Vaunut ja turvakaukalot

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2017' aloitti L82day <3, 3 syys 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. L82day <3 Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Ajattelin aloittaa ihan oman ketjun pelkästään vaunu- ja turvakaukaloista, jos muitakin kiinnostaisi pähkiä mitkä valitsisi. Kokeneemmilta toivoisin kovasti kannanottoja käytännöllisyydestä.

  Itse olen ihastunur Emmaljungiin ja Bugaboohon. Erityisesti näiden yhdistelmävaunujeb kestävyys, jämäkkyys, mutta kuitenkin keveys ja helppo liikuteltavuus kiinnostaa. Emmaljungan Vikingit vaikuttivat siroilta ja kevyiltä sekä Bugaboo Cameleon3. Uutena E on 780€ ja B 1090€. Aisan pystyi molemmissa kääntämään kumpaankin suuntaan, kummassakin oli 4 vaahtotäytteistä pyörää, etupyörät kääntyi ja oli pienemmät, kankaiseeb tavarakoriin sai 5kg tavaraa ja käteviä saada pieneen kasaan. Bugaboohon sai lisäksi erikseen lentolaukun, johon osat saa kivasti, jos matkustaa paljon.

  Molempiin sai useampia turvakaukaloita adaptereilla kiinni. Maxi cosilla oli ainakin joku tosi kevyt malli hinta 300€ uutena.

  Onko kenelläkään käyttökokemuksia näistä? Plussat ja miinukset? Mitkä vaunumallit ja turvakaukalot ovat kevyimpiä, mutta silti tukevia käytössä?

  Jostain lisäksi luin että moni ostaisi jälkikäteen ennemmin rattaat, joihin ostaisi lisävarusteena vaunukopan, kuin yhdistelmävaunut. Mitäs tästä ootte mieltä?
 2. V1lhelmiina Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Emmaljungista tai bugaboosta ei valitettavasti kokemusta :)

  Varmaan vähän käyttötarkoituksestakin kiinni mitkä kannattavimpia ratas- ja vaunuhankintoja. Meillä yhdistelmät ollu ihan ehdottomat ulkoiluun ja nukkumiseen, ovat edelleen käytössä vajaa 2v esikoisella :) Pikkurattaat olleet oikeastaan aina auton perässä ja niihin sai kaukalon kiinni ja oli paljon käytössä se ominaisuus kaupassa yms. Nyt toimivat ihan perus matkarattaina kun ei enää kaukalo ole käytössä :) esimerkiksi lomareissussa yms.

  En kokenut että meillä olisi ollut liikaa kun nuo kahdet on ollut. Samalla systeemillä suunnittelin tämänkin kanssa meneväni :)
 3. niemja Luottohahmo langoilla Kesäkuun äidit 2019 Helmimammat 2017

  Meillä kans on erikseen pikkurattaat mihin saa kaukalon kiinni, koin että vaunurungot on nii isot ja hankalat kaukalon kans etten nähny siinä mitää järkeä. Vaunut on Brion Happyt, vuosi sitte uutena ostetut ja aika vähä esikoisen kans käytetty ku enempi kannan repus pihalla. Siinä on ilmakumirenkaat ja kiinteät pyörät, en tykänny kääntyvistä itte ku kaupas kokeilin.

  Matkarattaiksi ostin Quinny Zapp Xtra2, todella mahtavat ja pienet ja näppärät. Niihin saa Cybexin ja Maxicosyn kaukalot kiinni ainaki. Ja ne rattaat on aina takalootas.

  Ja me ostettii esikoiselle Cybex Aton Q kaukalo, sama menee seuraavalla. Nyt käytös on Recaron Zero ja seki menee sitte seuraavalle ku kaukalosta luovutaan, ihana ku ei tarvi näitä kalliita ostoksia enää miettiä ja hommata!

