Vauvavakuutus & Lapsivakuutus

Keskustelun 'Vauvan kanssa' aloitti Kyfi3759640, 3 loka 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
?

Oletteko hakeneet vakuutusta lapsellenne?

 1. Kyllä, syntymättömälle lapselle (vauvavakuutus)

  83.9%
 2. Kyllä, syntyneelle lapselle (lapsivakuutus)

  9.7%
 3. Ei, emme hae vakuutusta

  6.5%
 1. Zeni Moderaattori Staff Member Tammimammat 2017 Kesäkuun äidit 2019

  Meillä on kaikki lapset vakuutettu ennen syntymää OP:n vakuutuksella. Kertaakaan ei olla lasten vakuutuksia tarvittu ja nyt on suunnitelmissa vaihtaa vakuutukset pelkiksi tapaturmavakuutuksiksi. Masuvauvalle ei olla otettu vakuutusta, eikä varmaan otetakaan ainakaan ennen syntymää.
 2. niemja Naimisissa foorumin kanssa Kesäkuun äidit 2019 Helmimammat 2017

  Meillä on lähitapiolaan otettu vauvavakuutukset, jo raskauden aikana. En tajunnu nuota pelkopoli yms juttuja kysyä meneekö meidän vakuutukseen, olis hyvä ku niitä tulee. Samoin ku meillä on rv32 tulos ulkomaanmatka, niin hyvä tietää että vakuutus korvaa jos jotain tapahtuu. Esikoisella ei juuri oo ollu tarvetta vakuutyksekselle, mutta kuopuksen kans on ollu ja se on maksanu ittensä moninkertaisesti takasi, viime vuonna selviteltiin mahaongelmia yksityisellä, kun julkinen ei tarjonnu mitää, ja 1500e meni mutta omavastuu oli sen 100e ja sillä sai kaiken, korvaukset tulee nopeasti. Julkisella pieneen korvien punotukseen määrättiin antibiootit, ihan turhaan, kun punasuus johtuu huutamisesta, ja sen jälkeen en oo julkiseen luottanu vaan vien heti yksityiselle ja suoraa lastenlääkärille ja kaikki menee vakuutukseen. Ihan loistava on, ja lähitapiolas on voimas vakuutus 100v asti.
 3. marijanna Aloittelija

  Me otettiin OP:sta vakuutus syntymän jälkeen. Ennen ei olisi onnistunut, kun en käynyt seulonnassa ( tai siis kävin vain ultrissa). Se taitaa olla kaikissa vakuutuksissa ehtona nykyään. Vielä ei ole vakuutusta tarvittu, joten en osaa sanoa kuinka hyvin toimii. Meillä sen verran bonuksia, että vakuutusmaksu on mennyt niistä, mikä oli iso tekijä vakuutuksen valinnassa.
 4. Bekka Aloittelija Elomammat 2018

  Me oltais otettu vakuutus jo ennen syntymää, mutta rakenneultrassa olleiden poikkeavuuksien takia ei meille vakuutusta myönnetty, vaikka nämä poikkeavat arvot muuttuivat seurantaultrissa normaaleiksi. Nyt syntymän jälkeen ei olla yritetty hankkia vakuutusta, vaatisi tod.näk. lääkärintarkastuksia, ultria yms jotta edes harkitsisivat vakuutuksen myöntämistä, eikä siihen aiota ruveta. Julkinen terveydenhuolto kelpaa meille oikein hyvin :)

  Yleinen kokemus vakuutuksista (nyt en siis puhu vauvan vakuutuksista) on kyllä negatiivisen puolella, todella nihkeästi ovat yhtään mitään korvanneet. Nyt ollaankin vakuutusyhtiötä vaihdettu, toivottavasti nykyisessä vakuutusyhtiössä hoituu asiat paremmin :)

  Voisinpa vielä lisätä että kyseinen vakuutusyhtiö, jonka kanssa meillä ollut ongelmia, on OP. Myös lähipiirissä ollut ongelmia OP:n kanssa, ja heitä jopa eräs OP:n henkilökuntaan kuuluva kehotti viemään OP:n oikeuteen kun eivät korvanneet sopimusten mukaisia asioita. Oman terveydentilan vuoksi eivät kuitenkaan jaksaneet oikeustaistoihin lähteä.
  Mutta mukava kuulla että muilla on vakuutusasiat siellä sujuneet paremmin :)
  Last edited: 11 helmi 2019
 5. Mikki Aloittelija

  Me otettiin esikoiselle ennen syntymää OPsta. Juuri siitä syystä että jos ultrissa ei ole havaittukaan kaikkea tai synnytyksen yhteydessä voi sattua jotain. Minulla oli synnytyspelkoa, joten sekin vahvisti vakuutuksen tarvetta.
  Olemme olleet tyytyväisiä ja myös siitä syystä, että vakuutus on voimassa vielä pitkään, sillä voihan olla että vasta teininä paljastuu sairauksia, tai 20-30v joitain kuukautishäiriöitä ja niin edelleen.
  Itselläni oli lapsuudessa vakuutus, mutta vanhemmat sitten lopettivat sen. Olen muutaman kerran omalla kohdallani miettinyt miten paljon siitä olisi ollut hyötyä kun täysi-ikäisyyden saavuttamisen jälkeen on ollut vaikka mitä eikä puhettakaan että aikuinen saisi julkisella puolella enää mitään hoitoa.. no aina on opiskelijaterveydenhuolto ja työterveydenhuolto mutta...

Jaa tämä sivu