Vauvavakuutus & Lapsivakuutus

Keskustelun 'Vauvan kanssa' aloitti Kyfi3759640, 3 loka 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
?

Oletteko hakeneet vakuutusta lapsellenne?

 1. Kyllä, syntymättömälle lapselle (vauvavakuutus)

  84.4%
 2. Kyllä, syntyneelle lapselle (lapsivakuutus)

  9.4%
 3. Ei, emme hae vakuutusta

  6.3%
 1. Zeni Moderaattori Staff Member Tammimammat 2017 Kesäkuun äidit 2019

  Meillä on kaikki lapset vakuutettu ennen syntymää OP:n vakuutuksella. Kertaakaan ei olla lasten vakuutuksia tarvittu ja nyt on suunnitelmissa vaihtaa vakuutukset pelkiksi tapaturmavakuutuksiksi. Masuvauvalle ei olla otettu vakuutusta, eikä varmaan otetakaan ainakaan ennen syntymää.
 2. niemja Naimisissa foorumin kanssa Kesäkuun äidit 2019 Helmimammat 2017

  Meillä on lähitapiolaan otettu vauvavakuutukset, jo raskauden aikana. En tajunnu nuota pelkopoli yms juttuja kysyä meneekö meidän vakuutukseen, olis hyvä ku niitä tulee. Samoin ku meillä on rv32 tulos ulkomaanmatka, niin hyvä tietää että vakuutus korvaa jos jotain tapahtuu. Esikoisella ei juuri oo ollu tarvetta vakuutyksekselle, mutta kuopuksen kans on ollu ja se on maksanu ittensä moninkertaisesti takasi, viime vuonna selviteltiin mahaongelmia yksityisellä, kun julkinen ei tarjonnu mitää, ja 1500e meni mutta omavastuu oli sen 100e ja sillä sai kaiken, korvaukset tulee nopeasti. Julkisella pieneen korvien punotukseen määrättiin antibiootit, ihan turhaan, kun punasuus johtuu huutamisesta, ja sen jälkeen en oo julkiseen luottanu vaan vien heti yksityiselle ja suoraa lastenlääkärille ja kaikki menee vakuutukseen. Ihan loistava on, ja lähitapiolas on voimas vakuutus 100v asti.
 3. marijanna Aloittelija

  Me otettiin OP:sta vakuutus syntymän jälkeen. Ennen ei olisi onnistunut, kun en käynyt seulonnassa ( tai siis kävin vain ultrissa). Se taitaa olla kaikissa vakuutuksissa ehtona nykyään. Vielä ei ole vakuutusta tarvittu, joten en osaa sanoa kuinka hyvin toimii. Meillä sen verran bonuksia, että vakuutusmaksu on mennyt niistä, mikä oli iso tekijä vakuutuksen valinnassa.
 4. Bekka Peruskäyttäjä Elomammat 2018

  Me oltais otettu vakuutus jo ennen syntymää, mutta rakenneultrassa olleiden poikkeavuuksien takia ei meille vakuutusta myönnetty, vaikka nämä poikkeavat arvot muuttuivat seurantaultrissa normaaleiksi. Nyt syntymän jälkeen ei olla yritetty hankkia vakuutusta, vaatisi tod.näk. lääkärintarkastuksia, ultria yms jotta edes harkitsisivat vakuutuksen myöntämistä, eikä siihen aiota ruveta. Julkinen terveydenhuolto kelpaa meille oikein hyvin :)

  Yleinen kokemus vakuutuksista (nyt en siis puhu vauvan vakuutuksista) on kyllä negatiivisen puolella, todella nihkeästi ovat yhtään mitään korvanneet. Nyt ollaankin vakuutusyhtiötä vaihdettu, toivottavasti nykyisessä vakuutusyhtiössä hoituu asiat paremmin :)

  Voisinpa vielä lisätä että kyseinen vakuutusyhtiö, jonka kanssa meillä ollut ongelmia, on OP. Myös lähipiirissä ollut ongelmia OP:n kanssa, ja heitä jopa eräs OP:n henkilökuntaan kuuluva kehotti viemään OP:n oikeuteen kun eivät korvanneet sopimusten mukaisia asioita. Oman terveydentilan vuoksi eivät kuitenkaan jaksaneet oikeustaistoihin lähteä.
  Mutta mukava kuulla että muilla on vakuutusasiat siellä sujuneet paremmin :)
  Last edited: 11 helmi 2019
 5. Mikki Peruskäyttäjä

  Me otettiin esikoiselle ennen syntymää OPsta. Juuri siitä syystä että jos ultrissa ei ole havaittukaan kaikkea tai synnytyksen yhteydessä voi sattua jotain. Minulla oli synnytyspelkoa, joten sekin vahvisti vakuutuksen tarvetta.
  Olemme olleet tyytyväisiä ja myös siitä syystä, että vakuutus on voimassa vielä pitkään, sillä voihan olla että vasta teininä paljastuu sairauksia, tai 20-30v joitain kuukautishäiriöitä ja niin edelleen.
  Itselläni oli lapsuudessa vakuutus, mutta vanhemmat sitten lopettivat sen. Olen muutaman kerran omalla kohdallani miettinyt miten paljon siitä olisi ollut hyötyä kun täysi-ikäisyyden saavuttamisen jälkeen on ollut vaikka mitä eikä puhettakaan että aikuinen saisi julkisella puolella enää mitään hoitoa.. no aina on opiskelijaterveydenhuolto ja työterveydenhuolto mutta...
 6. TonZa Aloittelija

  Päädyimme hakemaan lapsivakuutusta syntymän jälkeen (OP:ltä). OP vakuutuksessa painoi suurempi korvaussumma ja että se vakuutus on halutessa voimassa ihan vauvasta vanhuuteen saakka.

