Vauvavakuutus & Lapsivakuutus

Keskustelun 'Vauvan kanssa' aloitti Kyfi3759640, 3 loka 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
?

Oletteko hakeneet vakuutusta lapsellenne?

 1. Kyllä, syntymättömälle lapselle (vauvavakuutus)

  83.9%
 2. Kyllä, syntyneelle lapselle (lapsivakuutus)

  9.7%
 3. Ei, emme hae vakuutusta

  6.5%
 1. TonZa Aloittelija

  Hei kaikki. Tähän ketjuun olisi kiva saada kokemuksia vauva- ja lapsivakuutuksista. Onko kokemuksia & mielipiteitä kannattaako hakea jo ennen syntymää?

  Me puntaroidaan vauva-/lapsivakuutusta IF / OP välillä. Ja myös sitä että haetaanko vauvavakuutusta jo ennen syntymää vai lapsivakuutusta vasta syntymän jälkeen. Onko kokemuksia IF/OP vauva-/lapsivakuutuksen toimivuudesta? Tai muistakin vakuutuksista?

  Kaverilla on If ja he ovat olleet tyytyväisiä, OP:sta ei ole kokemusta meidän kaveripiirissä. IFillä tosin max korvaus 100 kEUR ja OP:lla 200 kEUR - ja hinta OP:llä toki noin satasen vuodessa kalliimpi. Mutta tosiaan tuo OP:n isompi korvaussumma houkuttaa, koska useiden vuosien aikana voi tapahtua kaikenlaista ja silloin korvaussummaakin olisi tarvittaessa käytettävissä - ja OP olisi voimassa ihan 100v saakka, kun IF taas päättyy 14v iässä.

  Entä millaisia omavastuita olette käyttäneet? Alhaista esim 100 euroa vai korkeampaa 300 euroa? Puntaroiden sitä että maksaako vuodessa hieman suurempaa vakutusmaksua pienemmällä omavastuulla vai pienempää vuosimaksua suuremmalla omavastuulla?

  Ja toki sellainenkin vaihtoehto ja kokemukset kiinnostaa, että miten olette pärjäilleet ne ketkä eivät ole vakuutusta ottaneet, eli kuinka hoidot ovat julkisella sitten toimineet - vai onko joutunut omalla kustannuksella käymään kuitenkin yksityisellä. Kokemuksia kiitos kaikilta :happy:
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Me otettiin OP:sta vauvavakuutus. Ei sitä ennen syntymää tarvinnut, mutta varmasti on perheitä joille siitä on hyötyä. Lapsen synnyttyä olen ollut tyytyväinen, vaikka ei mitään flunssia+kuumetta (ja diabetesepäilyä) kummempaa ole ollut. On aina voinut mennä lääkäriin kun on siltä tuntunut. Meilllä on 100€ omavastuu ja mielestäni se on ollut hyvä. Tuo 300€ kuulostaa aika isolta. Varsinkin jos se vakuutusmaksu ei ole sitä 200€ pienempi. Meille tarjottiin kun se otettiin sellainen missä oli joka asiasta erikseen 100€ oma vastuu ja se otettiin, kun ei tiedetty että on toisenlainenkin vaihtoehto. Vähän myöhemmin sitten toisen työntekijän kanssa vaihdettiin sellaiseen että on se oma vastuu vain kertaalleen. Jos siis tapahtuu jokin onnettomuus johon tulee korvausta useammasta kohdasta ei joka kohdassa ole erikseen sitä omavastuuta.
 3. TonZa Aloittelija

  Kiitos kokemuksista. Vielä on aikaa pohtia ennen syntymää, mutta pikkuisen jo kallistumme siihen että otamme lapsivakuutuksen sitten kun pieni on maailmassa :happy:

  Ymmärtääkseni sairausvakuutus pitäisi olla syntyneelle lapselle hieman halvempi, vaikka kääntöpuolena on se että jos syntymässä tulee jotain terveyspoikkeamia, niin ne tulevat myös vakuutukseen rajoitteeksi. Mutta toiselta kantilta katsoen olemme osallistuneet kaikkiin lisätutkimuksiin mitä julkiselta on ehdotettu, eikä sikiön osalta ole havaittu mitään normaalista poikkeavaa.

