Mä en selviä joulusta ilman graavilohta!!!
En mäkään! siksikin sen mielellään tekee itse - ja syö sitten hyvällä omallatunnolla! Jos saa tuoretta siikaa, lohta tai vaikka taimenta -suoraan merestä tai varmasti muuten tuoreena, tulee graavattuna ihan omaa luokkaansa, me yleensä pakastetaan vielä ennen graavausta, simppeliä ja terveellistä:)!
Luulisi että saisi valmiiksi graavattunakin (ilman pitkää säilytystä tyhjiöpaketissa) jos ei haluta itse tehdä - joltain tuoretiskiltä?? en tiedä, kannattaisi kysyä? eihän se kala ole ongelma vaan se pitkä säilytys jossa bakteerit pääsee jylläämään..
mun lapsuudenkodissa ei paljon kokkailtu, mutta olen kyllä lasten myötä löytänyt itsestäni pienen keittiö-kokeilijan. KAIKKEA kun voi tehdä itse! eikä yleensä ole edes mitenkään ylitsepääsemättömän hankalaa.
Säästyy es. paljon rahaa, suurempi perhe vetää sapuskaa aikalailla - ei missään nimessä lähetä es ulos syömään nykyään, kotona saa vaan niin paljon parempaa ruokaa (toisinaan ménee pahasti pieleen, mutta monesti onnistuukin)!! Lihaomavaraisuus takaa hulppeat raaka-aineet joista on ilo vääntää pöperöä!
-no, meidän elämä (ansiotyön ulkopuolella) pyörii pitkälti ruuanhankinnan(metsästys, kalastus, marjastus) ja kasvattamisen(puutarha ja lihaisat eläimet
) ympärillä..pakko sitä on sitten pitää arvossaan.
Tuo ihmisten ennakko-odotusten huomaaminen on kyllä melko hauskaa tässä äiti-hommassa, kerroin tänään lounaalla tutuille naisille että meille tulee vauva - ai lisää nelijalkaisia? oli reaktio..
Uranainen mussa on ihan kuihtunut, en enää löydä kipinää konttoritöistä..vahvasti työorientoitunut oon kyllä viitisen vuotta sitten vielä ollut. mutta tää on muuttunut oikeastaan elämäntyylin muuttumisen, ei niinkään lasten myötä.