Palautetta ja ideoita!

Keskustelun 'Ota yhteyttä ylläpitoon' aloitti Miramaria, 10 loka 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Rosalina Ei muuta elämää Elomammat 2018 Kesäkuunmammat 2015

  Mitä oon keskusteluissa täällä vuosia jo hengannut niin ne ketkä oikeesti haluaa keskustella niin osaa kyllä hypätä mukaan kirjoittamaan. Ne, jotka ei oo niin motivoituneita ei myöskään kirjoittele noihin ylläpidon luomiinkaan aloituksiin juuri sen enempää, tai ehkä yhden viestin. (Mietin kuinka moni niistä, jotka näitä on pyytänyt, on noiden ketjujen ansiosta aktivoitunut ja pysynyt aktiivisena..?)

  Ja sit taas aktiivisemmat ei vaivaudu välttämättä monennetta kertaa jauhamaan samoja juttuja jälkikäteen yp:n tekemiin ketjuihin (elokuisiin - 18 noi aloitukset ainakin tuli siis "myöhässä") kun ne on jo puhuttu muissa ketjuissa. Joten kuilu aktiivien ja passiivisten välillä ei katoa mihinkään. On vaan hankalampaa löytää hyvät ketjut, kun yp tukkii palstan omillaan...... :bag:

  Ja sit on samoja aloituksia välillä kahteen kertaan, kun yp lykkää samoja aloituksia mitä jo löytyy.

  Ihan en ymmärrä kuka noista kyselyketjuista niin kovasti hyötyy........ :confused: aika monia ne lähinnä vain ärsyttää.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Kiitos palautteesta Rosalina! :) Kenties nuo ketjut ei jo vauhdissa olleissa kuukauden ryhmissä palvelleet tarkoitustaan. Vähän vielä haetaan oikeaa uomaa tässä asiassa eikä aina osu oikeaan. No, tekevälle sattuu. Onneksi ketju valuu nopeasti pois näkyvistä jos se on turha. Uusissa ryhmissä meidän luomat ketjut toivon mukaan auttavat niin uusia kuin vanhojakin käyttäjiä pääsemään alkuun ja viestimäärienkin täyttymisessä, niin että käyttäjät saavat nopeasti salaisen ryhmän. :) Olemme myös hiomassa näitä ketjuja niin että tulevissa ryhmissä ei kysytä käyttäjien ikää.

  Otamme mielellämme vastaan parannusehdotuksia niin näiden kuin minkä hyvänsä muunkin asian suhteen!
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Olen pitkään miettinyt, mikä noissa ketjuissa oikein häiritsee. Muutamia ajatuksia on tullut

  - Kaikkia noita tietoja ei välttämättä halua julkiselle puolelle laittaa.
  - Jos tiedot haluaa julkisesti kertoa, on ne yleensä kertonut jo esittelyssä jossain muussa ketjussa.
  - Koska ketju on adminin aloittama, tulee siitä herkästi fiilis, että siihen on pienoinen pakko vastata.
  - Siitä taas herää kysymys, miksi admin haluaa nämä tiedot tietää... kuinka paljon tietoa itsestä pitää luovuttaa käyttääkseen tätä palvelua, ja mihin näitä tietoja käytetään, ehdoissa kun lukee, että julkiselle puolelle kirjoitetut jutut ovat Vaun käytettävissä.
  - Toisaalta jos tiedonkeruusta ei ole kyse, pidetäänkö meitä keskustelijoita niin tyhminä, että ihan peruskeskusteluakin tarvitsee ylläpidon puolelta ohjata...

  Ja sitten tuosta, että foorumille haluttaisiin lisää ihmisiä. Vauva-aiheisilla webbifoorumeilla on huono maine yleisesti. Todella usein kun tulee puheeksi vauvafoorumit oikeassa elämässä, kaverit toteavat, että kävivät jossain kurkkimassa, mutta lähtivät pois aika äkkiä, koska meininki foorumilla oli aivan sekopäistä. Vauva-aiheisiin ideologioihin hurahtaneita on foorumeilla paljon, ja sitten ns. tavisäidit feidaavat pois, koska mitään yhteistä äänekkäiden imetys-/luomu-/kestovaippa-/kantoliina-aktivistien kanssa heillä ei ole. Tämä tavisten ryhmä on se iso ryhmä, joita foorumit eivät tällä hetkellä tavoita.