  Totta, on tuo 300e omavastuu varmastikin jo "liikaa" kun asiaa miettii: vakuutushinta ei tosiaan vastaavaa määrää kuitenkaan alene. Ja omavastuu on maksettava joka vuosi ennenkuin vakuutuksesta saa hyötyä - korostuu vielä jos olisi useampi vakuutettu lapsi ja joutuu jokaisesta maksamaan 300 euron omavastuut vakuutusmaksujen päälle, ennenkuin vakuutus alkaa korvaamaan...
  • Käytettävä Käytettävä x 1
 4. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Meillä on OP:n "täysvakuutukset" kaikilla lapsilla ja kattaa käytännössä melkein kaikki terveydenhoidon kustannukset. On otettu ennen syntymää kaikille, koska pelkäsin synnytyksessä menevän jotain pieleen (ensimmäinen raskaus monikkoraskaus). Vuosiomavastuu on 100€, joka on ollut järkevä valinta. Ensimmäinen vuosi oli kallein, sen jälkeen hinta on ollut halvempi vuosi vuodelta.

  Terveydenhoito on periaatteessa ilmaista alle 18v lapsille Suomessa, mutta meillä on mennyt reumaa sairastavalla lapsella viime vakuutuskaudella julkisen puolen hoitoihin ja lääkityksiin pitkälle toista tuhatta euroa. Lisäksi korvat putkitettiin yksityisellä, siitä kulut vähän vajaat 1300€. Meille tämä lysti on maksanut vakuutusmaksun ja sen 100€ omavastuun eli vakuutus on todellakin kannattanut! Vakuutusyhtiö on ollut halukas ostamaan reuman ulos tuosta vakuutuksesta. Emme ole vielä tarjousta nähneet, mutta kovin pienellä summalla ei olla siihen lähdössä kuitenkaan.. sen verran hyvin korvaavat.

  OP:n miinukseksi mainittakoon toisinaan hidas käsittely. Meillä on paljon hakemuksia käsittelyssä koko ajan ja rahoja maksetaan ripotellen takaisin päin. Osin varmaan johtuu myös runsaista kuluista. Lapset, joilla on huomattavasti paljon vähemmän haettavia, käsitellään minun kokemuksella nopeammin.

  Vakuutuksellahan ostetaan itselle mielenrauhaa. Ilmankin sitä lapsi kyllä hoidetaan ja kelan lääke- ja sairaanhoitomaksujen katot huolehtivat, etteivät kulut ole tuhansia euroja vuodessa. Meidän budjetissa tuollainen yli 1000€ lovi kuitenkin olisi jo merkittävä, jolloin vakuutus on ollut ehdottomasti kannattava. Enemmän on korvauksia tullut kuin kolmen lapsen vakuutusmaksut ovat olleet. Toki silloin vakuutus on turhaa rahanmenoa, jos mitään ongelmia ei ole. Nämä on niitä riskejä, joita jokaisen pitää itse punnita. :)
 5. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Aloittaja on ehkä jo päätöksensä tehnyt. Tai sitten ei, jos aloitti miettimisen jo alkuraskaudesta. Mihin päädyitte tonza?

  Niin tai näin voidaan silti jatkaa keskustelua. Otitteko te vauvavakuutuksen, lapsivakuutuksen vai jätittekö kokonaan vakuuttamatta?
 6. Rosalina Ei muuta elämää Elomammat 2018 Kesäkuunmammat 2015

  Ei ole ketään vakuutettu eikä ois ollut vakuutuksille kovin kummoista käyttöä edes. Luotto julkiseen terveydenhoitoon on hyvä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 7. nenna❤ Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018 Elomammat 2016

  Me otettiin molemmille OPn vauvavakuutukset. Vakuutus korvasi raskausajalta esimerkiksi liikehälytyskäynnit äitipolilla sekä pelkopolikäynnin.
  Meillä julkinen tarjoaa ei-oota esimerkiksi kun pitäisi tapaturman jälkeen saada hammaslääkäriaika, joten on sairaalan päivystysjonoa kätevämpää käydä yksityisellä.
  Julkisella ei myöskään hoideta suun kireitä jänteitä kovin helpolla, joten on kätevää viedä yksityiselle asiaan perehtyneelle lääkärille lapsi.
  Ehdottomasti ottaisin myös seuraavalle lapselle vakuutuksen, se on niin helppo vaihtoehto.
 8. JenniK Tuttu foorumilla Lokamammat 2018

  Me otettiin lapselle vakuutus OP:sta ennen syntymää ja on jo nyt kolmen kuukauden aikana maksanut itsensä takaisin. Lapsella todettiin kireät jänteet suussa ja niiden leikkauksen lisäksi korvattiin tietysti myös imetysohjaus/jälkikontrolli. Tätä ennen jouduttiin ravaamaan julkisella puolella ja kaiken jälkeenkin on jo kerran käyty yksityisellä lastenlääkärillä. Nämä ovat menneet vakuutuksen piikkiin. Otimme pienimmän omavastuun (100e) ja olen ollut sihen päätökseen tyytyväinen.

