Vauvan kehitys

Poika 9.5kk huusi "äitii" kirkkaalla äänellä sylissä ollessa. Jokeltelu alkoi lisääntymään ja muuttumaan selkeämmäksi eilisen aikana. Sydän tässä sulaa :Heartred
Me kanssa kuunneltiin kun tyttö molempien mielestä huus äitiä pinniksestä tässä aamulla :) saattoi olla silkka vahinkokin..
 
Meillä on tänään (viikko vajaa 10kk) opittu ryömimään ja konttaamaan. Askeleita köpöttelee tuen kanssa. Tähän asti oltiin aika paikallaan. Ei vissiin enää. :D
 
Eilen oltiin toista kertaa IC-junan leikkiosastolla. Jännä oli huomata, että poika tunsi paikan ja konttasi paljon rohkeammin liukumäen portaita ylös, nyt pitäen välillä myös kaiteesta kiinni ja nousten seisomaan että pääsi paremmin. Sienituolin päälle kiipesi ensin kontilleen ja sitten palikkatelineestä kiinnipitäen seisomaan. Nyt pääsi myös pikkujunan osastoihin ja pois sieltä ilman apua. Piti olla kyllä koko ajan ihan vieressä ja vahtia kaikkea touhua, huh huh! :D Poika tänään 10,5kk ja ennätyskävely nyt noin 20 askelta ilman tukea. Tai hoipertelu :D
 
Nyt se eka hammas pilkistää meän pojallakin. Tosin, ylärivissä. Oikea yläetuhammas ois puhkeamassa ihan minä hetkenä tahansa ja kitinä on sen mukainen. Kui tavallista on että eka hammas puhkeaa yläriviin?
 
Täällä noustaan sohvalle ja alaskin osaa tulla turvallisesti. Muutamia sanoja tulee selkeästi kuten mamma, pappa ja lamppu. Kuudes hammaskin jo tulossa. Hurjaa tahtia kehittyy, ei meinaa mukana pysyä :) seuraavaksi saa odotella ilman tukea kävelyä :p
 
Täällä noustaan sohvalle ja alaskin osaa tulla turvallisesti. Muutamia sanoja tulee selkeästi kuten mamma, pappa ja lamppu. Kuudes hammaskin jo tulossa. Hurjaa tahtia kehittyy, ei meinaa mukana pysyä :) seuraavaksi saa odotella ilman tukea kävelyä :p
Ohhoh! Teillä on ollut melkoinen kehitys! :)
 
Huoh täällä puskee yhtäaikaa läpi kolmas neljäs ja viides hammas :eek: aapuuvaa..
Juttua on ruvennut tulemaan hirveästi, puhua pulputtaa omaa kieltään minkä kerkiää. Ja nyt lyhyessä aikaa huomannut miten on sosiaalista kehitystä tullut, ottaa eri tavalla kontaktia, reagoi eri ihmisiin eri tavoin, oma persoona alkaa näkyä ja kuulua.. Huomaa että mun pienestä vauvasta alkaa tulla pieni taapero :)
 
Täällä noustaan tukea vasten seisomaan ja kävellään milloin mitäkin vasten:) ja välillä lasketaan ote kokonaan irti ja sitten sitä ollaankin jo ihan rähmällään maassa. Ja kovasti yrittää harjoitella seisaaltaan laskeutumista. Jos epävarmuus suunnitellun laskeutumisen onnistumisista iskee alkaa tytsyn suunnalta kuulua huolestunutta ähinää, että tulukee auttamaan!
Isoveikka on pop. Sen perässä pitää kontata kaikkialle:) silläkin riskillä että isoveikka voipi laittaa nenän edestä oven kiinni tai sitten se nostaa tytsyn paikasta A paikkaan B huomatakseen että taas se sisko on vieressä! Ja mun leluissa! Lievää jakamisen tuskaa. Ihan parhaita leikkejä on siis piilosilla olo. Ja meillä on sisäovet osittain lasia niin isoveikka oven toisella puolen ja typy toisella puolen ja molemmat nauraa toisilleen:p tai pussilakanan vaihto! Voi sitä riemua mitä siitäkin saa:D
 
Muokattu viimeksi:
Voi ei tätä hampaidentuloa! Nyt tulee jo vissiin viisi yhtäaikaa! Yöt melko levottomia eikä päivisin malta nukkua kuin hetken..
 
Meillä pojalle tuli siis oikea ylä etuhammas. Nyt on tulossa sen pari. Vielä ootellaan alahampaita. Flunssa sekoittaa nyt viel pakkaa, varsinki ku ollaan kaikki kipeinä.
 
