Hankintoja vauvoille

Uskoisin et vanupuvulla tai fleece haalarilla pärjää huhtikuussa ja käyttää sit peittoja tai makuupussia myös, jos tarvis..
 
Ikea-reissu takana ja hygieniatuotteita, vaippoja ja tuttipulloja lukuunottamatta alkais kaikki olla jo kasassa. :wideyed: Itkuhälytin ja rintapumppu vielä puuttuu myös, mutta niiden hankkimisessa ei nyt kiire olekaan. Huh, vielä pari kuukautta sitten tuntu, että tämä on loputon suo eikä edes tiiä mistä aloittais hankinnat, mutta niin ne vaan keräänty kasaan aika kivuttomasti. :happy:
 
Tuosta pukemisesta on tosiaan hankala antaa oikeaa vastausta. Kaikki vauvat on niin erilaisia. Toiset kuumakalleja ja toiset vilukissoja. Mullakin oli ekan kanssa alkuun ihan kokeilua ja sit löysin tavat kokeilemalla. Peitot ja makuupussit on hyviä jos tarvii lennosta lisätä tai vähentää. :) Esim jos lähdet aamulla viileemmällä ja parin tunnin päästä on täys auringonpaiste :) Meidän esikoinen oli kuumakalle niin tollasella 10-15 asteisella kelillä topattu fleece olis jo ollu liikaa. :)
 
^ Meillä se ois ainaki ollu ihan turhake. Tyyppi nukkui vieressä/sivuvaunussa lähes puolivuotiaaksi. Nukutukset hoidettiin tissillä/maidolla/vellillä, ei sirkushuveilla. Sen sijaan mobile hoitopöydän yllä oli mielenkiintoinen katseltava sillä aikaa kun vaippaa vaihdettiin:)
 
^^ Ehkei välttmätön...meillä on sellainen eikä paljon käytetty...joskus kn piti tehdä jotain ja vauva kaipaa viihdykettä. Mobilen kuuluvaa soittolaitetta käytetty enemmän, vieläkin muksu silloin tällöin laittaa sen soimaan (lelulaatikossa, mobile on varastossa).

Voi olla, että useamman lapsen kanssa viihdyke helpottaa arkea.

Vaipanvaihdon aikana viihdyke on aika jees. Meillä oli sellainen iso smile-kuva neuvolasta seinälle teipattu kun katto olis ollut toinen vaihtoehto. Hauska seurat kun vauva "jutteli" kuvalle.
 
Esikolla mobile sängyn päällä autto rauhoittumaan, mutta tosikolla taas sai aikaan kierrokset, eikä nukahtanu millään jos se killu sängyn päällä. En ajatellu nyt laittaa, ellei sitten jotain ongelmia sänkyyn jäämisessä tai muuten ilmene..
 
Aika lyhytikäinen sen mobilen käyttöaika on, eli ei mikään must hankinta. Jos ei hanki sellaista kun meillä, että siitä saa sen mobile osan pois ja pelkän soittimen käyttöön. Sitä esikoinen tykkää kannella ympäri kämppää ja kuunnella. Se täytyy aina ensimmäisenä laittaa aamusti päälle. Välillä täytyy piilottaa koko vekotin, sitä renkutusta ei jaksa aina kuunnella. :hilarious:
 
Ostin kans tuollaisen mobilen mistä saa soitto-osan erikseen irti.
Tutulla lapsi oppi jäämään yksikseen sänkyyn mobilen avulla, ettei aina tarvinnut olla tissiä/pulloa/seuraa saatavilla. Jäi kuuntelemaan mobilen soittoa ja hetken päästä nukkuikin. Toivottavasti oma muksu ois samanlainen.. :grin:angelic:
 
Meillä esikoinen tietyssä iässä alkoi nukahtamaan itsekseen sänkyyn ilman mitään mobileitakaan. Aluksi siis rinnalle tai syliin ja kannettiin nukkuvana sänkyyn, jossain vaiheessa iltatissin jälkeen vietiin hereillä olevana omaan sänkyynsä ja nukahti sinne hetken päästä itsekseen. Oli (ja on edelleen) meillä sellainen soittorasia lelu joka vedetään kerran kun lapsi viedään sänkyyn mutta ei se montaa minuuttia soi.
 
^ Eiköhän kaikki lapset nukahda jossain vaiheessa elämäänsä ilman mobileitakin.. :hilarious:

Muoks. Ja tuo heitto ihan huumoria, ettei kukaan vaan vedä hernettä nekkuun.. :shy:
 
Muokattu viimeksi:
Heh, totta napiainen! Tarkoitin kuitenkin että meidän esikoinen siinä alle puolen vuoden iässä (en muista ihan tarkalleen, sanoisin 4-5kk) oppi/alkoi nukahtamaan itsekseen.
 
Ja pointtina mun viestissä oli se, että monesti on kyse myös siitä mihin lapsi tottuu/totutetaan. Ei toki aina. Mutta usein, jos lapsi tottuu että huoneessa on joku kun hän nukahtaa, voi olla vaikea oppia nukahtamaan itsekseen. Vastaavasti meidän pojalla yleensä menee pidempi aika nukahtaa kun ollaan esim. reissussa niin että huoneessa on joku muukin kuin lapsi itse.
 
Mitä mieltä ootte näistä pinnasängyistä,joissa on laskettava laita? Mietin että onko se sit joskus 3-4 -vuotiaana liian kapea,vaikka lapsi mahtuisi siihen nukkumaan vielä?
 
^ Mie ostin sellaisen, koska olen lyhyt (alle 160cm), jolloin kun pohjaa pudottaa niin on helpompi isompaa lasta nostaa pois kun laidan yli ei tarvi kurotella. :)
 
^ Eiköhän kaikki lapset nukahda jossain vaiheessa elämäänsä ilman mobileitakin.. :hilarious:

Muoks. Ja tuo heitto ihan huumoria, ettei kukaan vaan vedä hernettä nekkuun.. :shy:

Aijaa, mä tartten vieläkin mobilen jotta nukahdan :p (nooot)
 
Mitä mieltä ootte näistä pinnasängyistä,joissa on laskettava laita? Mietin että onko se sit joskus 3-4 -vuotiaana liian kapea,vaikka lapsi mahtuisi siihen nukkumaan vielä?

Laskettava laita on mielestäni todella jees...mutta ei se 3-4 vuotias ehkä enää pinnasängyssä nuku (riippuu nyt tietenkin pinnasängyn koosta).
 
Laskettava laita on mielestäni todella jees...mutta ei se 3-4 vuotias ehkä enää pinnasängyssä nuku (riippuu nyt tietenkin pinnasängyn koosta).

Niinpä, esimerkiksi meillä esikoinen siirtyi (jatkettavaan) lastensänkyyn reilu 1,5-vuotiaana.
 
Takaisin
Top