  Olen OP:lla tykännyt siitä, että kuitteja ei kysellä turhan helposti. Tähän mennessä kaikki korvaushakemukset on hyväksytty suoraan. Luultavasti johtuu siitä, että tili on samassa pankissa joten näkevät maksut tilitiedoista suoraan?
 9. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Me ei olla otettu kellekkään lapselle vakuutuksia kun vasta 1v tietämillä. Ei oo vaan tullu otettua ja onneks niille ei oo ollu tarvetta. Julkinen on toiminu meidän tarpeisiin aivan hyvin :thumright
 10. Äidiksisyntynyt Tuttu foorumilla Joulumammat 2018

  Otin vakuutuksen op:sta ennen lapsen syntymää100€ omavastuulla/vakuutuskausi eli vuosi, hinta taitaa olla n.250€/vuosi (nyt oli ainakin sen verran bonuksia, että vakuutusmaksu meni op bonuksistani). Jos olisin ottanut vakuutuksen vähän aiemmin, olisin saanut myös radikäyntieni polimaksut sieltä.. nyt jo vakuutus kuitenkin "maksanut itsensä", kun heti synnyttyä oli kaikenlaista ja ollaan käyty lääkärissä/oltu osastolla vielä tässä välissäkin.. tosin käsittely tuntuu kestävän, odotin päätöksiä eli rahoja muutamassa päivässä hakemuksista, mutta käsittelyaikoina onkin muutamat viikot..

  Ja lisään vielä huomioitavaksi, että kyllä julkisen laskuillekin saa hintaa, kun viettää osastolla aikaa pitempään..
 11. LaraS Rakastunut foorumiin

  Täälläkin OP:n vakuutus otettu ennen syntymää. Haluttiin siksi, kun ei voi koskaan tietää ultrauksista ja muista huolimatta, jos onkin jotain synnynnäistä vaikka sydämessä, tai tulee synnytyskomplikaatioita.
  Haettiin ensin Ifistä, kun siellä oli muutkin vakuutukset, mutta omien perussairauksien ja radin takia en sitä saanut :bored: OP:lla ei mitään ongelmaa. Meillä on vakuutus kaikilla herkuilla, eli kattaa mm. kriisiterapiaa, hampaat ja muistaakseni jotain sopeutumisrahaa/-päivärahaa sairauden toteamisen/vammautumisen jälkeen. 100€ omavastuulla mennään täälläkin.

  Oma historia opettaa, että vakuutukset on hyvä olla kunnossa. Mulla ei valitettavasti ole ollut, niin on esim. selkäongelmat, kilpirauhasen vajaatoiminta ja pco (josta johtuen tätä ihanaa esikoista :love017 2,5v odoteltiin saapuvaksi) ovat täysin omaan piikkiin hoidettavia - enkä saa enää sairausvakuutuksia itselleni mistään. Lähtökohtaisesti halutaan turvata lapselle hyvät terveyspalvelut oli tilanne mikä tahansa. Eipä nuo julkiset palvelutkaan ole ainakaan parantuneet viime vuosina...

  Niin ja mun synnytys käynnistyi lapsivedenmenolla rv37+6-38, b-strepto oli positiivinen ja jouduin antibioottitipan takia sairaalaan, jossa synnytys käynnistettiin. Sairaalapäiviä kertyi 6, joista vakuutuksen pitäis korvata siihen syntymäpäivään saakka, eli 4 sairaalavuorokautta. 100€ omavastuulla menee tuo omavastuu jo täyteen (eli tän vuoden mahdolliset sairsuskäynnit on ilmaisia yksityiselläkin) ja pitäis saada vielä rahaa sen lisäksi vakuutuksesta takaisin. Asia on käsittelyssä (tein hakemuksen 2vk sitten) ja kuulemma heillä on ruuhkaa, että päätös viipyy :banghead: ainoa miinus tällä hetkellä tohon OP-vakuutukseen liittyen nuo pitkät käsittelyajat. Aiempi kokemus Ifistä on, että sieltä tulee korvaukset nopeasti, mutta ehdot heillä on mielestäni huonommat.
 12. Minde90 Aloittelija Lokakuun äidit 2019

  Ei olla vielä tarkemmin ajateltu, että otetaanko ennen vai jälkeen syntymän. OP:ssa tällä hetkellä kaikki raha sekä vakuutusasiat eli eiköhän se sieltä sitten oteta :)

