Vauvavakuutus & Lapsivakuutus

Keskustelun 'Vauvan kanssa' aloitti Kyfi3759640, 3 loka 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
?

Oletteko hakeneet vakuutusta lapsellenne?

 1. Kyllä, syntymättömälle lapselle (vauvavakuutus)

  75.0%
 2. Kyllä, syntyneelle lapselle (lapsivakuutus)

  25.0%
 3. Ei, emme hae vakuutusta

  0 vote(s)
  0.0%
 1. Kyfi3759640 Uusi käyttäjä

  Hei kaikki. Tähän ketjuun olisi kiva saada kokemuksia vauva- ja lapsivakuutuksista. Onko kokemuksia & mielipiteitä kannattaako hakea jo ennen syntymää?

  Me puntaroidaan vauva-/lapsivakuutusta IF / OP välillä. Ja myös sitä että haetaanko vauvavakuutusta jo ennen syntymää vai lapsivakuutusta vasta syntymän jälkeen. Onko kokemuksia IF/OP vauva-/lapsivakuutuksen toimivuudesta? Tai muistakin vakuutuksista?

  Kaverilla on If ja he ovat olleet tyytyväisiä, OP:sta ei ole kokemusta meidän kaveripiirissä. IFillä tosin max korvaus 100 kEUR ja OP:lla 200 kEUR - ja hinta OP:llä toki noin satasen vuodessa kalliimpi. Mutta tosiaan tuo OP:n isompi korvaussumma houkuttaa, koska useiden vuosien aikana voi tapahtua kaikenlaista ja silloin korvaussummaakin olisi tarvittaessa käytettävissä - ja OP olisi voimassa ihan 100v saakka, kun IF taas päättyy 14v iässä.

  Entä millaisia omavastuita olette käyttäneet? Alhaista esim 100 euroa vai korkeampaa 300 euroa? Puntaroiden sitä että maksaako vuodessa hieman suurempaa vakutusmaksua pienemmällä omavastuulla vai pienempää vuosimaksua suuremmalla omavastuulla?

  Ja toki sellainenkin vaihtoehto ja kokemukset kiinnostaa, että miten olette pärjäilleet ne ketkä eivät ole vakuutusta ottaneet, eli kuinka hoidot ovat julkisella sitten toimineet - vai onko joutunut omalla kustannuksella käymään kuitenkin yksityisellä. Kokemuksia kiitos kaikilta :happy:
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Me otettiin OP:sta vauvavakuutus. Ei sitä ennen syntymää tarvinnut, mutta varmasti on perheitä joille siitä on hyötyä. Lapsen synnyttyä olen ollut tyytyväinen, vaikka ei mitään flunssia+kuumetta (ja diabetesepäilyä) kummempaa ole ollut. On aina voinut mennä lääkäriin kun on siltä tuntunut. Meilllä on 100€ omavastuu ja mielestäni se on ollut hyvä. Tuo 300€ kuulostaa aika isolta. Varsinkin jos se vakuutusmaksu ei ole sitä 200€ pienempi. Meille tarjottiin kun se otettiin sellainen missä oli joka asiasta erikseen 100€ oma vastuu ja se otettiin, kun ei tiedetty että on toisenlainenkin vaihtoehto. Vähän myöhemmin sitten toisen työntekijän kanssa vaihdettiin sellaiseen että on se oma vastuu vain kertaalleen. Jos siis tapahtuu jokin onnettomuus johon tulee korvausta useammasta kohdasta ei joka kohdassa ole erikseen sitä omavastuuta.
 3. Kyfi3759640 Uusi käyttäjä

  Kiitos kokemuksista. Vielä on aikaa pohtia ennen syntymää, mutta pikkuisen jo kallistumme siihen että otamme lapsivakuutuksen sitten kun pieni on maailmassa :happy:

  Ymmärtääkseni sairausvakuutus pitäisi olla syntyneelle lapselle hieman halvempi, vaikka kääntöpuolena on se että jos syntymässä tulee jotain terveyspoikkeamia, niin ne tulevat myös vakuutukseen rajoitteeksi. Mutta toiselta kantilta katsoen olemme osallistuneet kaikkiin lisätutkimuksiin mitä julkiselta on ehdotettu, eikä sikiön osalta ole havaittu mitään normaalista poikkeavaa.

  Totta, on tuo 300e omavastuu varmastikin jo "liikaa" kun asiaa miettii: vakuutushinta ei tosiaan vastaavaa määrää kuitenkaan alene. Ja omavastuu on maksettava joka vuosi ennenkuin vakuutuksesta saa hyötyä - korostuu vielä jos olisi useampi vakuutettu lapsi ja joutuu jokaisesta maksamaan 300 euron omavastuut vakuutusmaksujen päälle, ennenkuin vakuutus alkaa korvaamaan...
  • Käytettävä Käytettävä x 1
 4. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Meillä on OP:n "täysvakuutukset" kaikilla lapsilla ja kattaa käytännössä melkein kaikki terveydenhoidon kustannukset. On otettu ennen syntymää kaikille, koska pelkäsin synnytyksessä menevän jotain pieleen (ensimmäinen raskaus monikkoraskaus). Vuosiomavastuu on 100€, joka on ollut järkevä valinta. Ensimmäinen vuosi oli kallein, sen jälkeen hinta on ollut halvempi vuosi vuodelta.

  Terveydenhoito on periaatteessa ilmaista alle 18v lapsille Suomessa, mutta meillä on mennyt reumaa sairastavalla lapsella viime vakuutuskaudella julkisen puolen hoitoihin ja lääkityksiin pitkälle toista tuhatta euroa. Lisäksi korvat putkitettiin yksityisellä, siitä kulut vähän vajaat 1300€. Meille tämä lysti on maksanut vakuutusmaksun ja sen 100€ omavastuun eli vakuutus on todellakin kannattanut! Vakuutusyhtiö on ollut halukas ostamaan reuman ulos tuosta vakuutuksesta. Emme ole vielä tarjousta nähneet, mutta kovin pienellä summalla ei olla siihen lähdössä kuitenkaan.. sen verran hyvin korvaavat.

  OP:n miinukseksi mainittakoon toisinaan hidas käsittely. Meillä on paljon hakemuksia käsittelyssä koko ajan ja rahoja maksetaan ripotellen takaisin päin. Osin varmaan johtuu myös runsaista kuluista. Lapset, joilla on huomattavasti paljon vähemmän haettavia, käsitellään minun kokemuksella nopeammin.

  Vakuutuksellahan ostetaan itselle mielenrauhaa. Ilmankin sitä lapsi kyllä hoidetaan ja kelan lääke- ja sairaanhoitomaksujen katot huolehtivat, etteivät kulut ole tuhansia euroja vuodessa. Meidän budjetissa tuollainen yli 1000€ lovi kuitenkin olisi jo merkittävä, jolloin vakuutus on ollut ehdottomasti kannattava. Enemmän on korvauksia tullut kuin kolmen lapsen vakuutusmaksut ovat olleet. Toki silloin vakuutus on turhaa rahanmenoa, jos mitään ongelmia ei ole. Nämä on niitä riskejä, joita jokaisen pitää itse punnita. :)

Jaa tämä sivu