  Sitä kyllä aattelin että saatetaan toiset matkarattaat hommata jos joskus tarttoo molempia kärryillä viedä, tuplarattaita en hommaa. Esikoiselle pitää vaan ostaa se seisomalauta vaunuihin ja sitte kannan aina reppua/liinaa mukana nii voi siihen napata jos väsyy.
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Olivia82 Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Meillä on käytettynä ostettu Gracon kaukalo ja telakka. Käyttökokemuksia ei vielä ole mutta ainakin tuon kaukalon saa Gracon matkiksiin kiinni jos sellaiset hommaa.

  Me asutaan pohjoisessa, eli ei ole julkista liikennettä eikä kauppakeskuksia. Vaunuiksi ostettiin Emmaljungan Duo Edget ilmakumipyörillä. Jos asuttais kerrostalossa niin oisin valinnut sen kantokopallisen mallin, mutta nyt tuo tilava iso koppa vaikuttaa kuitenkin paremmalta.

  Todennäköisesti ne matkarattaat pitää hommata kun muksu vähän kasvaa. Tosin esikon kanssa tein kauppareissuja niinkin että jätin vaunut kaupan eteiseen ja käytin niitä kaupan omia kaukalokärryjä ostoksilla. Matkikset oli mukana silloin jos jossain tapahtumissa käytiin, eivät juuri muuten.
 5. baabuska Näppärä viestien naputtelija Helmimammat 2017

  Meillä on esikoisen aikaan ostettu emmaljungan citycrossin yhdistelmät. Olleet erittäin hyvät. Liikkuvat hyvin ja ovat tukevat. Varaosia on vaikea saada esim. Uusia renkaita oli tosi haastava saada. Lisäksi jos noita olisi joutunut joka päivä autoon nostamaan niin aika raskaat.

  Meillä on akta gracon kaukalo+telakka autossa. Harmi, että telakka ei ole isofix-kiinnitteinen. Telakkaa ei meinaan paljon siirtele. Lisäksi on toki jo sen verta vanha, että painoa turvakaukalolla on jo verrattuna nykymalleihin. Tähän turvakaukaloon ostimme sopivat matkarattaat, jotka matkaavat aina autossa. Ovat olleet loistavat kauppareissuilla ym. Emmaljungilla sitten matkataan muuten.

  Jos nyt hankkisin (tietämättä tarjontaa) niin ehdottomasti hyvät yhdistelmät, joissa hyvät renkaat, turvakaukalo isofix-telakalla ja mahdollisimman kevyt ja helppokantoinen kaukalo. Sekä hyvät matkarattaat. Kaukaloaika on tosi lyhyt loppupelissä...seuraava istuin onkin paljon pidempiaikainen.
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. KultaHippu Hyväntuulinen höpöttäjä Helmimammat 2017

  Me on katottu Emmaljungan Mondial de luxe vaunuja. En halua kääntyviä etupyöriä kun tullaan kulkemaan hiekkateillä niin jotenkin ne tuntuu etteivät toimis. Yrittäny vähän eri merkkejä tutkailla mut aina jotenkin päätyy tuohon emmaljungaan. Meinattiin hankkia uutena, ajatellen että menee sitten kaikille lapsille.
  Turvakaukaloiden kanssa ihan pihalla minkälainen se pitäis tai olis hyvä hankkia.
 7. niemja Luottohahmo langoilla Kesäkuun äidit 2019 Helmimammat 2017

  Me ollaan kaukalos ja istuimes panostettu turvallisuuteen, hinnasta viis. Ei esimerkiksi ikinä ostettais käytettynä mitää ja yli 5v vanhaa ei käytettäis, koska niis alkaa osat haurastua ja käytetystä ei voi ikinä tietää onko miten säilytetty ja kolaroitu yms.
  Lastenturvas on tosi asiantuntevaa palvelua ja paras valikoima kaukaloita ja istuimia, tosin kaukalo ostettii babystylestä ja istuin lastenturvasta.
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Kaku15 Sukkela juttelija Maalisäidit 2020 Helmimammat 2017

