Vauvojen neuvolakuulumiset

Vauvojen kanssa se ulkonäkö ei juuri kerro mitään, vaan ne käyrät. :) Kasvun pitää olla tasaista ja johdonmukaista käyrillä pitkällä aikavälillä. Tietysti, jos kasvu mietityttää, kannattaa se ottaa neuvolassa puheeksi. :)
 
Lääkärineuvolassa kaikki hyvin. Pituus 55,5 (53 pari viikkoa sitten), paino 4690 (4300), päänympärys 38,3 (37,4). Pojalla ikää tänään viisi viikkoa ja kuusi päivää.
 
Voi että miten tää aika kiitää! Tänään poitsu jo 2kk ja neuvolassa 60.5cm ja 6020g. Hyvin kasvaa. Rota rokote saatiin ja kuukauden päästä sitten lisää rokotuksia.
 
Hui! Meillä tulee ylihuomenna 2kk ikää ja juuri ja juuri meni 4,5kg rikki.. :D
 
Hui! Meillä tulee ylihuomenna 2kk ikää ja juuri ja juuri meni 4,5kg rikki.. :D

Meillä tyttö 2 kk neuvolas 4220g :dead: Me vanhemmatkin kyllä pieniä et ei näillä geeneillä isoa tulekaan. Tänään 10 vkoa ja nyt kyllä makkaroita tullu reisiin lisää ja posket pullottaa ihanasti,mut on se meidän mini vielä silti :love7
 
Meillä 2kk neuvolassa painoa 3930g, pituus 52,5cm ja py 38cm. Ens viikolla jo 3kk neuvola. Pieni kaveri on mutta minusta ihan kivasti kasvanu, 2kk kohdalla oli syntymäpaino jo tuplaantunu. Meillä poika sai iugr diagnoosin ja kasvun hidastuman syyksi selvisi lopulta istukka joka oli kaikin puolin ollu viallinen, tukosta ja verisuonissa poikkeamaa yms.
Jotenki ahistaa ku neuvolassa aina kysellään että joko vauva tekee sitä ja tätä ja jos ei oo vielä joku homma hallussa nii itelle tulee semmonen olo että vauvassa on varmasti nyt joku vialla. Toistaseks on tietyt asiat oppinu mutta varmaan vähä myöhemmin ku muut.
Katsekontaktin ottamisessa meni vähä aikaa, kyllä se sieltä kuitenki kehittyi ja pian jo hymyiltiin ja nyt on alettu jokeltaa.
 
Meillä oli myös 2kk neuvola. 4600g/56cm kokoa ja sosiaalisesti sekä motorisesti menee kehityksessä tällä hetkellä edellä. Tytön kanssa ei siis mitä ongelmia minkään suhteen. Kaksoset olivat samalla käynnillä kasvukontrollissa ja heidän kanssaan sitten riittää huolia tämänkin vauvan edestä.. :/
 
Reilu 2kk neuvola (2kk plus 10 päivää) takana. Pojulla mittaa 62,5cm ja 7350g. Eli aika roteva tapaus on tämä. Kaikki oli ok ja täysimetyksellä mennään ja jatketaan vielä hyvillä mielin kun näkyy menevän niin hyvin. Nosteli päätä hirmu hyvin ja vähän koitti jutustella. Hurmasi kaikki huoneessa olijat eli kaksi neuvolatätiä ja lääkärin ja harjoittelijankin. :D Rota-rokote meni suuhun ihan ohimennen kun esikoiselle aikoinaan piti kahen ihmisen voimin laittaa.
 
Meillä oli 2kk neuvolassa. 62.5cm(53cm)6980 (4134) 2 viikossa tullut kilo painoa.hyvin on rintamaidolla kasvanut.siltikin on sopusuhtainen vauva.
 
Lähes 2 kk neuvola oli maanantaina. Painoa 5030 (4690), pituus 56,3 (55,5) ja päänympärys 39 (38,3). Sai ekan rotarokoteannoksen. Viihtyi vatsallaan hyvin, jutusteli ja muutenkin tarkkaavainen virkeä poitsu :Heartred
 
2kk neuvolassa oltiin 56.3cm ja 4.850kg :) Nyt oli pituuteen mennyt kasvu eniten, painontulo tasaantunut. Rotarokote saatiin enkä siitä huomannut vauvassa mitään vaivoja. Terkkarille piti alkaa itkeä kuitenkin. Terkka pohti, että ei kai nyt vielä vierasta :joyful:
 
Tänään vasta huomattu jonkinlaista muutosta poitsussa maanantaisen rokotuksen jälkeen. Vatsa selkeästi vaivaa enemmän kuin ennen, nukkuu vain tunnin pätkiä, tissi ei kelpaa yhtä helposti kuin ennen, itkee väsymystään mutta ei nukahda varmaan juuri vatsan takia. Toivottavasti yö menisi helpommin. Nyt onneksi nukkuu rattaissa ulkona, en vaan tiedä miten pitkään viittin antaa nukkua kun vaikuttaa sit yöuniin...
 
Tänään tytön 3-kuun neuvola. Nyt sai rokotteen kumpaankin reiteen ja rota-rokotusliuoksen suuhun. Liuos meni tällä kertaa ilman yökkäilyä ja pistoksille itkettiin vain hetken verran. Pituus oli 61,2cm (58,6cm) ja paino 5450g (5000g) ja tonttulakin ympärys 41,5cm (39,5cm). Painoa oli minusta tullut aika hintsusti, mutta neuvolatäti ei ollut huolissaan. Sanoi että on vain pitkänhuiskea ja siro tyttö. :) Sanoi myös että ei olisi tullut pituuttakaan jos ei olisi kunnolla maitoa saanut napaansa. Kuunteli kun imetin pistoksen jälkeen, että kyllä sieltä maitoa tulee kun neiti nieleskelee kuin lasista joisi. :) Neuvolatädille hymyiltiin ja juteltiinkin ja hyvin on kehityksessä ajantasalla. Seuraava käynti onkin ennen joulua ja päästään sitten lääkäriä tapaamaan. Mieskin tuli esikoisen kanssa mukaan niin saatiin esikolle vesirokkorokote.
 
Meijän tytön 2kk mitat on 5840g ja 58,8cm eli hienosti tissimaidolla kasvetaan [emoji7]
 
2kk neuvola, poika painoi tasan 5kg ja oli 58cm pitkä. Hyvin on kasvanu kyllä pelkällä rintamaidolla :)
 
3kk neuvola käyty ja strategiset mitat 65cm ja 8180g joten melkein kilo ja 2,5cm tullu vajaassa kuukaudessa. :eek: Neuvolatäti sanoi että voidaan alotella halutessa kiinteitä jo ennen 4kk merkkiä jos alkaa tihentää syöntiä ennestään kun on jo niin iso tyyppi.
Rota tehosteen otti taas ihan helposti ja ekaa piikkiä ei ees meinannu huomata, toinen sitten vähän itketti mutta meni nopeasti ohi.
Hirveästi jutteli tätille hieman harjoitteli jo kääntymistä.
 
Meidän tuplat olivat 1v neuvolassa 71cm ja 7,5kg. Tuntuu hurjalta, että näin pieni vauva voi olla melkein saman kokoinen! :D Hienosti on kyllä kasvettu!
 
Meillä neiti 3kk neuvolassa 6660g ja 61cm. Kilo tullut kuukaudessa lisää. Hienosti kasvaa vielä äidinmaidolla. Kiinteät aloitan sitten lähempänä puolta vuotta varmaan jos oma maito riittää hyvin kasvuun.
 
Takaisin
Top