Viimeisin neuvolakäyntisi

Keskustelun 'Tammikuiset 2020' aloitti Vargynja, 23 huhti 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Miten viimeisin neuvolakäyntisi meni? Oliko kaikki kunnossa?

  Jos edessä on ensimmäinen neuvolakäyntisi, voit lukea ensimmäisen käynnin sisällöstä artikkelistamme.
 2. Penni Päivystävä dosentti Tammiäidit 2020 Helmiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Varasin itselleni neuvola-ajan, se on samalla kertaa esikoisen neuvolan kanssa. Viikkoja on sillon 9+5. Siihen ja noihin viikkoihin on vielä ikuisuus.. Vaikka eipä siellä ekalla neuvolakäynnillä ihmeitä tapahdu kun jutellaan vaan. Mulla on tässä raskaudessa tarkempi seuranta viime raskauden takia, mutta en sitten tullut kysyneeksi millä tavalla. Tiheämmät käynnit varmaan jossain vaiheessa.
 3. Freyja86 Päivystävä dosentti Tammiäidit 2020 Syyskuiset 2021

  Mä kävin jo neuvolassa ekalla käynnillä viime viikolla. Eipä tuossa kummempia tapahtunut. Äitiyskortin sain ja kasan monisteita joihin en oo vielä jaksanut paneutua :D Jotenkin huomaa et esikoisen kanssa sitä oli enemmän täpinöissään mut tää toinen menee vähän "vasemmalla kädellä" :D Seuraavaksi on rv 10+ lääkärineuvola ja sit joskus heinäkuussa vasta seuraava neuvolakäynti terveydenhoitajalle.
 4. pepeXXL Asioista perillä oleva Tammiäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Elomammat 2017

  Ai sä sait vielä neuvolakortin :eek: mä en saanut.. ärsyttävää, mun mielestä se oli just kiva juttu raskauksissa ja niistä ollu kiva verrata raskauksia toisiinsa. Ompa aikasin sulla jo lääkärineuvola, meillä vasta joskus oisko ollu 16+ viikolla.

  Mulla oli eka neuvola kans viikko sitten ja oli kyl niin turha ja pitkä käynti. Sit mulla oli lapset mukana ja ne oli ihan hämillään tilanteesta et ollaan neuvolassa eikä kumpaakaan heistä mitattu. :D heinäkuulle varattiin laaja terveystarkastus (?) Ja lääkärineuvola.
 5. Penni Päivystävä dosentti Tammiäidit 2020 Helmiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Meillä on yks ja ainut lääkärineuvola ja se on vasta 25+ paikkeilla.
 6. Freyja86 Päivystävä dosentti Tammiäidit 2020 Syyskuiset 2021

  Mä en tiiä onko tuo nyt joku alkuraskauden ultra mut on musta siihen nähden aika myöhään. Mähän siis syön Primaspania eli ASA-lääkettä ennalta ehkäisevästi ettei tulis taas napanuorablokkia ja se kait ehkäisee keskenmenoa sekä raskausmyrkytystä. Ehkä mulla siks jo eka lääkäri tuolloin kun en oo lääkäriä vielä nähny vaik se tuon Primaspanin määräsi.
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Penni Päivystävä dosentti Tammiäidit 2020 Helmiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Oliko sulla freyja siis raskausmyrkytys aiemmassa raskaudessa? Mulla oli vaikea raskausmyrkytys helppin kuvalla ja tosiaan eka neuvola vasta 9+5 ja "tarkempi seuranta raskaudessa". Sen verran epämääräiseksi jäi, että taidan soittaa neuvolaan uudestaan ja kysellä että niin millä tavalla ja mistä lähtien.
 8. Freyja86 Päivystävä dosentti Tammiäidit 2020 Syyskuiset 2021

  Ei varsinaisesti ollu. Siis mulla oli verenpaineet koholla rv 27+ lähtien ja silloin ultrassa selvisi et napanuorassa oli jonkinlainen blokki eikä lapsi kasvanut tarpeeksi. Jouduin siitä saman tien yliopistolliseen sairaalaan, jossa makoilin pari viikkoa ennen kuin poika syntyi rv 30+6. Verenpaineet oli koko ajan koholla reilusti mut proteiinia ei ollu virtsassa joten ei kai tuo varsinaisesti myrkytys ollu.
 9. mirkku_91 Satasella mukana keskusteluissa