  Meillä gracon kaukalo +telakkka, aika iso rohmu mut niin oli meidän esikoinenki niin hyvä et oli tilava kaukalo, muuten ei olis siihen 8kk asti mahtunu :facepalm: sillon siirryttiin sit britaxin multiteciin ku paino 12kg ja osas kunnolla istua.. ei ees harkittu mitään noit 0-18tms kilon istuimia vaan suosiolla tommonen yli 20kg asti menevä et pystyy istuun mahd.pitkään selkä menosuuntaan (monessa maassa suositus 4v asti). Klippan olis houkutellu suomalaisuuden takia, mut ihan liian kapea malli meidän lapsen lanteille :eek:

  Minimaalisen auton ja kerrostaloasumisen takia päädyttiin Brion smileihin kovalla kopalla. Toki koppa oli käytös alle 6kk, myt talvivauvalla oli ihan kiva et oli suojaisa koppa. Näppärät ja menee pieneen tilaan. Reissannu mukana kymmeniä kertoja myös lennoilla ilman vaurioita :happy: nyt kahen vaiheilla onko tarvetta sisarusrattaille.. tod. näk mennään nuilla nykysillä ja manducalla ku esikko näyttää siirtyneen vaunupäikkäreistä sänkypäikkäreihin. Hommaa sit käytettynä jotku sisarusrattaat keväällä jos näyttää et on kova tarve.. niin vähä käytetään täl hetkel rattaita et vaikee uskoo.. auto menos vaihtoon ku en halua vauvaa etupenkille ja kuskin taakse ei mahdu istuin ni sit ei oo rattaiden kokokaan niin justiin ku on peräkontti :grin
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Candys Näppärä viestien naputtelija Helmimammat 2017

  Meillä oli esikoisella Oran Saaga-vaunut, ja maalla asutaan ja oli köykäset työnnellä täällä kumputeillä. Myös loskassa kulki. Quinnyn Zappit ollu matkarattaina ja niissä MaxiCosin Capriofix adaptereilla vauva-aikana ja autossa telakka. Kaikki ollut kyllä tykättyjä hankintoja, ja ne tulee käyttöön myös tälle tulevalle. Me mentiin kyllä turvakaukalokaupoille turvallisuus edellä, ja silloin tosta MaxiCosista oli Vauvatalo Johannassa joku tosi hyvä tarjous.
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Matkalla Kommentoinnin ninja Tammimammat 2017

  Tammikuisista taas täällä huutelen :D
  Emmaljungan vikingeissä ei oo vaahto täytteisiä renkaita :) Joko ilmakumit tai eccot löytyy niistä. Eccoissa on ilmakuja renkaan sisällä, eikä ne puhkea tai kerää kiviä :) Aisa ei myöskään käänny, vaan istuimen saa käännettyä kummin päin vaan.
 11. Heihel Näppärä viestien naputtelija Helmimammat 2017

  Meillä ollut esikoisen kanssa pääsääntöisesti käytössä Emmaljungan Super vikingit ecco-renkailla ja olivat meille nappivalinta. Näppärät ja kevyet työntää, näillä pääsi hyvin kulkemaan kerrostalossa ja julkisissa. Näissäkin kääntyvät&lukittavat etupyörät ja istuimen voi laittaa kasvot menosuuntaan tai työntäjään päin. Kulkivat myös lumessa sekä hiekalla hyvin, super viikkareissa etupyörät isommat kuin perusviikkareissa ja sen ansiosta varmaan sopivat paremmin myös haastavampaan maastoon. Vuoden käytön jälkeen renkaat vielä loistavassa kunnossa.