  Ennen vauvan syntymää emme hakeneet, sillä vaimollani oli raskaudessa paljon komplikaatioita, joiden johdosta ramppasimme äitipolilla ja päivystyksessä useamman kerran kuussa. Oli raskas ja stressaava raskausaika. Emme oikein uskoneet että vauvavakuutusta olisi silloin meille edes myönnetty, sillä olisimme olleet liian riskitapaus vakuutusyhtiölle.

  Vauvan syntymän jälkeen kävi huonoa tuuria sen suhteen että vauvalla oli pian syntymästä kovia vatsavaivoja (koliikkia): lapsivakuutusta ei myönnetty. Vauvaa ja hänen vatsavaivoja on nyt tutkittu julkisella ja ne vaikuttavat olevan maitoallergiaa. Sitten kun saamme lopullisen diagnoosin ja vauvan kuntoon, niin voimme hakea vakuutusta uudelleen ja se mahdollisesti myönnetään joidenkin rajoituksien kanssa. Jää vielä nähtäväksi miten tuon vakuutuksen kanssa käy, tuleeko millaiset rajoitteet vai saadaanko ilman erityisehtoja...

  Mutta sekä raskausajan että sen jälkeisen ajan haasteista huolimatta saimme terveen tyttövauvan :Heartred Ja se on arvokkainta. Maitoallergia on onneksi hoidettavissa eikä ole siten vakava tila.

  Totta sekin, mutta onneksi julkisella on myös maksukatto: noin 700 euroa vuodessa kun tulee täyteen, niin poliklinikka- sekä päivystyskäynnit ovat ilmaisia ja osastopäivä on puoleen hintaan (n. 22 e/pvä). Reseptilääkeostoille on myös saman suuruinen maksukatto, minkä ylityttyä lääkkeet on jotain 2,5e/kpl. Maksukatto helpottaa silloin kun erillistä terveysvakuutusta ei ole. Tässä suhteessa Suomen julkinen terveydenhuolto turvaa ettei henkilön oma talous täysin romutu, jos sairaalan palveluita joutuu käyttämään paljon.
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 20 helmi 2019
 7. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Lapsilla tuo omavastuu sairaalassa on 7vrk, jonka jälkeen sairaalahoito on maksutonta. Tarkoittaa siis osastohoitoa. Jos poliklinikkamaksuja ja lääkekustannuksia tulee paljon, summa kasvaa toki reippaaksi, mutta onneksi kuitenkin vain noihin kattoihin asti. Hoitomaksuun voidaan yhdistää samassa taloudessa asuvien henkilöiden maksuja, lääkekatto on jokaisella henkilökohtainen ja sen täytyttyä tuolla pienellä omavastuulla saa vain lääkärin määräämiä ja korvausoikeudellisia lääkkeitä eli ei kaikkia reseptilääkkeitä.

  Onneksi Suomessa on valtavan hyvä terveydenhuolto ja perustasolla lapsille maksuton. :) Itselläni ei olisi ikinä varaa maksaa lapsen sairaudenhoitoa, jos kaikki pitäisi hinnaston mukaan maksaa! Todennäköisesti lapsella julkisessa hoidossa 20 000€ menee vuodessa helposti rikki, kun lapsi saa hoitoa. Mitä se sitten ikinä olisikaan, jos vielä kalliimpia tai tehokkaampia hoitoja ja lääkkeitä tarvittaisiin vakavampien sairauksien tai tilojen hoidossa..
  • Luova Luova x 1
 8. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Kiva että tulit vastaamaan Tonza. :) Onnea terveestä vauvasta! Toivottavasti saatte pian diagnoosin ja vauvan maitoallergiankin suhteen kuntoon ja sitten sen vakuutuksen. Uskoisin että maitoallergian kanssa kuitenkin oppii hyvin elämään niin ettei se aiheuta vaivoja.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Pingu94 Aloittelija

  Meillä on vauvavakuutus OP:lta. Ollaan oltu siihen tyytyväisiä vaikka lapsi ei erityisen sairas ole ollutkaan.
 10. TonZa Aloittelija

  Noniin lopulta saatiin lapsivakuutus voimaan :happy:

  Viimehetken muutos tehtiin ja haettiinkin IF:ltä. Jouduimme yhdessä vaiheessa käymään omalla kustannuksellamme yksityisellä lääkärillä, joten kyllä siinä alkasi miettimään että IF:n tarjoama suorakorvaus olisi todella kätevä. Toisaalta OP tuntui kankealta lafkalta kun heidän kanssaan muutamia kertoja asioin: vaikea tavoittaa, jonota puhelimessa kauan ja omat sivut netissä on tosi monimutkaiset.

  Rajoitteita IF:n myöntämään lapsivakuutukseen tuli seuraavasti: ruoka-allergia, ummetus, ihottuma, allerginen nuha, allerginen silmäsairaus tai astma. Rajoitteet johtuvat todetusta maitoallergiasta (sekä todennäköisistä maitoallergian komplikaatioista joita mm. ummetus, ihottuma). Rajoitteista huolimatta jää paljon korvattavaa missä vakuutusta voi hyödyntää. Esim korvatulehdukset yms voi käyttää vakuutuksen puolelta yksityisellä lääkärillä :)

Jaa tämä sivu