  Mulla on ensimmäinen neuvola 10.6, ja silloin on rv 9+1. Vielä joutuu vähän aikaa odottelemaan.
 10. Vega8 Puuhakas puhuja Tammiäidit 2020

  Mulla on eka neuvola keskiviikkona (rv 9+2). Onneksi vaihtuu terveydenhoitaja, edellisen kanssa ei ihan tultu juttuun. Toivotaan, että tämän uuden kanssa juttu luistaa :)
 11. Amandae Puuhakas puhuja Tammiäidit 2020 Elomammat 2017

  Uudella paikkakunnalla positiivinen yllätys; varhaisultra! Sitä ennen käynti terveydenhoitajalla. Tuo ultra ajoittuu kun olen viikolla n. +8.
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Kaisla79 Puuhakas puhuja Joulukuun äidit 2019

  Tänään oli eka neuvola, ja vähän harmittaa kun jäi fiilis, ettei oltu ihan samalla aaltopituudella terveydenhoitajan kanssa. Toki saatiin käytyä kaikki läpi, ja tiesinkin varhaisultran perusteella, että kaikki on kunnossa. Mutta silti jäin miettimään, kehtaisinko pyytää toista terveydenhoitajaa seuraavalle käynnille. Viikkoja nyt tasan 10, huomenna neuvolalääkäri univaikeuksien ja voimakkaan pahoinvoinnin vuoksi, ja seuraava th-aika heinäkuun alkupuolella.
 13. leonardotar Näppärä viestien naputtelija Tammiäidit 2020

  Eka neuvola siirtyikin ensi viikkoon neuvolan omasta pyynnöstä, eli vasta rv 8+6 on aika :meh:
 14. jokasor Hyväntuulinen höpöttäjä Tammiäidit 2020

  Mulla myös rv 8+5 eka neuvola, en oo jotenkin osannut ajatella että se olisi mitenkään myöhään :)
 15. Beebi Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020

  Mulla eka aika vasta 10+0 ja se tuntuu kyllä myöhäiseltä.
 16. Vega8 Puuhakas puhuja Tammiäidit 2020

  Mulla oli eilen eka neuvola. Ei mitään ihmeempiä siellä käyty läpi. Vaikutti onneksi ihan kivalta terveydenhoitajalta. Varattiin seuraava neuvola ja neuvolalääkäriaika. Sain tänään varattua itse np-ultran rv 12+2 :lle ja maanantaina olisi tarkoitus käydä verikokeissa (rv 10+0). Aika kuluu nopeasti, kun on odotettevaa:)
 17. Katlera Näppärä viestien naputtelija Tammiäidit 2020 Joulukuun mammat 2017

  Eka neuvolakäynti oli jo jonkin aikaa sitten. Vaikutti tosi mukavalta terkkarilta :) Mun suvusta löytyy jos minkälaista sairautta, joten otetaan varmuuden vuoksi jokunen verikoe. Tuntuu taas että saa oppia omasta terveydestään tosi paljon. Seuraavaan aikaan onkin sitten reippaasti yli kuukausi aikaa.
 18. leonardotar Näppärä viestien naputtelija Tammiäidit 2020

  Eipä tuo mun aika 8+6 mitenkään myöhäinen ole, mutta alun perin piti mennä jo tällä viikolla niin siihen nähden myöhäistyi :)
 19. Mamma72017 Tietävä tietäjä Tammiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Mua pikkasen jännittää kenet terkan saan. Edellisen raskaudenaikaan kerkesin käydä vaan ekassa neuvolassa toteaa et kesken meni.
  Olis ollu mun entinen työkaveri terkkana niin olis ollu kiva, mun edellinen terkka oli eläkkeelle jäävä ihan kauhee ämmä, sitä kiinnostanut enää yhtään mikään.
  Ja esikoisen kans meillä on ollu 6 eri terkkaa niin on ihan perseestä, kukaan tiedä mitään yms..
 20. Mamma72017 Tietävä tietäjä Tammiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Tuntu ekan raskauden aikaan et käyn vaan pakolliset mitat siellä ottaa ja jotain juttelee muijalle joka ei edes kuuntele. Ite sai netistä ettii kaiken tiedon asioihin.