Viimeisin neuvolakäyntisi

Keskustelun 'Heinäkuiset 2020' aloitti Vargynja, 16 loka 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Meillä päin ei ainakaan katsota, neuvolahoitajat on täällä koulutettu tarjonnan tarkistamiseen ultralla muttei alkuraskauden ultraääniin.
  • Tykkää Tykkää x 2
 2. miitku Tuttu foorumilla Kesä-äidit 2020

  Ensimmäisen neuvolakäynnin varaaminen hoituu täälläkin päin niin, että sinne palveluun soitetaan ja ne soittaa takaisin kun ehtivät. Toivoin siinä sitten, ettei pomo keksisi pitää palaveria enää iltapäivästä, että pystyisin vastaamaan.

  Oli tosi hankala arvioida et millä viikoilla raskaus on kun tämä kaveri päätti tulla pillereiden läpi ja edelliset menkat olivat (pillereistä huolimatta) tulleet muistaakseni syyskuun toisella viikolla. Neuvolan ajanvarauksen mukaan viime tiistaina olis ollut 7+2 mut mä veikkaisin itse ennemminkin 5+ jotain kun muistelen edellisen raskauden oireita, sillä silloin mulla alkoi just näillä viikoilla pahoinvointi. Ensimmäinen käynti on nyt joka tapauksessa 18.11., joka olis 9+1 ajanvarauksen arvion mukaan. Ainakin pääsee ultraan ajoissa kun edellisessä raskaudessa oltiin siellä vasta rv14, eikä niskaturvotusta enää saatu mitattua luotettavasti, joten päästiin NIPT-verikokeeseen.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. miitku Tuttu foorumilla Kesä-äidit 2020

  Ainakaan meillä päin ei katsota mut toisaalta meidän neuvolassa ei edes ole ultralaitetta, vaan sitä varten täytyy mennä pääterveysasemalle. Ekassa raskaudessa mies oli mukana lähes kaikilla neuvolakäynnillä kun oli lomautettuna mut nyt varmaan käyn pääsääntöisesti yksin.
  • Tykkää Tykkää x 2
 4. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Mies sanoi meillä että haluaa ainakin ultraan mukaan ja oli muutamilla käynneillä muistaakseni neuvolassa mukana esikoisesta. Tän toisen kanssa ei tuu ainakaan ekalle käynnillä koska siellä vaan käydään läpi noi perus jutut..
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Dafni Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  Minäkin varasin juuri ekan neuvola-ajan. 12.12. on aika ja silloin viikkoja 8+. Asun pienessä kylässä (2000 asukasta) pienehkössä kaupungissa ja voitteko kuvitella, että meillä oikeasti on oma neuvola täällä! Yksi Suomen isoimmista kaupungeista on tuossa ~40km päässä etten edes kovin periferiassa asu. Hieno juttu!

  Sain ohjeet sähköisen neuvolakortin käyttöön ja terveydenhoitaja varmisti, että minulla on vitamiinit käytössä. Tuntuu, että tärisin tämän asian kanssa nyt liian aikaisin, mutta tykkään hoitaa ja sopia asiat ajoissa. Toivottavasti tuota käyntiä ei tarvitse peruuttaa. Jännittäväähän tämä on.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Lisamarie Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Lokakuunmammat 2015

  Meillä eka neuvola 2.12, tuolloin 9+1 :Heartred ultra-ajan sain sopivasti ennen joulua 20.12, kiva sitten jos saa jouluna paljastaa yllärin kaikille.
  Mies pitää mua hössöttäjänä kun mietin jo nyt tapaa millä ilmoittaa :D Viime yönä herätin sen kun sain mahtavan idean. Otetaan ultrakuvasta kuva ja piirretään puhelimella tonttulakki ja tekstiin ”Hyvää joulun odotusta, meillä odotetaan heinäkuuta” :) eks olis aika naseva?
  • Tykkää Tykkää x 5
 7. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Eka neuvola hoidettu. Sain neuvolasta lasketuksi ajaksi nyt kuitenkin 20.6!! Eli viikkoja neuvolan mukaan olisi jo 8+3 :nailbiting::nailbiting: Lähetteen sain myös ultraan ja sieltä sit ehkä tulee aika keston määritykseen erikseen. Että juu.. tiedä tässä sitten yhtään..
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. titem Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Joulumammat 2016

  Ohhoh! Minkä viikon luulit olevan menossa? Aika jännää, ultrassa varmasti sitten selviää että millä viikoilla mennään.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  No luulin että ois viikot 6+5 nyt tänään.. Toivottavasti sinne määritykseen tulis kuitenkin aika ettei sit yritetä liian aikaisin sitä nt-ultraa tai pahimmassa tapauksessa liian myöhään. Ja siihen seulontaan liittyy myös ne verikokeet 9-11 viikoilla..
 10. Holly Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Helmimammat 2018

