Yöt.....ja syötöt.

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2014' aloitti Piiku87, 12 tammi 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Piiku87 Oman äänensä löytänyt

  No meidän pojulla kans vaan 2 alahammasta. Eka tuli 8kk ja toka 9kk ja nyt näkyy vas.ylähammas pilkottamas. Ikeneet pullistellu kyllä jo kauvan alhaalla,mutta sielä ei näy mitää... Ja tuos reilu viikko sitte kaatu ja löi yläikeneen pöydän kulmaan...ja ikeneeseen tuli reikä... niin en tiedä johtuuko tuo hampaanpilkotus nyt siitä,koska tulee just samasta reijästä...tärskyntakia...? Mutta en osaa sanoa oirehtimisesta. Meillä nyt ollaan muutamana yönä herätty 1 tai 2 kertaa. Monesti hysteeriseen itkuun. Ja on päivisinkin mariseva. Mutta ainaki se hammas jo näkyy....et en tiedä onko vaivan aiheuttaja.

  Meillä nyt maanantaina taas lääkäri ja sielä katotaan tätä maitoallergiaa eteenpäin. Ku tarviipa tuosta todistuksenki jos hoitoon vie joskus....

  Niin ja eikö yöheräilyssä voi olla "vaiheita"...uuden oppiminen jne... mutta eikö ne ainaki yleensä hetkenpäästä taas helpotu jos vaan sellaasta...
 2. Piiku87 Oman äänensä löytänyt

  Niin... Ja tosiaan ku nyt miettiin pojan käyttäytymistä 3kk iästä asti niin kylläpä noita maitoallergiaoireita vaan löytyikin... :smiley-angry017
  Nukkui tosiaan 3kk ikään hyvin. Söi 2 kertaa yöllä.
  Sitte 3kk iässä rupes valvottamaan ja rinta ei enää kelvannut samaan tapaan. Ajattelin vain, et se on nyt niin päivisin kiinnostuneempi ympäristöstä. Oli tissillä sitten kaikki yöt...eli tokkurassa tissi kelpas. Yöt sitte vaan paheni ja paheni ja rinta kelpas todella huonosti.
  Sitte ku se lastelääkäri ei uskonu allergia mahdollisuuteen vaan sanoi, että poika vaan kaipaa äitiään niin paljon ja siksi heräilee...(20 kertaakin yössä, kaipasi tosiaan äitiään??)
  6kk iässä tarjosin rintaa ja pulloa ja kun tein ruokia ja laitoin siihen maitoani niin se ei kelvannut,mutta ilman maitoa kylläkin.
  7kk iäs rupesin antamaan myös korviketta... se upposi aluksi ok,mutta sitten tuli toppi tutteliin,sama juttu nanniin...eka kelpas sitte ei. Annoin myös rintaa illalla ja aamulla. (ei juurikaan juonut,mutta tarjosin)
  Sitte ku poju oli 9 1/2 kk niin lopetin imetyksen.
  Myöhemmin sama juttu soijan kanssa, eka meni ja sitte ei.
  Ja puoliväkisin joi pvssä n 300ml, loput vetenä ja jauhetta ruokiin.
  Eli pojan täytyi yhdistää pahanolon/kivut maitoon ja siksi ei halunnut juoda. Ja minä en tajunnu. :sad001
  Nyt ku juo tuota kauraa niin juo sitä ihan simona. Purkki pv:ssä 750ml ja vähä ehkä ylikin. Eikä tarvi pakottaa juomaan.
  Muut oireet mitkä olin kokoajan huomioonu oli: löysä kakka usein (lopuksi vihreenäkin ja limaasena)
  Yö heräily tosiaan.Yöllä piereskeli ja itki samalla ja vääntelehti. Pieri päivälläkin paljon. Tajusin kyllä et mahavaivaa,mutta en syyllistä tajunnu... :BangHead
  En tiedä oliko pituuskasvun lievä hidastuminen 3-5kk välissä merkki tästä allergiata... ? mutta kyllä tuo ny kuitenki on pitkä ja paksu.
  Niin ja poju on hikoillu ihan kamalasti kokoajan. Ku on touhannu lattialla yms niin pää aina ihan märkänä. Pari pv sitte huomasin, et ei se enää hikoile vaikka mennä vipeltääs kuinka. Ja päikkäriiltäki ku on ottanu niin on ennen ollu läpimärkä, mutta ei enää. Oon vaan ennen nukuttanu mahd.vähis vaatteis ja nyt saa pukee ihan mitä huvittaa ja ei ole läpimärkä.... Onko seki ollu oire? Nyt ainaki vaikuttaas siltä. Tuskanhikee vissiin pukannu?:dontknow
  Itteensä vaan syyttää ku ei heti tajunnu.:angry Poika parka, kärsiny masuvaivoista 7kk. Kamalaa!!!!:arghh:

  Onneksi unikouluunkaan ei enää tarvitte mennä!!!!:wacky:
 3. Lälly Seurustelun sensei Toukokuunmammat 2014 Syysmammat 2016

  Meillä maitoallergia todettiin altistuksessa kahden kuukauden iässä vaikka mä arvasin sen jo pojan ollessa kolme viikkoa. Muitakin allergioita on ja Piiku kyllä tuo tuskanhiki on ihan totta. Onneksi asiaan on vihdoin saatu vastaus!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 4. Aile Piirimestaruustason postaaja Tammikuunmammat 2016

  Hyvä että syy löytynyt. Kaverin vauvalle todettiin allergia, mutta altistuksessa lääkäri määräs että kokeillaanpa eka siedätystä..just joo, kiva huudattaa vauvaa ja käyttää vahvaa kortisonia kun ei iho vaan kestä. Kun allergia todettiin neuvolassa niin hoitaja oli meinannut että jos ei maitopohjaiset korvikkeet käy, niin yleensä ei käy myöskään soijapohjaiset. Eli voisko olla tässä syy miks teidän poju ei kestäny sitäkään. Hyvä että nyt voi juoda jo jotain :) tsemppiä jatkoon! Ja kaikille muillekin jotka joutuu valvomaan!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 5. Ameeba Seurustelun sensei Lokakuunmammat 2015 Toukokuunmammat 2014 Huhtikuunmammat 2014

  Tosi kurja kun lääkärit ei hoksaa tutkia allergioita kunnolla! Älä Piiku ittees syytä, lääkärin piikkiin menee nää allergia-asiat. Muuten täälläkin vasta 2 hammasta ja tehnyt noita varmaan 3 kk, muttei vaan puhkea. Mulle itselle on tullut tosi myöhään hampaat.
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. spiraali Seurustelun sensei Toukokuunmammat 2014

  Piiku. Ei saa syyttää itseään. Jos lääkärit ei alan ammattilaisinakaan aina sitä "tajua" niin kuinka sinä äitinä jolla on aina tunteet mukana 100%. Sitä paitsi kyllähän sä sitä epäilit mutta lääkärit sai sut uskomaan muuta.

  Ihanaa että vihdoin selvisi. Nyt on suunta vain ylöspäin!
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Piiku87 Oman äänensä löytänyt

  Apteekista halusivat et kokeilen eka soijaa...ja sitte luinki et ei välttämättä sekää sovi. Mutta onneksi kauramaito sopii.

  Eikä lastenlääkäri laittanu mihkää testeihin. Sano et yleensä altistuskokeet tehdään kelaa varten, että saa apteekin erikoismaidoista "alennusta". Ja meidän poika ei apteekin maitoja enää tarvitte... Kehu vaan, että on senverran selvä allergia ja kirjoitti todistuksen jos tarvii hoitoon poikaa joskus viedä...niin uskovat. :)

  Kattoo pojan korvatkin, ku söi kuurin edellisen käynnin jälkeen....noh toiseen korvaan oli pökkäämäs uutta tulehdusta ja kirjootti vielä 3pv ab kuurin lisää. Poju oliki nurissu ja valvottanu 2 yötä, että tais siinä taas olla syyllinen...
  4 Korvatulehdus...Ei vielä kuitenkaa putkitukseen laittanu menemään... Kattotaan ny jos kesä tois tullessaan terveyden. :D Mut jos vielä tuloo tulehdus niin putket laitetaan....

  Ei saisi itteensä syyttää...mutta vituttaa...Ens kerralla viisaampi.
 8. Suski88 Kunnioitettu kommentaattori Syyskuunmammat 2015 Toukokuunmammat 2014

  Meilläkin pojalla alko 4kk iässä maitoallergia+ lukematon määrä muita allergioita. Tk:ssa ja neuvolassa ei maitoallergiaa epäilty, mut heti kun yksityisellä käytiin, niin siellä lääkäri epäili heti. Hitaasti se todettiin, mut lopulta saatiin b-lausunto maitoo varten. Munkaan maito ei ollut sopivaa, vaikka alotin kovan imetysdietin, joten toi apteekin maito oli ainut vaihtoehto.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 9. Piiku87 Oman äänensä löytänyt

  Mitä kaikkee allergiaa teillä on esimerkiksi ja mistä epäilit jonku olevan "pieles"? Nyt tuo pikku jätkä on ruvennu taas piereskeleen ylipaljo...vaikka hetken oli jo pierut tosi vähissä. Nyt välillä mahanpuruja... Onko normaalia vai aiheuttaako joku senki...? En saa oikee haraviin mikä sen ehkä tekis... Kun nyt ei olla syöty herneitä eikä kaaliakaa.... Ehkä peruna..... tai ruis.....öööö...
 10. Piiku87 Oman äänensä löytänyt