  Nyt vaihdettiin ihanat superit douple vikingiin ja perus vikingiin. Superit olisi saanut myös tupliksi mutta tykkään itse että lapset ovat mielummin vierekkäin kuin peräkkäin/päällekkäin. Tästä mallista tykkäsin kuitenkin niin paljon että viikkareissa pysytään :) Ja siis perusviikkarit tuplien lisäksi sen takia että noissa koppa ja istuimet ovat samaa kokoa ja voi käyttää ristiin. Nyt ollaan perusviikkareilla muutama viikko ajeltu ja ne ovat kaupunkiolosuhteissa vielä superia ketterämmät! En supereita kokenut mitenkään erityisen isoiksi mutta viikkarit on niiden jälkeen tuntuneet ihan minikokoisilta, todella helposti kulkenut julkisissa näillä. Kuitenkaan ei ole ahtaat meidän pojalle. Hankalemmassa maastossa huomannut eturenkaiden pienemmän koon kun eivät rullaa kuoppien yli yhtä sulavasti kuin superit menivät.
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Marttaa Satasella mukana keskusteluissa Helmimammat 2017

  Mua kiinnostais noi Emmaljungan duo edget:) Onko kellään kokemuksia?
 13. L82day <3 Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Minkämerkkiset teidän yhdistelmävaunut ja pikkurattaat ovat?
 14. L82day <3 Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  K
  Kiitos kun korjasit Tais mennä Bugaboot ja Enmaljungat vähän sekaisin. Noi ominaisuudet olikin vain Bugaboossa.
 15. V1lhelmiina Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Vaunut on Hartan topline x, olen ollut tyytyväinen niihin :)
  Rattaat on Gracon, ne sain tyäkaverilta ilmaiseksi niin en niitä itse ole valinnut mutta ihan passelit meidän tarpeeseen! Nyt on kaukalon päivitys uudelle vauvalle kun edellinen oli serkulta saatu ja nyt jo turhan vanha. Kaukalosta riippuen ehkä joutuu rattaat sitten vaihtamaan kun tykkäsin tosta ratas+kaukalo-yhdistelmästä :)
 16. niemja Luottohahmo langoilla Kesäkuun äidit 2019 Helmimammat 2017

  Meille justiin keväällä ku ostettiin tuo toinen istuin niin sanoi se myyjä että niitä kiloja ei kannata tuijottaa vaan pitutta, ne kilorajat on ilmeisesti poistumas ja tulos pituusrajat tuoleihin :) koska pituus on se mikä määrittää turvallisen tuolin että riittääkö suojat, ei kilot.. Esim. meillä jos esikko menee yhtää mun mitois nii se painaa ekalla luokalla 18kg :D meillä siis nyt se 0-18kg käytös mutta ei varmasti käytetä ekaan luokkaan asti.. Ostetaan välis vielä yks istuin sitte :)
 17. rbck Näppärä viestien naputtelija Helmimammat 2017

  Turvakaukalon ja telakan mä halusin uutena ja tilasinki Britax Primon. Vaunut varmaan käytettynä kunhan sais päätettyä mitä niistä maksaa haluaa ja millaset:D
 18. Overa86 Kommentoinnin ninja Heinämammat 2014 Helmimammat 2017

  Meillä on duo edget ja oon tykännyt :) vie kyllä jonkin verran tilaa mutta saa taitettua kohtuu pieniksi ja on kevyet työntää, kulkee hyvin kelissä kun kelissä. Meidän malleissa ainakin on vielä ilmakumirenkaat (2014) ja rullailee kevyesti. Istuimen rattaissa/vaunukopan saa kuinka päin vaan. Kaupoilla ei kaikkein kätevimmät mutta meillä on miehen siskolta saadut matkarattaat yleensä kaupungilla käytössä. Isommissa liikkeissä ei emmaljungienkaan kanssa oo ollut ongelmaa.
 19. Overa86 Kommentoinnin ninja Heinämammat 2014 Helmimammat 2017

  ^Turvakaukalon hommaus meillä myös edessä, vielä en tiedä mikä tai mistä :rolleyes:
 20. Giovanna- Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Mua on alkanut nyt ihan todella kiinnostamaan Emmaljungan NXT90, kun kaupassa muutaman metrin niitä ohimennen työnsin. Mutta se Outdoor-malli, jossa on ilmeisesti hiukan karheammat renkaat. Ja saa ilmeisen pieneen kasaan, esim autoon.

  Kaukaloksi ollaan kateltu MaxiCosia.