se on ollu tosi hyvä.
 
Mua kiinnostais noi Emmaljungan duo edget:) Onko kellään kokemuksia?

Esikoisen kanssa 1,5 vuotta käytetty tota mallia. Meillä classic-runko. Renkaat reilun kokoiset ja ilmatäytteiset. Rullaa hyvin. Kulkee hiekkateillä ja talviolosuhteissakin.
Tavaratila noissa tilava metalliverkkokori. Sinne uskaltaa laittaa painavankin ostoskassin!

Koppa-osaan poika mahtu n. puolvuotiaaks asti, sitten otettiin käyttöön ratasistuin. Kankaat on tosi laadukasta materiaalia, tässä ajassa ei vielä mitään kulumaa/vaurioo olla saatu aikaiseksi.

Kuomuun integroitu hyttysverkko on kätsy, helppo ottaa esille ja kulkee varmasti mukana. Sadesuojan oma pussukka on ärsyttävän pieni, on työlästä tunkee suojaa sinne takaisin. (Ompelin itse isomman.)

Auton peräluukusta noi vie tilaa, farkkumalliin mahtuu. Kuitenkin huomasin että kaverin Oran vaunut on rengasväliltään leveemmät, joten ei nää kaikkein massiivisimmat oo!
Meitä nämä ovat maaseutukäytössä erittäin hyvin palvelleet :happy:
 
Meillä on noi Orat ja ne on massiiviset. :joyful: Tykkäsin niissä näppärästi nostettavissa olevasta kovasta kantokopasta. Vauva sai siinä nukkua, kun oltiin kylässä. Mutta ne vie ihan tajuttoman ison tilan meidän volvon v70:n takakontista. Jotkut kaposemmat olis kivat kyllä, mutta eiköhän näillä pärjää... Ne rullaa kuitenkin hyvin, kun asutaan maalla ja aurauskaan ei täällä oikein toimi...
 
Meille on tulossa -13 Emmaljungan duo edge sporttirungolla. Löyty nätit ja hyvät viel ihan edullisestikkin. En malta odottaa et ne tulee joskus kotiin asti :)
 
Työkaveri tuo huomenna näytille heiltä pois jäävät Phil&Teds tuplavaunut, niin jos ovat hyvät, taidan kyllä hankkia :)
 
Mä olen katsellut noita phil&tedsejä mut pitäis löytää hyvällä tarjouksella ja hyväkuntoiset
 
Meille on tulossa -13 Emmaljungan duo edge sporttirungolla. Löyty nätit ja hyvät viel ihan edullisestikkin. En malta odottaa et ne tulee joskus kotiin asti :)
Meille tulee ilmeisesti samat:)
 
Meidän pitäis hankkia kahden mentävät menopelit, että esikoinenkin voi vielä matkustaa vaunuissa vauvan kanssa. Ei vaan oikein meinaa löytyä meidän tarpeisiin (ja mieltymyksiin) istuvia, kun ei haluttaisi maksaa vaunuista mansikoita :rolleyes: Esikoisen kanssa ollaan päästy niukalla budjetilla. Saatiin tutulta vähällä käytöllä olleet Emmaljungan Ceroxit ja myöhemmin hankittiin alesta Emmaljungan Scooterit kääntyvien etupyörien kanssa. Molempiin ollaan oltu tyytyväisiä, joten tästä syystä kallistutaan saman merkin puoleen. Super Vikingit houkuttelisi kovasti, mutta käytettynäkin ne on melko suolaisen hintaisia. Ne tosin menisi todnäk koko sen ajan kun vaunuja tullaan tarvitsemaan. Onneksi on vielä tovi aikaa pohtia mitä tehdään :happy:
 
Me käytiin tuskailemassa turvaistuinten kanssa lastentavike-liikkessä ja väänneltiin varmaan viittä eri kaukalomallia meidän naftin auton takapenkille :rolleyes: Britaxin kaukalot oli ykkösenä listalla koska niitten pitäis sopia noiden teutonian vaunuihin adaptereilla, MUTTA niissäpä oli kaikissa ongelmana että kaukalo tuli aivan liian pystyasentoon! Siis niin pahasti, että ei voisi mitenkään pitää vastasyntynyttä siinä istuimessa :shifty: En tiedä onko se noille britaxin istuimelle tyypillistä vai johtuuko puhtaasti meidän auton takapenkkien kallistuskulmasta tms, mutta se kyllä sulki kaikki britaxin sekä maxi-cosin istuimet pois... Ja samoin se, ettei meillä ole isofixiä autossa, rajasi valikoimaa. Gracon istuimet sopi paremmin meidän auton takapenkille, ja Gracon Logico S-istuimen selkänojan kallistumista sai säädettyä, joten se ei ollut liian jyrkkä. Mutta telakan kanssa tuo Logico S vei pystysuunnassa niin paljon tilaa, että kaukalon saaminen telakasta vaati aikamoista vetkuttelua ja piti kallistaa melkein vaakatasoon :sour: Päädyttiin siis lopulta Gracon Snugfix-kaukaloon (värinä Storm) ja isofix/turvavyökiinnitteiseen jalustaan. Tää snugfix ei ollu ihan yhtä tilava kuin tuo Logico, joka olis menny varmaan vähän pidempään ja pulskemmallekin pienokaiselle, mutta kaukalo oli tosi kevyt ja napsahti telakkaan hyvin ja oli näppärä irroittaa. :joyful:

Ah. viimein on kaukalorumba ohi! Tosin kaukalo jäi vielä kauppaan, kun halusin tehdä hintavertailu netissä, mutta kaupan hinta oli silti edullisin niin haetaan paketti sitten 6.11 kun tuo lastentarvikkeen turvaistuin roadshow tulee Vantaalle seuraavan kerran, ja kaikki samat tuotteet on kuulemma tarjouksessa sielläkin.
 
Wadalma meillä cybexin kaukalo joka menee sekä isofixillä että turvavyöllä ja sopii maxi-cosin adaptereihin! Meillä Aton Q.
 
Takaisin
Top