  Ja toisaalta olen kysellyt meidän kuukausiryhmästä poisjääneiden kommentteja, ja ovat todenneet, etteivät vain jaksa sitä meidän-puolivuotias-osaa-jo-juosta-ja-hypätä-volttia-ja-puhua-täydellisiä-lauseita-ja-hoitaa-yrityksen-kirjanpidon / niin-meidänkin-ja-ensi-viikolla-menee-astronauttikoulutukseen -meininkiä. Olen monesti ollut ensimmäisenä vastaamassa noihin viesteihin, ettei ainakaan meidän lapsi osaa, ja onneksi ei vielä tarvitsekaan, jonka jälkeen joku kommentoi, että hyvä, hän jo pelästyi onko hänen lapsensa jotenkin viallinen kun ei noita vielä osaa. Välillä mietin, onko jollain todella kiero huumorintaju, ja trollaa ryhmää kirjoittamalla että lapsi osaa jotain sellaista, jota lapsi ei oikeasti osaakaan. Tämä alkaa jo alkuraskaudesta lähtien, kun ensimmäiset mielestään tuntevat napakat potkut jo silloin kun sikiön jalat ovat muutaman millin pituiset (joiden potkuja ei edes teoriassa ole mahdollista tuntea lapsivesipussin läpi), ja kotidopplerilla kuulevat selvästi sydämenlyönnit jo ennen kuin sikiön sydän on edes käynnistynyt. Paskamyrsky nousee, jos kehtaa edes ehdottaa, että postaaja saattaa olla erehtynyt. Tällainen vieraannuttaa ne keskustelijat, jotka tajuavat, että se kehuja joko trollaa tai on aivan kujalla. Ja yleensä aina heti löytyy muutama komppaaja, joka myös tuntee olemattomat napakat potkut ja kuulee alkamattomat sydämenlyönnit, ja sille, joka tajuaa näiden mahdottomuuden, tulee tunne, että ryhmä on puolillaan ihmisiä, jotka joko trollaavat tai ovat täysin kujalla. Sellainen foorumi ei ole kovin puoleensavetävä.

  Mitä tällaiselle sitten voisi tehdä? Jaa-a, en tiedä.
 4. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Kiitos paljon palautteesta Suski75! :) Siinä oli paljon hyviä pointteja ja arvokasta tietoa. Lienee siis syytä kiinnittää huomiota siihen että ketjuista ei tule oloa että ne on tiedonkeräystä tai että niihin olisi pakko vastata. Siitä kun ei missään nimessä ole kyse, kuten ei myöskään siitä että käyttäjiä pidettäisiin tyhminä. :)

  Tälle lasten taitojen ja sikiön liikkeiden ym. liioittelulle onkin vaikeampi tehdä mitään, mutta mietitään ylläpitoporukalla josko asiaa voisi jotenkin auttaa. Henk. koht. uskon kuitenkin että täällä on monella tapaa rauhallisempaa kuin eräillä muilla vauva-aiheisilla foorumeilla. :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. Marmoritar Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2016 Elokuunmammat 2014

  Samaa mieltä minäkin. Täällä on yllättävän vähän näitä trolleja liikkeellä ja keskustelu pysyy asiallisena. Kiitos taitaa kuulua teille modet ja selvät säännöt joita on helppo noudattaa. Sekä fiksut kirjoittelijat tietenkin :wink
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 6. Alissa79 Uusi käyttäjä

  Hei! Kysyisin, miksi ei vau.fi:ssä ole omaa aluetta lahjasoluperheille / lahjasolujen käyttöä harkitseville? Uskoisin että nykyaikana jo meitä tähänkin kategoriaan kuuluvia löytyisi. En ole ainakaan vielä onnistunut löytämään aktiivista ketjua jonkin muun alueen sisältä missä näistä asioista keskusteltaisiin...
 7. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Hei!

  Uskoisin että aiheeseen liittyvä keskustelu on uppoutunut Lapsettomuus-osastolle. Osittain ehkä myös Vauvakuume-osastolle. En varsinaisesti usko että asiasta tulisi niin paljon keskustelua että kokonaan oma alue olisi kannattavaa. Olemme hiljattain todenneet ettei ole hyvä jos on oma alue ihan joka asialle ja karsittu niitä rankalla kädellä. Keskusteluketjuja saa kyllä jokainen perustaa mielensä mukaan aiheesta kuin aiheesta ja kannustammekin tähän. :) Voin myös ylläpidon toimesta tehdä aiheesta aloituksen helpottamaan keskustelun löytymistä ja alkuun pääsyä.
 8. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Lisätään vielä että salainen ryhmä voi tulla kysymykseen jos aiheesta syntyy keskustelua. :)
 9. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Tein nyt aihetta käsittelevän ketjun tänne, helpottamaan keskustelun alkuun pääsyä. :) Vapaasti saa tehdä lisää ketjuja aiheen ympäriltä.
 10. Johis Aloittelija

  Miten pääsen eroon noista automaattisista ilmoituksista? Olen poistanut kaikki ilmoitukset käytöstä, mutta silti tulee tasaisesti kaikenlaisia "Osaako lapsesi jo syödä itse?" -ilmoituksia, mikä tuntuu jokseenkin turhalta ja loukkaavaltakin, kun itse pyörii vain noilla lapsettomuus/keskenmeno-foorumeilla.

Jaa tämä sivu