Hei taas :)
Täällä tehdään noita hampaita toooodella huolella, hitaasti ja kipeästi. Viime vloppuna neljän viikon odotuksen jälkeen vihdoin yläetuhammas tuli läpi. Ja nyt tehdään sitä viereistä läpi.. On ollut tooooodella horror öitä välillä eikä edes parasetamol (maximit) vrks ole aina riittäneet. Lisäksi aftamediä koko ienrivistö täyteen, että helpottaisi edes vähän. Sitten taas välissä on onneksi päiviä ettei ole niin kipeät. Tytöllä nyt siis kolme hammasta ja ainakin neljäs tulossa, ellei tuosta ole puhkeamassa myös viereisiä..

Täällä lähdettiin tukia pitkin käveleen tuossa reilu 9kk ja nyt viikon ajan mennyt reippaasti taaperokärryn kanssa alakerrassa edes takaisin. Ihme kyllä ei ole kaatuillut sen kanssa kertaakaan vielä ainakaan, ja vauhti on enemmän kuin huima. Nyt on alettu myös "hyppiä" kun rynkytetään milloin turvaporttia tai keittiönkaapinovia kahvoista roikkuen.

Välillä myös vahingossa seisotaan ihan ilman tukea muutama sekunti maksimissaan. Rohkeutta ei tytöltä kyllä puutu :) Hirmu sosiaalinen tyyppi ja ottaa reippaasti kontaktia muihin lapsiin ja ihmisiin. Meillä ei vieläkään ole tullut mitään selkeää vierastamisvaihetta, voihan se olla ettei tulekaan..

Ai niin, ja täällähän olisi nyt sitten pikkusisarus näillä näkymin tuloillaan, mutta vielä pitää mennä varpasillaan ultraan saakka..
 
Niin ja mamma, pappa ja äiti tulee täälläkin sanoista selkeimmin. Muutoin kovasti vaihtelee päivät sen suhteen, yrittääkö toistaa sanoja. Nyt selkeästi keskitytty kävelyn opetteluun taas enempi. Omaa kieltään kyllä pälpättää välillä meille, koiralle ja leluilleen tai itsekseen. Tämä on jotenkin niin ihana vaihe! Ja niin, typy tänään 10kk :Heartpink
 
Paljon onnea lumileopardi! Toivottavasti pieni tarrannu hyvin kiinni. Ja onnittelut tietenkin kymmenkuiselle! Oletteko koittanu buranaa hampaantulokipuihin...? Meillä näyttäs toimivan panadolia paremmin. Pahimpina iltoina oon antanu molemmat ennen nukkumaanmenoa.
 
Paljon onnea lumileopardi! Toivottavasti pieni tarrannu hyvin kiinni. Ja onnittelut tietenkin kymmenkuiselle! Oletteko koittanu buranaa hampaantulokipuihin...? Meillä näyttäs toimivan panadolia paremmin. Pahimpina iltoina oon antanu molemmat ennen nukkumaanmenoa.
Heippa Pauveli!
Toivotaan että on nyt tarrasukkia matkassa, kun edellinen meni miten meni.. Hassua kyllä, nyt on ollut jotenkin vaan luottavainen olo enkä ainakaan vielä ole edes varannut ar ultraan aikaa, enkä ehkä varaakaan. Ei siitä mitään takeita kumminkaan saa (viimeksi oli sykkeet jne ja silti meni kesken). Odotellaan täällä parhaillaan np-ultraan aikaan ja vähän sen mukaankin katsoa kestääkö maltti sinne saakka.

Hei kiitos burana vinkistä, kyllähän tiesin että sekin on vaihtoehto mutta miten sitä onkin jäänyt jumittaa tuohon pelkkään parasetamoliin. Eli ei olla kokeiltu. Ehkä siksi että parasetamolin on sanottu olevan niin turvallista ja sitä on neuvolan ohjeen mukaan annettu tarpeen mukaan ihan reippaasti joka päiväkin välillä. Totta kai on sitten pidetty myös taukoa.
Hassua vaan miten erilailla nämä vauvelit noihin hampaisiin reagoi. Kahdella kaverilla samanikäiset vauvat ja niillä "vaan" enimmäkseen parin kolmen yön ja päivän kiukku, lääke auttaa hyvin ja ikenistä näkee koska puhkeavat. No meilläpä ne ikenet eivät KOSKAAN vielä ole tulleet puolukan punaiseksi juuri ennen puhkeamista, vaan mollottaneet samanlaisina turpeina. Nuo yläetuhampaiden neliötkin näkyivät ikenien alla monta viikkoa ennen kuin toinen vihdoin viitsi puhjeta.
 
Poika osaa jo kävellä ihan kunnolla ilman tukea. Eilen hän otti 41 askelta peräkkäin istumatta alas kertaakaan. Hän myös vilkuttaa, taputtaa ja antaa ylä femmaa. Sanoja hän ymmärtää tosi hyvin. Yllätyin miten hän haki oikeat lelut nimellään kun pyysi. Joka päivä olen niin ylpeä mun pienestä söpöläisestä. Rakkaus kasvaa kasvamistaan ❤️
 
Takaisin
Top