  Itsellä muissa korvausasioissa Op toiminut todella hyvin ja kaikkiin hakemuksiin tullut päätös max kahdessa päivässä ja viikon sisällä rahat tilillä :) tietysti menee aivan eri ryhmään esim. koirat ja lapset, joten ymmärrän kyllä jos välillä ruuhkaa on. Kuitteja eivät tosiaan enää ole tainneet kysellä joten se on iso plussa. Helppo tehdä puhelimella heti korvaushakemus :)

  Mielenkiinnosta kysyisin, että te jotka olette ottaneet vakuutuksen ennen syntymään niin missä vaiheessa tuon vakuutuksen pystyy ottamaan? Tarvitseeko vakuutusyhtiö myös todistuksen, että on raskaana?
 13. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Rakenneultran taitavat vaatia kaikki vakuutusyhtiöt. Jokaisella sitten on omat kriteerinsä, mitkä kaikki asiat pitää olla kunnossa, että vakuutuksen saa. Mahdollisimman aikaisessa vaiheessa suosittelen vakuutusta, ettei ongelmia ole ehtinyt tulla vielä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 14. alinah Naimisissa foorumin kanssa Elokuun äidit 2019 Tammikuunmammat 2016

  Meillä otettiin ifistä nt ultran jälkeen syntymättömän lapsen vakuutus, sieltä oli myös esikoisen odotuksessakin vakuutus. Kaikki meidän vakuutukset on keskitetty if. Kertaakaan ei kyllä oo vielä tarvinnut käyttää. Ei syntymän jälkeenkään oo ollu käyttöä Vakuutuksella mutta hyvä se on olla. Esikoinen nyt 3v.

  Ja nyt raskaus menossa rv 15.
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Bella Swan Moderaattori Staff Member

  Op:lta otettiin syntymättömän lapsen vakuutus raskausaikana kun oli kampanja silloin vielä. Eka vuosi ilmainen. Pelkopolikäyntiä ei yllätyksekseni korvannut, mutta vauvan pienestä koosta johtuvat seurantaultrat korvasi. Siinä menikin jo se omavastuu. Ja synnyttyään lapsi lähti ekaksi yöksi vastasyntyneiden valvontayksikköön ylipainehoitoon (hengitys) niin ne sairaalan vuorokausimaksut lapsen osalta vakuutus korvasi. Ei ole ollut käyttöä vakuutuksella sittemmin juurikaan, mutta hyvä on olla vakuutus varalta. Jos toinen lapsi siunaantuu otetaan samanlainen vakuutus hänellekin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. Homssu Peruskäyttäjä Tammimammat 2018

  OP:n vakuutus on otettu molemmille lapsille ennen syntymää. Meillä on OP oma sairaala ihan lähellä ja siellä on nyt hoidettu esikoisen kaikki korvalääkärikäynnit, putkituksen yms. eikä ole tarvinnut omasta pussista maksaa kuin eka käynti + reseptilääkkeet. Hinta on kyllä kova, mutta helppous madaltaa kynnystä viedä lapset näytille pienemmissäkin vaivoissa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Tips Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Meillä myös OPn vakuutukset otettu molemmille muksuille rakenneultran jälkeen. Koskaan ei ole vielä käyttöä ollut, vanhempi nyt 3,5v, mutta mielummin näin päin :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 18. heispa Peruskäyttäjä Heinäkuun äidit 2019

  Onko kellään kokemusta lähitapiolan hinnoista/ehdoista?
 19. dadapls Tuttu foorumilla Marraskuun äidit 2019

  En tiedä paljon on asiat muuttunut nyt parinkymmenen vuoden aikana, mutta itselleni otettiin ennen kun synnyin vakuutus IFiltä ja kannatti. Vakuutus on voimassa oliko 65- vuotiaaseen asti ja tähän asti se on korvannut _kaiken_. Näin aikuisena voin sanoa että vauvavakuutus on säästänyt paljon rahaa ja on helpottavaa että voi mennä lääkäriin pienemmästäkin. Ei enää tässä vaiheessa sais noin hyvää vakuutusta millään. Ja suorakorvauksella ei tarvitse välikätenä maksaa vaan lasku menee suoraan vakuutusyhtiölle. :wink
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Taikapilvi Ihastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Molemmat lapset ollaan vakuutettu jo ennen syntymää :) Esikoiselle otettiin OP:n kautta juurikin se silloinen kamppis, että ekan vuoden sai ilmaiseks, oli tosi hyvä! Nyt ollaan kilpailutuksen myötä vaihdettu kaikki vakuutukset LähiTapiolaan ja sieltä otettiin tälle toisellekin lapselle vakuutus jo ennen syntymää..

Jaa tämä sivu