  Mulla on La neuvolan mukaan 24.6, menkoista laskettuna, mut uskon kyl et heinäkuun alussa oikea LA, ultrassa selviää. Ja varaan nyt-ultran ja verikokeet ite nii siinä pystyn kattoo etten mee liian aikaisin, onneks varmaa vaa viikon heitto.. Ja vaik se LA menis ihan kesäkuun vikoille päiville nii eiköhä tästä heinis tuu, esikko syntyi 41+3. :grin

  Neuvolakäynneille menen ilman miestä (paitsi isyydentunnustusta tekemään sit aikanaan), ultriin tulee kyl mukaan.
  • Tykkää Tykkää x 3
 11. Holly Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Helmimammat 2018

  ... Piti muokata nii tein lainauksen :facepalm:
 12. Hosuli19 Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  Oho, miten se noin voi heittää? Onko se jotenkin epäsäännöllisestä kierrosta johtuen? Sori jos utelen liikaa! Jäin vaan miettimään:grin
 13. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Tiedätkö jo miten pian pääset siihen ultraan? Ettei tule kiirus noiden seulajuttujen kanssa, jos neuvola onkin oikeassa? :wideyed:

  Ai niin ja miten teillä pääsi noin nopeasti neuvolaan? Jos siis ilmoitit kestoksi 6+5, niin ottivat hirmu aikaisin ensikäynnille? Meillä ei pääse ennen 8+0. :wideyed: Mulla olisi kaiken maailman asiaa jo nyt, olisi hirmu kiva jos meilläkin pääsisi aiemmin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Sillon kun soitin ajanvarausta nii sanoin ne tiedot eli edelliset menkat 14.9. ovulaation ajankohtaa en muista, kierto todella vaihteleva mutta keskimäärin 46 vrk. Ne katsoi koneelta jo sillon että ois viikolla 7 eikä viikolla 5.. olen tosiaan aika hämmentynyt tästä kaikesta kun pitäis tosiaan tietää millon sinne nt-ultraan pitäisi mennä ja kuitenkaan en saanu suoraan aikaa ultraan että varmistetaan raskauden kesto. Ilmeisesti kuitenkin mun pitäis nyt tämän viikon aikana saada viimeistään jotain tietoa siitä että miten tässä nyt edetään.

  (Ilmeisesti neuvola laskee että ovulaatio tapahtuu keskimäärin kp14, koska sillä sain saman lasketun ajan minkä antoivat neuvolasta)
  • Tykkää Tykkää x 2
 15. Hosuli19 Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  Hmm luulis että ne nyt antaisi varhaisultra-ajan asian selvittämiseksi.
 16. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Joo luulis kyllä. Mutta neuvolassa eivät uskaltaneet sanoa juuta eikä jaata. Sanoi kyllä että koska kierto on noin epäsäännöllinen niin pitäis päästä mutta koska he eivät siitä päätä niin eivät voi luvata. Lähetteeseen kuitenkin laittoi lisänä mun puhelinnumeron, tiedon kierron epäsäännöllisyydestä jne joten tosiaan näillä tiedoilla luulis pääsevän..
  • Tykkää Tykkää x 2
 17. Holly Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Helmimammat 2018

  Joo niinhän ne tekee et heillä laskelmissa aina se "perus" 28 pvän kierto, jossa ovis tapahtunut 14 pvää ennen kuukautisia. Voi heittää viikoillakin jos pitkä kierto, silloinhan oviskin tapahtuu myöhemmin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Joo niin se taitaa olla että 28 päivän mukaan laskevat, eivätkä ole erityisen kiinnostuneita oviksen ajankohdasta tai toteamismetodista. Kaverin kohdalla yrittivät kuulemma jopa sivuuttaa IVF:n ajankohdan ja laskea sitkeästi menkkojen ja 28 päivän kierron mukaan. :grin
  • Hauska Hauska x 4
 19. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Joo paitsi tässä on vielä se hassu tekijä että mulla suurin osa kierroista on anovulatorisia kiertoja. Eli sekin osaltaan selittää pitkän kierron. Mut jospa nyt tulis joku selvyys tämän viikon aikana että mitä tän kanssa tehdään niin oisin tyytyväinen. :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 20. amandatt Tuttu foorumilla

  Nyt on varattu aika ekaan neuvolakäyntiin itsenäisyyspäivän jälkeiselle viikolle :) Menee ihan sopivasti kun juuri eilen varasin yksityiselle varhaisultran 5.12. Toivottavasti on vielä silloin kaikki hyvin :Heartred Vielä on ainakin luottavainen fiilis, vaikka aina välillä yrittää hetkeksi tulla mieleen, että mitä jos siellä ei olekaan elämää. Kyllä siellä on, pakko luottaa siihen, etten tule hulluksi :happy:
  • Tykkää Tykkää x 2

Jaa tämä sivu