  Ameeba: Me kasvatellaan nyt jopa jo molempia ylähampaitaki...ooooh... Ja toivon ainakin et pojan pv/yö kitinät johtuus nyt niistä... Olis ees normaali juttu, eikä mikää ihme vaiva.
 11. Suski88 Kunnioitettu kommentaattori Syyskuunmammat 2015 Toukokuunmammat 2014

  Meillä iho oireilee allergioista ja lievästi mahakin sitten.. Meillä nyt allergiaa aiheuttaa esim. Mustikka, vadelma, peruna, vehnä, kananmuna, palsternakka, mango, ruusunmarja, aprikoosi ja monet muut..nyt yritetään ottaa/kokeilla uusia ruoka-aineita yks per viikko. Nyt pojalla on jo pitkään ollut taas kyllä mahakin löysällä vaik nyt ei mitään uutta oo ees koitettu. Hampaita tulee kyllä nyt neljä kerralla ja oon kuullu väitteen et se vois aiheuttaa kurasuutta..sitä en tiiä voiko ees pitää paikkaansa..
 12. spiraali Seurustelun sensei Toukokuunmammat 2014

  Meillä ainakin uudet ruoat tekee usein ilmavaivoja ja jotkut myös vihreitä kakkoja. Mutta totuttua se helpottaa. Peruna ainakin tekee.. just vasta ekan kerran annoin pari vkoa sitten perunaa. Meillä ei ole iho-oireita ollut koskaan (paitsi pepun palaminen). Meillä ei sovi mango, mansikka ja ehkä vadelma.
 13. Piiku87 Oman äänensä löytänyt

  No tääläki ollu nyt löysempiä kuria, kun on hampaita tulossa. Ja silloon ku oli muutenki suht löysää niin hampaiden tulon aikana oli vielä löysempää... En tiedä sit pitääkö kuraasuus paikkansa,mutta ainakin osunut hampaiden tulon aikaan.

  Meillä nyt ollu viikossa 4 huonoa yötä ja 3 ok yötä. Kun en vaan nyt tiedä onko ne hampaista,vai kuurista, vai jostain muusta johtuvia. Tuos vaan tuli mieleen, et oon viikko sitte ruvennu antamaan ruisleipää (paahtoleipää) maidotonta ainakin oli...mutta pitänee vissiinkokeilla nyt jättää se pois hetkeksi, koska yöt sen jälkeen huonontunu taas.... ja nuo hyvät yöt ajoittui just siten et ei ollu saanu kyseistä leipää...mut tosiaan voi olla joku muukin edellämainituista...

  Pojalla ei tosiaan iho ole reagoinu mihinkää... paitsi kun oikee ripuloinu niin peppu "palanu". Sitte jotain pieniä näppyjä joskus,mutta jokseenki hikinäpyiksi luokiteltavia ollu...

  Suoli reagoi pieruilla ja löysällä....
 14. Ameeba Seurustelun sensei Lokakuunmammat 2015 Toukokuunmammat 2014 Huhtikuunmammat 2014

  Yösyötöistä sen verran, et meillä on vihdoin päästy niistä eroon.
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. Nipsumuki Tietävä tietäjä Toukokuunmammat 2014

  Sama täällä! Perhepedissä kävi helposti silittelemällä. Ensin oltiin yhdellä syötöllä, sitten vallan ilman. Oli pehmeä tapa myös äidille jolle syöttöjen lopettelu ja lapsen pinnikseen siirtäminen oli kovempi paikka

  Kun vauva oli pahimmanlainen tissitakiainen ja kainalokananen vielä 2 kk sitten on edelleen aika voittajafiilis kun muksu heräilee iloisena omasta pedistään täyden yön jälkeen!
  • Tykkään Tykkään x 2
 16. Ameeba Seurustelun sensei Lokakuunmammat 2015 Toukokuunmammat 2014 Huhtikuunmammat 2014

  Meillä nukkuu edelleen osan yötä välissä, muttei vaan saa tissiä eikä sitä usein edes pyydä. Tulee nostettua viereen kun en jaksa montaa kertaa rampata itkuja taltuttamassa.
 17. Piiku87 Oman äänensä löytänyt

  Meillä on kans yö syötööstä "päästy"...Mutta vesipullo on tullu tavaksi... Jos herää yöllä niin ryyppää vähä ja ottaa tutin ja jatkaa unia. Nyt heräilly 1-2 kertaa yössä. Aamulla 5-7 aikaan ku herää niin nappaan viereen nukkuun... silloin kyllä annan maitopullon käteen. Joskus nukahtaa uudestaan ja joskus noustaan kun on juonu niin ylös.